Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej Dziewczynki, gratuluje udanych wizyt
Anko wszystko bedzie dobrze, odpoczywaj jak najwecej
dluzszy czas sie nie odzywalam, ale ciagle podczytywalam wiec jestem na biezoca
u mnie nic taiego sie nie dzialo, oprocz tego ze ciagle nie mam zrobionego usg bo moja polozna zapomniala wyslac formularz ze skierowaniem na usg, czego dowiedzialam sie po wizycie w szpitalu gdzie kazali z nia to najpierw zalatwic. Po bombardowaniu jej tel,ktory jest wylaczony i nie ma mozliwosci zostawineia wiadomosci, zadzwonilam do mojej przychodni,zeby mnie z nia jakos skontaktowali czy cos, a ze sami nie mogli jej namierzyc, kazlai dzownic do szpitala na oddzial polozniczy i samemu zaltwic wszystko co tez zrobilam. Oddzwonili bardzo szybko, spisali co im bylo potrzebne i teraz czekam na list z data wizyty, mam nadzieje ze do konca tyg go dostane i w nastepnym tyg w koncu zobaczymy nasze dzieciatko a Gabrys brata albo siostre :)mam nadzieje, ze wiecej atrakcji nie bede miala
czuje sie dobrze wiec nie mam powodow do zmatrwien co tez pomoglo mi jakos przeczekac ten czas
-
nick nieaktualny
-
Właśnie przyjechał kurier z dopplerem...... SŁYSZAŁAM GO !!! CUDOWNY DŹWIĘK :-* serducho bije miarowo nawet przez chwilę przepływy słyszałam
i kopniaki słychać super polecam każdemu
Nadulka, Pchełka, kwiatakacji, justyna14, Madzisek, ewka993, Dagietka, ola25, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:zazdroszczę Wam wizyt, ja nawet nie wiem, kiedy moja następna...
chciałabym, żebym Maleństwo już kopało, czułabym się pewniej... dzisiaj brzuch mnie boli masakrycznie jak na okres, nie miałam tak już od dawna.
Mnie tak boli od wczoraj. Wczoraj to miałam wrażenie, że ktoś mu szpilkę co jakiś czas w sam środek wbija - aż się wystraszyłam. Jutro się dopytam co to. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie tez nie najlepiej
.2 tygodnie mialam super nic nie bolalo a od wczoraj znowu bole w obydwu pachwinach ,musze czesto do toalety chodzic bo i pecherz zaczyna doskwierac .Ale jestem dobrej mysli i pewnie dzidzia znow rosnie ,zreszta moja mama mnie pociesza ,ze ja w ciazy tez po trochu wszystko bolalo i nie ma sie czym przejmowac.
-
nick nieaktualnyJa tez miala takie klucia ale lekarz mowil ze to nic niepokojacego ze macica sie rozciaga i moze czasem tak kluc.
Kwiatakacji gratuluje coreczki tez juz bym chciala wiedziec mialas jakies konkretne zachcianki czy cos.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze:)kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Mama84 wrote:Hej, Jestem ze ''styczniówek 2016'' i mam do Was pytanie, jako do bardziej doświadczonych mamus, czy usg prenatalne w 13 tc jest robione dopochwowo czy prze brzuch? Jak je miałyscie robione? Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam
Hej ja miałam i dopochwowo i przez brzuch na jednym usg -
nick nieaktualnySuerte wrote:ja jak wstaję to mam skurcz jakby jajników, a jak siadam to czasem aż podskakuje tak mnie boli "tam na dole"...
Suerte, przy gwałtownym wstawaniu bolą więzadła. To normalne.
Przy siadaniu lub przewracaniu z boku na bok też się to często zdarza. To taki ostry, kłujący ból, który dość szybko mija.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisia26 wrote:Ja tez miala takie klucia ale lekarz mowil ze to nic niepokojacego ze macica sie rozciaga i moze czasem tak kluc.
Kwiatakacji gratuluje coreczki tez juz bym chciala wiedziec mialas jakies konkretne zachcianki czy cos.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze:)
Co do zachcianek to nie miałam żadnych - z pewnością odrzuciło mnie od mięsa i mam tak do teraz. A z 'ludowych przepowiedni' to brzuszek rozlewa mi się na boki a nie jest piłeczką z przodunie mam jeszcze dużego ale widzę, że przybywa raczej jak oponka a nie piłeczka. Ponoć tak właśnie jest na dziewczynkę
Cera i włosy się pogorszyły - dziewczynka, Wg kalendarza chińskiego planowania płci powinien być chłopiec i seks był w dniu owulacji więc niby też chłopiec. A więc jak widać to jest loteria:) No ale lekarz na USG prenatalnym przepowiedział dziewczynkę i miał rację.
Pchełka dokładnie opisałaś mój ból - to muszą być więzadła .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 23:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej. Nie odzywalam sie troche. Nie mam zbytnio dostepu do internetu
Maz zabral mnie na zaplanowane wczesniej wakacje i tak wypoczywamy sobie w Hiszpani
Nadrobie was jak wrocimyNadulka, Madzisek, MeGi2986, m@rzenie, justyna14, kwiatakacji, Karola1990, Madzia890722, Kourtney lubią tę wiadomość