X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj revvelka;) sluzymy rada, cieplym slowem i wielkim ramieniem do tulenia w chwilach slabosci:)

revvelka, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam się ja po wizycie :-) 30 minut w gabinecie byliśmy :P W przerwie usg musiałam iśc siusiu bo lekarz powiedział ze mam pełen pęcherz i lepiej zebym poszła go opróżnić a miałam usg przez brzuch robione :P

No więc tak do sedna :P
    Kark : 2,29 mm
    tętno: 147 (łzy mi sie cisneły do oczu jak słyszałam bicie)
    Lekarz powiedział ze prawidłowo wszystko, jak przyduszał to maleństwo podskakiwało w brzuchu :P A tak to było leniuszkiem, nie chciało sie obrócić zeby zobaczyc płeć :P Ma 7,2 cm i odpowiada 13tydz i 3dzien , ja jestem 13 i 2 wdłg miesiaczki więc wszystko rośnie prawidłowo :-)
    Aha i termin mam na 30 listopad wdłg tego usg :P
    Kolejna wizyta za miesiąc, zaraz dodam zdjęcie tylko jest jednym z tych pomiarowych więc szału nie robi widziałam o wiele lepsze ujęcia na usg, z długimi nóżkami i rączkami jak mały człowieczek :-) Jestem mega szczęśliwa ! <3 <3 <3 Dziękuję Wam za kciuki !! Znowu dały rade !! :-) <3

84d7f32f505e5e81m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 17:32

revvelka, Misia26, MeGi2986, kwiatakacji, bella88, Nadulka, m@rzenie, Madzisek, Hashija, Kate4, Karola1990, Piegus lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci u mnie termin z OM wychodzi 30 listopad a lekarz tez wspominal 2 grudnia wiec dowiem sie w poniedzialek:)Czekamy na zdjecie:)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka super wiesci!!!!:*:)

Misia26, Poz!omka. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin z OM 30 listopada, ale z pierwszego USG wyszedł mi 1 grudzień więc wpisałam się do grudniówek :) a po prenatalnym 26.11.

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dziewczyny cos mnie bierze, od wczoraj boli mnie glowa typowo "grypowo" wszystkie miesnie mnie bola i zaczynam miec dreszcze :( czym moge sie posilkowac ????
    kup sobie Rutinoscorbin Active, bardzo pomaga ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 – ta woda nie jest taka zła! Powiedziałabym nawet, że jest dobra!:) Często zaczynam od niej dzień. Smakuje jak lemoniada.
    Kwiatakacji – Ty też chudzinka jesteś z tego co pamiętam z fotek? A masz jakiekolwiek wybrzuszenie już?

Revvelka – witamy! :) W takim razie mamy ten sam termin porodu!:)

Poz!omka. - gratulacje!!!! :) piękna dzidzia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka wiedzialam, że wszystko jest dobrze:)) masz tam sporego dzidziusia :) a mowil cos lekarz o plci? ;>

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś tam wybrzuszenie mam - my robimy zdjęcia co tydzień - zaczeliśmy w 8 tyg - i jak porównuję to z 8 z tym z 13 to na pewno jest różnica, ale to mogę powiedzieć ja czy mój mąż :) tak jak ktoś mnie widzi to mi się jeszcze nie zdażyło żebym usłyszała , że jestem w ciąży. Najbardziej wybrzuszenie widać jak długo siedzę przed komputerem . Jak przeleżę cały dzień to nie ma prawie nic:)
    No i mi się wydaję , że ja jestem z tych co się raczej 'rozlewają' na boki a nie mają piłeczkę przed sobą ;)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda z miodem i cytryną jest bardzo dobra, też od czasu do czasu sobie pije np zamiast herbaty, mi smakuje :-)

Wszystko wyjada z mamusi to ładnie rośnie :D Przytyłam 1kg od miesiaca ale myśle że to bardziej macica itp itd niż tłuszczowe kg :P
    Płeć powiedział ze za wczesnie, próbował go obrócić no ale leniuszek nie chciał się obrócić, puszczał bąbelki buzią i podskakiwał :D Boże jak ja żałuje że nie wziełam pendriva !! Chciałabym to zobaczyć jeszcze raz !!

Madzisek lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelki puszczal, jak slodko! <3 to kiedy nastepna wizyta? Pewnie znowu miesiąc czekania? :))

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo piękny to był widok, ciagle mi sie chciało śmiać jak widziałam że sie tam rusza :P Następna wizyta 25 czerwca :D dokładnie, znowu miesiąc czekania, juz nie moge sie doczekać zeby znowu pooglądać maleństwo jak tam sobie żyje :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nastepna 22.06 i ide z moim chlopakiem juz napewno :)) tez nie moge sie doczekac :))

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Pochwalę się i ja :-) Byłam dziś na wizycie, dzidziuś ma 7,8 cm <3 Wady genetyczne raczej wykluczone, płci nie było jak podejrzeć bo maleństwo nie chciało współpracować ;-) ale widok był cudny <3 <3 <3

Poz!omka., Nadulka, kwiatakacji, alicja_, Madzisek, Pchelkaa, bella88, MeGi2986, Karola1990 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to juz w ogole gigant ;)) a masz zdjęcie? ;)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie gratulacje :-) Wspaniałe uczucie prawda ? :P mi sie ciągle uśmiech cisnął na usta jak to oglądałam :D <3

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zdjęcie samej buźki ale jest bardzo słabej jakości... Dlaczego gigant? ;-P
    wg usg wychodzi, że ma 13 tyg i 6 dni :-)
    Poziomka ja też nie mogłam przestać się uśmiechać :-) I mój też leniuch jest, czasem pomachał rączką, otwierał i zamykał buźkę tak śmiesznie i co chwilę pupą się wypinał <3 No i w ogóle gratuluję również udanej wizyty :-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Witam nowe Mamusie :)
    Ja z rana po wizycie ale potem troche spraw mielismy do zalatwienia a o 15 festyn rodzinny w przedszkolu to 2h pobylismy. Starsznie mnie dzis glowa boli jak nigdy..peka normalnie w czole.

Wizyta byla dosc szybka, cisnienie, waga, omowienie wynikow,zalecenia. Luteine moge juz brac tylko 1tab dziennie do skonczenia op. Czyli jeszcze przez tydz po 1 :) Magnez wypisal mi 1 tab z witB6.
    Zrobil mi pod koniec szybkie Usg:) zmierzyl glowke i powiedzial,ze jest wszystko ok :)

Nadulka, m@rzenie, kwiatakacji, Kate4, Madzisek, bella88, Karola1990 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt :) ja mam w poniedziałek ijuż sie nie moge doczekać :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje malenstwo w 12t0d mialo 5,3cm i to tak troche malo mi sie wydalo.

Dziewczyny gratuluje mawych wielkich dzieciaczkow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 18:56

Nadulka lubi tę wiadomość

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ