X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na pierwszym usg okreslil wstepnie jako parke. Ale nie podawal mi na ile %. Na drugim zanim mu powiedzialam co wyszlo z krwi dalam mu jeszcze raz szanse i powiedzial ze teraz widzi dwie dziewczynki na 90 % :)

Ja mysle nad imionami: Helenka i Selenka, Nadia i Nikola, Kalinka i Halinka czy Marcelina i Michalina? :D
    Jak sie wam podoba najbardziej?

Dagietka, Kourtney lubią tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie jestem przekonana do pomysłu z rymującymi się imionami. Zwłaszcza jak dziewczyny będą chciały podkreślać swoją indywidualność, to z podobnymi imionami będzie im jeszcze trudniej.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

My kompletowanie wyprawki odkładamy na jakieś nieokreślone później. Trochę rzeczy dostaniemy od siostry i szwagierki . Resztę się dokupi. Nie planujemy pokoju dla dzieciaczka , bo wynajmujemy mieszkanie i zmiany lokalowe odłożyliśmy na po porodzie, więc jakoś nie spinamy się z wyprawką - ważne żeby było łóżeczko ( w naszym przypadku kosz mojżesza) wózek, fotelik i pare ubrań a początek. Reszta wyjdzie w praniu.

Muamua - alicja ma racje , żadno badanie nie da ci 100% pewności , że dziecko urodzi się zdrowe. Ale dla mnie 99% pewność jest wystarczająca :) To jest jak ze wszystkim - możesz wygrać w totka, możesz wpaść pod samochód - zawsze istnieje prawdopodobieństwo - ale jakby się żyło z taka myślą to można by oszaleć :)

Ja niestety - jak zwykle nie mam długiego weekendu więc biorę się do pracy. Miłego dnia dziewczyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie wczoraj dzwonili z wynikami z Pappa ,wszystko dobrze wyniki jak na moj wiek wyszly b.dobrze i moge spokojnie poczekac do natepnej wizyty zeby je obejrzec.Wierzcie ,ze az sie poplakalam bo po ostatnich wiadomosciach od dziewczyn spodziewalam sie najgorszego.Mam nadzieje ,ze u wszystkich wszystko dobrze sie ulozy i bedziemy mogl w koncu cieszyc sie swoimi brzuszkami :-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Ja mysle nad imionami: Helenka i Selenka, Nadia i Nikola, Kalinka i Halinka czy Marcelina i Michalina? :D
    Jak sie wam podoba najbardziej?
    Jestem podobnego zdania co muamua :-) wystarczy ze i tak będą podobne, nazwisko będą mieć to samo i przy podobnych imionach będzie jeszcze więcej pomyłek ;-) ale oczywiście zrobisz jak uwazasz :-)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprawki to ja czekam aż będę znała płeć na 100%, lekarz wstępnie określil mi dziewczynkę a ja caly czas jestem pewna ze to chłopak :-) a jak juz będę wiedzieć to pewnie się zacznie kupowanie :-D chociaż wózek i tak planuje w jakimś uniwersalnym ciemnym kolorze bo raz ze będzie zima wiec byłby ciągle brudny a dwa... Może komuś się potem jeszcze przyda, a może mi :-D ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siostrę młodszą o rok i pamiętam, że strasznie mnie wkurzało, gdy nas mylono. A nie jesteśmy do siebie specjalnie podobne i imiona też mamy zupełnie nie kojarzące się ze sobą, więc zakładam, że przy bliźniaczkach to już może być totalnie nie do uniknięcia.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:36

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam imię Helenka ♡ i jak będę mieć córeczkę to na 100000% będzie miała tak na imię :) zresztą to imię po mojej babci która była cudownym człowiekiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Halinka i Helenka :-)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu Was nie mogę nadrobić :D A nie siedze ostatnio z nosem w lapku, jutro znowu bede działkować to znowu mnie tu dużo ominie :P

W związku z coraz ładniejsza pogodą, chce wtrącić swoje 3 grosze :P
    Na ostatniej wizycie pytałam lekarza o opalanie w ciaży, powiedział że absolutnie nie powinno się opalać na pełnym słońcu w ciąży, zadnego wystawiania się na pełne slońce, powiedział ze w cieniu głównie powinno się przebywać w takim wypadku, nie zeby unikac slonca jak ognia, ale zadnego świadomego opalania :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ania a jak Marysia okaze sie chlopakiem? ;)

od początku czułam że noszę dziewczynkę, gin powiedział że na 90% dziewczynka
    a jeśli nawet to wszystko co nie jest różowe i dziewczęce mogę z walizki ubrać chłopcu, takie ubranka też tam pewnie są ,a resztę się dokupi, żaden problem :)

jestem zdania jak dziewczyny, ja bym osobiście wybrała nie podobne imiona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 16:33

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik moja corka ma na imie Marcelina. Teraz nie mamy jak na razie pomyslu i dopoki nie potwierdza na 100% to sie nie zastAnawiam :)

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dołączyłam jakiś czas temu i zniknęłam, przepraszam :)
    Mam jutro wizytę na 10 i bardzo Was proszę o kciuki. Od poprzedniej wizyty minęły 4 tygodnie i mam stracha. W pierwszej ciąży na usg w 12tc okazało się, że serduszko nie bije :( Wierzę, że teraz będzie dobrze, ale mimo wszystko się boję. Chyba dzisiaj nie zasnę z nerwów :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:17

Madzisek, Misia26, kwiatakacji lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara 87 trzymam kciuki:):* taka ładna dziś pogoda ze dopiero teraz zajrzałam:):)

Klara87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara bedzie dobrze glowa do gory bedziemy trzymac kciuki:)Ja zajrzalam na chwile bo caly dzien spaceruje a teraz ide na grilla wiec odezwe sie jutro:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara powodzenia!! Czekamy na dobre wiesci;)
    Milego dnia wszystkim:) czas zwlec tylek z lozka i zbierac sie do pracy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim!

Ja z tych całych emocji zw. z testem PAPPA niestety się rozchorowałam na dobre.
    Duża gorączka, ból gardła, mieśni - nie wiem co robić. :(

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie :) Serce bije mi jak szalone, już nie mogę się doczekać ;)

Alicja, trzymaj się, musi być dobrze. I wracaj szybko do zdrowia :)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ