X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;)
    gratuluje udanych wizyt;)
    baby fajnie ze sie odezwałas;)powodzenia w staraniach;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 12t2 d dzidzius mial 5.5cm wiec wszystko oki ciekawe kiedy bedzie u nas usg polowkowe:)

Lips widze ze w tym samym dniu mamy wizyte:) Ale u nas bedzie bez usg:/

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:31

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po prenatalnych dzis;) wszystko jest ok, nie mam wypisanych tych wartosci, ale lekarz mówił, ze dzieciaczki rosna prawidłowo, wsztstkie narzady prawidłowe, za tydz. wyniki pappa.

Powiedzcie mi dziewczyny czy jak Wasze maluszki nie chciały sie odwrócic to lekarz Wam szturchał brzuch tym urzadzeniem do usg/ bo mi tak wytłukł brzuch bo jeden malusze za nic nie chciał współpracowac i 15 min go meczyła i szturchała, teraz leze i odpoczywam bo mnie brzuch od tego boli. Jak myslicie nie szkodzi to dziecku?
    Ale ogólnie jestem szczesliwa bo wszystko ładnie wyglada;) a maluchy maja juz ponad 6 cm nie wiem po czym tak rosna;) mam nadzieje ze mi sie zmieszcza w brzuchu;)

Madzisek, Nadulka, bella88, alicja_, kwiatakacji, lilianna, MeGi2986, Karola1990 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:31

bella88 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt:-) bardzo się cieszę :-)

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Ja tez po prenatalnych dzis;) wszystko jest ok, nie mam wypisanych tych wartosci, ale lekarz mówił, ze dzieciaczki rosna prawidłowo, wsztstkie narzady prawidłowe, za tydz. wyniki pappa.

Powiedzcie mi dziewczyny czy jak Wasze maluszki nie chciały sie odwrócic to lekarz Wam szturchał brzuch tym urzadzeniem do usg/ bo mi tak wytłukł brzuch bo jeden malusze za nic nie chciał współpracowac i 15 min go meczyła i szturchała, teraz leze i odpoczywam bo mnie brzuch od tego boli. Jak myslicie nie szkodzi to dziecku?
    Ale ogólnie jestem szczesliwa bo wszystko ładnie wyglada;) a maluchy maja juz ponad 6 cm nie wiem po czym tak rosna;) mam nadzieje ze mi sie zmieszcza w brzuchu;)
    Mi tak dzisiaj robił właśnie tak szturchał :D No mówie 30 min spędziłam w gabinecie, i jeszcze w trakcie usg mnie wysłał na siku :D Mnie bardziej plecy dziś bolą niz ten brzuch po tym trząchaniu dziwne :D Ah i gratulacje :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby super ze sie odezwalas:-) powodzenia w staraniach :-*

Gratuluje pozytywnych wizyt:-) ale mamy juz duze dzieciaczki:-)

nie moge sie doczekac jak zaczniemy rodzic, ciekawe czy tez tak bedziemy zdawaly relacje :-D cos typu: dziewczyny mam skurcze co 5 min, jade na porodowke! Hehehe :-) jeszcze 6 msc...

alicja_, Kate4, Eve_84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 - mi tak samo lekarz szturchał brzuch! Trochę się bałam, że zaszkodzi dzidzi, ale pomyślałam sobie, że przecież lekarz wie co robi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Mi tak dzisiaj robił właśnie tak szturchał :D No mówie 30 min spędziłam w gabinecie, i jeszcze w trakcie usg mnie wysłał na siku :D Mnie bardziej plecy dziś bolą niz ten brzuch po tym trząchaniu dziwne :D Ah i gratulacje :-)
    dziekuje;* ja siedziałam az godzine, ech teraz wszystko podwójne to i ból brzucha podwójny;)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Kate4 - mi tak samo lekarz szturchał brzuch! Trochę się bałam, że zaszkodzi dzidzi, ale pomyślałam sobie, że przecież lekarz wie co robi..
    tez sobie tak pomyslałam i nawet ja pytam czy takie usg nie szkodzi to sie smiała skad te bzdury;) Ci lekarze...

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej, chcialam zapytac czy macie jakies ciekawe, godne polecenia poradniki, ksiazki na temat ciazy i po narodzinach? Jaka pozycja jest warta uwagi, bo chcialabym cos kupic ale troche tego jest.
    Dziewczyny pisaly wczesniej, ze sa w posiadaniu ksiazki "W oczekiwaniu na dziecko"tez ja mam i polecam jak i "Pierwszy rok zycia dziecka" :)

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się melduje po wizycie :) mimo 3 dniowego plamienia to dzidzia ma się dobrze :) ma już 7,23cm co odpowiada 13w3t :) wczoraj byłam u innej gin i kazała mi brać magnez 3x2tab i ta luteine co miałam przepisana w pl a dzisiaj moja juz nie kazała mi nic brać... Dziewczyny co mam zrobić brać czy nie?

Madzisek, Nadulka, bella88, m@rzenie, kwiatakacji, justyna14, lilianna, Kate4, Hashija, MeGi2986 lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli miałaś plamenia to ja bym brała tą luteine, nie zaszkodzi a moze pomóc :-) Ja miałam juz odstawiac ale lekarz tez mi kazał jeszcze brac a plamień nie mam :P I gratulacje :-) moja ma podobne wymiary :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po dłuższej przerwie ;)
    pamiętacie mnie jeszcze?

Jestem już w 2 trymestrze, po pierwszym USG i mimo 2 tygodniowego plamienia jest chyba wszystko ok. Dziecko sztuk jedno ;) trochę mniejsze niż normy - ma 58mm, ale liczę, że może nadrobi jeszcze...

Od poniedziałku jednak walczę z jelitówką, więc pierwsze usg to była dla mnie walka by się nie zrzygać na kozetce podczas badania :P

Mój facet i córka też byli na badaniu - co mnie rozbawiło po skończonym USG moja córka podeszła do lekarki i zaczęła podciągać bluzkę by i jej zbadać brzuszek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:58

kwiatakacji, m@rzenie, Pchelkaa, lilianna, aannkkaa, Madzisek, Kate4, Hashija, MeGi2986, iNso87, Karola1990, bella88 lubią tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya pewnie ze pamietamy! Super ze "wrocilas". ;-)

Kurcze nie wierze ze zaraz zaczynam II trymestr! Te w sumie 2 msc zlecialy jak szalone, a na poczatku liczylam kazdy dzien:-) pamietam ze zaczynalam od 5tyg a koncze juz 12!:-o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 21:27

kwiatakacji, lilianna, Anka1101, aannkkaa lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    dlaczego mało? lekarz coś mówił? ja jutro mam badanie a to będzie 12t2d i wydaje mi się że tyle właśnie powinnam się spodziewać ? :)

To skomplikowane bo gin nic nie mowil, wg usg niby strsze o 2 dni od terminu a w siatce centylowej w normie ale ponizej sredniej, a tetno w normie ale powyzej sredniej.
    Wazne, ze sie rozwija i serduszko bije.

Nadulka lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mnie gin wyszturchal i przez brzuch i od stodka. Jak mnie posuwal ta glowica od srodka stwierdzil, ze nie robi to na malym wrazenia, a ja musialam sie powrtrzymac, zeby nie parsknac smiechem i nie powiedziec, ze maly sie przyzwyczail juz do tego:-D

Ale fakt pozniej tez mnie brzuch bolal i przeszlo po 2 godzinach.

kwiatakacji, Kate4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya dobrze ze wszystko w porzadku. Nadal pracujesz na tych nockach?

Dziewczyny na forum pojawkly sie juz lutówki. Szok jakten czas leci :)

kwiatakacji, alicja_, justyna14, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ