X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dziewczyny bylam sie zalatwic i jak sie podcieralam to mialam krew na papierze !!:((( wczoraj mialam wizyte bylo wszystko ok, rany ale sie boje:((( mam czekac czy sie powtorzy czy co robic? jestem w pracy a moj lekarz dzisiaj to tylko prywatnie....

Dużo było tej krwi? Jeżeli dużo ja bym zadzwoniła do swojego gina i niech on zadecyduje. Może to jednorazowe. Zdarzało Ci się wcześniej? Bo nie pamiętam. Bierzesz jeszcze luteine?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie nie bylo duzo, myslalam, ze to za przeproszeniem z tylka bo kiedys taka plamke mialam ale wzielam papier i to z pochwy raz przetarlam byl sluz zkrwia a drugi raz juz czysto teraz sprawdzalam wycieralam papierem sluz jest normalny bez krwi czy innych domieszek, nigdy wczesniej nie mialam zadnych plamien nic nie bralam nie biore wczoraj mialam wizyte bylo wsyztsko ok. moze byc to spowodowane lekkim zaparciem?? na arzie czekam czy dzwonic do lekarza ale chyba sie zaraz przekrece ze strachu...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Witajcie w tym pięknym gorącym dniu :-)

Dzisiaj sie troche wkurzylam w pracy, chciałam skrócić godziny do sześciu codziennie. Po ośmiu godzinach siedzenia przed kompem boli mnie brzuch i kręgosłup i pani doktor zaleciła krócej. Powiedziałam szefowej, zgodziła sie bez problemu. A kadry powiedziały ze skoro bede wychodzić po 6 godzinach to musza mi etat zmienić. Prawda jest taka, że poza praca przed komputerem nie mam co robić. Maja sie zastanowić co ze mna zrobić. Jak sie nie zgodzą na krócej to ide na L4.
    28.lipca, w dzien moich urodzin, mam połówkowe USG. Zobaczymy czy płeć sie potwierdzi z pierwszym USG.
    Imiona u nas: chłopiec od zawsze Krzyś, a dziewczynka - Alicja, niedawno nam przyszło do głowy :-)

Co do serduszkowania, to my od początku nic a nic. Miałam infekcje cały czas i miałam zabronione. A teraz boje sie ze coś moze sie stać. Moze w weekend sie przekonam, tym bardziej ze rocznice ślubu wczoraj mieliśmy :-)
    Generalnie nie mają prawa zmienić Tobie etatu w ciąży. Przy komputerze możesz pracować maksymalnie 4 h dziennie, potem powinni zapewnić Tobie inne zajęcie. Jeśli nie mają takiej możliwości to zwalniają Cię do domu, co ważne wynagrodzenie należy się Tobie takie jak wcześniej.

Pchełka, Eve_84 lubią tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam siku czysto jest ja nie wiem czy dzwonic czy nie, chyba nic mi to nie ta bo ani to krwotok zaden jednorazowe to bylo moze od tego zaparcia?:/ wczoraj mnie badal przeciez gienkologicznie i usg... masakra

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - ja bym poczekała , jak się powtórzy to zadzwoń. Może to jakieś otarcie jeszcze po badaniu. Teraz tam jest wszystko bardzo ukrwione, więc łatwo o jakąś plamkę krwi.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a jeszcze wczoraj bylo wieczorem <3 z moim no mozliwe i doszlo jeszcze lekkie zaparcie... bede sie obserwowac , ale nie ukrywam, ze jestem "posrana" ze strachu...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:33

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia spokojnie. Jeżeli to było lekkie i jednorazowe to nic się nie powinno dziać.
    Ja juz mam wszystko zrobione, zjadłam zupę i nawet zdążyłam się wykąpać ale coś mam smak dzisiaj spaczony bo nie mogłam dobrze zupy doprawić. Teraz trzeba trochę odpocząć bo wieczorkiem mam babskie spotkanie :-)
    A co do <3 to jak mieliśmy zakaz to ochota była straszna a jak już Lekarz dał nam zielone światło to wcale mi się nie chce :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzis zalamana bo boli mnie brzuch i kregoslup tak jak na okres. Myslalam ze jak poleze to przejdzie a tu jak bolalo tak nadal boli. Do tego wymiotuje a przeciez od 3 tygodni mialam z tym spokoj. Nie wiem co sie dzieje. Boje sie:(

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli a wizyte kiedy mialas? ja tez siedze jak na szpilkach bo sie4 boje....;/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia wizyta 3 tygodnie temu:(

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wybor imienia dla synka jest problemem, ale bedziemy chyba wybierac miedzy Antosiem, Bartusiem a Kubusiem :) reszta ladnych imion jest juz zajeta ;)
    A jesli chodzi o seks to u mnie ochota jest srednia, ale maz ma swoje potrzeby i o tym trzeba pamietac :) serduszkujemy dosc rzadko, zwazywszy na sporadyczne plamienia ale mezowi musi to wystarczyc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli27, mnie właśnie od wczoraj bolą krzyże. Brzuch tez mnie pobolewal i obawiam się ze to ze stresu jaki mnie wczoraj spotkał. Możliwe ze coś tam się rozrasta stad ten ból.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tak bolało w poniedziałek i leżenie nie pomagało, bolało mniej ale jednak. W środę miałam wizytę , pani doktor mnie przebadała i powiedziała, że takie bóle mogą się zdarzać bo tam się wszystko podnosi i przesuwa - najlepiej brać wtedy magnez, jak nie pomaga wtedy nospę i odpoczywać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie te paski żeby sprawdzać ciała ketonowe w moczu i dalej mam ilość średnią tak jak w badaniu w poniedziałek - glukozy nie mam.

Czy ty wiesz Ola, albo któraś z was dziewczyny co z tym zrobić - tzn. czy Twój lekarz coś o tym mówił?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 18:11

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krwawienie po siusianiu znowu bylo jak wychodzilam z pracy wiec zadzwonilam do lekarza kazal przyjechac prywatnie okazalon sie, ze mam krwiaka na cm dostalam l4 luteine i no spe bo macica jest napieta znowu i mam lezec.... :((( ale dzidzia ok pokazal mi, zebym siee uspokoila ze serduszko bije i mi wlaczyl zebym posluchala...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzisz ogolnie prywatnie czy na nfz:) Dobrze ze pojechalas mnie dzis brzuch boli jak na okres i trochr sie martwie:/

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzilam na nfz do niego i wczoraj mialam wizyte nic nie widzial zlego a dzisiaj prywatnie wyszlo, ze mam krwiaka;/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze na nfz ale jakby sie cos dzialo tez poszlabym prywatnie:)Odpoczywaj i duzo lez oby szybko sie ten krwiak wchlonal

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie. Maluszek ma 9cm i wszystko z nim w porządku :) za to ja ciągle walczę z bakteriami w moczu. Ostatnio miałam nieliczne i brałam na nie tabletki, które kosztowały mnie 50zł a teraz mam liczne... więc gorzej.. i tym razem antybiotyk...i kolejne pieniądze wydane... ojj ciąża nie jest małym wydatkiem...

bella88, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ