Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No to witam się ja po wizycie
30 minut w gabinecie byliśmy
W przerwie usg musiałam iśc siusiu bo lekarz powiedział ze mam pełen pęcherz i lepiej zebym poszła go opróżnić a miałam usg przez brzuch robione
No więc tak do sedna
Kark : 2,29 mm
tętno: 147 (łzy mi sie cisneły do oczu jak słyszałam bicie)
Lekarz powiedział ze prawidłowo wszystko, jak przyduszał to maleństwo podskakiwało w brzuchuA tak to było leniuszkiem, nie chciało sie obrócić zeby zobaczyc płeć
Ma 7,2 cm i odpowiada 13tydz i 3dzien , ja jestem 13 i 2 wdłg miesiaczki więc wszystko rośnie prawidłowo
Aha i termin mam na 30 listopad wdłg tego usg
Kolejna wizyta za miesiąc, zaraz dodam zdjęcie tylko jest jednym z tych pomiarowych więc szału nie robi widziałam o wiele lepsze ujęcia na usg, z długimi nóżkami i rączkami jak mały człowieczekJestem mega szczęśliwa !
Dziękuję Wam za kciuki !! Znowu dały rade !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 17:32
revvelka, Misia26, MeGi2986, kwiatakacji, bella88, Nadulka, m@rzenie, Madzisek, Hashija, Kate4, Karola1990, Piegus lubią tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKASIAG24 – ta woda nie jest taka zła! Powiedziałabym nawet, że jest dobra!
Często zaczynam od niej dzień. Smakuje jak lemoniada.
Kwiatakacji – Ty też chudzinka jesteś z tego co pamiętam z fotek? A masz jakiekolwiek wybrzuszenie już?
Revvelka – witamy!W takim razie mamy ten sam termin porodu!
Poz!omka. - gratulacje!!!!piękna dzidzia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 17:54
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJakieś tam wybrzuszenie mam - my robimy zdjęcia co tydzień - zaczeliśmy w 8 tyg - i jak porównuję to z 8 z tym z 13 to na pewno jest różnica, ale to mogę powiedzieć ja czy mój mąż
tak jak ktoś mnie widzi to mi się jeszcze nie zdażyło żebym usłyszała , że jestem w ciąży. Najbardziej wybrzuszenie widać jak długo siedzę przed komputerem . Jak przeleżę cały dzień to nie ma prawie nic:)
No i mi się wydaję , że ja jestem z tych co się raczej 'rozlewają' na boki a nie mają piłeczkę przed sobą -
Woda z miodem i cytryną jest bardzo dobra, też od czasu do czasu sobie pije np zamiast herbaty, mi smakuje
Wszystko wyjada z mamusi to ładnie rośniePrzytyłam 1kg od miesiaca ale myśle że to bardziej macica itp itd niż tłuszczowe kg
Płeć powiedział ze za wczesnie, próbował go obrócić no ale leniuszek nie chciał się obrócić, puszczał bąbelki buzią i podskakiwałBoże jak ja żałuje że nie wziełam pendriva !! Chciałabym to zobaczyć jeszcze raz !!
Madzisek lubi tę wiadomość
Alicja.
-
nick nieaktualny
-
Noo piękny to był widok, ciagle mi sie chciało śmiać jak widziałam że sie tam rusza
Następna wizyta 25 czerwca
dokładnie, znowu miesiąc czekania, juz nie moge sie doczekać zeby znowu pooglądać maleństwo jak tam sobie żyje
Alicja.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Pochwalę się i jaByłam dziś na wizycie, dzidziuś ma 7,8 cm
Wady genetyczne raczej wykluczone, płci nie było jak podejrzeć bo maleństwo nie chciało współpracować
ale widok był cudny
Poz!omka., Nadulka, kwiatakacji, alicja_, Madzisek, Pchelkaa, bella88, MeGi2986, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam zdjęcie samej buźki ale jest bardzo słabej jakości... Dlaczego gigant? ;-P
wg usg wychodzi, że ma 13 tyg i 6 dni
Poziomka ja też nie mogłam przestać się uśmiechaćI mój też leniuch jest, czasem pomachał rączką, otwierał i zamykał buźkę tak śmiesznie i co chwilę pupą się wypinał
No i w ogóle gratuluję również udanej wizyty
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Witam nowe Mamusie
Ja z rana po wizycie ale potem troche spraw mielismy do zalatwienia a o 15 festyn rodzinny w przedszkolu to 2h pobylismy. Starsznie mnie dzis glowa boli jak nigdy..peka normalnie w czole.
Wizyta byla dosc szybka, cisnienie, waga, omowienie wynikow,zalecenia. Luteine moge juz brac tylko 1tab dziennie do skonczenia op. Czyli jeszcze przez tydz po 1Magnez wypisal mi 1 tab z witB6.
Zrobil mi pod koniec szybkie Usg:) zmierzyl glowke i powiedzial,ze jest wszystko okNadulka, m@rzenie, kwiatakacji, Kate4, Madzisek, bella88, Karola1990 lubią tę wiadomość