X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik - bład w suwaczku.. dziecko powinno ważyć raczek 82g ;) pewnie czeski błąd

Sx0K.png
    ypbg.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujaczek super sprawa,u mnie Mala noga nauczyla się machac i tak sama się bujala ;) do 7 msc w nim siedziała az w końcu..polamala:PP heheehe tak się bujala ;D ale i kluska była duza to pewnie tez od ciężaru. Wygodna sprawa dla Mamy która stoi i np. obiad robi,posadzi w bujak Brzdaca i postawi obok i robi swoje,na rekach nie trzeba trzymać. :)

Czarnamalina matko ja nie mogę się doczekać przeprowadzki... ahhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 10:09

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Kate Flakonik trzymajcie sie :-*
    Ja mam zamiar pracowac do konca czerwca, wiec jeszcze 2 tygodnie:-) doczekac sie nie moge! Tez uwazam ze jak teraz nie posiedze w domu i sie nie ponudze to pozniej bedzie ciezko ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja też już nie mogę się doczekać :) troche zaczęłam już rzeczy pakować :) Cieszę się, że muszę w tym tygodniu badnia zrobić , spotkać się z teściową i jakoś ten czas leci :) Tak w sumie sama staram się go jakoś zabijać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Flakonik i Kate4 trzymam kciuki za zdrówko i szybki powrót do domku.
    I żadnych podróży więcej!!! ;-)

Ja mam paskudny czas od wczoraj. Z mężem pokłóciłam się na amen. Aż się nie chce gadać.

W czwartek jadę na usg genetyczne, czy tam prenatalne-nie wiem jak to się dokładnie nazywa. W każdym razie to od testu Pappa :-)
    Ciekawe czy zrobi mi przez brzuch. Mam trochę tłuszczyku na brzuchu-odłożone po dzieciach i nie wiem czy mu ta moja fałda widoczności nie zasłoni :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 10:32

• halwaya Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bujaczka używałam jeszcze jak szłam się kąpać - miałam wtedy dziecko na oku i mogłam chwilę poleżeć w wannie ;) jak szliśmy do znajomych to też było gdzie dziecko położyć, by miało swoją przestrzeń ;)
    Ten mój bujaczek, który kupiłam to taka kołyska niby - ale słabo się kołysze.. plus ma zabezpieczenia, że można z niego zrobić stojczek - wolałam jednak typowy 'boncer' - no ale może taki dostanę w spadku od znajomych to potestuje co dziecku lepiej pasuje :D - a jak nie będzie pasować to sprzedam i myślę, że stratna na tym nie będę ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dziewczyny przeprowadzka super sprawa :D
    Sama się przeprowadzałam na początku roku z mężem z wynajętego na SWOJE :D
    I cały czas nie możemy sie nacieszyć tym mieszkaniekm że wszystko jest takie fajne i takie "NASZE" (i banku oczywiście haha :P)
    I współczuje dziewczynom które mieszkają z rodzicami/teściami ...
    Ja mam super rodziców teście też spoko ale z żadnymi bym nie chciała mieszkać całe szczęście że nie muszę :D
    a że w razie czego jak jedni tak drudzy mieszkają bardzo blisko więc układ jest idealny :P

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, bo nie bez powodu mówi się, że "najlepiej mieszkać od rodziców 50 km a od teściów 150 km" :-D

Hashija lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka nie przejmuj się :D
    Czasem trzeba się pokłócić żeby nie było za słodko :P
    Ja to zawsze mówie mojemu mężowi :D

Ja też mam trochę tłuszczyku na brzuchu i nie stanowi on przeszkody i genetyczne już miałam przez brzuch i kolejne już też :)

I ładnie było wszystko widać łącznie z domniemamnym siusiakiem hehe :P

Pchełka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my akurat mieszkamy od jednych 2 km a od drugich 5km :D
    Ha ha ale to akurat same zalety bo oni nas nie nawiedzają wogóle za to my często wpadamy na obiadki jak mamy ochotę :D
    No i jak dzidz będzie to też fajnie że będzie szło szybko podrzucić do jednych lub drugich albo oni podskoczą w 5 min :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Wami dziewczyny! My z tesciami mieszkamy pol roku a juz mam dosc! Przeprowadzilismy sie od nich z wynajmowanego bo zaczelismy sie starac o kredyt i chcielismy troszke zaoszczedzic:-) juz doczekac sie nie moge jak zaczne sie pakowac do wyprowadzki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was pali papierosy abo rzuciła jak się dowiedziała o ciąży?
    Ja rzuciłam i to jeszcze bardziej wpłynęło na moją "nerwowość" :-(
    Tłumaczę mojemu mężowi żeby "przymykał oko" na moje wybuchy bo dużo mnie te fajki kosztowały +hormony, ale wczoraj to był szczyt kłótni :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 10:48

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzisiaj Ja sie witam wkoncu w drugim trymestrZe :) w czwartek prenatalne mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :) bo ten drugi trymestr znowu przywital mnie mdlosciami, wymiotami I zlym samopoczuciemy :(

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam ale jak zobaczyłam test ciążowy od razu rzuciłam i w sumie w ogóle mnie nie ciągnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ciągnie, wręcz śmierdzi okropnie. Uciekam od palaczy.

Ale mam wrażenie, że moje nerwy biorą się też z tego rzucenia...

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 i Flakonik wszystko będzie dobrze, dbajcie o siebie i maleństwa ;-)
    U nas jutro w mieszkaniu wymieniają okna bo te są dość mało szczelne a jak będzie dzidzia to postabowiliśmy zapewnić ciepełko :-D i stresuj ę się tym strasznie bo mój mąż niestety nie może wziąć wolnego a ja sama nie chce wojować z panami :-| na dodatek juz wcześniej jeden z Panów jak był na pomiarce to mówił, że będzie bardzo dużo hałasu, dużo kurzu i dość mocno zdemolują nam ściany bo okna są mocno osadzone w cement :-( to nic, damy radę. Chwilę po montażu zaczyna się generalny remont więc do listopada mam czas zapewniony :-P
    A teraz zamiast zrobić dostęp do okien nadrabiam forum :-D

74863f63c6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Flakonik, Kate trzymajcie się :)

u mnie dziś zamulająca pogoda, wczoraj ciśnienie dolne miałam 65, ledwo przeżyłam, mroczki przed oczami, zawroty głowy - koszmar, kawa trochę pomogła. Ciekawe jak dziś będzie.

Pchełka co się stało? u mnie też ostatnio tak było, ale w końcu mu powiedział,że albo zacznie o mnie dbać jak się należy albo niech spada na szczaw, ja sobie poradzę. Oczywiście chwilę to trwało,ale chyba zrozumiał, bo przeprosił, i jest poprawa. Zobaczymy na jak długo. A co u Ciebie kochana?

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 no mój to już do tego stanu doprowadził, że wracał i czuł się jak w hotelu, posprzątane, ugotowane, pozmoywane, uprane i wyprasowane a on foch bo dzieckiem musiał się zająć bo chciałam odpocząć. Już o wspólnych wyjściach nawet nie mówie, bo w ogóle ich nie było ostatnio. Tylko dom i dziecko. Więc mu powiedziałam, że bez niego będę miała mniej roboty i jeśli się nie zmieni to żegnam. Chyba zrozumiał :)

_nick00, Eve_84 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, o głupie piwo poszło :-( Wczoraj byliśmy z chłopcami nad jeziorem i jak widziałam kogoś z piwem to myślałam, że wyjdę z siebie-tak mi się chciało...Cały czas o tym piwie mówiłam i stwierdziłam, że jak wrócę to kupię sobie bezalkoholowe. Mąż powiedział, że sobie wypije też 2.
    Wieczorem przyszli znajomi, posiedzieliśmy, a on wypił 4 zamiast dwóch. Jak mu powiedziałam, że mówił że wypije 2, to tak na mnie skoczył, że masakra...Że mu robię wymówki, że mu zabraniam. Że wszyscy faceci piją a on co?
    Powiedziałam mu, że chciałam posiedzieć z nim wieczorem, obejrzeć film, przytulić się. A on jak zaczął mi wygarniać jakieś absurdy...To i ja mu nie zostałam dłużna.
    Ehhhh....chyba muszę od niego odpocząć...

‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ