X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymam kciuki za wizyte, odezwij sie po ;-)

Ala wiem ze Nas czytasz, odezwij sie ;-) i oczywiscie nie wykasujemy Cię ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz wrocilam ale smutno bylo mi odjezdzac od mojej malej siostrzyczki az plakac sie chcialo ale trzeba bylo wrocic to byl piekny weekend:))

Ala nie denerwuj sie kochana kazdy wypowiedzial swoje zdanie i nie ma powodu do nerwow ja trzymam kciuki za ciebie i za mala bo widac obie jestescie silnymi kobietami nie uciekaj z forum.Ja osobiscie nic niewiem na temat tych badan wiec sie nie wypowiadam na ten temat bo sama ich nie robie wierze ze wszystko bedzie dobrze:))

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) Ja też czekam z niecierpliwością na wizytę w czwartek.

Zastanawia mnie dlaczego niektórzy lekarze na prenatalnych już mówili jaka płeć, a niektórzy mówili, że to za wcześnie. Czy to chodzi o sprzęt na jakim pracuje lekarz, czy o doświadczenie, czy po prostu o zwykłą ostrożność?

fresa lubi tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka chyba najbardziej o ostroznosc. Na tym etapie podobno narzady plciowe wygladaja bardzo podobnie i latwo o pomylke.
    mi lekarz na genetycznym usg powiedzial, ze dopoki nie ma pewnosci to nie strzela, bo jak to stwierdzil niektorzy juz kupuja ubranka, maluja pokoik a potem jest niespodzianka i kolory nie pasuja ;)

Dagietka lubi tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno masz rację Mama_Mai, ale zastanawia mnie dlaczego moja lekarka wyglądała na pewną na 100% :)

Ja ciągle liczę jeszcze na to, że będzie choć jeden synuś :)

Tak czy siak najważniejsze, że dzieciaczki są zdrowe. Płeć nie ma niby znaczenia, ale na 3-jkę przydałby się choć jeden chłop :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, mój lekarz miał super sprzęt ale jak to powiedział " nie chce żebym się odkupiła na rozowona a potem miała pretensje" więc jak już go bardzo meczylam to powiedział WEDLUG MNIE dziewczynka ale jednocześnie zupełnie zabronił się tym sugerować :) także na pewno ostrożność :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moja lekarka po prostu nie jest ostrożna, a może ma trafność 100% :)

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no co ty ..... komu zdam jutrzejszą relację z użytkowania detektora?
    Wiem każdy kto miałby złe wyniki badań byłby poddenerwowany.... i na każdą wypowiedź nie zgodną z naszymi poglądami byśmy się wściekali.....
    Trzeba myśleć pozytywnie ja w to wierze że jutro usłyszę serducho mojego młodego mimo dużego krwotoku :-)

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Czyli moja lekarka po prostu nie jest ostrożna, a może ma trafność 100% :)

Myślę że po prostu nie jest ostrożną :D albo dobrze celuje :P ją mam taka ciiiiccha nadzieję że mój też dobrze celował ale jednocześnie w to nie wierze czuje że to chłopak :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem zależy to od wszystkiego. Sprzętu specjalisty ułożenia dziecka lub narządów dziecka które z początku są do siebie podobne.
    Słuchajcie opcja jest 50 na 50, zawsze lekarz może trafić i uznajemy go za speca, ale może nie trafić bo przecież skąd pomysł ze podana płeć w 13 15 tygodniu będzie ostateczna.
    No proszę was. Uważam że lekarz powinien być ostrożny i jak nie jest pewien lub przekonany to po co gadać?
    Mi akurat płeć jest obojętna wiec nawet wiedzieć nie chce.
    Dagietka ty masz płeć potwierdzona Nity prawda? Nifty daje pewność a lekarka niestety zakładam ze tylko jej się wydawało. Na tym etapie to można być tylko przekonanym w któraś ze stron ale nie pewnym.

Z drugiej strony nie urazilaby mnie pomyłka lekarza ale może niektóre kobiety owszem wiec lepiej lekarzom być ostrożnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 19:43

dfe01f0225.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ma potwierdzone nifty. Dagietka nie dlatego ma jeszcze nadzieję :)

Dagietka, Anko:-), Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś melduję się po wizycie. Bąbelek ma już 41mm i wg usg tak jak i om jestem w 11tc :-) następna wizyta- usg genetyczne 27 czerwca :-)

Madzisek, Hashija, bella88, kwiatakacji, Dagietka, Pchelkaa, MeGi2986, Kate4, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana gratuluje udanej wizyty :)

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Ja dziś melduję się po wizycie. Bąbelek ma już 41mm i wg usg tak jak i om jestem w 11tc :-) następna wizyta- usg genetyczne 27 czerwca :-)
    Gratuluję.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u mnie wszystko ok , to była macica te moje bóle :) dzidzia super duża okrągła i ruchliwa. Dokładne pomiary będę miała dopiero na usg 19.06 ale teraz ma jakieś 55 mm i nosek widziałam piękny, płeć nieznana :) ale mi ulżyło i serduszko jak cudownie biło ... ah <3

i ten ginek powiedział od razu że jego zdanie nie ma żadnych podstaw do dalszych badań genetycznych bo wszystko jest ok, więc ja nic robić więcej nie będe :)

kwiatakacji, Dagietka, Mama_Mai, Pchełka, lilianna, bella88, Suerte, fresa, MeGi2986, m@rzenie, Hashija, Kate4, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja nie mam Nifty, tylko Flakonik, dlatego się jeszcze łudzę :)

Anko:-) lubi tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści :-) :-)

Dziewczynki będę się żegnać dobranoc słodkich snów :-P

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj odebrałam wyniki moczu i morfologii na środową wizytę i mam ciała ketonowe w moczu i bakterie :/ Plus grzyby z biocenozy - widzę pełen urodzaj na środową wizytę. Mam nadzieję, że mimo tych wszystkich atrakcji z dzidzią jest ok.
    Z plusów TSH w normie :)i przeciw ciała tarczycy ujemne.

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także życzę dobrej nocy mamuśki i śmigam obejrzeć jakiś serial :) Córa śpi, to trzeba korzystać :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym tylko donieść, że 02.06. miałam usg genetyczne i test pappa (testu w poprzedniej ciąży nie robiłam, ale w tej, z racji wieku, przysługuje mi za darmochę, więc skorzystałam :)). Usg wyszło bardzo dobrze (NT 1,4), test też :) Obecnie dzieć wygląda na chłopaka :)
    Co do ruchów, to ja w pierwszej ciąży poczułam je w 21. albo 22. tygodniu, więc nie macie się czym martwić :)

kwiatakacji, bella88, fresa, Madzisek, MeGi2986, m@rzenie, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ