Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja juz wrocilam ale smutno bylo mi odjezdzac od mojej malej siostrzyczki az plakac sie chcialo ale trzeba bylo wrocic to byl piekny weekend:))
Ala nie denerwuj sie kochana kazdy wypowiedzial swoje zdanie i nie ma powodu do nerwow ja trzymam kciuki za ciebie i za mala bo widac obie jestescie silnymi kobietami nie uciekaj z forum.Ja osobiscie nic niewiem na temat tych badan wiec sie nie wypowiadam na ten temat bo sama ich nie robie wierze ze wszystko bedzie dobrze:)) -
hej dziewczyny
Ja też czekam z niecierpliwością na wizytę w czwartek.
Zastanawia mnie dlaczego niektórzy lekarze na prenatalnych już mówili jaka płeć, a niektórzy mówili, że to za wcześnie. Czy to chodzi o sprzęt na jakim pracuje lekarz, czy o doświadczenie, czy po prostu o zwykłą ostrożność?
fresa lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyDagietka chyba najbardziej o ostroznosc. Na tym etapie podobno narzady plciowe wygladaja bardzo podobnie i latwo o pomylke.
mi lekarz na genetycznym usg powiedzial, ze dopoki nie ma pewnosci to nie strzela, bo jak to stwierdzil niektorzy juz kupuja ubranka, maluja pokoik a potem jest niespodzianka i kolory nie pasuja
Dagietka lubi tę wiadomość
-
Na pewno masz rację Mama_Mai, ale zastanawia mnie dlaczego moja lekarka wyglądała na pewną na 100%

Ja ciągle liczę jeszcze na to, że będzie choć jeden synuś
Tak czy siak najważniejsze, że dzieciaczki są zdrowe. Płeć nie ma niby znaczenia, ale na 3-jkę przydałby się choć jeden chłop
[/url]
-
Dokładnie, mój lekarz miał super sprzęt ale jak to powiedział " nie chce żebym się odkupiła na rozowona a potem miała pretensje" więc jak już go bardzo meczylam to powiedział WEDLUG MNIE dziewczynka ale jednocześnie zupełnie zabronił się tym sugerować
także na pewno ostrożność
-
Alicja no co ty ..... komu zdam jutrzejszą relację z użytkowania detektora?
Wiem każdy kto miałby złe wyniki badań byłby poddenerwowany.... i na każdą wypowiedź nie zgodną z naszymi poglądami byśmy się wściekali.....
Trzeba myśleć pozytywnie ja w to wierze że jutro usłyszę serducho mojego młodego mimo dużego krwotoku
-
Dagietka wrote:Czyli moja lekarka po prostu nie jest ostrożna, a może ma trafność 100%

Myślę że po prostu nie jest ostrożną
albo dobrze celuje
ją mam taka ciiiiccha nadzieję że mój też dobrze celował ale jednocześnie w to nie wierze czuje że to chłopak
-
Moim zdaniem zależy to od wszystkiego. Sprzętu specjalisty ułożenia dziecka lub narządów dziecka które z początku są do siebie podobne.
Słuchajcie opcja jest 50 na 50, zawsze lekarz może trafić i uznajemy go za speca, ale może nie trafić bo przecież skąd pomysł ze podana płeć w 13 15 tygodniu będzie ostateczna.
No proszę was. Uważam że lekarz powinien być ostrożny i jak nie jest pewien lub przekonany to po co gadać?
Mi akurat płeć jest obojętna wiec nawet wiedzieć nie chce.
Dagietka ty masz płeć potwierdzona Nity prawda? Nifty daje pewność a lekarka niestety zakładam ze tylko jej się wydawało. Na tym etapie to można być tylko przekonanym w któraś ze stron ale nie pewnym.
Z drugiej strony nie urazilaby mnie pomyłka lekarza ale może niektóre kobiety owszem wiec lepiej lekarzom być ostrożnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 19:43
-
Ja dziś melduję się po wizycie. Bąbelek ma już 41mm i wg usg tak jak i om jestem w 11tc
następna wizyta- usg genetyczne 27 czerwca
Madzisek, Hashija, bella88, nick nieaktualny, Dagietka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej
u mnie wszystko ok , to była macica te moje bóle
dzidzia super duża okrągła i ruchliwa. Dokładne pomiary będę miała dopiero na usg 19.06 ale teraz ma jakieś 55 mm i nosek widziałam piękny, płeć nieznana
ale mi ulżyło i serduszko jak cudownie biło ... ah 
i ten ginek powiedział od razu że jego zdanie nie ma żadnych podstaw do dalszych badań genetycznych bo wszystko jest ok, więc ja nic robić więcej nie będe
nick nieaktualny, Dagietka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, lilianna, bella88, nick nieaktualny, fresa, nick nieaktualny, m@rzenie, Hashija, nick nieaktualny, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyA ja dzisiaj odebrałam wyniki moczu i morfologii na środową wizytę i mam ciała ketonowe w moczu i bakterie
Plus grzyby z biocenozy - widzę pełen urodzaj na środową wizytę. Mam nadzieję, że mimo tych wszystkich atrakcji z dzidzią jest ok.
Z plusów TSH w normie :)i przeciw ciała tarczycy ujemne. -
Ja chciałabym tylko donieść, że 02.06. miałam usg genetyczne i test pappa (testu w poprzedniej ciąży nie robiłam, ale w tej, z racji wieku, przysługuje mi za darmochę, więc skorzystałam
). Usg wyszło bardzo dobrze (NT 1,4), test też
Obecnie dzieć wygląda na chłopaka 
Co do ruchów, to ja w pierwszej ciąży poczułam je w 21. albo 22. tygodniu, więc nie macie się czym martwić
nick nieaktualny, bella88, fresa, Madzisek, nick nieaktualny, m@rzenie, Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość