X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    śliczne łózeczko! gdzie takie kupiłaś?
    JATA, kupiłam od znajomej ;-) A właściwie dostałam-ja jej zrobiłam tłumaczenie w zamian za łóżeczko ;-) Tak mi się spodobało, że musiałam je mieć.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Mam już łóżeczko-bo była okazja za grosiki, z pewnego źródła. Tylko materacyk kupię nowy ;-)

30rphtt.jpg

Mi też się bardzo podoba ;-) Uwielbiam białe mebelki ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    JATA, kupiłam od znajomej ;-) A właściwie dostałam-ja jej zrobiłam tłumaczenie w zamian za łóżeczko ;-) Tak mi się spodobało, że musiałam je mieć.

Pchełka - jakimi tłumaczeniami się zajmujesz?

a.png
    a.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż pracuje na zmiany i mam mamę która nie pracuje i tak myślę jak wrócę do pracy to będzie gdzieś luty 2017 jak jeszcze wykorzystam urlopy a we wrześniu 2018 już będzie mógł iść do przedszkola więc te 1,5 roku opanujemy z pomocą mamuski :) w sumie są też plusy dzidzia z grudnia jakby był że stycznia to już prawie 2,5 roku byłoby do ogarnięcia :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny ;-) Cieszę się, że podzielacie mój gust ;-)
    Mam w planie zrobić pokoik z białymi mebelkami. Ale-jak to ja-najtaniej jak się da.
    Kupię komody z surowej sosny i będę je malować specjalną farbą na biało.
    Będzie niepowtarzalnie :-D

kwiatakacji, ania14 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pchelkaa :) lozeczko sliczne pomysł z malowaniem mebli tym bardziej :D

Pchełka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, no babcia jest w ogóle niezastąpiona :-) Jest tylko jeden minus -rozpieszczanie ;-)
    No ale cóż...rodzice są od wychowywania a babcie od rozpieszczania :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja slyszalam ze grudniowe mamy tez sie zalapia, bo ma ta ustawa dzialac jeszcze 6 tygodni wstecz. Ale to sie okaze dopiero pod koniec roku pewnie.
    ja sie o to pytam bo u mnie tylko maz pracuje i ten tysiac przez rok troszeczke by nas wspomogl finansowo. Po roku i tak mam zamiar poszukac sobie pracy.

I powiem wam ze rzeczywiscie patologiczne rodziny beda rodzic dzieci na potege. Sasiadka mojej tesciowej ma moze z 22 lata, uciekla z domu jak tylko skonczyla 18. Ma juz 2 dzieci, chodza brudne glodne czasami, jej facet pije i nie pracuje ona tez nie ma pracy i wlasnie zaszla w 3 ciaze bo liczy na te pieniadze dodatkowe!!! To jest straszne!!!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mama Mai :( tj straszne, uważam że nikt tego nie przemyslal do końca a jak tak ma działać to może się zalapiesz trzymaj kciuki :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka lozeczko jest przesliczne :)
    Ja chce kupic nowe lozeczko. Mam wlasciwie nowe, kupione dla Majeczki ale zastanawiam sie nad odsprzedaniem go. Jakos nie moge sie przelamac, zeby z niego korzystac....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Pchelka lozeczko jest przesliczne :)
    Ja chce kupic nowe lozeczko. Mam wlasciwie nowe, kupione dla Majeczki ale zastanawiam sie nad odsprzedaniem go. Jakos nie moge sie przelamac, zeby z niego korzystac....
    MamaMai, masz rację odsprzedaj to łóżeczko i kup nowe (lub używane). Jeśli mają wracać wspomnienia za każdym razem, kiedy będziesz kładła w nim synka to może tak będzie lepiej.

Mnie w tym łóżeczku urzekło to, że jest masywne, bardzo masywne, białe i śliczne. No i od sprawdzonej/zaufanej osoby. Wiem, że nie palili w domu i nie mieli zwierząt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam nad tym zapisem w tej ustawie "Jeżeli jeden z rodziców będzie uprawniony do zasiłku macierzyńskiego, drugiemu z rodziców nie będzie przysługiwało świadczenie rodzicielskie" - czyli jeżeli mąż może mieć zasiłek macierzyński/tacierzyński to ja nie dostanę rodzicielskiego tylko on musi iść . Nie kumam, i też myślę , że nie jest to najbardziej przemyślana ustawa.
    My dziadków mamy daleko ( jedni 500km, drudzy 300km) więc będziemy musieli sobie sami radzić. Ja mam elastyczny czas pracy więc może jakoś ogarniemy to z jakąś opiekunką do pomocy. Na żłobek państwowy raczej nie mam co liczyć, ale coś się wymyśli.

• Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    To ja odpowiem bo akurat zajmuje się tym na codzien :D
    Więc jest tak:
    Albo bierzesz od razu rok i wtedy masz cały rok płatne 80%
    Albo bierzesz pół roku i masz płatne 100% a jak po tym czasie zdecydujesz się na kolejne pół roku to 60%
    A wykorzystać możesz cały Ty albo podzielić z mężem jak chcecie dowolnie można podzielić ale w sumie nie może być wiecej niż rok :)
    A facetowi przysługuje tak czy siak 2 tyg ojcowskiego można wykorzystać do roku od urodzenia dziecka :)
    Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie :)

To moze mi cos podpowiesz bo probuje sie dowiedziec jak to jest z maciezynskim? tylko u mnie jest taka sprawa ze bylam na zwolnieniu z powodu wypadku i zostalam zwolniona i teraz jeszcze jestem na swiadczeniu rehabilitacyjnym. Czy mi przysluguje maciezynski w takiej sytuacij? Po ustaniu swiadczenia?

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli zostalas zwolniona to niestet nie :/ mozesz jedynie pociagnac L4 do konca ciazy

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji faktycznie wychodzi na to ze oboje by musieli byc bezrobotni... Boze to ta ustawa jest jeszcze glupsza niz myslalm:/ to we trojke maja sie z dzieckiem za tysiac utrzymac boze w jakim kraju my zyjemy :

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Pchełka - jakimi tłumaczeniami się zajmujesz?

Francuski, niemiecki i angielski.
    Języki przydają mi się w mojej DG (handel międzynarodowy), ale często tłumaczę znajomym (i nieznajomym) mandaty, pisma urzędowe itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    boze w jakim kraju my zyjemy :

W patologicznym :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj powiedziałam kierowniczce o ciąży. Zrobiła minę jakby się załamała i nie mogła uwierzyć że mam rodzić w grudniu i że jestem już w 12 tygodniu. Poczułam się jakbym zrobiła jej nazłość ale strasznie się ciesze, że mam już to za sobą i nie muszę już dłużej tego ukrywać.

menka, Hashija, Madzisek lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 89 -
    Wiesz co tak myslalam jeszcze o tej Twojej sprawie i w sumie to troche skomplikowane. Powiedz mi dlugo jtz jestes na swiadczeniu rehabilitacyjnym ? Bo ogolnie jest taka zasada ze po swiadczeniu zeby rozpatrywali nowa chorobe to musialabys miec conajmniej 1 dzien przerwy tylko nie wiem znowu jak to potraktuja juz po ustaniu zatrudnienia bo ja akurat zajmuje sie tylko tymi w trakcie zatrudnienia :P jezeli nie wykorzystalas roku swiadczenia to wydaje mi sie ze powinnas sie ubiegac o przedluzenie mimo ze to juz inna choroba, bo tak jak mowie nie wiem jak potraktuja zwolnienie po dniu przerwy jak juz ustalo zatrudnienie. Dopytaj w Zus bo nie chcialabym Cie w blad wprowadzic:)

P.S. masakra jakas jest 2 w nocy a ja spac nie moge ciekawe kto wstanie za mnie o 6 do pracy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 07:19

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ