X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    śliczne łózeczko! gdzie takie kupiłaś?
    JATA, kupiłam od znajomej ;-) A właściwie dostałam-ja jej zrobiłam tłumaczenie w zamian za łóżeczko ;-) Tak mi się spodobało, że musiałam je mieć.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Mam już łóżeczko-bo była okazja za grosiki, z pewnego źródła. Tylko materacyk kupię nowy ;-)

30rphtt.jpg

Mi też się bardzo podoba ;-) Uwielbiam białe mebelki ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    JATA, kupiłam od znajomej ;-) A właściwie dostałam-ja jej zrobiłam tłumaczenie w zamian za łóżeczko ;-) Tak mi się spodobało, że musiałam je mieć.

Pchełka - jakimi tłumaczeniami się zajmujesz?

a.png
    a.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż pracuje na zmiany i mam mamę która nie pracuje i tak myślę jak wrócę do pracy to będzie gdzieś luty 2017 jak jeszcze wykorzystam urlopy a we wrześniu 2018 już będzie mógł iść do przedszkola więc te 1,5 roku opanujemy z pomocą mamuski :) w sumie są też plusy dzidzia z grudnia jakby był że stycznia to już prawie 2,5 roku byłoby do ogarnięcia :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny ;-) Cieszę się, że podzielacie mój gust ;-)
    Mam w planie zrobić pokoik z białymi mebelkami. Ale-jak to ja-najtaniej jak się da.
    Kupię komody z surowej sosny i będę je malować specjalną farbą na biało.
    Będzie niepowtarzalnie :-D

kwiatakacji, ania14 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pchelkaa :) lozeczko sliczne pomysł z malowaniem mebli tym bardziej :D

Pchełka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, no babcia jest w ogóle niezastąpiona :-) Jest tylko jeden minus -rozpieszczanie ;-)
    No ale cóż...rodzice są od wychowywania a babcie od rozpieszczania :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja slyszalam ze grudniowe mamy tez sie zalapia, bo ma ta ustawa dzialac jeszcze 6 tygodni wstecz. Ale to sie okaze dopiero pod koniec roku pewnie.
    ja sie o to pytam bo u mnie tylko maz pracuje i ten tysiac przez rok troszeczke by nas wspomogl finansowo. Po roku i tak mam zamiar poszukac sobie pracy.

I powiem wam ze rzeczywiscie patologiczne rodziny beda rodzic dzieci na potege. Sasiadka mojej tesciowej ma moze z 22 lata, uciekla z domu jak tylko skonczyla 18. Ma juz 2 dzieci, chodza brudne glodne czasami, jej facet pije i nie pracuje ona tez nie ma pracy i wlasnie zaszla w 3 ciaze bo liczy na te pieniadze dodatkowe!!! To jest straszne!!!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mama Mai :( tj straszne, uważam że nikt tego nie przemyslal do końca a jak tak ma działać to może się zalapiesz trzymaj kciuki :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka lozeczko jest przesliczne :)
    Ja chce kupic nowe lozeczko. Mam wlasciwie nowe, kupione dla Majeczki ale zastanawiam sie nad odsprzedaniem go. Jakos nie moge sie przelamac, zeby z niego korzystac....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Pchelka lozeczko jest przesliczne :)
    Ja chce kupic nowe lozeczko. Mam wlasciwie nowe, kupione dla Majeczki ale zastanawiam sie nad odsprzedaniem go. Jakos nie moge sie przelamac, zeby z niego korzystac....
    MamaMai, masz rację odsprzedaj to łóżeczko i kup nowe (lub używane). Jeśli mają wracać wspomnienia za każdym razem, kiedy będziesz kładła w nim synka to może tak będzie lepiej.

Mnie w tym łóżeczku urzekło to, że jest masywne, bardzo masywne, białe i śliczne. No i od sprawdzonej/zaufanej osoby. Wiem, że nie palili w domu i nie mieli zwierząt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam nad tym zapisem w tej ustawie "Jeżeli jeden z rodziców będzie uprawniony do zasiłku macierzyńskiego, drugiemu z rodziców nie będzie przysługiwało świadczenie rodzicielskie" - czyli jeżeli mąż może mieć zasiłek macierzyński/tacierzyński to ja nie dostanę rodzicielskiego tylko on musi iść . Nie kumam, i też myślę , że nie jest to najbardziej przemyślana ustawa.
    My dziadków mamy daleko ( jedni 500km, drudzy 300km) więc będziemy musieli sobie sami radzić. Ja mam elastyczny czas pracy więc może jakoś ogarniemy to z jakąś opiekunką do pomocy. Na żłobek państwowy raczej nie mam co liczyć, ale coś się wymyśli.

• Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    To ja odpowiem bo akurat zajmuje się tym na codzien :D
    Więc jest tak:
    Albo bierzesz od razu rok i wtedy masz cały rok płatne 80%
    Albo bierzesz pół roku i masz płatne 100% a jak po tym czasie zdecydujesz się na kolejne pół roku to 60%
    A wykorzystać możesz cały Ty albo podzielić z mężem jak chcecie dowolnie można podzielić ale w sumie nie może być wiecej niż rok :)
    A facetowi przysługuje tak czy siak 2 tyg ojcowskiego można wykorzystać do roku od urodzenia dziecka :)
    Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie :)

To moze mi cos podpowiesz bo probuje sie dowiedziec jak to jest z maciezynskim? tylko u mnie jest taka sprawa ze bylam na zwolnieniu z powodu wypadku i zostalam zwolniona i teraz jeszcze jestem na swiadczeniu rehabilitacyjnym. Czy mi przysluguje maciezynski w takiej sytuacij? Po ustaniu swiadczenia?

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli zostalas zwolniona to niestet nie :/ mozesz jedynie pociagnac L4 do konca ciazy

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji faktycznie wychodzi na to ze oboje by musieli byc bezrobotni... Boze to ta ustawa jest jeszcze glupsza niz myslalm:/ to we trojke maja sie z dzieckiem za tysiac utrzymac boze w jakim kraju my zyjemy :

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Pchełka - jakimi tłumaczeniami się zajmujesz?

Francuski, niemiecki i angielski.
    Języki przydają mi się w mojej DG (handel międzynarodowy), ale często tłumaczę znajomym (i nieznajomym) mandaty, pisma urzędowe itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    boze w jakim kraju my zyjemy :

W patologicznym :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj powiedziałam kierowniczce o ciąży. Zrobiła minę jakby się załamała i nie mogła uwierzyć że mam rodzić w grudniu i że jestem już w 12 tygodniu. Poczułam się jakbym zrobiła jej nazłość ale strasznie się ciesze, że mam już to za sobą i nie muszę już dłużej tego ukrywać.

menka, Hashija, Madzisek lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 89 -
    Wiesz co tak myslalam jeszcze o tej Twojej sprawie i w sumie to troche skomplikowane. Powiedz mi dlugo jtz jestes na swiadczeniu rehabilitacyjnym ? Bo ogolnie jest taka zasada ze po swiadczeniu zeby rozpatrywali nowa chorobe to musialabys miec conajmniej 1 dzien przerwy tylko nie wiem znowu jak to potraktuja juz po ustaniu zatrudnienia bo ja akurat zajmuje sie tylko tymi w trakcie zatrudnienia :P jezeli nie wykorzystalas roku swiadczenia to wydaje mi sie ze powinnas sie ubiegac o przedluzenie mimo ze to juz inna choroba, bo tak jak mowie nie wiem jak potraktuja zwolnienie po dniu przerwy jak juz ustalo zatrudnienie. Dopytaj w Zus bo nie chcialabym Cie w blad wprowadzic:)

P.S. masakra jakas jest 2 w nocy a ja spac nie moge ciekawe kto wstanie za mnie o 6 do pracy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 07:19

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ