Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNadrobiłam wszystko!
Pchełka – no to gratulacje nowego zakupu:)
Ja jestem już po wizycie u lekarza od amniopunkcji i po wynikach testu Nifty (które będą za 2 tygodnie) będziemy się decydować raczej żeby zrobić amniopunkcję.
Cieżkie te decyzje ostatnio, ale taki czas.
Lekraz generalnie nas nie pocieszył. Powiedział że u 20% dzieci z ZD nie widać na obrazie USG że coś jest nie tak. Owszem 80% takich dzieci nie ma kości nosowej i ma podwyższone NT, ale u 20% nie widać nic na USG a jednak Zespół Downa jest.
Powiedział, że przy moim wieku to ryzyko wyszło starsznie dużeMam 22 lata a to jest brane pierwszorzędnie to obliczania ryzyka.
ola_35 – Bardzo dziękuję za informacje, ale nie mogę znaleźć tego forum – czy mogłabyś mi wysłać linka? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik – Gratuluję udanej wizyty!
Pchełka – co do tego, że u dziewczynek jest wyższe tętno, a u chłopaków niższe - to u mnie się sprawdziło
moni1403 – Przykro mi z powodu krwawienia, ale całe szczęscie, że z dzidzią wszystko ok.
Suerte – powiem Ci, że chciałabym mieć tyle wiary ile mój Jacek. On w ogóle nie przyjmuje tego, że nasza dzidzia mogłaby być chora.Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk, Suerte - On jest starsznie twardy w tym wszystkim. To ja ciągle rycze, a on sprowadza mnie do pionu.
Nie wiem czy może faceci inaczej to przeżywaja, bo to nie oni noszą dzidzie pod sercem..?
Tak czy inaczej oddałabym na dzień dzisiejszy wszystko, żeby dzidzia była zdrowa. Może uda się przyśpieszyć wynik Nifty - Jacek jedzie w tej sprawie do Warszawy we wtorek. Trzymajcie kciuki.
Znalazłam niestety potwierdzenie słow lekarza w internecie''Co do badania NT i kości nosowej w 12 tyg. - genetyk podała mi kiedyś takie dane: 25% dzieci z zD ma obecną kość nosową i prawidłowe NT. W Zakątku 21 jest dziesiąt dzieciaczków, które miały wszystkie parametry w porządku podczas USG... a po porodzie okazywało się, że cóż... komórka przy zapłodnieniu się źle podzieliła... ''
Kupiłam pół kilo bobu na pocieszenie i będę się objadać zaraz, a co! -
moni1403 wrote:Hej. Tak jak napisałam tutaj mój ostatni post o godz.11:18 tak o 12:30 bylam juz u mojej gin. z silnym krwotokiem..... pojawił się niewiadomo z czego bo wziełam leki i się położyłam do łóżka tak zawsze robie bo biorę relanium a po nim mi się kręci w głowie..... . Myślałam że już koniec, że odeszło nasze maeństwo
po usg okazało się że maluch żyje
a krwotok niewiadomo z czego bo macica była bez żadnych już krwiakôw......mam leżeć plackiem do oejnej wizyty.
Tak się cieszyłam że właśni dziś wkrczyliśmy w 2 trymestr. A tu taki psikus..... stracha się najadłam co niemiara.... nikomu nie życzę takich atrakcji....
Ja miałam to samo tylko u mnie było na usg widać z kad krwawienie to było w 10w4t i po 3 dniach ustalo, a teraz mam ciemne plamienia juz tydzień ale moja gin mówi ze mam się tym nie martwić bo mam bardzo nisko łożysko i ono ma czas się jeszcze podnieść, a i oczywiście nie dźwigać i dużo odpoczywać ale nie musze non stop leżeć o tyle dobrze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam Was kochane.
Odebrałam właśnie wyniki progesteronu – 78,38 – bardzoooooo wysoki.
Jutro chyba odstawiam kolejną tabletkę luteiny i zostanę przy dwóch.
Normy w 2 trymestrze są 19-52 więc te 78 jest lekkim przegięciem.
Flakonik – To jedziesz w moje strony!Jaki to koncert
?
muamua – Każdej której wyniki krwi wyjdą niepokojące. Ale u większości na szczęscie jest wszystko ok i oby tak zostało! -
nick nieaktualnyKoncert HillsongLondon
Dziewczyny a kiedy bedziecie kompletowac wyprawke? my od lipca zaczynamy urzadzac pokoik i wszystko juz kupowac.
Przy blizniakach jest wieksze ryzyko przedwczesnego porodu wiec musimy byc juz wczesniej przygotowani w razie czego
Jestem zakochana w mebelkach od Meblika
alicja_, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Koncert HillsongLondon
Dziewczyny a kiedy bedziecie kompletowac wyprawke? my od lipca zaczynamy urzadzac pokoik i wszystko juz kupowac.
Przy blizniakach jest wieksze ryzyko przedwczesnego porodu wiec musimy byc juz wczesniej przygotowani w razie czego
Flakonik, ja tak od sierpnia zacznę z ciuszkami, bo po chłopakach wszyściutko oddałam. Myśleliśmy, że to już koniec. A tu bach
Flakonik lubi tę wiadomość
-
Flakonik wrote:
mąż mi jutro ściągnie waliche z lumpkami od kuzynki i bede przeglądać co bym chciała dokupić, tam jest prawie wszystko, samych czapeczek chyba z 30
wózek i łóżeczko kupimy pewnie nie prędzej jak w październiku
pokoiku na razie nie będziemy urządzać, Marysia będzie miała łóżeczko w naszej sypialni bo będziemy wstawać do niej na zmiane a pokój w którym by była jest za daleko, nie wiem czy słyszałabym jakby w nocy płakała, jak wyrośnie z łóżeczka urządzimy jej pokój
-
nick nieaktualny
-
Flakonik, a u Ciebie na usg lekarz określał prawdopodobieństwo płci? Bo jednak z krwi wyszło coś innego. I zastanawiam się nad swoim, bo ja założyłam, że już zmian nie będzie.
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d