Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez po prenatalnych dzis;) wszystko jest ok, nie mam wypisanych tych wartosci, ale lekarz mówił, ze dzieciaczki rosna prawidłowo, wsztstkie narzady prawidłowe, za tydz. wyniki pappa.
Powiedzcie mi dziewczyny czy jak Wasze maluszki nie chciały sie odwrócic to lekarz Wam szturchał brzuch tym urzadzeniem do usg/ bo mi tak wytłukł brzuch bo jeden malusze za nic nie chciał współpracowac i 15 min go meczyła i szturchała, teraz leze i odpoczywam bo mnie brzuch od tego boli. Jak myslicie nie szkodzi to dziecku?
Ale ogólnie jestem szczesliwa bo wszystko ładnie wyglada;) a maluchy maja juz ponad 6 cm nie wiem po czym tak rosna;) mam nadzieje ze mi sie zmieszcza w brzuchu;)Madzisek, Nadulka, bella88, alicja_, kwiatakacji, lilianna, MeGi2986, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
Kate4 wrote:Ja tez po prenatalnych dzis;) wszystko jest ok, nie mam wypisanych tych wartosci, ale lekarz mówił, ze dzieciaczki rosna prawidłowo, wsztstkie narzady prawidłowe, za tydz. wyniki pappa.
Powiedzcie mi dziewczyny czy jak Wasze maluszki nie chciały sie odwrócic to lekarz Wam szturchał brzuch tym urzadzeniem do usg/ bo mi tak wytłukł brzuch bo jeden malusze za nic nie chciał współpracowac i 15 min go meczyła i szturchała, teraz leze i odpoczywam bo mnie brzuch od tego boli. Jak myslicie nie szkodzi to dziecku?
Ale ogólnie jestem szczesliwa bo wszystko ładnie wyglada;) a maluchy maja juz ponad 6 cm nie wiem po czym tak rosna;) mam nadzieje ze mi sie zmieszcza w brzuchu;)No mówie 30 min spędziłam w gabinecie, i jeszcze w trakcie usg mnie wysłał na siku
Mnie bardziej plecy dziś bolą niz ten brzuch po tym trząchaniu dziwne
Ah i gratulacje
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyBaby super ze sie odezwalas:-) powodzenia w staraniach :-*
Gratuluje pozytywnych wizyt:-) ale mamy juz duze dzieciaczki:-)
nie moge sie doczekac jak zaczniemy rodzic, ciekawe czy tez tak bedziemy zdawaly relacjecos typu: dziewczyny mam skurcze co 5 min, jade na porodowke! Hehehe
jeszcze 6 msc...
alicja_, Kate4, Eve_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Mi tak dzisiaj robił właśnie tak szturchał
No mówie 30 min spędziłam w gabinecie, i jeszcze w trakcie usg mnie wysłał na siku
Mnie bardziej plecy dziś bolą niz ten brzuch po tym trząchaniu dziwne
Ah i gratulacje
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Kate4 - mi tak samo lekarz szturchał brzuch! Trochę się bałam, że zaszkodzi dzidzi, ale pomyślałam sobie, że przecież lekarz wie co robi..
-
nick nieaktualnystars2345 wrote:hej, chcialam zapytac czy macie jakies ciekawe, godne polecenia poradniki, ksiazki na temat ciazy i po narodzinach? Jaka pozycja jest warta uwagi, bo chcialabym cos kupic ale troche tego jest.
-
Ja tez się melduje po wizycie
mimo 3 dniowego plamienia to dzidzia ma się dobrze
ma już 7,23cm co odpowiada 13w3t
wczoraj byłam u innej gin i kazała mi brać magnez 3x2tab i ta luteine co miałam przepisana w pl a dzisiaj moja juz nie kazała mi nic brać... Dziewczyny co mam zrobić brać czy nie?
Madzisek, Nadulka, bella88, m@rzenie, kwiatakacji, justyna14, lilianna, Kate4, Hashija, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
Jeśli miałaś plamenia to ja bym brała tą luteine, nie zaszkodzi a moze pomóc
Ja miałam juz odstawiac ale lekarz tez mi kazał jeszcze brac a plamień nie mam
I gratulacje
moja ma podobne wymiary
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Witam się z wami po dłuższej przerwie
pamiętacie mnie jeszcze?
Jestem już w 2 trymestrze, po pierwszym USG i mimo 2 tygodniowego plamienia jest chyba wszystko ok. Dziecko sztuk jednotrochę mniejsze niż normy - ma 58mm, ale liczę, że może nadrobi jeszcze...
Od poniedziałku jednak walczę z jelitówką, więc pierwsze usg to była dla mnie walka by się nie zrzygać na kozetce podczas badania
Mój facet i córka też byli na badaniu - co mnie rozbawiło po skończonym USG moja córka podeszła do lekarki i zaczęła podciągać bluzkę by i jej zbadać brzuszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 20:58
kwiatakacji, m@rzenie, Pchelkaa, lilianna, aannkkaa, Madzisek, Kate4, Hashija, MeGi2986, iNso87, Karola1990, bella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHalwaya pewnie ze pamietamy! Super ze "wrocilas".
Kurcze nie wierze ze zaraz zaczynam II trymestr! Te w sumie 2 msc zlecialy jak szalone, a na poczatku liczylam kazdy dzien:-) pamietam ze zaczynalam od 5tyg a koncze juz 12!:-oWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 21:27
kwiatakacji, lilianna, Anka1101, aannkkaa lubią tę wiadomość
-
Nadulka wrote:dlaczego mało? lekarz coś mówił? ja jutro mam badanie a to będzie 12t2d i wydaje mi się że tyle właśnie powinnam się spodziewać ?
To skomplikowane bo gin nic nie mowil, wg usg niby strsze o 2 dni od terminu a w siatce centylowej w normie ale ponizej sredniej, a tetno w normie ale powyzej sredniej.
Wazne, ze sie rozwija i serduszko bije.Nadulka lubi tę wiadomość
-
Kate mnie gin wyszturchal i przez brzuch i od stodka. Jak mnie posuwal ta glowica od srodka stwierdzil, ze nie robi to na malym wrazenia, a ja musialam sie powrtrzymac, zeby nie parsknac smiechem i nie powiedziec, ze maly sie przyzwyczail juz do tego:-D
Ale fakt pozniej tez mnie brzuch bolal i przeszlo po 2 godzinach.kwiatakacji, Kate4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny