Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypati_zuzia wrote:hej dziewczyny, to i ja dolacze do Was
jest to moja druga ciaza, mam juz synka Gabrysia, ktory ma w tej chwili ma 1,5 roczku, rowniez jest z grudnia
termin mam na 18. Co wiecejoge napisac, mieszkam w Uk, wiec jeszcze nie widzialm dzidzi, ciagle czekam na list z data usg i jesli nie przyjdzie w tym tyg. bede dzwonic do szpitala i ich ponaglac
Rowniez witamy wsrod nas :*
Ale fajnie bedzie dwojka z grudnia
Ciezko w tym uk macie z tym usgalicja_, pati_zuzia, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDlatego ja wrocilam do Polski zeby tu zajsc w ciaze i nie martwic sie dlugim czekaniem na usg bartiera jezykowa i wogole jestem strasznie niecierpliwa i nie wyobrazam sobie czekac z nieswiadomoscia co sie dzieje w brzuszku:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:23
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniestety trzeba, ale przerabialam to dwa lata temu wiec nie mam duzego stresu,tylko moze z ta roznica, ze wtedy bylo jakos sprawniej. Czekam juz jakies 2 tyg ale mam jeszcze czas wiec dam im tydzien
musze powiedziec, ze ostanio znaczy 2013 bylam na usg w Pl podczas urlopu i w Bg tez w czasie urlopu i tam sie dowiedzielismy, ze bedzie chlopiec, choc w pierwszym momencie miala byc dziewczynka Lily
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyniania.ogg – Może spróbuj isc jutro na wlasną ręke na badania progesteronu z krwi – tak dla własnego spokoj, skoro mowisz, ze będziesz się martwic i zadręczać.
Ja bym zmniejszyła do 1 tabletki, a później odstawiła, ale nie chce wchodzić w kompetencje lekarza.
Skąd jesteś?
Klara87 – witamy setną grudniówke!niania.ogg, Klara87 lubią tę wiadomość
-
Moja znajoma ostatnio mi powiedziała że jak była w uk to poszła prywatnie do polskiego ginekologa i normalnie jej zrobił usg bez takiego długiego czekania, może takie coś wchodzi w grę ? Nie bedziesz musiała sie już niecierpliwićAlicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyJa w czasie pierwsza ciaze znosilam bardzo dobrze i pracowalam do samego konca, pozniej ielsismy przeprowadzke wiec nie ialam powodow do stresu, plus te 2 dodatkowe usg daly mi dodatkowa pewnosc. teraz tez pewnie podczas pobytu w Pl wybiore sie na badanie
moze dobrze, ze nie mam porownania z Pl, bo mysle ze bymmiala duzy dylemat:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysprawdzalam juz pierwszym razem czy mam w okolicy polskiego lekarza ale niestety nie, bo jakies 3 godziny drogi od nas. JAkos wytrzymam jeszcze, mam nadzieje, ze niedlugo
jestem pozytywnie nastawiona, za pierwszym razem bardziej przezywalam bo dopoki nie zobaczylam ze jest tam malenswto to nie bylam pewna czy tam jest
-
nick nieaktualnyMisia26 wrote:My pewnie dowiemy sie na usg polowkowym.Po cichu licze na dziewczynke ale jesli bedzie chlopczyk tez bede szczesliwa:))U ciebie Flakonik moze byc odrazu parka:)
-
nick nieaktualny
-
Witam nowe mamusie
Zapraszam do wpisywania się do tabelkipati_zuzia, Klara87 lubią tę wiadomość
-
cześć,
ja dzisiaj po genetycznym
wszystkie parametry ok, usg było długoooo bo dzidzia nie chciała się obudzić i obrócić a jak już to zrobiła to pokazała nam kręgosłup i tyłek ;p
płakałam na fotelu i cała się trzęsłam, bałam się wyniku badania
90% dziewczynka
zawsze zostaje te 10% ;p
pytałam się gina o witaminy, mówił że pojedyncze mam brać. wit C, wapno...
ale nie cały kompleks, dzidzia jest już i tak o tydzień większa a od witamin bedzie wiecej rosła
aaa chciałam sie Was pytać...
mam ciuszki od kuzynki jak by się okazało że już 100% kuzynka...
kiedy bedziecie prac i układac sobie w szafie?
sierpien / wrzesien to jeszcze fajna pogoda i bedzie schło a później w listopadzie prać? i gdzie to wieszać? ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:55
Madzisek, Flakonik, Kate4, Nadulka, MeGi2986, alicja_, bella88, kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Witamy pchelka
Jak u ciebie z terminem porodu?
Ja mam termin porodu z OM na 23.12 a z USG na 21.12, ale cc będę miała około 2 tyg przed terminem, bo to będzie moja czwarta cesarka i czwarte dzieckoania14, Flakonik, Nadulka, alicja_, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania14 wrote:cześć,
ja dzisiaj po genetycznym
wszystkie parametry ok, usg było długoooo bo dzidzia nie chciała się obudzić i obrócić a jak już to zrobiła to pokazała nam kręgosłup i tyłek ;p
płakałam na fotelu i cała się trzęsłam, bałam się wyniku badania
90% dziewczynka
zawsze zostaje te 10% ;p
pytałam się gina o witaminy, mówił że pojedyncze mam brać. wit C, wapno...
ale nie cały kompleks, dzidzia jest już i tak o tydzień większa a od witamin bedzie wiecej rosła
aaa chciałam sie Was pytać...
mam ciuszki od kuzynki jak by się okazało że już 100% kuzynka...
kiedy bedziecie prac i układac sobie w szafie?
sierpien / wrzesien to jeszcze fajna pogoda i bedzie schło a później w listopadzie prać? i gdzie to wieszać? ;/ja pralam jakos we wrzesniu/pazdziernik a pozniej ciagle prasowalam przekladalam przegladalam, a teraz czekaja popakowane w pudlach, a czy sie przydadza to sie okaze pozniej
jak nie to moja szwagierka tez sie spodziewa dzidzi i tez ma termin na grudzien wiec moze im bedziey wysylac
ania14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do ubranek to my wszystko nowe. Mam juz calkiem spory stosik roznych ciuszkow przez moj brak kontroli w sklepie jak widze dzieciece ciuszki
Narazie sie wstrzymuje bo chce na 100% poznac plec a potem to juz wpadne w szal zakupow pewnieBeatrice, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Flakonik wrote:Co do ubranek to my wszystko nowe. Mam juz calkiem spory stosik roznych ciuszkow przez moj brak kontroli w sklepie jak widze dzieciece ciuszki
Narazie sie wstrzymuje bo chce na 100% poznac plec a potem to juz wpadne w szal zakupow pewniedzisiaj kupiłam w biedronce 3pak bodów za 23zł chyba...
mam sporą walizkę po mojej chrześniaczce, nic nie zniszczone i ciesze sie z tych lumpków
kase bede zostawiac na mase innych rzeczy które chciałabym kupić nowe
wózek, łóżeczko, elektroniczna niania...