X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    hej dziewczyny, to i ja dolacze do Was :) jest to moja druga ciaza, mam juz synka Gabrysia, ktory ma w tej chwili ma 1,5 roczku, rowniez jest z grudnia :) termin mam na 18. Co wiecejoge napisac, mieszkam w Uk, wiec jeszcze nie widzialm dzidzi, ciagle czekam na list z data usg i jesli nie przyjdzie w tym tyg. bede dzwonic do szpitala i ich ponaglac :)

Rowniez witamy wsrod nas :*
    Ale fajnie bedzie dwojka z grudnia :)
    Ciezko w tym uk macie z tym usg

alicja_, pati_zuzia, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wrocilam do Polski zeby tu zajsc w ciaze i nie martwic sie dlugim czekaniem na usg bartiera jezykowa i wogole jestem strasznie niecierpliwa i nie wyobrazam sobie czekac z nieswiadomoscia co sie dzieje w brzuszku:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:23

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety trzeba, ale przerabialam to dwa lata temu wiec nie mam duzego stresu,tylko moze z ta roznica, ze wtedy bylo jakos sprawniej. Czekam juz jakies 2 tyg ale mam jeszcze czas wiec dam im tydzien :) musze powiedziec, ze ostanio znaczy 2013 bylam na usg w Pl podczas urlopu i w Bg tez w czasie urlopu i tam sie dowiedzielismy, ze bedzie chlopiec, choc w pierwszym momencie miala byc dziewczynka Lily :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak juz tam rodzilas to co innego my zamierzamy w przyszlym roku wrocic do Uk jak malenstwo troszke podrosnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym poczatkowym wykrywaniem ci to rzeczywiscie duzo pomylek.
    Ja jestem ciekawa czy bedzie ta parka. Narazie sie nienastawiam tak bardzo i czekam na wynik testu ktory potwierdzi juz plec.

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg – Może spróbuj isc jutro na wlasną ręke na badania progesteronu z krwi – tak dla własnego spokoj, skoro mowisz, ze będziesz się martwic i zadręczać.
    Ja bym zmniejszyła do 1 tabletki, a później odstawiła, ale nie chce wchodzić w kompetencje lekarza.
    Skąd jesteś?

Klara87 – witamy setną grudniówke! :D

niania.ogg, Klara87 lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ostatnio mi powiedziała że jak była w uk to poszła prywatnie do polskiego ginekologa i normalnie jej zrobił usg bez takiego długiego czekania, może takie coś wchodzi w grę ? Nie bedziesz musiała sie już niecierpliwić :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie pierwsza ciaze znosilam bardzo dobrze i pracowalam do samego konca, pozniej ielsismy przeprowadzke wiec nie ialam powodow do stresu, plus te 2 dodatkowe usg daly mi dodatkowa pewnosc. teraz tez pewnie podczas pobytu w Pl wybiore sie na badanie :) moze dobrze, ze nie mam porownania z Pl, bo mysle ze bymmiala duzy dylemat:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pewnie dowiemy sie na usg polowkowym.Po cichu licze na dziewczynke ale jesli bedzie chlopczyk tez bede szczesliwa:))U ciebie Flakonik moze byc odrazu parka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzalam juz pierwszym razem czy mam w okolicy polskiego lekarza ale niestety nie, bo jakies 3 godziny drogi od nas. JAkos wytrzymam jeszcze, mam nadzieje, ze niedlugo :) jestem pozytywnie nastawiona, za pierwszym razem bardziej przezywalam bo dopoki nie zobaczylam ze jest tam malenswto to nie bylam pewna czy tam jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    My pewnie dowiemy sie na usg polowkowym.Po cichu licze na dziewczynke ale jesli bedzie chlopczyk tez bede szczesliwa:))U ciebie Flakonik moze byc odrazu parka:)
    my pewnie bedziemy musieli poczekac do wyjazdy do pl, bo u nas w szpitalu nie mowia, choc na pewno sie zapytam,ngdy nie zaszkodzi, moze akurat powiedza. Tez po cichu liczymy na dziewczynke, choc przed ciaza bardziej bylam nastawiona na dziewczynka a teraz nie ma az takiego znaczenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik – parka byłaby super!:-)

ajami19, pati_zuzia – Witamy!:)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Zapraszam do wpisywania się do tabelki :)

pati_zuzia, Klara87 lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    ja dzisiaj po genetycznym ;)
    wszystkie parametry ok, usg było długoooo bo dzidzia nie chciała się obudzić i obrócić a jak już to zrobiła to pokazała nam kręgosłup i tyłek ;p
    płakałam na fotelu i cała się trzęsłam, bałam się wyniku badania :(
    90% dziewczynka ;)
    zawsze zostaje te 10% ;p

pytałam się gina o witaminy, mówił że pojedyncze mam brać. wit C, wapno...
    ale nie cały kompleks, dzidzia jest już i tak o tydzień większa a od witamin bedzie wiecej rosła

aaa chciałam sie Was pytać...
    mam ciuszki od kuzynki jak by się okazało że już 100% kuzynka...
    kiedy bedziecie prac i układac sobie w szafie?
    sierpien / wrzesien to jeszcze fajna pogoda i bedzie schło a później w listopadzie prać? i gdzie to wieszać? ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:55

Madzisek, Flakonik, Kate4, Nadulka, MeGi2986, alicja_, bella88, kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Witamy pchelka :) Jak u ciebie z terminem porodu? ;)

Ja mam termin porodu z OM na 23.12 a z USG na 21.12, ale cc będę miała około 2 tyg przed terminem, bo to będzie moja czwarta cesarka i czwarte dziecko :-D

ania14, Flakonik, Nadulka, alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    cześć,
    ja dzisiaj po genetycznym ;)
    wszystkie parametry ok, usg było długoooo bo dzidzia nie chciała się obudzić i obrócić a jak już to zrobiła to pokazała nam kręgosłup i tyłek ;p
    płakałam na fotelu i cała się trzęsłam, bałam się wyniku badania :(
    90% dziewczynka ;)
    zawsze zostaje te 10% ;p

pytałam się gina o witaminy, mówił że pojedyncze mam brać. wit C, wapno...
    ale nie cały kompleks, dzidzia jest już i tak o tydzień większa a od witamin bedzie wiecej rosła

aaa chciałam sie Was pytać...
    mam ciuszki od kuzynki jak by się okazało że już 100% kuzynka...
    kiedy bedziecie prac i układac sobie w szafie?
    sierpien / wrzesien to jeszcze fajna pogoda i bedzie schło a później w listopadzie prać? i gdzie to wieszać? ;/
    gartuluje :) ja pralam jakos we wrzesniu/pazdziernik a pozniej ciagle prasowalam przekladalam przegladalam, a teraz czekaja popakowane w pudlach, a czy sie przydadza to sie okaze pozniej :) jak nie to moja szwagierka tez sie spodziewa dzidzi i tez ma termin na grudzien wiec moze im bedziey wysylac :)

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super ze wszystko dobrze :* i kolejna dziewczynka prawdopodobnie :)

Pchelka oo a w jakim wieku masz juz dzieciaczki? ;)

ania14, alicja_, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to my wszystko nowe. Mam juz calkiem spory stosik roznych ciuszkow przez moj brak kontroli w sklepie jak widze dzieciece ciuszki :P
    Narazie sie wstrzymuje bo chce na 100% poznac plec a potem to juz wpadne w szal zakupow pewnie

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:47

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Co do ubranek to my wszystko nowe. Mam juz calkiem spory stosik roznych ciuszkow przez moj brak kontroli w sklepie jak widze dzieciece ciuszki :P
    Narazie sie wstrzymuje bo chce na 100% poznac plec a potem to juz wpadne w szal zakupow pewnie
    ja też kupuje raz po raz nowe jak mi gdzieś coś wpadnie w rece :) dzisiaj kupiłam w biedronce 3pak bodów za 23zł chyba...
    mam sporą walizkę po mojej chrześniaczce, nic nie zniszczone i ciesze sie z tych lumpków :)
    kase bede zostawiac na mase innych rzeczy które chciałabym kupić nowe
    wózek, łóżeczko, elektroniczna niania...

‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ