Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
maya34 wrote:No jasne,ze lepiej isc do sprawdzonego lekarza ale sprobuj jutro jechac do szpitala zawsze to lepsze od denerwowania sie jeszcze 2 dni.
Tylko wiesz już miałam 2 dni pod rząd usg i tu trochę też jestem starej daty ze lepiej mniej niż miało by zaszkodzić... A skoro 2 dni pod rząd było wszystko dobrze z maleństwem to raczej przez kolejne 2 dni nie powinno być źle szczególnie ze się bardziej oszczędzam... Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu jak mi ginka powiedziała wczoraj na moje pytanie czy mogę w przyszłym tygodniu jechać do pl " ze nie ważne gdzie będę jeśli z dzidzia miało by się coś stać to się stanie " a na pytanie co jak będę krwawic dalej " mam przyjść" a tak myślę po co skoro mi nic na to nie przepisała nie kazała brać żadnych leków nic... -
nick nieaktualnyPchełka - ja mogę powiedzieć, że piersi rosną od samego początku i nie przestają , ja już 2 razy biustonosz zmieniałam - z tym , że ja z tych biuściastych jestem - startowałam z rozmiaru 60 F teraz kupiłam 65G ( w między czasie 65 FF).Kupiłam większy obwód żeby mieć na dłużej , ale w obwodzie nic się nie zmienia a miska rośnie:/ Jak dla mnie mogłoby na tym stanąć , ale wiem , że największe są po porodzie. Eh - będzie bolał kręgosłup.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 14:46
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Ja dziewczyny mam troche inne pytanie, moze glupie ale dziwi mnie to troche. A mianowicie chodzi o piersi. Kiedy zaczna rosnac? Na poczatku ciazy byly nabrzmiale i nieco wieksze a teraz stoja w miejscu. Pytam bo mam maly biust- matka natura mnie pominela troche w tej kwestii
dobre pytanie i dołanczam się do niego ze względu na rozmiar -
nick nieaktualnyAnka1101 wrote:Tylko wiesz już miałam 2 dni pod rząd usg i tu trochę też jestem starej daty ze lepiej mniej niż miało by zaszkodzić... A skoro 2 dni pod rząd było wszystko dobrze z maleństwem to raczej przez kolejne 2 dni nie powinno być źle szczególnie ze się bardziej oszczędzam... Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu jak mi ginka powiedziała wczoraj na moje pytanie czy mogę w przyszłym tygodniu jechać do pl " ze nie ważne gdzie będę jeśli z dzidzia miało by się coś stać to się stanie " a na pytanie co jak będę krwawic dalej " mam przyjść" a tak myślę po co skoro mi nic na to nie przepisała nie kazała brać żadnych leków nic...
obrze:-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też normalnie mam B ale muszę już kupić większy. Te z push up to już wogóle nie używam bo mi sie wylewają
został mi teraz tylko jeden w którym dobrze się czuje ale już też zrobił się ciut za mały. Osobiście polecam te co reklamuja teraz - bez fiszbin. Nie pamiętam jakiej to firmy ale ja mam tzw. odpowiednik hehe i jest poprostu rewelacyjny
A to moja miseczka owoców na dzisiaj. Zaszalałam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d19094da55a9.jpgkwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, nadszedl ten dzien za rowno godzine mam badania prenatalne .tak bardzo bym chciala,zeby bylo dobrze
napisze po wizycie mak wroce do domu. Moze dzis sie dowiem czy to chlopiec czy dziewczynka
Madzisek, Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
ola25 wrote:Hej dziewczyny, nadszedl ten dzien za rowno godzine mam badania prenatalne .tak bardzo bym chciala,zeby bylo dobrze
napisze po wizycie mak wroce do domu. Moze dzis sie dowiem czy to chlopiec czy dziewczynka
Wszystko napewno będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśliczekamy z niecierpliwością na pozytywne wiadomości
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Misia26 wrote:Dziewczyny tak sobie siedze i mysle kiedy zaczniemy czuc ruchy naszych pociech w ktorym tyg sie zacznie:) Juz nie moge sie doczekac kiedy to sie stanie
Ja też już na to czekam, szczególnie przy moich przeżyciach... Chodź u mnie już czasem jak by coś laskotalo od środka, a przy drugim lub kolejnym dziecku czuć szybciejno zobaczymy jakie to będzie
-
Dziewczyny wiem ze to za wcześnie ale coś mnie kopnelo. I to cholernie mocno. Aż mnie ciarki przeszły. Wcześniej czułam czasami jakieś bulgotanie ale ja raczej sceptycznie podchodzę do takich rzeczy więc zganialam to na moje jelita. Ale teraz nie wiem czy mam na co zgonic. Nigdy wcześniej nic takiego nie czułam. Ale rozsądek mi podpowiada że to jeszcze nie możliwe. No nie wiem co mam o tym myślec
-
puli27 wrote:Dzisiaj czytalam bloga pewnej mamy i ona twierdzila ze juz w 13 tygodniu regularnie czula ruchy dziecka. Cos nie chce mi sie w to wierzyc....
Dokładnie. Więc mi chyba jelito strzelilohehe... Przecież to jeszcze nie możliwe. Ale aż wyłączyłam serial z wrażenia.
-
Cześć dziewczyny. Ja także będę tegoroczną grudniówką. Mój termin to 9 grudnia 2015. W sumie długo nie zaglądałam na forum ze względu na fatalne samopoczucie, dlatego też czytam co u Was dopiero teraz. Gratulacje dla wszystkich mamusiek i ich tatusiów
bella88, Madzisek, Anka1101, alicja_, Nadulka, Karola1990, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhalwaya wrote:Ktoś mnie pytał czy dalej pracuje na nocki. No więc tak.
I w dodatku staram się udowadniać, że ciaza nic nie zmienia. Wiem, powalona jestem
Ale pamiętam, że bycie aktywna ułatwiło mi dojście do siebie po pierwszym porodzie.
W ogóle chce pracować do połowy listopada.
Ja w pierwszej ciąży też miałam takie podejście no i niestety w 16 tygodniu trafiłam z krwawieniem do szpitala. Lepiej nie szarżować.