Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Martitta. lekarz do jakiego TSH kazal Tobie zejść? Mój z 3,1 kazal zejść najlepiej do 1,0.. mam dawke 50 1tabs dziennie.
Od jakiś 2ch tygodni mam okropną zadyszkę przy małym wysiłku i jestem ciekawa czy to nie przez to właśnie... -
Ja w sumie nigdy nie miałam problemu z tarczyca a raczej nikt mi nie kazal nic brac,mialam 2,8 przy zajściu w ciaze,a,ze wlasnie gin powiedział,ze lepiej mieć 1,0 to mnie wyslal do endo. Mam nadzieje,ze po ciąży brac już tego nie będę musiala.
Ja wlasnie dodałam sweet focie z USG do naszej galerii bellyNadulka, Karola1990 lubią tę wiadomość
-
Mi się takie złe samopoczucie zaczęło właśnie w okolicy 8-9 tygodnia. Ale nic więcej nieodpowiednie żeby nie zapeszyć
my to raczej dzień dziecka spędzimy w domu, dzisiaj pogoda u nas bardzo wietrzna a mała dopiero skończyła zapalenie uszu więc zachowawczo zostaniemy w domu a z kolei ja jutro do pracy, zobaczymy może w poniedziałek po przedszkolu zrobimy jej jakieś atrakcje
-
iNso87 wrote:Ja w sumie nigdy nie miałam problemu z tarczyca a raczej nikt mi nie kazal nic brac,mialam 2,8 przy zajściu w ciaze,a,ze wlasnie gin powiedział,ze lepiej mieć 1,0 to mnie wyslal do endo. Mam nadzieje,ze po ciąży brac już tego nie będę musiala.
.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co ja w pierwszej ciąży też miałam problem z tarczyca, i to tylko w trakcie ciąży, po porodzie wszystko minęło jak ręką odjął. Ale najgorsze jest to że nikt mnie nie poinformował że przy brania tabletem na tarczyce w ciąży potem z dzieckiem trzeba zostać o jeden dzień dłużej w szpitalu bo w czwartej dobie po urodzeniu dziecku muszą zbadać poziom hormonów, ja się dowiedziałam o tym jak już na Trzeci dzień po porodzie szykowalam się na wyjście do domu i ordynator na obchodzi rano mnie uświadomił dopiero jak się zapytalam o której będą wypisy. Nie wiem czy do tej pory coś się pod tym względem zmieniło ale lepiej dowiedzcie się o to za wczasu żeby potem nie było niespodzianek
-
Martitta. wrote:Chichibi, ja biorę już długi czas. Dość szybko reguluje się TSH, ale to zależy też od dawki. Mi spadło tak, że mam teraz w drugą stronę poniżej normy. Jedna kontrola z dawki 75 zmieniono mi dawkę na 75/50 co drugi dzień, ale dalej spada, więc dopiero po 10 dowiem się czy zmniejszam dawkę czy może tak ma zostać. Są różne opinie lekarzy... Jedna Pani doktor mi napisała, że przy ciąży powinno być tak niskie, przynajmniej w tych pierwszych tygodniach. Tyle na razie mogę napisać od siebie. A jaką masz dawkę?
ja mam 1,5 tabletki 50 ... i schodze z 6,03 tsh, biore od jakieś 1,5 tygodnia niecałe... i mam nadzieję, że działa ta kuracja bo mnie endo i gin wystraszyli, że mam strasznie wysokie dla ciąży -
niania.ogg wrote:Zadyszka jest pewnie od ciąży, też takową mam, to nie jest jeden z klasycznych objawów nadczynności. Wynik TSH sprzed ciąży miałaś bardzo kiepski, a dawki 25 czy 40 euthyroxu są naprawdę minimalne. Musisz badać sobie ft4 i ft3, bo samo tsh jest tak naprawdę niewiele warte. Ja przed ciążą miałam bardzo ładnie i wysoko ustawione hormony, a już w 5 tygodniu musiałam zwiększyć dawkę o 40, tak mi skoczyło zapotrzebowanie na tyroksynę. Polecam forum hashimoto na gazeta.pl, kopalnia wiedzy dla kobiet z niedoczynnością
ft4 akurat mam w normie w tych wynikach, bo od razu zrobiłam. W takim razie czekam na wizytę i zobaczymy co mi tam mój endo powie w tym temacie.
-
Wiecie co wpadłam na pomysl przy dodawaniu fotki na belly z usg,zeby zrobić nasza galerie Maluchow
Utworzylam kolekcje w gogle,tylko za bardzo na razie nie wiem jak zrobić zebyscie same mogly dodawać tam fotki i wpisy
co innego jakbyście miały konto w googlach to wydaje mi się,ze normalnie byscie dodaly
Anka1101 podpowiedz jak wiesz co zrobić żeby było dobrze;)
to link: i nie wiem co tam wyskoczy
https://plus.google.com/collection/sol1S?banner=pwa -
Hej Moje Kochane!!
Witam się w 4 miesiącu!! <WOW> Kiedy to zleciało??
Wróciliśmy znad morza i nawet nie mam czasu Was nadrobić bo już się zbieramy na weselei powiem Wam że doznałam szoku bo kreacje miałam od dawna obmyśloną, przytyć nie przytyłam waga bez zmian ciągle -1 od początku ciąży brzuch mi nie rośnie jeszcze (Tak mi się wydawało bo nagle okazało się że ledwo się zapięłam w tej sukience:D) Jakby wesele było tydzień później chyba szłabym w dresie
Szok, jednak coś się dzieje
Nie udało mi się na razie Was nadrobić mam nadzieję że u wszystkich wszystko super. Jutro już postaram się Was nadrobić, masakra miałam odpoczywać a nie mam na nic czasu dobrze że w poniedziałek już idę do pracy Ha Ha
Pozdrawiam wszystkie cieplutko :*:*:*iNso87, Nadulka, Pchelkaa, alicja_, Karola1990, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Wiecie co wpadłam na pomysl przy dodawaniu fotki na belly z usg,zeby zrobić nasza galerie Maluchow
Utworzylam kolekcje w gogle,tylko za bardzo na razie nie wiem jak zrobić zebyscie same mogly dodawać tam fotki i wpisy
co innego jakbyście miały konto w googlach to wydaje mi się,ze normalnie byscie dodaly
Anka1101 podpowiedz jak wiesz co zrobić żeby było dobrze;)
to link: i nie wiem co tam wyskoczy
https://plus.google.com/collection/sol1S?banner=pwa
Natalia niestety nie pomogęSama próbowałam wstawić fotkę ale nigdzie tam u ciebie jej nie widzę... Tylko u mnie na profilu ja wstawilo...
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Anka1101 wrote:Natalia niestety nie pomogę
Sama próbowałam wstawić fotkę ale nigdzie tam u ciebie jej nie widzę... Tylko u mnie na profilu ja wstawilo...
Szkoda wlasnie,ze nie wiadomo jak zrobić ze kazda może sobie dodac,a niby publicznie wszystko mam,ale to nic,jakbyscie dziewczyny się namyslily albo jak macie konto na gogle wstawiajcie fotki ja będę dodawala. -
nick nieaktualny
-
JATA nie ma co się martwić na zapas
ja uznałam, że to badanie w 11 tc to formalność, bo mój maluch musi być zdrowy, no i pani doktor nie wykryła nic niepokojącego. Bądź dobrej myśli. Nie stresuj siebie i maluszka
Moim zdaniem, jeśli w rodzinie nie ma chorób genetycznych to jest małe prawdopodobieństwo takiego schorzenia u Ciebie. Trzymam za Was kciuki!
Nadulka lubi tę wiadomość
-
Madzisek wrote:Dzień dobry dziewczyny
ja bardzo chętnie bym sobie dzisiaj pospała ale moje dziecko mi nie dało, musiałam usiąść z nią w salonie i oglądać bajki
Marzenie a jak u ciebie sytuacja? Robiłaś ten test?Ale do wieczora było całkiem sucho więc się już uspokoiłam