X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    hej dziewczyny, to i ja dolacze do Was :) jest to moja druga ciaza, mam juz synka Gabrysia, ktory ma w tej chwili ma 1,5 roczku, rowniez jest z grudnia :) termin mam na 18. Co wiecejoge napisac, mieszkam w Uk, wiec jeszcze nie widzialm dzidzi, ciagle czekam na list z data usg i jesli nie przyjdzie w tym tyg. bede dzwonic do szpitala i ich ponaglac :)

Rowniez witamy wsrod nas :*
    Ale fajnie bedzie dwojka z grudnia :)
    Ciezko w tym uk macie z tym usg

alicja_, pati_zuzia, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wrocilam do Polski zeby tu zajsc w ciaze i nie martwic sie dlugim czekaniem na usg bartiera jezykowa i wogole jestem strasznie niecierpliwa i nie wyobrazam sobie czekac z nieswiadomoscia co sie dzieje w brzuszku:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:23

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety trzeba, ale przerabialam to dwa lata temu wiec nie mam duzego stresu,tylko moze z ta roznica, ze wtedy bylo jakos sprawniej. Czekam juz jakies 2 tyg ale mam jeszcze czas wiec dam im tydzien :) musze powiedziec, ze ostanio znaczy 2013 bylam na usg w Pl podczas urlopu i w Bg tez w czasie urlopu i tam sie dowiedzielismy, ze bedzie chlopiec, choc w pierwszym momencie miala byc dziewczynka Lily :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak juz tam rodzilas to co innego my zamierzamy w przyszlym roku wrocic do Uk jak malenstwo troszke podrosnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym poczatkowym wykrywaniem ci to rzeczywiscie duzo pomylek.
    Ja jestem ciekawa czy bedzie ta parka. Narazie sie nienastawiam tak bardzo i czekam na wynik testu ktory potwierdzi juz plec.

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg – Może spróbuj isc jutro na wlasną ręke na badania progesteronu z krwi – tak dla własnego spokoj, skoro mowisz, ze będziesz się martwic i zadręczać.
    Ja bym zmniejszyła do 1 tabletki, a później odstawiła, ale nie chce wchodzić w kompetencje lekarza.
    Skąd jesteś?

Klara87 – witamy setną grudniówke! :D

niania.ogg, Klara87 lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ostatnio mi powiedziała że jak była w uk to poszła prywatnie do polskiego ginekologa i normalnie jej zrobił usg bez takiego długiego czekania, może takie coś wchodzi w grę ? Nie bedziesz musiała sie już niecierpliwić :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie pierwsza ciaze znosilam bardzo dobrze i pracowalam do samego konca, pozniej ielsismy przeprowadzke wiec nie ialam powodow do stresu, plus te 2 dodatkowe usg daly mi dodatkowa pewnosc. teraz tez pewnie podczas pobytu w Pl wybiore sie na badanie :) moze dobrze, ze nie mam porownania z Pl, bo mysle ze bymmiala duzy dylemat:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pewnie dowiemy sie na usg polowkowym.Po cichu licze na dziewczynke ale jesli bedzie chlopczyk tez bede szczesliwa:))U ciebie Flakonik moze byc odrazu parka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzalam juz pierwszym razem czy mam w okolicy polskiego lekarza ale niestety nie, bo jakies 3 godziny drogi od nas. JAkos wytrzymam jeszcze, mam nadzieje, ze niedlugo :) jestem pozytywnie nastawiona, za pierwszym razem bardziej przezywalam bo dopoki nie zobaczylam ze jest tam malenswto to nie bylam pewna czy tam jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    My pewnie dowiemy sie na usg polowkowym.Po cichu licze na dziewczynke ale jesli bedzie chlopczyk tez bede szczesliwa:))U ciebie Flakonik moze byc odrazu parka:)
    my pewnie bedziemy musieli poczekac do wyjazdy do pl, bo u nas w szpitalu nie mowia, choc na pewno sie zapytam,ngdy nie zaszkodzi, moze akurat powiedza. Tez po cichu liczymy na dziewczynke, choc przed ciaza bardziej bylam nastawiona na dziewczynka a teraz nie ma az takiego znaczenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik – parka byłaby super!:-)

ajami19, pati_zuzia – Witamy!:)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Zapraszam do wpisywania się do tabelki :)

pati_zuzia, Klara87 lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    ja dzisiaj po genetycznym ;)
    wszystkie parametry ok, usg było długoooo bo dzidzia nie chciała się obudzić i obrócić a jak już to zrobiła to pokazała nam kręgosłup i tyłek ;p
    płakałam na fotelu i cała się trzęsłam, bałam się wyniku badania :(
    90% dziewczynka ;)
    zawsze zostaje te 10% ;p

pytałam się gina o witaminy, mówił że pojedyncze mam brać. wit C, wapno...
    ale nie cały kompleks, dzidzia jest już i tak o tydzień większa a od witamin bedzie wiecej rosła

aaa chciałam sie Was pytać...
    mam ciuszki od kuzynki jak by się okazało że już 100% kuzynka...
    kiedy bedziecie prac i układac sobie w szafie?
    sierpien / wrzesien to jeszcze fajna pogoda i bedzie schło a później w listopadzie prać? i gdzie to wieszać? ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:55

Madzisek, Flakonik, Kate4, Nadulka, MeGi2986, alicja_, bella88, kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Witamy pchelka :) Jak u ciebie z terminem porodu? ;)

Ja mam termin porodu z OM na 23.12 a z USG na 21.12, ale cc będę miała około 2 tyg przed terminem, bo to będzie moja czwarta cesarka i czwarte dziecko :-D

ania14, Flakonik, Nadulka, alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    cześć,
    ja dzisiaj po genetycznym ;)
    wszystkie parametry ok, usg było długoooo bo dzidzia nie chciała się obudzić i obrócić a jak już to zrobiła to pokazała nam kręgosłup i tyłek ;p
    płakałam na fotelu i cała się trzęsłam, bałam się wyniku badania :(
    90% dziewczynka ;)
    zawsze zostaje te 10% ;p

pytałam się gina o witaminy, mówił że pojedyncze mam brać. wit C, wapno...
    ale nie cały kompleks, dzidzia jest już i tak o tydzień większa a od witamin bedzie wiecej rosła

aaa chciałam sie Was pytać...
    mam ciuszki od kuzynki jak by się okazało że już 100% kuzynka...
    kiedy bedziecie prac i układac sobie w szafie?
    sierpien / wrzesien to jeszcze fajna pogoda i bedzie schło a później w listopadzie prać? i gdzie to wieszać? ;/
    gartuluje :) ja pralam jakos we wrzesniu/pazdziernik a pozniej ciagle prasowalam przekladalam przegladalam, a teraz czekaja popakowane w pudlach, a czy sie przydadza to sie okaze pozniej :) jak nie to moja szwagierka tez sie spodziewa dzidzi i tez ma termin na grudzien wiec moze im bedziey wysylac :)

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super ze wszystko dobrze :* i kolejna dziewczynka prawdopodobnie :)

Pchelka oo a w jakim wieku masz juz dzieciaczki? ;)

ania14, alicja_, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to my wszystko nowe. Mam juz calkiem spory stosik roznych ciuszkow przez moj brak kontroli w sklepie jak widze dzieciece ciuszki :P
    Narazie sie wstrzymuje bo chce na 100% poznac plec a potem to juz wpadne w szal zakupow pewnie

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:47

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Co do ubranek to my wszystko nowe. Mam juz calkiem spory stosik roznych ciuszkow przez moj brak kontroli w sklepie jak widze dzieciece ciuszki :P
    Narazie sie wstrzymuje bo chce na 100% poznac plec a potem to juz wpadne w szal zakupow pewnie
    ja też kupuje raz po raz nowe jak mi gdzieś coś wpadnie w rece :) dzisiaj kupiłam w biedronce 3pak bodów za 23zł chyba...
    mam sporą walizkę po mojej chrześniaczce, nic nie zniszczone i ciesze sie z tych lumpków :)
    kase bede zostawiac na mase innych rzeczy które chciałabym kupić nowe
    wózek, łóżeczko, elektroniczna niania...

‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ