X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki czy któraś oprócz mnie jeszcze dziś pracuje :(?
    Bo ja normalnie mam depresję jak widzę tą pogodę za oknem... Takie cudne słonko a ja muszę pracować i prawdopodobnie jutro też będę musiała :/
    Alicja, masakra widzisz teraz sama że najgorsze co nam szkodzi to stres!!
    Migiem do lekarza, leki są mniej szkodliwe dla Dzidzi niż infekcja i gorączka!
    Klara Powodzenia :)

Klara87, MeGi2986 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akcik ja też dziś pracuję U mnie generalnie wszyscy w rodzinie na czele z moim mężem mają wolne a tylko ja muszę iść do pracy. Ale nic chyba już się z tym pogodziłam

• muamua Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pracuję, ale tylko w domu. Nie odpocznę chyba w ten weekend, zwłaszcza, że kiepsko się czuję, bo wciąż wymiotuję - wczoraj i przedwczoraj po dwa razy dziennie :(

Miłego dnia :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara powodzenia :)

witam się z rana :) współczuję, tym co muszą dziś pracować, ja oprócz obowiązków domowych zamierzam dziś korzystać z pogody z synkiem. Wczoraj tak mnie słonko dopadło, że dziś całe ramię mnie piecze a czerwone że szok. Czym to smarować, żeby skóra nie zeszła?

Azande, Klara87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie :) biore jeszcze luteine i konczy mi sie a wizyte mam dopi3ro w srode :/ rodzinny moze mi ja wypisac??

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Hej mam pytanie :) biore jeszcze luteine i konczy mi sie a wizyte mam dopi3ro w srode :/ rodzinny moze mi ja wypisac??
    wydaje mi się, że tak, ale głowy nie dam. Ale na pewno 100% płatną, bo chyba tylko ginek może ze zniżką, ale mogę się mylić...

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już się chyba pogodziłam że zawsze muszę pracować kiedy wszyscy mają wolne - jakoś dziwnie wszystkie święta wypadają na początku miesiąca, w tym roku nawet te ruchome :/ jak wielkanoc czy właśnie boże ciało, a ja mam wtedy najwięcej pracy :/ więc nigdy nie mam majówek długich weekendów, urlopu na początku miesiąca...
    Ale już niedługo sobie odbiję :D Podjęłam decyzję że pracuję do końca czerwca, kiedy mam korzystać jak nie teraz?
    Co miesiąc mi ściągają majątek na te wszystkie składki i człowiek nawet z tego nie skorzysta nigdy...
    W końcu też mi się coś należy od życia chyba :D?

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

Jak masz wpisaną w karcie ciąży to powinni Ci bez recepty wydać w aptece.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:01

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo się czeka na wyniki Pappa?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z gorącxką powyżej 38 nie ma żartów, bo może być szkodliwa dla dziecka. Szybko apap bierz lub coś na bazie paracetmolu i migiem do lekarza

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:34

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

Hej. Gdzie mieszkasz? Jeżeli będziesz miała jakies problemy żeby dostać luteinę to mogę Ci podesłać jakoś paczką, bo ja mam jej bardzo dużo. Bierzesz dopochwową?

Lekarz wypisze ale jak będziesz miała w karcie ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia, Justyna - Macie racje. Zaraz może wezmę apap i zadzwonie do lekarza.

justyna14 lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Ja dzisiaj pracuję, ale tylko w domu. Nie odpocznę chyba w ten weekend, zwłaszcza, że kiepsko się czuję, bo wciąż wymiotuję - wczoraj i przedwczoraj po dwa razy dziennie :(

Miłego dnia :)
    Ja od wczoraj tez na nowo mecze sie z wymiotami :/ juz myslalam ze to za mna a Wrocilo po prawie 2 spokojnych tygodniach :(

Maksymilian
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Tinusia, Justyna - Macie racje. Zaraz może wezmę apap i zadzwonie do lekarza.
    Ala i zrób sobie herbatke z miodem i cytyną to Cie trochę wzmocni.

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:48

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • eliza Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    gratulacje :) a ile ma cm?

Nasz maluszek ma 6cm w 13tc;)

justyna14 lubi tę wiadomość

nadzieja
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam znów.. rzadko się udzielam, bo u mnie średnio optymistycznie..

w środę jadę do szpitala aż do Oxfordu na konsultacje (zadzwonili do mnie, bym się tam stawiła). Wyniki Pappa wyszły średnio rewelacyjnie i chcą ze mną to omówić. A ponieważ nie mam tych wyników to nie mogę nawet sama sobie poanalizować.. stres mnie zjada. Przez telefon zaznaczyli tylko, że ryzyko zespołu Downa jest u mnie niskie, ale chcą omówić inny problem.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    Witam znów.. rzadko się udzielam, bo u mnie średnio optymistycznie..

w środę jadę do szpitala aż do Oxfordu na konsultacje (zadzwonili do mnie, bym się tam stawiła). Wyniki Pappa wyszły średnio rewelacyjnie i chcą ze mną to omówić. A ponieważ nie mam tych wyników to nie mogę nawet sama sobie poanalizować.. stres mnie zjada. Przez telefon zaznaczyli tylko, że ryzyko zespołu Downa jest u mnie niskie, ale chcą omówić inny problem.

Przykro mi. Śmiało mogę powiedzieć, że wiem co czujesz…

Przechodzę teraz przez to samo. Spróbuj tam zadzwonić i zapytać chociaż o wolne BHCG i o białko PAPPA. Niech podadzą Ci chociaż te wartości (MoM)

Ja od wtorku robie "doktorat" z testu PAPPA…

A tak poza tym to środa to trochę odległy termin… Nie mogli Cie przyjąć wcześniej żebyś się nie zamartwiała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 12:10

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ