Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybiedny Flakonik .... ;( trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze
Ja też zastanawiałam się nad lotem samolotem w sierpniu, ale patrząc na doświadczenia Flakonika to rezygnuję z miejsca Wszędzie piszą że niby w drugim trymestrze jest to bezpieczne, ale chyba wolę sobie darować...
-
nick nieaktualny
-
Na zakupach bylam to tak szybko napisalam jak dostalam smsa. Jak cos Flakonik napisze dam odrazu znac. Jak bedzie miala jak to pewnie na watku sie odezwie. Ja mykam bo tylko co do domu wlazlam i stopy wolaja o pomste... takie spuchniete.. ide sie kapac,Mala wykapac i lezec.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOch co za wiadomosc, dobrze ze Flakonik i dziewczynki sa juz pod opieka lekarzy. JA lece do Polski w srode,ale nie mam zlych wizji w zwiazku z tym. W pierwszej ciazy latalam sporo, a i wtej juz mamy zaliczony lot. dzis caly dzien gotuje,zeby mezowi zaladowc zamrazalke z kotletami itp. bedzie musial tylko jakies kartofelki,ryz czy cos ugotowac
teraz jeszcze koncze smazyc nalesniki, bo moje chlopaki bardzo lubia, przy okazji zrobilam krokiety
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Dobrze, że już jesteś pod opieką lekarzy.
Moja pani doktor powiedziała, że nie lubi jak jej pacjentki latają samolotem przed skończeniem 17 tygodnia. Jej zdaniem latanie jest najbardziej ok między 20 a 30 tygodniem . Myślę, że dużo zależy od ciąży. Moja szwagierka latała służbowo cały pierwszy i drugi trymestr i to długie loty do stanów i wszystko z ciążą ok.
Ja dzisiaj byłam w H&M , chciałam sobie kupić jakiś ciuszek - niestety ciążowe są na mnie za duże:) - muszę jeszcze podrosnąć. Kupiłam tylko fajne majtki z miejscem na rosnący brzuszek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flakonik rano mi napisała że jest ciągle w szpitalu i musi leżeć plackiem. Także myślę że krwawienie ustalo i teraz musi się wszystko ustabilizowac. Dmuchaja na zimne.
U mnie znowu burza przeszła w nocy taka porządna. Miłego dnia dziewczyny -
I ja się witam. W 16 tygodniu
Wczoraj bylismy na basenie odkrytym i niby sporo w wodzie bylam i mniej na kocu ale mimo wszystko słoneczko przypieklo. Kupilam sobie tankini, bo w stroj z tamtego roku sie nie mieszcze- boczki mi wychodza ze stroju i brzuch uciska bikini. W tankini mialam brzuch zasloniety, wiec licze ze dzidziusiowi nic sie nie dzialo zlego.
Mam nadzieje, ze u flakonika juz troche lepiej... -
Dzień dobry wszystkim:)
Ja dziś obudziłam się z troszkę większą energią niż do tej pory. Śpie ostatnio prawie po 12 godzin:D Mąż w pracy więc sobie leniuchuje na całego. Powiem Wam że wczoraj się straaasznie zdenerwowałam bo znajoma mojej mamy zapytała się jej dlaczego robimy z mojej ciąży taką tajemnicę...Tajemnicę?? jaką tajemnicę, poprostu do 3 miesiąca nie chciałam zapeszyć a z resztą tym, którym chciałam to powiedziałam, nie jej sprawa!!! Oj to wścibstwo ludzi mnie tak denerwuje, wrrr...
Lecę robić ciasto drożdżowe z rodzynkami bo chodzi za mną od tygodnia:)
I jeszcze pytanie, Dziewczyny co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży?? Wczoraj zauważyłam, że moje odrosty są ogromne i nie wiem co z nimi zrobić... -
Ja tak samo jak Acikk,co miesiąc odrosty,na moich czarnych włosach bardzo szybko widać blond odrost
U mnie wlasnie przeszla delikatna burza,troche popadalo ale dalej jest jakos duszno. Ide zaraz wlosy suszyc i ruszam z Mala do sklepu po młode ziemniaczki bo z wczoraj nic nie zostałoDobrze,ze po devoleyu jeszcze na dziś starczy,upieke jeszcze znowu ziemniaczki z koperkiem i masełkiem i tylko mysle,ze zamiast marchewki z jabłkiem kupie na surowke czerwona kapustkę
zrobie jeszcze chyba salatke z kurczaka i selera naciowego
albo gyrosa bo z wczorajszych kotletow mam pozostalosci z fileta
edit.
Zakochalam się normalnie w lampie! wlasnie cos takiego chciałam do sypialnido moich fioletowo-szarych scian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 11:11
-
kwiatakacji wrote:Kupiłam sobie te paski żeby sprawdzać ciała ketonowe w moczu i dalej mam ilość średnią tak jak w badaniu w poniedziałek - glukozy nie mam.
Czy ty wiesz Ola, albo któraś z was dziewczyny co z tym zrobić - tzn. czy Twój lekarz coś o tym mówił?
Tak, mówił że ma ich nie być w moczu, mam dzienniczek, w którym cały czas zapisuje cukier pomiar i te ciała ketonowe po nocy. Dzisiaj pierwszy raz mi wyszły, ale tylko niewielkie. Myślę że jest za długi odstęp u Ciebie między jedzeniem i stąd się one pojawiają. Ja mam mus jedzenia małych porcji , ale co 3 godz. A wieczorem pomimo tego że nie jestem głodna obowiązkowo kolacja i posiłek przed snem (często się do niego zmuszam).Posiłek przed snem wygląda tak, że najpierw się idziesz kąpać a jak masz iść spać idziesz do lodówki jesz chociaż 1 kanapkę i szybko spać, żeby tego nie spalić. Spróbuj może po tym już ich nie będzie.kwiatakacji lubi tę wiadomość