X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    No jasne,ze lepiej isc do sprawdzonego lekarza ale sprobuj jutro jechac do szpitala zawsze to lepsze od denerwowania sie jeszcze 2 dni.

Tylko wiesz już miałam 2 dni pod rząd usg i tu trochę też jestem starej daty ze lepiej mniej niż miało by zaszkodzić... A skoro 2 dni pod rząd było wszystko dobrze z maleństwem to raczej przez kolejne 2 dni nie powinno być źle szczególnie ze się bardziej oszczędzam... Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu jak mi ginka powiedziała wczoraj na moje pytanie czy mogę w przyszłym tygodniu jechać do pl " ze nie ważne gdzie będę jeśli z dzidzia miało by się coś stać to się stanie " a na pytanie co jak będę krwawic dalej " mam przyjść" a tak myślę po co skoro mi nic na to nie przepisała nie kazała brać żadnych leków nic...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka - ja mogę powiedzieć, że piersi rosną od samego początku i nie przestają , ja już 2 razy biustonosz zmieniałam - z tym , że ja z tych biuściastych jestem - startowałam z rozmiaru 60 F teraz kupiłam 65G ( w między czasie 65 FF).Kupiłam większy obwód żeby mieć na dłużej , ale w obwodzie nic się nie zmienia a miska rośnie:/ Jak dla mnie mogłoby na tym stanąć , ale wiem , że największe są po porodzie. Eh - będzie bolał kręgosłup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja dziewczyny mam troche inne pytanie, moze glupie ale dziwi mnie to troche. A mianowicie chodzi o piersi. Kiedy zaczna rosnac? Na poczatku ciazy byly nabrzmiale i nieco wieksze a teraz stoja w miejscu. Pytam bo mam maly biust- matka natura mnie pominela troche w tej kwestii ;-)

dobre pytanie i dołanczam się do niego ze względu na rozmiar :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Tylko wiesz już miałam 2 dni pod rząd usg i tu trochę też jestem starej daty ze lepiej mniej niż miało by zaszkodzić... A skoro 2 dni pod rząd było wszystko dobrze z maleństwem to raczej przez kolejne 2 dni nie powinno być źle szczególnie ze się bardziej oszczędzam... Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu jak mi ginka powiedziała wczoraj na moje pytanie czy mogę w przyszłym tygodniu jechać do pl " ze nie ważne gdzie będę jeśli z dzidzia miało by się coś stać to się stanie " a na pytanie co jak będę krwawic dalej " mam przyjść" a tak myślę po co skoro mi nic na to nie przepisała nie kazała brać żadnych leków nic...
    Masz racje to by byl juz przesada ja trzymam kciuki ,zeby bylo d
    obrze:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam malutkie piersi teraz sa troszeczke wieksze i pelno na nich zylek ,brodawki troche ciemniejsze i wieksze ale duzej roznicy nie ma .:((

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi do malych nie naleza ale nie widze zeby rosły:)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez nie obdarzyla Bozia duzym bisutem B z push up :P po 1 ciazy mailam tylko troche wieksze przy karmieniu a pozniej tak samo male jak i przed, w tej ciazy sa bardziej popuchniete i nie widze zeby cos rosly...:P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje zaczynają się wylewać z miseczek i zaraz będę musiała się zaopatrzyć w większy biustonosz, w pierwszej ciąży wymieniałam go chyba 4 razy

kwiatakacji lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też normalnie mam B ale muszę już kupić większy. Te z push up to już wogóle nie używam bo mi sie wylewają :P został mi teraz tylko jeden w którym dobrze się czuje ale już też zrobił się ciut za mały. Osobiście polecam te co reklamuja teraz - bez fiszbin. Nie pamiętam jakiej to firmy ale ja mam tzw. odpowiednik hehe i jest poprostu rewelacyjny :)

A to moja miseczka owoców na dzisiaj. Zaszalałam :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d19094da55a9.jpg

kwiatakacji lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadszedl ten dzien za rowno godzine mam badania prenatalne .tak bardzo bym chciala,zeby bylo dobrze :/ napisze po wizycie mak wroce do domu. Moze dzis sie dowiem czy to chlopiec czy dziewczynka

Madzisek, Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hej dziewczyny, nadszedl ten dzien za rowno godzine mam badania prenatalne .tak bardzo bym chciala,zeby bylo dobrze :/ napisze po wizycie mak wroce do domu. Moze dzis sie dowiem czy to chlopiec czy dziewczynka

Wszystko napewno będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli ;) czekamy z niecierpliwością na pozytywne wiadomości :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyte:))

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje tylko w obwodzie robily sie ciasniejsze i dlatego wymienialam :D etraz pewnie bedzie to samo :(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie siedze i mysle kiedy zaczniemy czuc ruchy naszych pociech w ktorym tyg sie zacznie:) Juz nie moge sie doczekac kiedy to sie stanie

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Dziewczyny tak sobie siedze i mysle kiedy zaczniemy czuc ruchy naszych pociech w ktorym tyg sie zacznie:) Juz nie moge sie doczekac kiedy to sie stanie

Ja też już na to czekam, szczególnie przy moich przeżyciach... Chodź u mnie już czasem jak by coś laskotalo od środka, a przy drugim lub kolejnym dziecku czuć szybciej :) no zobaczymy jakie to będzie :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czytalam bloga pewnej mamy i ona twierdzila ze juz w 13 tygodniu regularnie czula ruchy dziecka. Cos nie chce mi sie w to wierzyc....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze to za wcześnie ale coś mnie kopnelo. I to cholernie mocno. Aż mnie ciarki przeszły. Wcześniej czułam czasami jakieś bulgotanie ale ja raczej sceptycznie podchodzę do takich rzeczy więc zganialam to na moje jelita. Ale teraz nie wiem czy mam na co zgonic. Nigdy wcześniej nic takiego nie czułam. Ale rozsądek mi podpowiada że to jeszcze nie możliwe. No nie wiem co mam o tym myślec :-)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dzisiaj czytalam bloga pewnej mamy i ona twierdzila ze juz w 13 tygodniu regularnie czula ruchy dziecka. Cos nie chce mi sie w to wierzyc....
    Nas
    Dokładnie. Więc mi chyba jelito strzelilo :-P hehe... Przecież to jeszcze nie możliwe. Ale aż wyłączyłam serial z wrażenia.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Martitta. Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja także będę tegoroczną grudniówką. Mój termin to 9 grudnia 2015. W sumie długo nie zaglądałam na forum ze względu na fatalne samopoczucie, dlatego też czytam co u Was dopiero teraz. Gratulacje dla wszystkich mamusiek i ich tatusiów :)

bella88, Madzisek, Anka1101, alicja_, Nadulka, Karola1990, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

CÓRECZKA
    7v8ryx8dc08b88sv.png
    i81xb201udla5dpz.png
    >>niedoczynność tarczycy<<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Ktoś mnie pytał czy dalej pracuje na nocki. No więc tak. ;)
    I w dodatku staram się udowadniać, że ciaza nic nie zmienia. Wiem, powalona jestem ;)
    Ale pamiętam, że bycie aktywna ułatwiło mi dojście do siebie po pierwszym porodzie.
    W ogóle chce pracować do połowy listopada.

Ja w pierwszej ciąży też miałam takie podejście no i niestety w 16 tygodniu trafiłam z krwawieniem do szpitala. Lepiej nie szarżować.

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ