X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik - bład w suwaczku.. dziecko powinno ważyć raczek 82g ;) pewnie czeski błąd

Sx0K.png
    ypbg.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujaczek super sprawa,u mnie Mala noga nauczyla się machac i tak sama się bujala ;) do 7 msc w nim siedziała az w końcu..polamala:PP heheehe tak się bujala ;D ale i kluska była duza to pewnie tez od ciężaru. Wygodna sprawa dla Mamy która stoi i np. obiad robi,posadzi w bujak Brzdaca i postawi obok i robi swoje,na rekach nie trzeba trzymać. :)

Czarnamalina matko ja nie mogę się doczekać przeprowadzki... ahhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 10:09

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Kate Flakonik trzymajcie sie :-*
    Ja mam zamiar pracowac do konca czerwca, wiec jeszcze 2 tygodnie:-) doczekac sie nie moge! Tez uwazam ze jak teraz nie posiedze w domu i sie nie ponudze to pozniej bedzie ciezko ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja też już nie mogę się doczekać :) troche zaczęłam już rzeczy pakować :) Cieszę się, że muszę w tym tygodniu badnia zrobić , spotkać się z teściową i jakoś ten czas leci :) Tak w sumie sama staram się go jakoś zabijać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Flakonik i Kate4 trzymam kciuki za zdrówko i szybki powrót do domku.
    I żadnych podróży więcej!!! ;-)

Ja mam paskudny czas od wczoraj. Z mężem pokłóciłam się na amen. Aż się nie chce gadać.

W czwartek jadę na usg genetyczne, czy tam prenatalne-nie wiem jak to się dokładnie nazywa. W każdym razie to od testu Pappa :-)
    Ciekawe czy zrobi mi przez brzuch. Mam trochę tłuszczyku na brzuchu-odłożone po dzieciach i nie wiem czy mu ta moja fałda widoczności nie zasłoni :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 10:32

• halwaya Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bujaczka używałam jeszcze jak szłam się kąpać - miałam wtedy dziecko na oku i mogłam chwilę poleżeć w wannie ;) jak szliśmy do znajomych to też było gdzie dziecko położyć, by miało swoją przestrzeń ;)
    Ten mój bujaczek, który kupiłam to taka kołyska niby - ale słabo się kołysze.. plus ma zabezpieczenia, że można z niego zrobić stojczek - wolałam jednak typowy 'boncer' - no ale może taki dostanę w spadku od znajomych to potestuje co dziecku lepiej pasuje :D - a jak nie będzie pasować to sprzedam i myślę, że stratna na tym nie będę ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dziewczyny przeprowadzka super sprawa :D
    Sama się przeprowadzałam na początku roku z mężem z wynajętego na SWOJE :D
    I cały czas nie możemy sie nacieszyć tym mieszkaniekm że wszystko jest takie fajne i takie "NASZE" (i banku oczywiście haha :P)
    I współczuje dziewczynom które mieszkają z rodzicami/teściami ...
    Ja mam super rodziców teście też spoko ale z żadnymi bym nie chciała mieszkać całe szczęście że nie muszę :D
    a że w razie czego jak jedni tak drudzy mieszkają bardzo blisko więc układ jest idealny :P

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, bo nie bez powodu mówi się, że "najlepiej mieszkać od rodziców 50 km a od teściów 150 km" :-D

Hashija lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka nie przejmuj się :D
    Czasem trzeba się pokłócić żeby nie było za słodko :P
    Ja to zawsze mówie mojemu mężowi :D

Ja też mam trochę tłuszczyku na brzuchu i nie stanowi on przeszkody i genetyczne już miałam przez brzuch i kolejne już też :)

I ładnie było wszystko widać łącznie z domniemamnym siusiakiem hehe :P

Pchełka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my akurat mieszkamy od jednych 2 km a od drugich 5km :D
    Ha ha ale to akurat same zalety bo oni nas nie nawiedzają wogóle za to my często wpadamy na obiadki jak mamy ochotę :D
    No i jak dzidz będzie to też fajnie że będzie szło szybko podrzucić do jednych lub drugich albo oni podskoczą w 5 min :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Wami dziewczyny! My z tesciami mieszkamy pol roku a juz mam dosc! Przeprowadzilismy sie od nich z wynajmowanego bo zaczelismy sie starac o kredyt i chcielismy troszke zaoszczedzic:-) juz doczekac sie nie moge jak zaczne sie pakowac do wyprowadzki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was pali papierosy abo rzuciła jak się dowiedziała o ciąży?
    Ja rzuciłam i to jeszcze bardziej wpłynęło na moją "nerwowość" :-(
    Tłumaczę mojemu mężowi żeby "przymykał oko" na moje wybuchy bo dużo mnie te fajki kosztowały +hormony, ale wczoraj to był szczyt kłótni :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 10:48

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzisiaj Ja sie witam wkoncu w drugim trymestrZe :) w czwartek prenatalne mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :) bo ten drugi trymestr znowu przywital mnie mdlosciami, wymiotami I zlym samopoczuciemy :(

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam ale jak zobaczyłam test ciążowy od razu rzuciłam i w sumie w ogóle mnie nie ciągnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ciągnie, wręcz śmierdzi okropnie. Uciekam od palaczy.

Ale mam wrażenie, że moje nerwy biorą się też z tego rzucenia...

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 i Flakonik wszystko będzie dobrze, dbajcie o siebie i maleństwa ;-)
    U nas jutro w mieszkaniu wymieniają okna bo te są dość mało szczelne a jak będzie dzidzia to postabowiliśmy zapewnić ciepełko :-D i stresuj ę się tym strasznie bo mój mąż niestety nie może wziąć wolnego a ja sama nie chce wojować z panami :-| na dodatek juz wcześniej jeden z Panów jak był na pomiarce to mówił, że będzie bardzo dużo hałasu, dużo kurzu i dość mocno zdemolują nam ściany bo okna są mocno osadzone w cement :-( to nic, damy radę. Chwilę po montażu zaczyna się generalny remont więc do listopada mam czas zapewniony :-P
    A teraz zamiast zrobić dostęp do okien nadrabiam forum :-D

74863f63c6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Flakonik, Kate trzymajcie się :)

u mnie dziś zamulająca pogoda, wczoraj ciśnienie dolne miałam 65, ledwo przeżyłam, mroczki przed oczami, zawroty głowy - koszmar, kawa trochę pomogła. Ciekawe jak dziś będzie.

Pchełka co się stało? u mnie też ostatnio tak było, ale w końcu mu powiedział,że albo zacznie o mnie dbać jak się należy albo niech spada na szczaw, ja sobie poradzę. Oczywiście chwilę to trwało,ale chyba zrozumiał, bo przeprosił, i jest poprawa. Zobaczymy na jak długo. A co u Ciebie kochana?

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

justyna14 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 no mój to już do tego stanu doprowadził, że wracał i czuł się jak w hotelu, posprzątane, ugotowane, pozmoywane, uprane i wyprasowane a on foch bo dzieckiem musiał się zająć bo chciałam odpocząć. Już o wspólnych wyjściach nawet nie mówie, bo w ogóle ich nie było ostatnio. Tylko dom i dziecko. Więc mu powiedziałam, że bez niego będę miała mniej roboty i jeśli się nie zmieni to żegnam. Chyba zrozumiał :)

_nick00, Eve_84 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, o głupie piwo poszło :-( Wczoraj byliśmy z chłopcami nad jeziorem i jak widziałam kogoś z piwem to myślałam, że wyjdę z siebie-tak mi się chciało...Cały czas o tym piwie mówiłam i stwierdziłam, że jak wrócę to kupię sobie bezalkoholowe. Mąż powiedział, że sobie wypije też 2.
    Wieczorem przyszli znajomi, posiedzieliśmy, a on wypił 4 zamiast dwóch. Jak mu powiedziałam, że mówił że wypije 2, to tak na mnie skoczył, że masakra...Że mu robię wymówki, że mu zabraniam. Że wszyscy faceci piją a on co?
    Powiedziałam mu, że chciałam posiedzieć z nim wieczorem, obejrzeć film, przytulić się. A on jak zaczął mi wygarniać jakieś absurdy...To i ja mu nie zostałam dłużna.
    Ehhhh....chyba muszę od niego odpocząć...

‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ