X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny ja mysle zacząć kupować rzeczy jak się przeprowadze do siebie tak polowa sierpnia,wrzesien ;) Będę miała gdzie upychać bo u rodzicow to ciezka sprawa już tyle osob..hehe
    o to jak dobrze pójdzie to my też sierpień/wrzesień się przenosimy do siebie :) myślę, że to dobry czas na zakupy i na pranie bo już listopad to za późno na takie rzeczy i z brzuchem też się tak latać nie chce, a po za tym myślę, że 1/4 z nas i tak na listopad się załapie :) ja ubranek mam trochę po Olku, też rozmiary 56-62 raczej mam uniseks, więc coby nie było to się przydadzą, a tylko coś dokupię.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) jesli chodzi o przesady np. ten ze swiadkami na slubie ja mialam pary malzenskie(na jednym brat meza z zona a na drugim moja przyjaciolka z mezem) i jak widac zabobon sie nie sprawdzil,bo spodziewalm sie dziecka juz po raz drugi :) i nie wiem jak to robie, ale ja sie nie stresuje ciaza,ze moglo byc cos nie tak, albo ze moze, a jeszcze nie widzialam mojej dzidzi. Pewnie dlatego,ze mam pozytywne doswiadczenia z poprzedniej ciazy. Jutro przejdziemy sie do szpitala zapytac sie co z tym moim usg i mam cicha nadzieje,ze uda mi sie ustalic jakis termin na najblizsze dni :)

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyn14 - ja byłam chrzestną jak byłam w 7mym miesiącu ciąży :) , a mój mąż był świadkiem u brata mając mnie za żonę i brat ma dziecko :)
    Ja tam nie wierzę w przesądy :)

justyna14 lubi tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszły mi te legginsy z allegro i moge polecic dostawce, jakosc super

http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-dlugie-lateksowe-m-l-i5182147572.html

• iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wózek ładny :)ale serio zaszalałaś szybko, wydawało mi się, że ja jak w 7 miesiącu kupiłam łóżeczko to szybko ale w 3 już wózek to sprint :)
    ludzie są przesądni i co poradzisz, każdy ma prawo żyć i wierzyć w co chce :) też o tym słyszałam, że kobiet w ciąży nie prosi się o podawanie do chrztu, tak samo jak żonatych na świadków do ślubu bo ponoć to wróży brak dzieci w małżeństwie, co kraj to obyczaj :)
    Cos w tym jest,ja ze swoim były byliśmy świadkami na slubie mojej siostry,a ponoc pary nie mogą być tylko "wolni" ludzie ;) i niestety a może i stety ;P bo teraz nie zaluje,ale się rozstaliśmy,zaraz niedługo po ich slubie ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Eve_84 , to jest I'COO (Hauck)
    Mi też się bardzo podoba i jest leciutki i fajnie się prowadzi :-)

Justynka, ja podchodzę do tematu praktycznie. Muszę jakoś te wydatki rozplanować.W lipcu wyjazd na wakacje.
    W sierpniu będę musiała kupić książki+wyprawkę szkolną dla każdego z chlopców. We wrześniu kupimy łóżeczko + inne niezbędne gabaryty oraz obuwie sportowe dla moich facetów-trenują piłkę nożną i grają w drużynie. W październiku mamy znowu kontrolę synka u profesora okulistyki (bardzo duży wydatek).

A tak jeden wydatek mam z głowy :-D

Ja nie wierzę w zabobony ale szanuję, że ktoś wierzy i nic nie narzucam ;-)
    no tak to masz budżet solidnie zaplanowany :) ja wózek w sumie już mam :) Po Olku będzie na początek a później planuje kupić coś dla dwójki gondola +spacerówka razem , żeby z dwójką móc wyjść na spacer.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    jeszcze nie wiem mysle ze 22.06 na wizycie dopiero sie dowiem, ale gin sie smieje ze pewnie okaze sie parka;) byłoby cudnie;)
    to dopiero sukces by był, nie dość, że bliźniaki to jeszcze parka :) oby oby :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Cos w tym jest,ja ze swoim były byliśmy świadkami na slubie mojej siostry,a ponoc pary nie mogą być tylko "wolni" ludzie ;) i niestety a może i stety ;P bo teraz nie zaluje,ale się rozstaliśmy,zaraz niedługo po ich slubie ;)
    no to widzisz, nawet inne formy tego samego zabobonu, bo ja słyszałam, że żonaci/mężatki nie mogą być świadkami, a Ty w ogóle że pary :) cóż jak widać, na dobre Ci to wyszło :)

matko ! ile ja zjadłam przed chwilą, niech mnie ktoś powstrzyma !

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwila czasu i zaspamowałam nam całe forum hahaha dobrze, że nie mam go dużo :)

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    głupi lekarz bo tetno dziecka jest wzorowe!
    Justyna Lekarz powiedział, że mieści się w normie ale jest w dolnej granicy i faktycznie przy tętnie mam zawarty wykres, jak przy każdym badanym parametrze, a powiedział, że przezierność która mieści się w górnej granicy i tętno, które mieści się w dolnej granicy norm może sugerować wadę serduszka dlatego będziemy mieli robioną diagnostykę echokardigraficzną pod tym kątem, żeby to wykluczyć. Lekarz jest naprawdę dobrej klasy specjalistą w dziedzinie badań prenatalnych, sam mnie uspokajał, że wyniki mieszczą się w normie i mam się nie stresować tylko to serduszko będziemy sprawdzać. dzidzię męczył naprawdę konkretnie żeby obrócił się ale za nic uparciuch nie chciał i mówił, że sprawdzi tą kość nosową we wtorek na wizycie bo maluch nie współpracuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:31

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no tak to masz budżet solidnie zaplanowany :) ja wózek w sumie już mam :) Po Olku będzie na początek a później planuje kupić coś dla dwójki gondola +spacerówka razem , żeby z dwójką móc wyjść na spacer.

Justynka, muszę mieć zaplanowany + rezerwa bo różnie bywa...

Wózki dla rodzeństwa są super, tylko w nich trzeba koniecznie zwracać uwagę, żeby się dobrze prowadziły.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć wózek po siostrzeńcu - więc super bo nie musimy wybierać, szukać itp.
    A nad resztą rzeczy jeszcze nie myślałam. Nie jestem fanką zakupów, mąż też nie lubi więc pewnie będziemy to odkładać. Szwagierka ma termin na początek lipca i też ma mieć dziewczynkę więc część ciuszków będziemy mieli od niej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dzięki za odp;) ja może sobotę pojeżdże po ciuchaczach, licze że coś sobie znajde;)
    matko jak mi puchną już stopy!!! Masakra, baleriny w których chodziłam jak w kapciach zrobiły sie ciasne;( narazie ciążę znoszę super, ale wydaję mi się że zaraz będę już cała spuchnięta...

iNso87 lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ochłonęłam trochę po tym wszystkim, pogadałam sobie z teściową, upiekłam ciasto, przeanalizowałam i w sumie to lekarz nie powiedział nic co miało by mnie wprawić w stan w jakim byłam, chyba za mocno emocjonalnie do tego podeszłam, teraz jak na chłodno o tym myślę to sam powiedział przecież, że nie ma się czym martwić. Mąż też mi cały czas powtarza, że mam się nie martwić bo lekarz powiedział, że wszystko jest ok. A ja jak zwykle sobie coś wkręcam. Czekamy teraz do wtorku na wizytę i wyniki Pappa. Zobaczymy co one pokażą. M

MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle dzięki dziewczyny za wsparcie dobrze, że jest ktoś komu można się wyżalić, ale przydał by się czasami jeszcze ktoś kto da kopa w tyłek :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Inso dzięki za odp;) ja może sobotę pojeżdże po ciuchaczach, licze że coś sobie znajde;)
    matko jak mi puchną już stopy!!! Masakra, baleriny w których chodziłam jak w kapciach zrobiły sie ciasne;( narazie ciążę znoszę super, ale wydaję mi się że zaraz będę już cała spuchnięta...
    a dużo wody pijesz? bo organizm magazynuje jak ma za mało, ale oczywiście puchnie się w ciąży też, tylko myślałam (tak z mojego doświadczenia), że raczej w późniejszych miesiącach. A przed ciążą też puchły Ci nogi w lato? Zgłoś to lekarzowi koniecznie na kolejnej wizycie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mąż od pierwszej wizyty chodzi ze mną. Powiedział, że nie przegapi żadnej okazji na zobaczenie swojego potomka. A wizytę ta,, mam równo o 17:00. A co do spamowania zawsze możesz kliknąć opcję 'edytuj' i wtedy zamiast dodawać kolejny post, dopiszesz to o czym zapomniałaś w poprzednim.

Pati Zuzia mam to samo, mimo, że to moja pierwsza ciąża. W ogóle czarne myśli nie przychodzą mi do głowy. Nawet dziś nie stresuję się, tylko po prostu nie mogę się doczekać kiedy zobaczę dzidzię :)

Tymczasem idę się zdrzemnac bo dziś spałam tylko 5,5h i za 30min zbieram się do lekarza.

A tak swoją drogą, to na tym etapie mialyscie usg dopochwowe czy przez brzuch?
    w poprzedniej ciąży mój też ze mną chodził, to nie tylko dla nas ale i dla naszych partnerów ogromne przeżycie :) a teraz nie było innej godziny więc zapisałąm się na usg na 16 i mój nie zdaży :( lipa

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:37

l22ntv73ogvn473k.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, po pierwsze Alicja nie stresuj się tak mocno. Wynik 1:76 nie jest aż tak tragiczny! Na wątku 35+ jest dziewczyna , która miała wynik Nifty 1:6 i po amniopunkcji okazało się że jest wszystko ok. Amniopunkcja w tej chwili jest już bardzo bezpieczna, jeśli dochodzi do poronień po niej to najczęściej przy płodach z wadą genetyczną.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ