X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wszystko!
    Pchełka – no to gratulacje nowego zakupu:)

Ja jestem już po wizycie u lekarza od amniopunkcji i po wynikach testu Nifty (które będą za 2 tygodnie) będziemy się decydować raczej żeby zrobić amniopunkcję.
    Cieżkie te decyzje ostatnio, ale taki czas.

Lekraz generalnie nas nie pocieszył. Powiedział że u 20% dzieci z ZD nie widać na obrazie USG że coś jest nie tak. Owszem 80% takich dzieci nie ma kości nosowej i ma podwyższone NT, ale u 20% nie widać nic na USG a jednak Zespół Downa jest.
    Powiedział, że przy moim wieku to ryzyko wyszło starsznie duże :( Mam 22 lata a to jest brane pierwszorzędnie to obliczania ryzyka.

ola_35 – Bardzo dziękuję za informacje, ale nie mogę znaleźć tego forum – czy mogłabyś mi wysłać linka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) - a te ryzyko to masz wyliczone z USG czy z biochemii?

Pchelkaa – Możesz spokojnie robić hybrydę :) Ja robie żel w połączeniu z hybrydą co dwa tygodnie. Nie ma przeciwskazań ;-)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:36

Madzisek, Flakonik, Dagietka, alicja_, justyna14, kwiatakacji, bella88, Karola1990, ania14 lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:29

Dagietka, Madzisek, alicja_, Flakonik, kwiatakacji, m@rzenie, bella88, ania14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik – Gratuluję udanej wizyty!:)

Pchełka – co do tego, że u dziewczynek jest wyższe tętno, a u chłopaków niższe - to u mnie się sprawdziło :)
    moni1403 – Przykro mi z powodu krwawienia, ale całe szczęscie, że z dzidzią wszystko ok.

Suerte – powiem Ci, że chciałabym mieć tyle wiary ile mój Jacek. On w ogóle nie przyjmuje tego, że nasza dzidzia mogłaby być chora.

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:29

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Alicja, 80% szans ze dzidzia zdrowa tj przeciez prawie pewne :-) dobrze ze Twój maz ma takie podejście, Ty tez powinna być takiej myśli jak on !!!

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, Suerte - On jest starsznie twardy w tym wszystkim. To ja ciągle rycze, a on sprowadza mnie do pionu.
    Nie wiem czy może faceci inaczej to przeżywaja, bo to nie oni noszą dzidzie pod sercem..?
    Tak czy inaczej oddałabym na dzień dzisiejszy wszystko, żeby dzidzia była zdrowa. Może uda się przyśpieszyć wynik Nifty - Jacek jedzie w tej sprawie do Warszawy we wtorek. Trzymajcie kciuki.

Znalazłam niestety potwierdzenie słow lekarza w internecie :( ''Co do badania NT i kości nosowej w 12 tyg. - genetyk podała mi kiedyś takie dane: 25% dzieci z zD ma obecną kość nosową i prawidłowe NT. W Zakątku 21 jest dziesiąt dzieciaczków, które miały wszystkie parametry w porządku podczas USG... a po porodzie okazywało się, że cóż... komórka przy zapłodnieniu się źle podzieliła... ''

Kupiłam pół kilo bobu na pocieszenie i będę się objadać zaraz, a co!

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Hej. Tak jak napisałam tutaj mój ostatni post o godz.11:18 tak o 12:30 bylam juz u mojej gin. z silnym krwotokiem..... pojawił się niewiadomo z czego bo wziełam leki i się położyłam do łóżka tak zawsze robie bo biorę relanium a po nim mi się kręci w głowie..... . Myślałam że już koniec, że odeszło nasze maeństwo :-( po usg okazało się że maluch żyje :-) a krwotok niewiadomo z czego bo macica była bez żadnych już krwiakôw......mam leżeć plackiem do oejnej wizyty.
    Tak się cieszyłam że właśni dziś wkrczyliśmy w 2 trymestr. A tu taki psikus..... stracha się najadłam co niemiara.... nikomu nie życzę takich atrakcji....

Ja miałam to samo tylko u mnie było na usg widać z kad krwawienie to było w 10w4t i po 3 dniach ustalo, a teraz mam ciemne plamienia juz tydzień ale moja gin mówi ze mam się tym nie martwić bo mam bardzo nisko łożysko i ono ma czas się jeszcze podnieść, a i oczywiście nie dźwigać i dużo odpoczywać ale nie musze non stop leżeć o tyle dobrze :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia :*
    My dzisiaj jedziemy do Myslowic na koncert :)

alicja_, Pchelkaa, kwiatakacji, Kourtney lubią tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę to niepokojące, Alicja, bo wygląda na to, że każda z nas może mieć dziecko z zespołem Downa .

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane.

Odebrałam właśnie wyniki progesteronu – 78,38 – bardzoooooo wysoki.
    Jutro chyba odstawiam kolejną tabletkę luteiny i zostanę przy dwóch.
    Normy w 2 trymestrze są 19-52 więc te 78 jest lekkim przegięciem.

Flakonik – To jedziesz w moje strony!:) Jaki to koncert :)?
    muamua – Każdej której wyniki krwi wyjdą niepokojące. Ale u większości na szczęscie jest wszystko ok i oby tak zostało!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncert HillsongLondon :)

Dziewczyny a kiedy bedziecie kompletowac wyprawke? my od lipca zaczynamy urzadzac pokoik i wszystko juz kupowac.
    Przy blizniakach jest wieksze ryzyko przedwczesnego porodu wiec musimy byc juz wczesniej przygotowani w razie czego ;)
    Jestem zakochana w mebelkach od Meblika

alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę żyć w niewiedzy, bo nie robiłam testów z krwi, ale tylko usg.

Suerte lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabte w sumie wyprawkę mam bo wszystko mam po córce schowane :-) chyba że Okaże się że to jednak chłopczyk :-P ale tak to łóżeczko tylko będziemy musieli kupić bo nasza artystka swoje połamała :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny milego slonecznego dnia.Staram sie was nadrobic od wczoraj ale ciezko jest brak czasu:) My zaczynamy za miesiac kompletowac wyprawke jak juz bedziemy znali plec:)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Koncert HillsongLondon :)

Dziewczyny a kiedy bedziecie kompletowac wyprawke? my od lipca zaczynamy urzadzac pokoik i wszystko juz kupowac.
    Przy blizniakach jest wieksze ryzyko przedwczesnego porodu wiec musimy byc juz wczesniej przygotowani w razie czego ;)

Flakonik, ja tak od sierpnia zacznę z ciuszkami, bo po chłopakach wszyściutko oddałam. Myśleliśmy, że to już koniec. A tu bach :-)

Flakonik lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

mąż mi jutro ściągnie waliche z lumpkami od kuzynki i bede przeglądać co bym chciała dokupić, tam jest prawie wszystko, samych czapeczek chyba z 30

wózek i łóżeczko kupimy pewnie nie prędzej jak w październiku

pokoiku na razie nie będziemy urządzać, Marysia będzie miała łóżeczko w naszej sypialni bo będziemy wstawać do niej na zmiane a pokój w którym by była jest za daleko, nie wiem czy słyszałabym jakby w nocy płakała, jak wyrośnie z łóżeczka urządzimy jej pokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a jak Marysia okaze sie chlopakiem? ;)

Ktoras dzisiaj wizytuje?

Kourtney lubi tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, a u Ciebie na usg lekarz określał prawdopodobieństwo płci? Bo jednak z krwi wyszło coś innego. I zastanawiam się nad swoim, bo ja założyłam, że już zmian nie będzie.

ganns65g873vd173.png
    14.04. - <3 - 6t6d
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ