Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej. Dziś mój dzień jest z dupy.
Jestem po usg, dzidziuś żyje rośnie i kocham go coraz bardziej. Dziś 11tydz4dni wielkość 5cm6mm, wiec starszy o 3 4 dni w usg.
Ogólnie badanie ok, ryzyko chorego dziecka 1:1500 i 1:7350 i ostatniej trisomii 1:20000 ale przyziernosc karkówka 2.2 2.3mm- dzieciak się ruszał wiec przyziernosc sama lekarz badał ponad pół h. Zmartwilam się bo ze względu na ta przyziernosc na granicy dostałam skierowanie na dalsze badania:/
Eh znam zdrowe dzieci z przyziernosc 4mm ale jednak strasznie mnie to zdolowalo:/
W piątek powtarzam usg wraz z badaniami krwi. -
Przezierność oblicza się od wielkości dziecka tak mi tłumaczył genetyk.... jeżeli mieści się w normie to nie ma co panikować.
Napewno kazał zrobic ci test podwójny ...... który daje tylko 5% pewności..... ze dziecko urodzi się zdrowe.... dlatego j tego nie robiłam.
Bedzie dobrzea co ja mam powiedzieć jak mam krwotoki nie wiadomo od czego.....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MeGi2986 wrote:Kurcze na pewno mniej niż jest to zalecane,max 1l dziennie. Zauważyłam też żylaki na nogach i coraz więcej pajączków,ale to raczej po mamie. Przed ciążą też troszkę mi puchły nogi niestety, ale tak jak mam stopy spuchnięte to jeszcze nie miałam. Dziwne że opuchlizna pojawia się raptem 2-3h po wstaniu z łóżka,a nie po całym dniu łażenia. Wizyte mam za 1,5 tyg na pewno porozmawiam o tym z lekarzem.7w3d 💔
-
nick nieaktualnyjustyna14 pracuje, stwierdziłam że skoro dobrze się czuje to nie ma co narazie w domu siedzieć, tym bardziej że przenieśli mnie do innego wydziału i siedze teraz w papierkach. Praca tylko na poranną zmianę, ale duuuużo siedzenia.
Przed snem to przymusowo leże conajmniej 30-60 minut z nogami do góry bo inaczej strasznie mnie kręcą i zasnąć nie dam rady.
Dziękuję kochana za rady:* na pewno postaram się z nich korzystać.justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny byłam 3 dni temu na wizycie lekarz powiedział nam ze prawdopodobnie będzie chłopiec ale na 100% powie na kolejnym usg. Jesteśmy bardzo szczęśliwi jak możemy nasze największe szczęście podglądać na usg.
justyna14, kwiatakacji, Madzisek, MeGi2986, Karola1990 lubią tę wiadomość
nadzieja -
nick nieaktualnymoni1403 wrote:Najbardziej martwi mnie,że nie wiadomo skąd ten krwotok.... w macicy było czysto.... gin podejrzewa ze mogę mieć łożysko w dole macicy ,... a jeżeli tak mogę męczyć się z tymi krwotokami do końca.
nie znam się za bardzo ale chyba łożysko podnosi się nim bliżej do porodu?
moja siostra cioteczna jest w ciąży 7 msc, (lat 40, drugie dziecko, pierwsze ma 13 msc) i ma właśnie łożysko bardzo nisko i tez na początku miała krwawienia przy normalnym trybie życia i ma właśnie zalecenie dużo leżeć odpoczywać, nie dźwigać, nie przemęczać się i od kilku msc jest spokój z krwawieniami.
może i Ty będziesz musiała się oszczędzać całą ciąże, wiadomo ciężko, ale czego sie nie robi dla Naszych maleństw:) -
eliza wrote:Hej dziewczyny byłam 3 dni temu na wizycie lekarz powiedział nam ze prawdopodobnie będzie chłopiec ale na 100% powie na kolejnym usg. Jesteśmy bardzo szczęśliwi jak możemy nasze największe szczęście podglądać na usg.
a ile ma cm?
moni ja nigdy nie miałam krwotoku ani plamienia więc za bardzo nic nie doradzę, ale odpoczynek na pewno nie zaszkodzi. Dobrze, że żadnego krwiaka nie masz i z dzidzią ok. Czasem mogą zdarzyć się krwawienia w dzień spodziewanego okresu (tzn wtedy kiedy by był, jeśli byś w ciąży nie była) może to to? grunt że przeszło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 20:55
7w3d 💔 -
Jestem w takiej sytuacji.... budujemy dom już w sumie końcówka mieszkamy u rodziny.... chciałabym jak najwięcej pomóc.... a to oni muszą pomagać mi ....nie lubię takich sytuacji
u nas łożyska jeszcze nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 20:53
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoni1403 wrote:Jestem w takiej sytuacji.... budujemy dom już w sumie końcówka mieszkamy u rodziny.... chciałabym jak najwięcej pomóc.... a to oni muszą pomagać mi ....nie lubię takich sytuacji
u nas łożyska jeszcze nie ma.
jesteś pewna? mi lekarz kazał odstawić luteinę bo łożysko jest już wykształcone (nie w pełni) i zaczęło produkować progesteron.
edit.: i własnie znalazłam że do ok 18tyg łożysko jest wykształcone już w pełni, a wykształca się ona stopniowo prawie że od samego zapłodnieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 20:58
-
nick nieaktualny