Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mnie to właśnie w moim denerwuje, że ostatnio nie potrafi machnąć ręką na moje humory
Tylko łazi i gada, że pierwszy raz coś takiego widzi i to, co wyprawiam w tej ciąży to już apogeum...
Że w żadnej ciąży nie byłam taka nerwowa i ... że się mnie boiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 14:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kwiatakacji wrote:Acikk to tak jak u mnie , mąż bardziej chciał dzidziusia i mam nadzieję, że będzie się udzielał. My planujemy, że ja wezmę pierwsze poł roku macierzyńskiego a mąż pójdzie na drugie pół roku tacierzyńskiego.
ja też będę pierwsze pół roku a mój drugie
a co niech też się maluchem zajmie
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:Tylko mój powiedział że nie będzie przewijał kupy
To co zostawi dziecko z kupą od rana aż wróce z pracy?
Ha haOhh oby to były jedyne problemy
a jak wróciłam do pracy to kiedyś dostałam smsa "ratunku mała zaszalała i wszystko włącznie ze mną i podłogą jest w kupie" ubaw miałam po pachy
bella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eve_84 wrote:Dziewczyny, strasznie zielona jestem w temacie urlopów macierzyńskich. Możecie mi wytłumaczyć jak to wyglada? Ten Macierzo-tacierzyński to jest rok 80% płatnego wynagrodzenia po pół roku dla każdego, czy jak? Bo nie rozumiem
-
Eve_84 wrote:Dziewczyny, strasznie zielona jestem w temacie urlopów macierzyńskich. Możecie mi wytłumaczyć jak to wyglada? Ten Macierzo-tacierzyński to jest rok 80% płatnego wynagrodzenia po pół roku dla każdego, czy jak? Bo nie rozumiem
Więc jest tak:
Albo bierzesz od razu rok i wtedy masz cały rok płatne 80%
Albo bierzesz pół roku i masz płatne 100% a jak po tym czasie zdecydujesz się na kolejne pół roku to 60%
A wykorzystać możesz cały Ty albo podzielić z mężem jak chcecie dowolnie można podzielić ale w sumie nie może być wiecej niż rok
A facetowi przysługuje tak czy siak 2 tyg ojcowskiego można wykorzystać do roku od urodzenia dziecka
Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszciePchełka, kwiatakacji, bella88, Eve_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak możesz sobie wybrać rok po 80% lub pół roku 100% i pół 60 %. Macierzyński może wziąć matka lub ojciec dziecka w dowolnym podziale z zastrzeżeniem, że pierwsze 14 tygodni musi wziąć matka. Macierzyński jest wyliczany od składek ZUS osoby biorącej. Tak ja się orientuję , jeżeli jest coś inaczej to mnie poprawcie. Ja będę rozmawiać z księgową w lipcu to będę wiedzieć dokładniej.
bella88, Eve_84 lubią tę wiadomość