Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dziś mam zupełnie nowe odczucia i się martwię.
Kuje mnie sam środek podbrzusza. Kilka razy 3 hej temu i z 15 20razy teraz. Jakby ktoś wbił igłę i znika. To nie ból nawet i nie skurcz ale nieprzyjemne odczucie-tam gdzie jest dzidzia.
Czy któraś miała uklucia i jest to normalne?
Gdyby to były pachwiny to luz, macica się rozciaga-ale tego nie rozumiem.
Przesadziłem ze sprzątaniem dzis:(? -
Akurat zajrzałam bo coś spać nie moge, ja tak miałam wlasnie po środku takie kłucia, jak np duzo chodziłam czy cos robilam i puchł mi brzuch też dodatkowo, od ciasnych spodni tez tak miałam, połóż się na lewym boku mi to pomaga i pomagało zawsze, zrelaksuj się i leż na lewym
I daj znac czy pomogło
mnie tez dziwiło ze kłuje mnie po środku a nie w pachwinach no ale najwidoczniej tam sie rozciągało
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć mamuśki;) gratuluje wczorajszych udanych wizyt i 3mam kciuki za dzisiejsze:)
Mi maz sie uparl i kupil Mustele. Mial byc bezzapachowy, ale ja go czuje przy smarowaniu i odechciewa mi sie go uzywac bo normalnie dla mnie lekko smierdzi:(
Milego dnia dziewczyny, wysylam Wam troche slonka bo u mnie od rana pieknie swieci;)
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyM@rzenie mi ginekolog mowil ze po przytulaniu moze pojawic sie krew badz brazowe plamienie ze wzgledu na to ze to wszystko jest teraz bardzo ukrwione, ale oczywiscie w malej ilosci. Jesli sie boisz to skontaktuj sie ze swoim ginekologiem albo moze na ip pojedz zeby zobaczyc czy wszystko dobrze. Albo poobserwuj czy te krwawienie sie jeszcze pojawi.
-
nick nieaktualnyMi tez ginekolog powiedział ze po seksie we wczesnej ciazy pojawia sie krwawienie i żebym właśnie z tego powodu sie narazie wstrzymała- bo wiadomo krwawienie to od razu panika i niepotrzebny stres
Mysle, ze nic sie nie stało, ale jak sie martwisz to moze lepiej to sprawdź - bo stres dla dzidzi nie jest najlepszy
A masz moze detektor? -
nick nieaktualny
-
m@rzenie wrote:Krwi nie było dużo, ale taka żywa czerwona... a wizytę miałam wczoraj, następna dopiero za 4 tyg
Jestem przerażona...
7w3d 💔 -
m@rzenie wrote:Zdecydowanie bardziej martwi mnie ta sytuacja z dzisiaj... bo tego płynu było na prawdę dużo i był zupełnie jak woda... A detektora niestety nie mam7w3d 💔
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Dziewczyny dziś mam zupełnie nowe odczucia i się martwię.
Kuje mnie sam środek podbrzusza. Kilka razy 3 hej temu i z 15 20razy teraz. Jakby ktoś wbił igłę i znika. To nie ból nawet i nie skurcz ale nieprzyjemne odczucie-tam gdzie jest dzidzia.
Przesadziłem ze sprzątaniem dzis:(?)
-
Anko:-) wrote:Dziewczyny dziś mam zupełnie nowe odczucia i się martwię.
Przesadziłem ze sprzątaniem dzis:(?7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
14t - II trymestr
15t - Rozwaz zmiane biustonosza
16t - Możesz już poczuc pierwsze ruchy plodu
17t - Czas na ubrania ciążowe!
19t - Od dziś możesz już wykonać "polowkowe" badania USG, ocene anatomii plodu
20t - Rozpocznij organizować rzeczy dla dziecka
22t - Wybierz szkole rodzenia
25t - Wykonaj test obciążenia glukozwa
25t1d - Granica przezywalnosci plodu
26t - Wybierz i odwiedz szpital w którym planujesz rodzic
28t - III trymestr
29t - Możesz już wykonać trzecie najważniejsze badanie USG oceny anatomii plodu
34t - Rozpocznij masaz krocza
36t - Wykonaj posiew w kierunku paciorkowcow
37t - Znajdz najkrotsza droge do szpitala
37t6d - Spakuj torbe do szpitala
38t - Ciaza donoszona
41t - Twój przypuszczalny termin porodu.
Flakonik można to wrzucić na pierwsza strone bo pamiętam,ze Ktoras chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 09:00
Pchelkaa, Eve_84, kwiatakacji, pati_zuzia lubią tę wiadomość