Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja Wam dziewczyny zadam pytanie, jak wasze brzuszki? Widać już coś po Was? U mnie jedyne co widzę, to to, że nie dopinam spodni. Postronne osoby jeszcze nie są w stanie dostrzec ciąży, chyba, że założę obcisłą sukienkę i na siłę wypchnę brzuszek do przodu hehe.
-
Martitta. wrote:A ja Wam dziewczyny zadam pytanie, jak wasze brzuszki? Widać już coś po Was? U mnie jedyne co widzę, to to, że nie dopinam spodni. Postronne osoby jeszcze nie są w stanie dostrzec ciąży, chyba, że założę obcisłą sukienkę i na siłę wypchnę brzuszek do przodu hehe.
Jak jestem w obcisłej bluzce to coś tam widać ale tak bardzo delikatnie. Nikt kto mnie zobaczył a o ciąży nie wie nie pogratulował więc chyba nie jest zbytnio widoczna:) wszystko jest do nadrobienia;)urośnie w swoim czasie hehe
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Hashija ale masz już fajny brzuszek
To u mnie jeszcze nie ma takiego. Mam nadzieję, że za jakiś czas będzie chociaż trochę widoczny, bo wciąż nie dowierzam, że mam w brzuchu 6cm dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:00
Hashija lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej Dziewczyny.Ja od samego rana tylko piore i piore, jak po armii a jest nas tylko trojka. Moje dziecko bylo dzis laskawe i pospalo do 9,az myslalam ze bede go budzic
u mnie brzuch niby troche widoczny choc ja uwazam,ze to tluszczyk i pozostalosc po poprzedniej ciazy.
-
Ja nie wiem co z tym praniem i sprzątaniem się dzieje
nas jest jeszcze dwójka plus pies, a garów, ciuchów i wszystkiego co nie miara. pati_zuzia, podobno w drugiej ciąży szybciej pokazuje się brzuszek więc bądź myśli, że to właśnie dzidzia Cię uwydatnia tu i ówdzie a nie tłuszczyk hehe
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pchełka wrote:Dziewczyny, te, które wstępnie już wiecie jakiej płci bobaski macie pod sercem-czy miałyście poranne mdłości? I jaką lekarz Wam określił płeć?
Ja nie miałam mdłości ani wymiotów. Wstępnie lekarz określił że na 90% chłopak. Ale czy ma to jakieś znaczenie jak kto się czuje? Raczej nie -
puli27 wrote:Witam Was:) wlasnie wrocilam z zakupow, lodowka byla pusta wiec chcac nie chcac musialam je zrobic. Teraz sie martwie bo siaty byly dosc ciezkie do dzwigania i zaczal mnie mocno bolec brzuch....
To kładź się i odpoczywaj! A większe zakupy albo z facetem albo jak go nie ma akurat to samochodem. I powoli sobie wnoś do domu. Nie wszystko naraz. Jesteś w ciąży więc musisz się oszczędzać. Nawet jak się dobrze czujesz. Bez szaleństwMeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia26 super, że rośniecie
może i u mnie za tydzień pojawi się jakieś większe zaokrąglenie
Pchełka wrote:Dziewczyny, te, które wstępnie już wiecie jakiej płci bobaski macie pod sercem-czy miałyście poranne mdłości? I jaką lekarz Wam określił płeć?
Co prawda nie mam jeszcze określonej płci przez lekarza, ale moja Pani doktor powiedziała, że takie wymioty i nudności to na dziewczynkę, ale... moja kuzynka w obu ciążach miała ostre wymioty i z jednej dziewczynka z drugiej chłopak, za to znajome, które bez wymiotów przechodziły cała ciąże - same dziewczynki. Myślę, że nie ma reguły, że to tylko się tak utarło, że smaki, czy wymioty mogą zwiastować konkretną płeć. A masz jakieś przeczucie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Matleena wrote:Martita, to trochę dziwne, że lekarz Ci coś takiego mówi. Wymioty nie zależą od płci dziecka, tylko od tego jak Twój organizm reaguje na zmiany zachodzące pod wpływem ciąży. Natomiast zachcianki biorą się z tego, czego akurat brakuje w organizmie. Np niedobór sodu objawia się zwiększonym apetytem na słone, itd.
U mnie brzuch wystrzelił w zeszłym tygodniu i już jest taki lekko ciążowy. To moja pierwsza ciąża, ale przed nią nie uprawiałam sportu za bardzo, nie należę do wysokich osób i nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów, więc trochę jadłam
oczywiście to nie było profesjonalne określenie płci, ale przekazanie własnego doświadczenia itp. na pewno ani ja ani Pani doktor nie bierzemy moich wymiotów jako wyznacznika płci maluszka