X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 - dzięki kochana. Każda taka informacja dla mnie jest na wagę złota i jest ogromnym pocieszeniem.
    Pchełka – pochwal się wozkiem!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny - jak już nadrobię wszystko to zapominam co chciałam napisać :)
    Więc tak ogólnie - ja pracuję z komputerem i mam zamiar pracować jak najdłużej - czuję , że będzie ciężko , bo już mi się nie chce siedzieć tyle no ale cóż - stety , niestety mam własną działalność i sama się muszę troszczyć o klientów więc półroczne L4 i jeszcze potem macierzyński to mogłoby się okazać , że nie ma do czego wracać.

Lata też nie lubię , nienawidzę upałów - jeszcze mamy mieszkanie z oknami od zachodu więc całe popołudnie słońce . Mam nadzieję , że tegoroczne nie będzie specjalnie upalne.

Co do samopoczucia w II trymestrze - nie mam szczęścia niestety - tydzień bólu głowy - a teraz od poniedziałku straszny ból gardła i problemy z przełykaniem - co za tym idzie energii tyle co kot napłakał - mogłabym z łóżka nie wychodzić - a tu moja ulubiona wiosna za oknem.

Zapalenia pęchęrza na szczęście nie miałam

A nasza dzidzia miała tętno 159 na prenatalnym.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    wróciłam dziewczyny o domu i wcale nie jest tak kolorowo jakbym chciała. Zestresowałam się strasznie tym usg genetycznym. Przezierność karkowa wyszła u mnie w górnej granicy normy 2,4 mm i bicie serduszka 152 (w dolnej graniczy normy, doktor mówił, że czekamy teraz na wyniki Pappa żeby ocenić ryzyko wa genetycznych ale już powiedział nam napewno, że będziemy wysyłani na echokariografię płodu bo podwyższona przezierność i niskie tętno może sugerować jakieś wady serduszka. od wizyty cały czas popłakuje, chyba zwariuje do wtorku. reszta parametrów jest wporządku, łożysko na przedniej ścianie, dzidzia 6,4 cm i starsza o dwa dni wg usg. Obrócona była do nas pleckami i wcale nie chciała się przekręcić i dlatego nie mógł obejrzeć czy jest kość nosowa :( patrząc po okolicy miednicy wygląda mu na dziewczynkę ale nie da nam, żadnej pewności w procentach bo maluch nie chciał współpracować. Strasznie martwię się tą przeziernością chociaż doktor kazał nam się uspokoić bo wszystko mieści się w granicach normy.
    głupi lekarz bo tetno dziecka jest wzorowe!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    wróciłam dziewczyny o domu i wcale nie jest tak kolorowo jakbym chciała. Zestresowałam się strasznie tym usg genetycznym. Przezierność karkowa wyszła u mnie w górnej granicy normy 2,4 mm i bicie serduszka 152 (w dolnej graniczy normy, doktor mówił, że czekamy teraz na wyniki Pappa żeby ocenić ryzyko wa genetycznych ale już powiedział nam napewno, że będziemy wysyłani na echokariografię płodu bo podwyższona przezierność i niskie tętno może sugerować jakieś wady serduszka. od wizyty cały czas popłakuje, chyba zwariuje do wtorku. reszta parametrów jest wporządku, łożysko na przedniej ścianie, dzidzia 6,4 cm i starsza o dwa dni wg usg. Obrócona była do nas pleckami i wcale nie chciała się przekręcić i dlatego nie mógł obejrzeć czy jest kość nosowa :( patrząc po okolicy miednicy wygląda mu na dziewczynkę ale nie da nam, żadnej pewności w procentach bo maluch nie chciał współpracować. Strasznie martwię się tą przeziernością chociaż doktor kazał nam się uspokoić bo wszystko mieści się w granicach normy.
    https://parenting.pl/portal/tetno-plodu tu masz o tetnie

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza bo lekarz, powinien Cie informować, jesli coś jest źle, a nie gdybać, bo coś jest w normie, ale może..... no ludzie jak tak można straszyć, normalnie jakby z fusów wróżył! kurwa go mać, tętno dziecka jest super i wcale nie w dolnej granicy bo mój Olek miał cały czas 140 mniej więcej i jest zdrowy i nigdy nie usłyszałam że to za mało! NT Olek miał 2, więc 2,4 to też jest w normie! Kobieto więcej narobisz bidy tym płaczem i stresem niż to warte. A dzieci to dzieci nie zawsze chcą współpracować. Uspokój się, zjedz jutro czekolady trochę i idź prywatnie do innego gina na usg, zobaczysz że wszystko będzie dobrze!!! na 100%

ale się wkurzyłam, no co za lekarze w dzisiejszych czasach, on po prostu wiedział, że pappa robiłaś i dlatego od razu zakłada najgorsze.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy twierdzą, że wózek powinno się kupować po porodzie, łóżeczko rozkładać dopiero dzień przed wyjściem ze szpitala itd.
    A ja np. uważam, że albo się wierzy w Boga albo w zabobony :-D
    W każdej ciąży bardzo szybko miałam wózek dla każdego z moich dzieci ;-)

Miałam być chrzestną u kuzynki i wszystko już było uzgodnione. Ale jak dowiedziała się, że jestem w ciąży, to zadzwoniła do mnie, przeprosiła i powiedziała, że jej babcia właśnie powiedziała, że ciężarnych na chrzestne się nie bierze i się boi... No i chrzestną nie będę :-)

A wózeczek taki: (+spacerówka oczywiście)

2czr7gm.jpg

Eve_84, Kate4, justyna14, KASIAG24, iNso87, kwiatakacji, Madzisek, Karola1990, Pchelkaa, alicja_ lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:37

Pchelkaa lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Niektórzy twierdzą, że wózek powinno się kupować po porodzie, łóżeczko rozkładać dopiero dzień przed wyjściem ze szpitala itd.
    A ja np. uważam, że albo się wierzy w Boga albo w zabobony :-D
    W każdej ciąży bardzo szybko miałam wózek dla każdego z moich dzieci ;-)

Miałam być chrzestną u kuzynki i wszystko już było uzgodnione. Ale jak dowiedziała się, że jestem w ciąży, to zadzwoniła do mnie, przeprosiła i powiedziała, że jej babcia właśnie powiedziała, że ciężarnych na chrzestne się nie bierze i się boi... No i chrzestną nie będę :-)

A wózeczek taki: (+spacerówka oczywiście)

2czr7gm.jpg
    wózek ładny :)ale serio zaszalałaś szybko, wydawało mi się, że ja jak w 7 miesiącu kupiłam łóżeczko to szybko ale w 3 już wózek to sprint :)
    ludzie są przesądni i co poradzisz, każdy ma prawo żyć i wierzyć w co chce :) też o tym słyszałam, że kobiet w ciąży nie prosi się o podawanie do chrztu, tak samo jak żonatych na świadków do ślubu bo ponoć to wróży brak dzieci w małżeństwie, co kraj to obyczaj :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha Flakonik zapomnaiłam pogratulowac wyników i dwóch córeczek;) super ze juz wiesz i mozesz rózowe ciuszki kupowac;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja również gratuluję dwóch córeczek i powiem, że też marzę o córeczce :)

Kate4 a u Ciebie? wiesz już co będzie? bo nie pamiętam czy pisałaś...

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    A ja moje drogie mamy witam się dzisiaj w II trymestrze :-). W końcu :-) mam pytanko dla mam juz z II trymestru jakie witaminy bierzecie? Ja nie wiem co mam wybrac ze względu na podwyższone TSH.... niektóre preparaty zawierają jod.... chyba muszę skontaktować się z moim lekarzem.

U mie piękna pogoda :-). Zaraz wybietam się na ogród poleniuchować :-)
    Miłego dzio ka kochane :-*

Dziewczyny jak się nie ma wykupionego konta premium to ni można dodać podpisu na forum .... ja nie mogę dodać żadnego suwaczka...

Ja biore Femibion Natal 2 plus z powodu wlasnie dodatku jodu i teraz mam mało magnezu a w tym plus jest ;)

Andźka u mnie nigdy tętno nie było mierzone tylko + ze jest.

Megi2986 ja wlasnie odlozylam sobie jedne spodnie w ciuchlandzie kolo siebie w handlowcu,bardzo fajne ciuchy ma babka i polowa czasem z metkami,angielskie firmy,potem je odbiore jak Małż wroci ;) bo nie miałam gotówki hehe o po zlosci 3 bankomaty nieczynne na osiedlu :D

fresa ja często miałam ale nie w ciąży ptuf ptfu. brałam furaginum czy co tam+wit C i zurawine jadlam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:05

fresa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha my mielismy dwoje swiadkow po slubie i mamy dziecko sprzed slubu i bedzimy miec dziecko po slubie. Pierwsze slysze ten zabobon.

alicja_ lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek zmien lekarza! ja na prenatalnym mialam 2,2 pomiar karku a tetno 147 :/ to mam teraz myslec ze moje dziecko ma wady jakies ? lekarz Powiedzial ze wszystko w normie, zadnych badan nie zlecal, ani nic... a chodze do dobrego lekarza prywatnie.

justyna14 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:

Spokojnie nie denerwuj się,wiesz,ze jesteśmy z Toba,z Alicja,wszystkie tu się będziemy wspierać,najwazniejsze to nie mysle negatywnie,wiem,ze to trudne ale postarajcie się dziewczyny.

justyna14, MeGi2986 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ha ha ha my mielismy dwoje swiadkow po slubie i mamy dziecko sprzed slubu i bedzimy miec dziecko po slubie. Pierwsze slysze ten zabobon.
    ja tam w to nie wierze ale taki zabobon słyszałam niejednokrotnie :)

7w3d 💔
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35

kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    O ja, umarłam jak usłyszałam z tym chrztem. Niesie ktoś dziecko ofiarować Bogu, zawierzyć je Jego opiece, ale jednocześnie wierzy, że ciężarna matka chrzestna przyniesie pecha. I jeszcze przy chrzcie w imieniu dziecka będzie się wyrzekał wiary w zabobony. Co za ludzie!

A u mnie jeszcze 3h do spotkania z Maluchem. Już nie mogę się doczekać.
    trzymam kciuki, to o równej 17 masz wizyte? usg bedzie? mąż idzie z Tobą?

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mysle zacząć kupować rzeczy jak się przeprowadze do siebie tak polowa sierpnia,wrzesien ;) Będę miała gdzie upychać bo u rodzicow to ciezka sprawa już tyle osob..hehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 , to jest I'COO (Hauck)
    Mi też się bardzo podoba i jest leciutki i fajnie się prowadzi :-)

Justynka, ja podchodzę do tematu praktycznie. Muszę jakoś te wydatki rozplanować.W lipcu wyjazd na wakacje.
    W sierpniu będę musiała kupić książki+wyprawkę szkolną dla każdego z chlopców. We wrześniu kupimy łóżeczko + inne niezbędne gabaryty oraz obuwie sportowe dla moich facetów-trenują piłkę nożną i grają w drużynie. W październiku mamy znowu kontrolę synka u profesora okulistyki (bardzo duży wydatek).

A tak jeden wydatek mam z głowy :-D

Ja nie wierzę w zabobony ale szanuję, że ktoś wierzy i nic nie narzucam ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Kate4 a u Ciebie? wiesz już co będzie? bo nie pamiętam czy pisałaś...

jeszcze nie wiem mysle ze 22.06 na wizycie dopiero sie dowiem, ale gin sie smieje ze pewnie okaze sie parka;) byłoby cudnie;)

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ