Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja juz wrocilam ale smutno bylo mi odjezdzac od mojej malej siostrzyczki az plakac sie chcialo ale trzeba bylo wrocic to byl piekny weekend:))
Ala nie denerwuj sie kochana kazdy wypowiedzial swoje zdanie i nie ma powodu do nerwow ja trzymam kciuki za ciebie i za mala bo widac obie jestescie silnymi kobietami nie uciekaj z forum.Ja osobiscie nic niewiem na temat tych badan wiec sie nie wypowiadam na ten temat bo sama ich nie robie wierze ze wszystko bedzie dobrze:)) -
hej dziewczyny
Ja też czekam z niecierpliwością na wizytę w czwartek.
Zastanawia mnie dlaczego niektórzy lekarze na prenatalnych już mówili jaka płeć, a niektórzy mówili, że to za wcześnie. Czy to chodzi o sprzęt na jakim pracuje lekarz, czy o doświadczenie, czy po prostu o zwykłą ostrożność?fresa lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyDagietka chyba najbardziej o ostroznosc. Na tym etapie podobno narzady plciowe wygladaja bardzo podobnie i latwo o pomylke.
mi lekarz na genetycznym usg powiedzial, ze dopoki nie ma pewnosci to nie strzela, bo jak to stwierdzil niektorzy juz kupuja ubranka, maluja pokoik a potem jest niespodzianka i kolory nie pasujaDagietka lubi tę wiadomość
-
Na pewno masz rację Mama_Mai, ale zastanawia mnie dlaczego moja lekarka wyglądała na pewną na 100%
Ja ciągle liczę jeszcze na to, że będzie choć jeden synuś
Tak czy siak najważniejsze, że dzieciaczki są zdrowe. Płeć nie ma niby znaczenia, ale na 3-jkę przydałby się choć jeden chłop[/url]
-
Dokładnie, mój lekarz miał super sprzęt ale jak to powiedział " nie chce żebym się odkupiła na rozowona a potem miała pretensje" więc jak już go bardzo meczylam to powiedział WEDLUG MNIE dziewczynka ale jednocześnie zupełnie zabronił się tym sugerować
także na pewno ostrożność
Dagietka lubi tę wiadomość
-
Alicja no co ty ..... komu zdam jutrzejszą relację z użytkowania detektora?
Wiem każdy kto miałby złe wyniki badań byłby poddenerwowany.... i na każdą wypowiedź nie zgodną z naszymi poglądami byśmy się wściekali.....
Trzeba myśleć pozytywnie ja w to wierze że jutro usłyszę serducho mojego młodego mimo dużego krwotoku -
Dagietka wrote:Czyli moja lekarka po prostu nie jest ostrożna, a może ma trafność 100%
Myślę że po prostu nie jest ostrożnąalbo dobrze celuje
ją mam taka ciiiiccha nadzieję że mój też dobrze celował ale jednocześnie w to nie wierze czuje że to chłopak
-
Moim zdaniem zależy to od wszystkiego. Sprzętu specjalisty ułożenia dziecka lub narządów dziecka które z początku są do siebie podobne.
Słuchajcie opcja jest 50 na 50, zawsze lekarz może trafić i uznajemy go za speca, ale może nie trafić bo przecież skąd pomysł ze podana płeć w 13 15 tygodniu będzie ostateczna.
No proszę was. Uważam że lekarz powinien być ostrożny i jak nie jest pewien lub przekonany to po co gadać?
Mi akurat płeć jest obojętna wiec nawet wiedzieć nie chce.
Dagietka ty masz płeć potwierdzona Nity prawda? Nifty daje pewność a lekarka niestety zakładam ze tylko jej się wydawało. Na tym etapie to można być tylko przekonanym w któraś ze stron ale nie pewnym.
Z drugiej strony nie urazilaby mnie pomyłka lekarza ale może niektóre kobiety owszem wiec lepiej lekarzom być ostrożnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 19:43
-
nick nieaktualny
-
hej
u mnie wszystko ok , to była macica te moje bóle
dzidzia super duża okrągła i ruchliwa. Dokładne pomiary będę miała dopiero na usg 19.06 ale teraz ma jakieś 55 mm i nosek widziałam piękny, płeć nieznana
ale mi ulżyło i serduszko jak cudownie biło ... ah
i ten ginek powiedział od razu że jego zdanie nie ma żadnych podstaw do dalszych badań genetycznych bo wszystko jest ok, więc ja nic robić więcej nie będekwiatakacji, Dagietka, Mama_Mai, Pchełka, lilianna, bella88, Suerte, fresa, MeGi2986, m@rzenie, Hashija, Kate4, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyA ja dzisiaj odebrałam wyniki moczu i morfologii na środową wizytę i mam ciała ketonowe w moczu i bakterie
Plus grzyby z biocenozy - widzę pełen urodzaj na środową wizytę. Mam nadzieję, że mimo tych wszystkich atrakcji z dzidzią jest ok.
Z plusów TSH w normie :)i przeciw ciała tarczycy ujemne. -
Ja chciałabym tylko donieść, że 02.06. miałam usg genetyczne i test pappa (testu w poprzedniej ciąży nie robiłam, ale w tej, z racji wieku, przysługuje mi za darmochę, więc skorzystałam
). Usg wyszło bardzo dobrze (NT 1,4), test też
Obecnie dzieć wygląda na chłopaka
Co do ruchów, to ja w pierwszej ciąży poczułam je w 21. albo 22. tygodniu, więc nie macie się czym martwićkwiatakacji, bella88, fresa, Madzisek, MeGi2986, m@rzenie, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość