X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ide zrobie sobie sniadanie, rozwieszę pranie, i musze ogarnąć troszkę w domu także za..moment będę ;)

justyna14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Justyna ja krwawię często... Ale lekarz powiedział, że taka moja natura i po stosunku będę krwawić :-( Dlatego my od początku ciąży aż 3 razy się przytulaliśmy... a tego płynu było tak dużo, że majtki przesiąkły i leginsy też :-(
    Ale mam nadzieję, że panikuję bez potrzeby... Mąż ma mi kupić test na wyciek wód płodowych, zobaczę co wyjdzie...
    to jak plamisz od początku to tak może być, pewnie taka Twoja uroda :) dobrze, że mąż ten test Ci kupić, będziesz spokojniejsza. Generalnie jak pamięta co było na wrześniówkach 2014 to mało której wody odchodziły tak spektakularnie jak na filmach, w większości pęcherz pęka dopiero przy zaawansowanej fazie porodu, a na początku to jeszcze czop śluzowy odchodzi - taki glut z galarety, więc jak nic takiego nie było to raczej nie wody, zresztą wody jakby to były to sączyłby się cały czas po trochu. A u Ciebie się coś sączy czy to jednorazowo tak cie zalało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 09:01

7w3d 💔
  • grauuu Nowa

Wysłany: 29 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    witamy :) opowiedz jak to możliwe, że tak późno się zorientowałaś że jesteś w ciąży?

Wcale nie miałam oznak ciąży, oczywiście oprócz braku miesiączki, ale to zganiałam na zmiane klimatu i czasu przez podróż do Tajlandii. W koncu partner przekonal mnie na wizyte i okazalo sie, ze to 12tc :) w czwartek 13.06 kolejna wizyta, juz sie nie moge doczekac! :) gratuluje wszystkim udanych wizyt i mam nadzieje, ze moja bedzie rowniez udana :)

justyna14, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grauuu wrote:
    Wcale nie miałam oznak ciąży, oczywiście oprócz braku miesiączki, ale to zganiałam na zmiane klimatu i czasu przez podróż do Tajlandii. W koncu partner przekonal mnie na wizyte i okazalo sie, ze to 12tc :) w czwartek 13.06 kolejna wizyta, juz sie nie moge doczekac! :) gratuluje wszystkim udanych wizyt i mam nadzieje, ze moja bedzie rowniez udana :)
    to miałaś niespodziankę, nie popłakałaś się u gina jak powiedział , że ciąża? i jeszcze raz gratuluję :) i witamy serdecznie :) 13.06 usg będzie? czy tylko wizyta?

7w3d 💔
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna właśnie to było takie jednorazowe... A jak rodziłam 1 córkę to właśnie miałam takie spektakularne odejście wód jak na filmach ;-)Ale tego było duuuużo ;-)
    No nic staram się uspokoić i już nie panikować...
    dzięki za wsparcie dziewczyny, to na prawdę dużo daje :-*

Pchelkaa, justyna14 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grauuu to mieliscie niespodzianke!!! Super! :-) :-)

Inso super ze wrzucilas te opisy tygodni! Czyli za ok 2 tyg moznq czekac na ruchy! Wczoraj wieczorem po lewej stronie czulam jakby piorkiem ktos od srodka mnie dotykal ale to chyba nie mozliwe ze ruchy czuje, chociaz dzidzia jest duza a ja szczupla. Maz mowi ze kiszki pracowaly :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i Anka1101 jak będzie popatrz nasza tabele bo chyba cos jest nie tak;/ czy to tylko u mnie nie mogę zjechać w dol..zdaje się Ktos cos niechcący poprzestawiał..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Justyna właśnie to było takie jednorazowe... A jak rodziłam 1 córkę to właśnie miałam takie spektakularne odejście wód jak na filmach ;-)Ale tego było duuuużo ;-)
    No nic staram się uspokoić i już nie panikować...
    dzięki za wsparcie dziewczyny, to na prawdę dużo daje :-*
    to daj znac jak test wyjdzie koniecznie :)

m@rzenie lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • grauuu Nowa

Wysłany: 29 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie USG :) Macie racje niespodzianka była świetna, łzy w oczach na fotelu oczywiscie ze szczescia :)

justyna14, alicja_ lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmykam nakarmić Olusia i biorę się za sprzątanie bo dziś mamy odwiedziny :) jest powód do ogarnięcia domu :) miłego dnia wszystkim

Pchelkaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grauuu a masz juz dzieci czy pierwsza ciaza? :-)

W Tajlandii bylas? To moje marzenie- wycieczka do Tajlandii! Zazdroszcze;-)

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Aha i Anka1101 jak będzie popatrz nasza tabele bo chyba cos jest nie tak;/ czy to tylko u mnie nie mogę zjechać w dol..zdaje się Ktos cos niechcący poprzestawiał..

Jestem teraz na tel i nie umiem tego zrobić ale jak ty jesteś na kompie to wystarczy chwycić ten paseczek pod 24 wierszem i przenieść go pod 1 wiersz... Jak uda mi się dzisiaj wejść na kompa to to zrobię a jak nie to na razie musiało by to tak zostać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 09:42

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:31

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce panikować ale 4 dzień plamie ciemna krwią i tego plamienia w cale nie jest mniej... Byłam w środę i wczoraj u ginekologów jedna kazała brać magnez a moja nic... Dziewczyny zaczynam się martwić i do tego mam klucia w lewym boku miarodajne ale nie narastające... co mam robić jechać dzisiaj znów na kontrolę czy sobie darować?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Krwi nie było dużo, ale taka żywa czerwona... a wizytę miałam wczoraj, następna dopiero za 4 tyg :-( Jestem przerażona...
    jeśli nie byłaś. Jedz na sor.....
    mam nadzieje ze nic się nie stalo:*

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:20

kwiatakacji, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Nie chce panikować ale 4 dzień plamie ciemna krwią i tego plamienia w cale nie jest mniej... Byłam w środę i wczoraj u ginekologów jedna kazała brać magnez a moja nic... Dziewczyny zaczynam się martwić i do tego mam klucia w lewym boku miarodajne ale nie narastające... co mam robić jechać dzisiaj znów na kontrolę czy sobie darować?

a robiła usg?
    Jeśli tak - to nic się nie dopatrzyła? Wszystko ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:20

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:37

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny :) i ja dołączam do grona tych przeziębionych :( od dwóch dni zatkany nos, nawet go wydmuchać nie mogę i do tego ból głowy i gardła, na gardło wiem że można ssać chlorchinaldin albo psikać tantum werde, a wieczorem zacznę się faszerować mlekiem z miodem i czosnkiem o ile mój żołądek to zniesie :P gratuluje wszystkim pozytywnych wieści z wizyt

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ