Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymam kciuki za wizyte, odezwij sie po ;-)

Ala wiem ze Nas czytasz, odezwij sie ;-) i oczywiscie nie wykasujemy Cię ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz wrocilam ale smutno bylo mi odjezdzac od mojej malej siostrzyczki az plakac sie chcialo ale trzeba bylo wrocic to byl piekny weekend:))

Ala nie denerwuj sie kochana kazdy wypowiedzial swoje zdanie i nie ma powodu do nerwow ja trzymam kciuki za ciebie i za mala bo widac obie jestescie silnymi kobietami nie uciekaj z forum.Ja osobiscie nic niewiem na temat tych badan wiec sie nie wypowiadam na ten temat bo sama ich nie robie wierze ze wszystko bedzie dobrze:))

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) Ja też czekam z niecierpliwością na wizytę w czwartek.

Zastanawia mnie dlaczego niektórzy lekarze na prenatalnych już mówili jaka płeć, a niektórzy mówili, że to za wcześnie. Czy to chodzi o sprzęt na jakim pracuje lekarz, czy o doświadczenie, czy po prostu o zwykłą ostrożność?

fresa lubi tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka chyba najbardziej o ostroznosc. Na tym etapie podobno narzady plciowe wygladaja bardzo podobnie i latwo o pomylke.
    mi lekarz na genetycznym usg powiedzial, ze dopoki nie ma pewnosci to nie strzela, bo jak to stwierdzil niektorzy juz kupuja ubranka, maluja pokoik a potem jest niespodzianka i kolory nie pasuja ;)

Dagietka lubi tę wiadomość

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno masz rację Mama_Mai, ale zastanawia mnie dlaczego moja lekarka wyglądała na pewną na 100% :)

Ja ciągle liczę jeszcze na to, że będzie choć jeden synuś :)

Tak czy siak najważniejsze, że dzieciaczki są zdrowe. Płeć nie ma niby znaczenia, ale na 3-jkę przydałby się choć jeden chłop :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, mój lekarz miał super sprzęt ale jak to powiedział " nie chce żebym się odkupiła na rozowona a potem miała pretensje" więc jak już go bardzo meczylam to powiedział WEDLUG MNIE dziewczynka ale jednocześnie zupełnie zabronił się tym sugerować :) także na pewno ostrożność :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moja lekarka po prostu nie jest ostrożna, a może ma trafność 100% :)

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no co ty ..... komu zdam jutrzejszą relację z użytkowania detektora?
    Wiem każdy kto miałby złe wyniki badań byłby poddenerwowany.... i na każdą wypowiedź nie zgodną z naszymi poglądami byśmy się wściekali.....
    Trzeba myśleć pozytywnie ja w to wierze że jutro usłyszę serducho mojego młodego mimo dużego krwotoku :-)

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Czyli moja lekarka po prostu nie jest ostrożna, a może ma trafność 100% :)

Myślę że po prostu nie jest ostrożną :D albo dobrze celuje :P ją mam taka ciiiiccha nadzieję że mój też dobrze celował ale jednocześnie w to nie wierze czuje że to chłopak :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem zależy to od wszystkiego. Sprzętu specjalisty ułożenia dziecka lub narządów dziecka które z początku są do siebie podobne.
    Słuchajcie opcja jest 50 na 50, zawsze lekarz może trafić i uznajemy go za speca, ale może nie trafić bo przecież skąd pomysł ze podana płeć w 13 15 tygodniu będzie ostateczna.
    No proszę was. Uważam że lekarz powinien być ostrożny i jak nie jest pewien lub przekonany to po co gadać?
    Mi akurat płeć jest obojętna wiec nawet wiedzieć nie chce.
    Dagietka ty masz płeć potwierdzona Nity prawda? Nifty daje pewność a lekarka niestety zakładam ze tylko jej się wydawało. Na tym etapie to można być tylko przekonanym w któraś ze stron ale nie pewnym.

Z drugiej strony nie urazilaby mnie pomyłka lekarza ale może niektóre kobiety owszem wiec lepiej lekarzom być ostrożnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 19:43

dfe01f0225.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ma potwierdzone nifty. Dagietka nie dlatego ma jeszcze nadzieję :)

Dagietka, Anko:-), Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś melduję się po wizycie. Bąbelek ma już 41mm i wg usg tak jak i om jestem w 11tc :-) następna wizyta- usg genetyczne 27 czerwca :-)

Madzisek, Hashija, bella88, kwiatakacji, Dagietka, Pchelkaa, MeGi2986, Kate4, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana gratuluje udanej wizyty :)

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Ja dziś melduję się po wizycie. Bąbelek ma już 41mm i wg usg tak jak i om jestem w 11tc :-) następna wizyta- usg genetyczne 27 czerwca :-)
    Gratuluję.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u mnie wszystko ok , to była macica te moje bóle :) dzidzia super duża okrągła i ruchliwa. Dokładne pomiary będę miała dopiero na usg 19.06 ale teraz ma jakieś 55 mm i nosek widziałam piękny, płeć nieznana :) ale mi ulżyło i serduszko jak cudownie biło ... ah <3

i ten ginek powiedział od razu że jego zdanie nie ma żadnych podstaw do dalszych badań genetycznych bo wszystko jest ok, więc ja nic robić więcej nie będe :)

kwiatakacji, Dagietka, Mama_Mai, Pchełka, lilianna, bella88, Suerte, fresa, MeGi2986, m@rzenie, Hashija, Kate4, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja nie mam Nifty, tylko Flakonik, dlatego się jeszcze łudzę :)

Anko:-) lubi tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści :-) :-)

Dziewczynki będę się żegnać dobranoc słodkich snów :-P

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj odebrałam wyniki moczu i morfologii na środową wizytę i mam ciała ketonowe w moczu i bakterie :/ Plus grzyby z biocenozy - widzę pełen urodzaj na środową wizytę. Mam nadzieję, że mimo tych wszystkich atrakcji z dzidzią jest ok.
    Z plusów TSH w normie :)i przeciw ciała tarczycy ujemne.

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także życzę dobrej nocy mamuśki i śmigam obejrzeć jakiś serial :) Córa śpi, to trzeba korzystać :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym tylko donieść, że 02.06. miałam usg genetyczne i test pappa (testu w poprzedniej ciąży nie robiłam, ale w tej, z racji wieku, przysługuje mi za darmochę, więc skorzystałam :)). Usg wyszło bardzo dobrze (NT 1,4), test też :) Obecnie dzieć wygląda na chłopaka :)
    Co do ruchów, to ja w pierwszej ciąży poczułam je w 21. albo 22. tygodniu, więc nie macie się czym martwić :)

kwiatakacji, bella88, fresa, Madzisek, MeGi2986, m@rzenie, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ