X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny ja mysle zacząć kupować rzeczy jak się przeprowadze do siebie tak polowa sierpnia,wrzesien ;) Będę miała gdzie upychać bo u rodzicow to ciezka sprawa już tyle osob..hehe
    o to jak dobrze pójdzie to my też sierpień/wrzesień się przenosimy do siebie :) myślę, że to dobry czas na zakupy i na pranie bo już listopad to za późno na takie rzeczy i z brzuchem też się tak latać nie chce, a po za tym myślę, że 1/4 z nas i tak na listopad się załapie :) ja ubranek mam trochę po Olku, też rozmiary 56-62 raczej mam uniseks, więc coby nie było to się przydadzą, a tylko coś dokupię.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) jesli chodzi o przesady np. ten ze swiadkami na slubie ja mialam pary malzenskie(na jednym brat meza z zona a na drugim moja przyjaciolka z mezem) i jak widac zabobon sie nie sprawdzil,bo spodziewalm sie dziecka juz po raz drugi :) i nie wiem jak to robie, ale ja sie nie stresuje ciaza,ze moglo byc cos nie tak, albo ze moze, a jeszcze nie widzialam mojej dzidzi. Pewnie dlatego,ze mam pozytywne doswiadczenia z poprzedniej ciazy. Jutro przejdziemy sie do szpitala zapytac sie co z tym moim usg i mam cicha nadzieje,ze uda mi sie ustalic jakis termin na najblizsze dni :)

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyn14 - ja byłam chrzestną jak byłam w 7mym miesiącu ciąży :) , a mój mąż był świadkiem u brata mając mnie za żonę i brat ma dziecko :)
    Ja tam nie wierzę w przesądy :)

justyna14 lubi tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszły mi te legginsy z allegro i moge polecic dostawce, jakosc super

http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-dlugie-lateksowe-m-l-i5182147572.html

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wózek ładny :)ale serio zaszalałaś szybko, wydawało mi się, że ja jak w 7 miesiącu kupiłam łóżeczko to szybko ale w 3 już wózek to sprint :)
    ludzie są przesądni i co poradzisz, każdy ma prawo żyć i wierzyć w co chce :) też o tym słyszałam, że kobiet w ciąży nie prosi się o podawanie do chrztu, tak samo jak żonatych na świadków do ślubu bo ponoć to wróży brak dzieci w małżeństwie, co kraj to obyczaj :)
    Cos w tym jest,ja ze swoim były byliśmy świadkami na slubie mojej siostry,a ponoc pary nie mogą być tylko "wolni" ludzie ;) i niestety a może i stety ;P bo teraz nie zaluje,ale się rozstaliśmy,zaraz niedługo po ich slubie ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Eve_84 , to jest I'COO (Hauck)
    Mi też się bardzo podoba i jest leciutki i fajnie się prowadzi :-)

Justynka, ja podchodzę do tematu praktycznie. Muszę jakoś te wydatki rozplanować.W lipcu wyjazd na wakacje.
    W sierpniu będę musiała kupić książki+wyprawkę szkolną dla każdego z chlopców. We wrześniu kupimy łóżeczko + inne niezbędne gabaryty oraz obuwie sportowe dla moich facetów-trenują piłkę nożną i grają w drużynie. W październiku mamy znowu kontrolę synka u profesora okulistyki (bardzo duży wydatek).

A tak jeden wydatek mam z głowy :-D

Ja nie wierzę w zabobony ale szanuję, że ktoś wierzy i nic nie narzucam ;-)
    no tak to masz budżet solidnie zaplanowany :) ja wózek w sumie już mam :) Po Olku będzie na początek a później planuje kupić coś dla dwójki gondola +spacerówka razem , żeby z dwójką móc wyjść na spacer.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    jeszcze nie wiem mysle ze 22.06 na wizycie dopiero sie dowiem, ale gin sie smieje ze pewnie okaze sie parka;) byłoby cudnie;)
    to dopiero sukces by był, nie dość, że bliźniaki to jeszcze parka :) oby oby :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Cos w tym jest,ja ze swoim były byliśmy świadkami na slubie mojej siostry,a ponoc pary nie mogą być tylko "wolni" ludzie ;) i niestety a może i stety ;P bo teraz nie zaluje,ale się rozstaliśmy,zaraz niedługo po ich slubie ;)
    no to widzisz, nawet inne formy tego samego zabobonu, bo ja słyszałam, że żonaci/mężatki nie mogą być świadkami, a Ty w ogóle że pary :) cóż jak widać, na dobre Ci to wyszło :)

matko ! ile ja zjadłam przed chwilą, niech mnie ktoś powstrzyma !

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwila czasu i zaspamowałam nam całe forum hahaha dobrze, że nie mam go dużo :)

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    głupi lekarz bo tetno dziecka jest wzorowe!
    Justyna Lekarz powiedział, że mieści się w normie ale jest w dolnej granicy i faktycznie przy tętnie mam zawarty wykres, jak przy każdym badanym parametrze, a powiedział, że przezierność która mieści się w górnej granicy i tętno, które mieści się w dolnej granicy norm może sugerować wadę serduszka dlatego będziemy mieli robioną diagnostykę echokardigraficzną pod tym kątem, żeby to wykluczyć. Lekarz jest naprawdę dobrej klasy specjalistą w dziedzinie badań prenatalnych, sam mnie uspokajał, że wyniki mieszczą się w normie i mam się nie stresować tylko to serduszko będziemy sprawdzać. dzidzię męczył naprawdę konkretnie żeby obrócił się ale za nic uparciuch nie chciał i mówił, że sprawdzi tą kość nosową we wtorek na wizycie bo maluch nie współpracuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:31

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no tak to masz budżet solidnie zaplanowany :) ja wózek w sumie już mam :) Po Olku będzie na początek a później planuje kupić coś dla dwójki gondola +spacerówka razem , żeby z dwójką móc wyjść na spacer.

Justynka, muszę mieć zaplanowany + rezerwa bo różnie bywa...

Wózki dla rodzeństwa są super, tylko w nich trzeba koniecznie zwracać uwagę, żeby się dobrze prowadziły.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć wózek po siostrzeńcu - więc super bo nie musimy wybierać, szukać itp.
    A nad resztą rzeczy jeszcze nie myślałam. Nie jestem fanką zakupów, mąż też nie lubi więc pewnie będziemy to odkładać. Szwagierka ma termin na początek lipca i też ma mieć dziewczynkę więc część ciuszków będziemy mieli od niej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dzięki za odp;) ja może sobotę pojeżdże po ciuchaczach, licze że coś sobie znajde;)
    matko jak mi puchną już stopy!!! Masakra, baleriny w których chodziłam jak w kapciach zrobiły sie ciasne;( narazie ciążę znoszę super, ale wydaję mi się że zaraz będę już cała spuchnięta...

iNso87 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ochłonęłam trochę po tym wszystkim, pogadałam sobie z teściową, upiekłam ciasto, przeanalizowałam i w sumie to lekarz nie powiedział nic co miało by mnie wprawić w stan w jakim byłam, chyba za mocno emocjonalnie do tego podeszłam, teraz jak na chłodno o tym myślę to sam powiedział przecież, że nie ma się czym martwić. Mąż też mi cały czas powtarza, że mam się nie martwić bo lekarz powiedział, że wszystko jest ok. A ja jak zwykle sobie coś wkręcam. Czekamy teraz do wtorku na wizytę i wyniki Pappa. Zobaczymy co one pokażą. M

MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle dzięki dziewczyny za wsparcie dobrze, że jest ktoś komu można się wyżalić, ale przydał by się czasami jeszcze ktoś kto da kopa w tyłek :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Inso dzięki za odp;) ja może sobotę pojeżdże po ciuchaczach, licze że coś sobie znajde;)
    matko jak mi puchną już stopy!!! Masakra, baleriny w których chodziłam jak w kapciach zrobiły sie ciasne;( narazie ciążę znoszę super, ale wydaję mi się że zaraz będę już cała spuchnięta...
    a dużo wody pijesz? bo organizm magazynuje jak ma za mało, ale oczywiście puchnie się w ciąży też, tylko myślałam (tak z mojego doświadczenia), że raczej w późniejszych miesiącach. A przed ciążą też puchły Ci nogi w lato? Zgłoś to lekarzowi koniecznie na kolejnej wizycie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mąż od pierwszej wizyty chodzi ze mną. Powiedział, że nie przegapi żadnej okazji na zobaczenie swojego potomka. A wizytę ta,, mam równo o 17:00. A co do spamowania zawsze możesz kliknąć opcję 'edytuj' i wtedy zamiast dodawać kolejny post, dopiszesz to o czym zapomniałaś w poprzednim.

Pati Zuzia mam to samo, mimo, że to moja pierwsza ciąża. W ogóle czarne myśli nie przychodzą mi do głowy. Nawet dziś nie stresuję się, tylko po prostu nie mogę się doczekać kiedy zobaczę dzidzię :)

Tymczasem idę się zdrzemnac bo dziś spałam tylko 5,5h i za 30min zbieram się do lekarza.

A tak swoją drogą, to na tym etapie mialyscie usg dopochwowe czy przez brzuch?
    w poprzedniej ciąży mój też ze mną chodził, to nie tylko dla nas ale i dla naszych partnerów ogromne przeżycie :) a teraz nie było innej godziny więc zapisałąm się na usg na 16 i mój nie zdaży :( lipa

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:37

l22ntv73ogvn473k.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, po pierwsze Alicja nie stresuj się tak mocno. Wynik 1:76 nie jest aż tak tragiczny! Na wątku 35+ jest dziewczyna , która miała wynik Nifty 1:6 i po amniopunkcji okazało się że jest wszystko ok. Amniopunkcja w tej chwili jest już bardzo bezpieczna, jeśli dochodzi do poronień po niej to najczęściej przy płodach z wadą genetyczną.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ