X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:34

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężuś właśnie zaserwował nam właśnie pyszne fryteczki ma kolacje. I tak tu nie przybierać na wadze ;-)

balbo lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część! Witam się i ja ze szpitala, oj cos te mamusie blizniakow nie maja lekko w 2 trymestrze;( ja od wczoraj leże bo niestety miałam skurcze i stwardnienie macicy, dostała magnez w kroplowce i trochę puścili ale za to wyszło podwyższone CRP antybiotyk i grzybica masakra naszpikowane jestem lekami ech żeby tylko było dobrze.
    Pozdrowienia ;)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, ja leze juz mam dosc dzisiaj pojechalam na obiad domamy bo nie moglam juz wytrzymac nie plamie juz wogle. moj D jest kochany wszystko robi dlamnie teraz jest zly bo nwymyslilam sobie mc flurry i nie wiedzial jak to powiedziec :D co u flakonika??? wie ktos??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ,a nadzieję, ze szybko sie u Ciebie wszstko uspokoi. Maja jakies podejrzenie skad to crp??

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze . Grzybicę też mam - biorę globulki dopochwowe - jakieś robione na receptę, żeby nie było żadnych zbędnych składników. Moja pani doktor powiedziała, że to częsta sprawa w ciąży - przed ciążą nigdy nie miałam.

Hashija - ja mam teraz rozmiar 65G, startowałam od 60F - to jest mój 3 biustonosz w ciąży a już widzę , że trzeba będzie zmieniać. Mam dokładnie to co ty - całe mięśnie obręczy barkowej spięte . U mnie jest jeszcze problem , że miałam poważne złamanie ręki (okolica barku) 3 operacje , długa rehab - ale teraz musiałam ograniczyć ćwiczenia i ręka przy dodatkowym obciążeniu w postaci biustu zaczyna dokuczać. Muszę się zapisać na jakąś gimnastykę dla ciężarnych, może coś poradzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiadomo już coś , co u Flakonika?

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, Kate trzymam mocno kciuki za Wasze malenstwa!

U nas takie upały, że ja nie wyrabiam :-P duszno mi, słabo i mam gorsze mdłości... Wy też tak źle znosicie wysokie temperatury?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Kika428 i Suerte - jesli dobrze pamiętam, to mieszkacie w UK? Czy pracodawaca stwarza Wam odpowiednie warunki do pracy w ciąży?
    Ja tez mam prace fizyczna no ale spokojna, no I oczywiscie nic nie dzwigam ostatnio cos tam podnioslam bo nie jest to ciezkim wiec bez przesady tez nie bede sie o Kazda rzecz prosic to tak na mnie nawrzeszczeli ;P hehe u mnie jedyny problem to zapachy w pracy I to ze jednak caly dzien sie stoi bo tak to zawsze sobie znajde cos lzejszego do roboty. No I tez ze wszystkim Ida mi na reke jak sie zle czuje nie musze przychodzic czy jakies badanie czy cos to nie mam problemu ani nikt na mnie lezy krzywo nie patrzy, tyle dobrze :) ale Niestety do listopada trzeba robic

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Kate ,a nadzieję, ze szybko sie u Ciebie wszstko uspokoi. Maja jakies podejrzenie skad to crp??
    No jakąś infekcja prawdopodobnie intymna:( mam nadzieje ze nie zaszkodzi maluszkom

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bedzie dobrze. Jestes pod dobra opieka. Maluszkom na pewno nic nie bedzie od tej infekcji. A skorcze juz ustaly calkiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Chwile tu nie zagladalam a tu takie wiesci.
    Flakonik, Kate zycze Wam szybkiego powrotu do zdrowia, oby dobrze sie Wami opiekowali i szybko wrocicie do domu:*
    Jeśli chodzi o L4 to ja od poczatku ciazy pracuje. Ostatnio wzielam 2 dni wolnego i mialam dluzszy weekend, wiec odpoczelam, wrocilam do sil i dzis spowrotem w pracy. Ale planuje dluzsze zwolnienie w sierpniu, upaly mnie dobijaja a urlop tez sie nalezy;)poza tym max do listopada planuje pracowac.
    Dziewczyny a jak wasze zachciewajki?? Ja kurde mialam wczoraj o 20 taka faze na ziemniaki, ze mąż wiedzac ze nie zasne inaczej to mi ugotowal i usmazyl hehehe pyszne, a niezdrowe;)
    Milego dnia wszystkim:)
    Jeszcze 2 dni i spotkam sie ze swoim kropkiem!!!:):):)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wreszcie dzisiaj da się oddychać.
    Co do L4 to ja miałam różne plany ale koniec końców postanowiłam pracować do połowy lipca, kierowniczka i tak już mi kazała przekazać swoje obowiązki a ja mam robić tzw "ściepy" więc tym bardziej. To ostatni czas żeby się ponudzić potem już napewno nigdy nie będzie nudno :)
    A roboty nie przerobisz taka prawda, ja nie czuję się niezastąpiona a u nas w pracy żadna dziewczyna w ciąży nie pracowała i nikt na to źle nie patrzał wiec myślę że jak porobię do połowy 5go miesiąca to i tak będzie OK :)
    Wiec daję sobie ten miesiąc zeby wszystko przekazać - nie wiem czy dam rade bo ja to robie od 7 lat i nawet nie wiem na co zwrócić uwage tej dziewczynie co będzie to za mną robić :P

Dziś idę do kierowniczki ją poinformować o tym ciekawe jak zareaguje, trzymajcie kciuki... Nie wiem czego sie spodziewać bo ona jest nowa i różnie może być, no ale nie chce odchodzić z dnia na dzień wolę uczciwie sprawę postawić.

Flakonik, Kate - trzymajcie się dużo zdrówka i odezwijcie się co tam u Was.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.. nie wiem jak wy to robicie, że macie czas na to forum :) A może to ja nie jestem zorganizowana? ;)

Opadłam z sił jakoś i nic mi się nie chce. Przy okazji dopadł mnie katar.. właśnie zrobiłam sobie Inkę i może jakoś wytrwam do popołudnia :) Na noc znów do pracy..

Wczoraj wyhaczyłam niezłą okazję - dziewczyna na lokalnej grupie na FB sprzedawała bujaczek Bright Starts dla dziecka (za 3 funty!) więc żal było nie wziąć. W kolorach neutralnych, więc tymbardziej.. Chociaż muszę przyznać, że mój poprzedni bujaczek z Fisher Price, który miałam dla córki był chyba lepszy, bo był bardziej 'leżący' a ten jest bardziej 'siedzący
    ' - więc lepszy dla większego już dziecka.. no ale tamten już dawno sama sprzedałam ;)

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Kate bedzie dobrze. Jestes pod dobra opieka. Maluszkom na pewno nic nie bedzie od tej infekcji. A skorcze juz ustaly calkiem?
    Prawie ustały ale do czwartku to na pewno posiedzeniu bo mnie leczą. Nie spalam cala noc masakra jaka jestem padnieta;(

• Hashija Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya no to faktycznie okazje zlapalas. Przy pierwszym dziecku nie mialam takiego bujaczka i zastanawiam sie czy teraz go potrzebuje.

Acikk mysle ze nie bedziesz miala zadnych problemow :-) skoro i tak mialas przekazywac juz swoje obowiazki komus innemu.

A ja zaraz sie ogarne i biore sie za msszyne do szycia. Kupilam synkowi bermudy w pepco, ale przerobie je na takie przed kolanko i poszerze z materialu, ktory zostal odciety. Spodnie sa z materialu nierozciagliwego i malemu jest niewygodnie. A jak beda szersze, bedzie mial wieksza swobode. Pierwszy raz bede to robic i mam nadzieje, ze mu nie popsuje ich.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija no też tak sądze zwłaszcza ze na poczatku powiedzialam ze bede pracować max do połowy sierpnia wiec świata nie zbawie przez ten jeden miesiąc a firma też nie padnie bezemnie :) Pozatym myślę że mówiąc o tym miesiąc wcześniej mają czas sobie kogoś przygotować - przecież nie rzucam wszystkiego z dnia na dzien :)

Uhu to powodzenia w przerabianiu gaci, ja bym się nie podjęła :D
    A co do bujaczka to koleżanka se chwali więc pewnie i ja takowy zakupię :)

Hashija lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak patrzę na mój suwak :D
    I pisze ze dziecko waży 28 gramów... A lekarka mi powiedziała w czwartek że 110 !! Suwak sciemnia czy ja coś źle zrozumiałam :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :)) muszę Wam się pochwalić, przed chwilą poczulam moje malenstwo ale tak mocno, to nie było łaskotanie bo to czułam już trochę wcześniej :) Cudowny początek dnia :) dokładnie za tydzień mam wizyte, już nie mogę się doczekać! :) a za 2 tygodnie przeprowadzka :) Strasznie dużo dobrych rzeczy się u mnie ostatnio dzieje :)

iNso87, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,pisalam do Flakonika,krwawienie ustalo ale dalej jest na obserwacji w szpitalu,pisala,ze krwiak się zrobil.

Ja dziś jakas taka nie dzisiejsza;/ jakiś taki humor lipny. Ide może się przejde na zakupy jakies,po ubraniach..nie wiem co jest,denerwuje mnie dziś wszystko jak nigdy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ