X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w kolejnym pięknym dniu :-) wczoraj u mnie straszna burza była a dziś z powrotem słoneczko. Mój w pracy a ja zamiast spać już się krece po domu. Apropo hormonów to ja się wczoraj z moim poklocilam. Oczywiście z mojej inicjatywy ale miałam chociaż rację więc nie mam wyrzutów sumienia :-P
    Poza tym miałam dziś dziwny sen. Śniło mi się że leżałam w szpitalu jakoś przed porodem i spanikowalam bo żadnych rzeczy dla maluszka nie miałam. Nic kompletnie. I zaczęłam na szybko zamawiać przez internet żeby mieć cokolwiek. I jeszcze mleko mi zaczęło lecieć i dostałam jakiegoś zapalenia i mnie Cycki strasznie bolaly. Masakra jakaś.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe te nasze sny to dobre są ja dzisiaj miałam sen erotycznego i pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się przez sen szczytować. Aż jestem w szoku bo nigdy mi się to nie zdarzało. Spotkanie dziewczynami wczoraj miałam Bardzo udane :-D a mąż jak zwykle był niepocieszony bo strasznie nie lubi jak gdzieś wychodzę nawet jak jechałam do koleżanki do domu a nie do żadnego baru. Do baru to by mi wogóle nie pozwolił pójść, zazdrośnik jeden :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeczyny z Bydgoszczy pomozcie. Jestem wlasnie w Bydgoszczy i zed cwla na papierzemialam zabawrionysluz na azowo, nie wzelm z Krakowa luteiny. Mam stracha strasznego, w czwartek bylo wszystko w porzadku wiec skad ten kolor sluzu? Dzis wyprawiam roczek corki, wczoraj troche meczaca podroz i bolacy zab. co moze byc przyczyna tego kolor sluzu? Czy ktoras z Was ma na ym etapie sluz zabarwiony na brazowo? Czy ktoras ma luteine na wydaniu - kilka tabletek?

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) witam się w II trymestrze, 4 miesiącu i cudownym nastroju po wczorajszym <3 z mężem :) życie jest piękne , wyspała się, mały tylko raz obudził się na jedzenie :)

u nas też wczoraj mega burza a dziś już super słoneczko. Tak cały weekend zapowiadają - upalno-burzowy.

Gratuluję udanych wizyt wczoraj :) ja jeszcze do piątku muszę czekać na spotkanie z maluszkiem :) oby szybko zleciało.

Pchełka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie w miescie taka sobie pogoda,wiem,ze jakos w nocy tez burza była ale ja akurat jej nie slyszalam :P
    Ze mnie napiecie wczorajszego dnia tez już opadlo bo większość rzeczy do remontu kupione,kuchnia może będzie jakos w polowie lipca,lazienka jeszcze do końca tego miesiąca czyli takie najgorsze. Przed sierpniem zdaze się wprowadzić tak mysle ;) :D
    Chodze po sklepach i szukam teraz meblościanki do salonu hmm..jakos tak sobie mi się wszystko podoba..eh te remonty od podstaw ;) To mój chyba pierwszy i ostatni:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam remont w kuchni już drugi tydzień Robotnicy przewrócili ją do góry nogami ;) Wszędzie mam mnóstwo pyłu wiecznie nanoszone staram się nie denerwować ale już czekam aż to się skończy i czekam na meble bo nawet nic ugotować nie mogę A zmywanie to tylko w misce. Ale zamierzam dziś bryknąć na zakupy bo za tydzień mam wesele i przez ten remont nie zdążyłam nawet sukienki kupić masakra jakaś

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :-) możecie mi polecić jakiegoś sprzedawcę z allegro gdzie kupię u jednego spodnie, leginsy dl, i leginsy 3/4 u jednego sprzedawcy. Ja jak szukam to spodnie gdzie indziej a leginsy gdzie indziej.
    Miłego dzionka kochane.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik jedna kuchnia to pikus w porównaniu z całym mieszkaniem od suchych tynkow... ;)
    Ja dziś zmieniłam już stanik,zawsze nosiłam push-upy dość spore były poduszki bo nie mam pelnych piersi,sa wyciagniete jeszcze po poprzednim karmieniu.. Tesciowa mnie wyposazylam w takie tylko z drutami ;) bez poduszek i musze powiedzieć,ze o niebo lepiej..tamte cycki mi już sciskaly,malo miejsca miały. Choc musze powiedzieć,ze jakos tak mi za miękko:P w tym staniku hehe

edit.
    U mnie dziś młode ziemniaczki z koperkiem tylko nie wiem czy upiec je czy ugotować,nie chce żeby potem brzuch mnie bolał od pieczonego.. i ubzdurałam sobie kotlety devoley ale dodam do tego farszu z masla jeszcze chyba ser zolty, surowka marchewka z jabłkiem? hmm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 11:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś pizza :) idę na łatwiznę :)
    ja lubię marchewkę, jabłko i por plus troche majonezu - pychotka :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane u nas jest dzis tak goraco ze myslalam ze zemdleje nie dla mnie takie upaly:) Dzis pojechalam do ciucha i troche sie obkupilam bo juz nie mam w czym za bardzo chodzic i jestem mega zadowolona :) Moj oczywiscie marudzil bo nie lubi lazic po sklepach ale coz nie odpuscilam. U mnie dzis ogorkowa nmo nie moge sie powstrzymac taka mam ochote a wy jak dajecie rade w te upaly

• bella88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Marik jedna kuchnia to pikus w porównaniu z całym mieszkaniem od suchych tynkow... ;)
    Ja dziś zmieniłam już stanik,zawsze nosiłam push-upy dość spore były poduszki bo nie mam pelnych piersi,sa wyciagniete jeszcze po poprzednim karmieniu.. Tesciowa mnie wyposazylam w takie tylko z drutami ;) bez poduszek i musze powiedzieć,ze o niebo lepiej..tamte cycki mi już sciskaly,malo miejsca miały. Choc musze powiedzieć,ze jakos tak mi za miękko:P w tym staniku hehe

edit.
    U mnie dziś młode ziemniaczki z koperkiem tylko nie wiem czy upiec je czy ugotować,nie chce żeby potem brzuch mnie bolał od pieczonego.. i ubzdurałam sobie kotlety devoley ale dodam do tego farszu z masla jeszcze chyba ser zolty, surowka marchewka z jabłkiem? hmm :D

Też muszę już zmienić stanik bo ten jest zdecydowanie za mały ale jakoś nie mam motywacji na zakupy :P właśnie skończyłam sprzątać cały dom. My dziś na obiad fasolka po bretońsku bo wczoraj zrobiłam. A jutro właśnie młode ziemniaczki z koperkiem i kotlety mielone a do tego mizeria a później jak nie będzie burzy to jedziemy nad zalew :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam w ten upalny dzień, choć mi on nie przeszkadza. Nawet bym sobie poszła posiedzieć na plaży, ale że nikogo w pobliżu nie ma znajomego to samej jakoś tak nie chce mi się łazić czy siedzieć gdzieś.
    A na obiad dziś robię sushi, po prostu chodzi za mną już od dłuższego czasu i nie mogę wytrzymać. Oczywiście odpuszczam sobie surową rybę i będę próbować krewetki w tempurze, ciekawe czy mi wyjdą :D

No i jeszcze dziś trafiłam na słodki filmik, niestety tylko po angielsku, ale stwierdziłam, że się muszę z Wami podzielić. :D
    https://www.youtube.com/watch?v=YzKvTFdkatw

Miłego dnia dziewczyny :)

Gosia986, kwiatakacji lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki ;-)

Misia, u mnie też dzisiaj ogórkowa ;-)
    A jutro rodzinny wypad i piknikowanie nad jeziorem z moimi urwisami :-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka wrote:
    Dzieeczyny z Bydgoszczy pomozcie. Jestem wlasnie w Bydgoszczy i zed cwla na papierzemialam zabawrionysluz na azowo, nie wzelm z Krakowa luteiny. Mam stracha strasznego, w czwartek bylo wszystko w porzadku wiec skad ten kolor sluzu? Dzis wyprawiam roczek corki, wczoraj troche meczaca podroz i bolacy zab. co moze byc przyczyna tego kolor sluzu? Czy ktoras z Was ma na ym etapie sluz zabarwiony na brazowo? Czy ktoras ma luteine na wydaniu - kilka tabletek?
    Moze zmiana klimatu? a jaka bierzesz luteine ? Ja nie mialam odpukać zadnych plamien. A na ile do Bydgoszczy przyjechalas ? bo moge Ci polecic mojego doktorka, albo szpital dobry, chyba tylko ja tu na forum jestem z Bydgoszczy :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:33

Pchełka, kwiatakacji, Madzisek lubią tę wiadomość

• Gosia986 Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Też się witam w ten upalny dzień, choć mi on nie przeszkadza. Nawet bym sobie poszła posiedzieć na plaży, ale że nikogo w pobliżu nie ma znajomego to samej jakoś tak nie chce mi się łazić czy siedzieć gdzieś.
    A na obiad dziś robię sushi, po prostu chodzi za mną już od dłuższego czasu i nie mogę wytrzymać. Oczywiście odpuszczam sobie surową rybę i będę próbować krewetki w tempurze, ciekawe czy mi wyjdą :D

No i jeszcze dziś trafiłam na słodki filmik, niestety tylko po angielsku, ale stwierdziłam, że się muszę z Wami podzielić. :D
    https://www.youtube.com/watch?v=YzKvTFdkatw

Miłego dnia dziewczyny :)

Ale fajny ten filmik :-)

Piegus lubi tę wiadomość

Gosia986
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus super filmik - popłakałam się normalnie - eh te hormony:)

Ja upałów generalnie nie lubię, zwłaszcza w dużym mieście. Czekam aż mąż wróci z delegacji i zrobimy sobie wakacje.

U mnie dzisiaj młode ziemniaki z koperkiem, kotlety mielone i mizeria :)

bella88, Piegus lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz wiecej Was czuje maluszki swoje :-( a ja tu zblizam sie do 16tyg i nic :-( a wsluchuje sie jak glupia :-D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka nie przejmuj sie ja tez ze 2 razy poczulam takie mizianie i juz nic nie czuje a czekam z niecierpliwoscia na kopniaczki:))

Ja juz skonczylam gotowanie pranie i czekam na mojego az wroci z silowni i nad wode troszke skoczymy :)

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ