X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hej dziewczyny, nadszedl ten dzien za rowno godzine mam badania prenatalne .tak bardzo bym chciala,zeby bylo dobrze :/ napisze po wizycie mak wroce do domu. Moze dzis sie dowiem czy to chlopiec czy dziewczynka
    czekamy na pozytywne wiesci :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA i Martitta. witajcie w naszym grudniowym watku:*

Kourtney lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:31

Flakonik, kwiatakacji, Hashija, m@rzenie, Madzisek, Karola1990, Kate4, bella88, justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka cudne wiesci :* super ze wszystko w porzadku

Nadulka, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto moje dzisiejsze przysmaki :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d4d0c6d07e1.jpg

kwiatakacji, m@rzenie, pati_zuzia, Kika428, Karola1990, bella88, justyna14, Pchelkaa, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:37

l22ntv73ogvn473k.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz tez po prenatalnych 12 tydzien . Dzidzia bardzo grzeczna , lekarz powiedzial ze wszystko jest jak najlepiej i tylko sie cieszyc. Kolejna wizyta 12.06 o 15:40 tetno miarowe ,wszystko jak najlepiej. Az sie dziwie ,ze to sie dzieje naprawde

Nadulka, alicja_, pati_zuzia, Madzisek, Karola1990, Kate4, bella88, justyna14, Pchelkaa, kwiatakacji, m@rzenie, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niestety nie wiemy czy dziewczynka czy chlopiec

Pchelkaa lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci dziewczyny:) Ja juz nie moge sie doczekac kiedy przyjdzie mi detektor i bedziemy mogli posluchac serduszka naszej dzidzi.Ja mam wrazenie ze to wszystko mi sie sni tak dlugo sie staralismy i watpilismy w to ze sie uda a tu tak nas zaskoczyl los nawet nie czulam tego ze jestem w ciazy a test zrobilismy z ciekawosci a tu juz 2 trymestr:) ale mi sie na wywody zebralo

alicja_, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Hej dziewczyny ja juz tez po prenatalnych 12 tydzien . Dzidzia bardzo grzeczna , lekarz powiedzial ze wszystko jest jak najlepiej i tylko sie cieszyc. Kolejna wizyta 12.06 o 15:40 tetno miarowe ,wszystko jak najlepiej. Az sie dziwie ,ze to sie dzieje naprawde

Gratulacje!!! :) a NT?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 w weekend może mi sie uda :D

• Martitta. Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje grudniówki, jest tu tyle postów, że dziś i nie wiem czy nawet jutro zdołam wszystkie przeczytać. Przepraszam, jeśli się powtórzę z pytaniem, ale powiedzcie mi jak znosicie pierwszy trymestr? Ja mam okrutne mdłości, zwłaszcza wieczorem. Dodatkowo ból w mostku, uczucie jakby pokarm w ogóle się nie trawił. Całe noce nie przespane, dopiero nad ranem lepiej. Już dwa razy byłam z powodu nudności i wymiotów w szpitalu. Dostałam na kryzys Torecan, ale przy złych dniach nawet on nie pomaga. Chwilami nie mam już sił na to samopoczucie. Któraś z Was ma to samo? A może któraś miała i przy drugim trymestrze rzeczywiście jest jak ręką odjął? Wszelkie napoje typu herbatki imbirowe, tabletki Prevomit nic nie działa. Woda mnie mocno muli, a nie każdy sok czy kompot jestem w stanie przyjąć bez wymiotów. Tak się cieszę na dzidziusia, ale to samopoczucie czasem sprawia, że zamiast tryskania radością lecą łzy :(

CÓRECZKA
    7v8ryx8dc08b88sv.png
    i81xb201udla5dpz.png
    >>niedoczynność tarczycy<<
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martitta. wrote:
    Moje grudniówki, jest tu tyle postów, że dziś i nie wiem czy nawet jutro zdołam wszystkie przeczytać. Przepraszam, jeśli się powtórzę z pytaniem, ale powiedzcie mi jak znosicie pierwszy trymestr? Ja mam okrutne mdłości, zwłaszcza wieczorem. Dodatkowo ból w mostku, uczucie jakby pokarm w ogóle się nie trawił. Całe noce nie przespane, dopiero nad ranem lepiej. Już dwa razy byłam z powodu nudności i wymiotów w szpitalu. Dostałam na kryzys Torecan, ale przy złych dniach nawet on nie pomaga. Chwilami nie mam już sił na to samopoczucie. Któraś z Was ma to samo? A może któraś miała i przy drugim trymestrze rzeczywiście jest jak ręką odjął? Wszelkie napoje typu herbatki imbirowe, tabletki Prevomit nic nie działa. Woda mnie mocno muli, a nie każdy sok czy kompot jestem w stanie przyjąć bez wymiotów. Tak się cieszę na dzidziusia, ale to samopoczucie czasem sprawia, że zamiast tryskania radością lecą łzy :(
    bardzo mi przykro, że tak ciężko to przechodzisz :( Ja osobiście nie mam mdłości, miałam wcześniej, ale takie delikatne, mogę jeść wszystko. Wiele tu dziewczyn męczyło się z wymiotami, ale chyba w większości przypadków chyba jest co raz lepiej, więc główka do góry :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt:) Jak miło się czyta takie wpisy:) Jestem tak zalatana ostatnio, że nawet nie mam czasu nic naskrobać:P wykańczamy dom i wybierania, jeżdżenia jest przez cały dzień. Jutro zaczynam drugi trymestr - kiedy to zleciało? Ale fajnie:)

Alicja ja wczoraj kupiłam sobie truskawki dorwałam się do nich jak świnia do koryta i na raz zjadłam kilogram niestety później to odchorowałam bo poprawiłam jeszcze morelami i już dzisiaj ochota mi przeszła na owoce:P

Nadulka, Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdlosci mialam bardzo rzadko ale wspolczuje ci tych przezyc:* Juz nibawem powinno byc lepiej:)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:31

Karola1990, alicja_ lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:32

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak pochlaniam truskawki :D ale najbardziej czekam na czeresnie!!!!!!!!! Juz mi sie snia po nocach :D :D jeszcze pare tygodni i odjem sie ich na caly rok ;)

Nadulka, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez czekam na czeresnie juz sie nie moge doczekac az beda i zjem ich tyle ile dam rade:))

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martitta. wrote:

Witaj Kochana w grudniowkach:-) w kwestii wymiotow nie pomoge, kilka razy tylko zwymiotowalam ale mdlosci mialam okropne! Caly dzien najchetniej w lozku i co ok 2 godz cos przegrysc, ale mialam problem co jesc bo i po miesie i po slodkim mialam wymioty, wiec to ograniczylam. Jutro zaczynam II trym i jest juz o wiele lepiej. Najgorzej to tak do 11 tyg bylo u mnie.

Co do rozm biustu, myslalam ze od poczatku zaczyna rosnac! :-) a stoi w miejscu. Tez mam B/C ale jak wiekszy btzuszek wyskoczy to smiesznie bedzie wygladalo;-) chociaz wtedy moze juz cos podrosną piersi.

Ide sie kapac i nasmaruje nowym nabytkiem- bio oil, wkoncu moge juz stosowac ;-)

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ