Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak na pierwszym usg okreslil wstepnie jako parke. Ale nie podawal mi na ile %. Na drugim zanim mu powiedzialam co wyszlo z krwi dalam mu jeszcze raz szanse i powiedzial ze teraz widzi dwie dziewczynki na 90 %
Ja mysle nad imionami: Helenka i Selenka, Nadia i Nikola, Kalinka i Halinka czy Marcelina i Michalina?
Jak sie wam podoba najbardziej?Dagietka, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Jakoś nie jestem przekonana do pomysłu z rymującymi się imionami. Zwłaszcza jak dziewczyny będą chciały podkreślać swoją indywidualność, to z podobnymi imionami będzie im jeszcze trudniej.
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ,
My kompletowanie wyprawki odkładamy na jakieś nieokreślone później. Trochę rzeczy dostaniemy od siostry i szwagierki . Resztę się dokupi. Nie planujemy pokoju dla dzieciaczka , bo wynajmujemy mieszkanie i zmiany lokalowe odłożyliśmy na po porodzie, więc jakoś nie spinamy się z wyprawką - ważne żeby było łóżeczko ( w naszym przypadku kosz mojżesza) wózek, fotelik i pare ubrań a początek. Reszta wyjdzie w praniu.
Muamua - alicja ma racje , żadno badanie nie da ci 100% pewności , że dziecko urodzi się zdrowe. Ale dla mnie 99% pewność jest wystarczającaTo jest jak ze wszystkim - możesz wygrać w totka, możesz wpaść pod samochód - zawsze istnieje prawdopodobieństwo - ale jakby się żyło z taka myślą to można by oszaleć
Ja niestety - jak zwykle nie mam długiego weekendu więc biorę się do pracy. Miłego dnia dziewczyny. -
nick nieaktualnyDo mnie wczoraj dzwonili z wynikami z Pappa ,wszystko dobrze wyniki jak na moj wiek wyszly b.dobrze i moge spokojnie poczekac do natepnej wizyty zeby je obejrzec.Wierzcie ,ze az sie poplakalam bo po ostatnich wiadomosciach od dziewczyn spodziewalam sie najgorszego.Mam nadzieje ,ze u wszystkich wszystko dobrze sie ulozy i bedziemy mogl w koncu cieszyc sie swoimi brzuszkami
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Flakonik wrote:
Ja mysle nad imionami: Helenka i Selenka, Nadia i Nikola, Kalinka i Halinka czy Marcelina i Michalina?
Jak sie wam podoba najbardziej?wystarczy ze i tak będą podobne, nazwisko będą mieć to samo i przy podobnych imionach będzie jeszcze więcej pomyłek
ale oczywiście zrobisz jak uwazasz
-
A co do wyprawki to ja czekam aż będę znała płeć na 100%, lekarz wstępnie określil mi dziewczynkę a ja caly czas jestem pewna ze to chłopak
a jak juz będę wiedzieć to pewnie się zacznie kupowanie
chociaż wózek i tak planuje w jakimś uniwersalnym ciemnym kolorze bo raz ze będzie zima wiec byłby ciągle brudny a dwa... Może komuś się potem jeszcze przyda, a może mi
?
-
Ja mam siostrę młodszą o rok i pamiętam, że strasznie mnie wkurzało, gdy nas mylono. A nie jesteśmy do siebie specjalnie podobne i imiona też mamy zupełnie nie kojarzące się ze sobą, więc zakładam, że przy bliźniaczkach to już może być totalnie nie do uniknięcia.
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Znowu Was nie mogę nadrobić
A nie siedze ostatnio z nosem w lapku, jutro znowu bede działkować to znowu mnie tu dużo ominie
W związku z coraz ładniejsza pogodą, chce wtrącić swoje 3 grosze
Na ostatniej wizycie pytałam lekarza o opalanie w ciaży, powiedział że absolutnie nie powinno się opalać na pełnym słońcu w ciąży, zadnego wystawiania się na pełne slońce, powiedział ze w cieniu głównie powinno się przebywać w takim wypadku, nie zeby unikac slonca jak ognia, ale zadnego świadomego opalaniaAlicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Flakonik wrote:Ania a jak Marysia okaze sie chlopakiem?
od początku czułam że noszę dziewczynkę, gin powiedział że na 90% dziewczynka
a jeśli nawet to wszystko co nie jest różowe i dziewczęce mogę z walizki ubrać chłopcu, takie ubranka też tam pewnie są ,a resztę się dokupi, żaden problem
jestem zdania jak dziewczyny, ja bym osobiście wybrała nie podobne imionaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 16:33
-
Cześć dziewczyny
Dołączyłam jakiś czas temu i zniknęłam, przepraszam
Mam jutro wizytę na 10 i bardzo Was proszę o kciuki. Od poprzedniej wizyty minęły 4 tygodnie i mam stracha. W pierwszej ciąży na usg w 12tc okazało się, że serduszko nie bijeWierzę, że teraz będzie dobrze, ale mimo wszystko się boję. Chyba dzisiaj nie zasnę z nerwów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:17
Madzisek, Misia26, kwiatakacji lubią tę wiadomość
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny