X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to Ja mojego musze pochwalic bo dba I opiekuje sie mna caly czas w dodatku ma w sobie teraz tyle milosci ze az mam czasem dosc :P no I wszystko by ze mna robil, obiadu, zakupy, TV, wyjscia :) no ale lepiej w ta strobe niz na opak napewno nie narzekam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 11:51

justyna14, _nick00 lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka kup sobie zapas piwka 0,00% :) co do mężą... cóż oni już tacy są, mój też zawsze mówi, że wypije 1 piwko, a zazwyczaj są 3 :) z nimi gorzej niż z dziećmi, taka prawda. Zorganizuj sobie wyjście z koleżanką, ja tak robie :) dzieci zostaw z mężem i się zrelaksuj :) humor na pewno Ci się poprawi, tylko na czas wyjścia wyłącz telefon :)

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski

flakonik,kate4 trzzymajcie sie dziewczyny !

ja leze dalej nie plamie nie krwawie ostatnie plamienie ale brazowe mialam w nocy z piatku na sobote. tylko ten brzuch czasami mam taki napiety...

moj D jest kochany ma swoje wady, ale nie pije nie lazi z kolegami,pomoze w domu w miare mozliwosci. a teraz od kiedy mam lezec tto mam wrazenie, zee mam faceta idealnego! robil wszystko dla mnie, az bylam w szoku ;)

mam w planach dzisiaj troche rozprostowac nogi i zjechac winda do sklepu po marchewke :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie ...mój maż też nie jest jakiś zły. Pomaga w domu, robi wszystko przy dzieciach, znosi moje humory. Ale potrafi też powiedzieć parę słów za dużo.

Brrrrr. Niech on tylko wróci!

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pchelka, ale moj tez potraficzasami powieziec kilka slow za duzo.... w emocjach ja tez mu potrafie wygarnac cos czego wcale nie chcialam powiedziec

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Nadrobilam was i widze ze dziewczyny przekazaly info co sie stalo. Dzieki ze trzymalyscie kciuki. Znowu jakis krwiak sie zrobil...Ciagle jestem w strachu ze stanie sie najgorsze bo lekarze mowia ze jest wysokie ryzyko poronienia. Ale krwawienie juz ustapilo.

Jutro mnie wypisuja i jade na wizyte do swojego gina. A potem mam lezec caly czas w domu.
    O zaplanowanym wakacjach moge juz tylko pomarzyc :P Ale waze zeby bylo wszystko ok z dziewczynkami.

A dzisiaj poczulam pierwsze ruchy. To już na 100% to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:10

_nick00, justyna14, MeGi2986, czarnamaalina, Madzisek, m@rzenie, bella88, Hashija, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Flakonik, dobre wieści w końcu :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Flakonik jesteś super wiadomości :) Przerąbane już drugi raz masz jakiegoś krwiaka niewiadomo skąd i dlaczego :/
    Masakra, wyleżysz się za wszystkie czasy przez tą ciążę, może to dlatego że później Ci rąk będzie brakować do dwójki :D?
    To oszczędzaj się i dbajcie o siebie DZIEWCZYNY :D
    a co Mąż na to że będzie mieć w domu 3 baby :D???

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flakonik super wiesci!!

ja tez mam kwriaka.... powiedzieli Ci jakiej wielkosci?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh widzę że zmieniłaś mi płeć na pierwszej stronie :P
    Szkoda tak ładnie wyglądała ta dziewczynka przy moim nicku :(:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik , to odpoczywaj , wakacje sobie zrobisz w przyszłym roku.

Ja niestety dzisiaj znów obudziłam się z bólem gardła i to nie jak przed ciążą, że mnie lekko pobolewa tylko od razu ból jak przy anginie, trudności z przełykaniem - ja nie wiem co z tym moim gardłem. Na szczęście gorączki nie ma.

Pchełka - ja paliłam przed ciążą. Akurat tak się złożyło, że rzuciliśmy z mężem na miesiąc przed zajściem ale zrobiliśmy sobie dyspensę po miesiącu na wyjazd ze znajomymi (byłam już w ciąży i nie wiedziałam) odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście to nie paliłam. Niestety ostatnio strasznie mi się chce - oczywiście nie zapalę ale męczy.

Co do męża, to ja nie mam zarzutów. Oczywiście 2 piwka to 4 piwka , chyba jak u każdego faceta, ale na razie mi to nie przeszkadza. Jest opiekuńczy, troskliwy i mogę na nim polegać. Jak będzie dalej zobaczymy. Mówią , że dzieci dużo zmieniają i dopiero wychodzi z nas jacy jesteśmy naprawdę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze hormony u was tez buzuja :D
    ja sie strasznie denerwuje na mojego meza... wiecie on pracuje w delegacji, przyjezdza do domu na weekendy i przez te 2 dni w domu czasem sama jego obecnosc doprowadza mnie do szalu!!!! Ale na szczescie on wtedy tylko sie ze mnie smieje i nie odgryza sie ;)
    Mam nadzieje ze to minie, bo czasem sama siebie mam dosc :D

Pchełka, Eve_84, MeGi2986, kwiatakacji, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik dbaj o Wasz trójkącik babski:) odpoczywaj i uważaj:)
    Mój małż jak każdy ma wady, ale pełno zalet. Jeszcze przed ślubem dbał o mnie i chciał czuc sie potrzebny wiec nawet w kuchni czesciej gotuje niz ja. Daje mu to radość wiec co będę się wtrącać:) teraz jest jeszcze bardziej opiekuńczy.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedzieli mi jakiej wielkosci.

Maz bardzo sie cieszy ze beda dziewczynki ale powiedzial ze bedziemy sie w przyszlosci starac o syna. Bo on tez musi miec synusia :D

bella88, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mojemu wczoraj powiedziałam do jaj żeby posłuchał brzucha czy coś tam słychać i on taki zszokowany mówi że słyszy jak tam serduszko bije ja mówie haha to przecież moje słyszysz nie możesz słyszec tam serduszka ale on się cieszył że słyszał :P
    A tak ogólnie to ja też chyba nie mogę narzekać na męża oczywiście że mnie denerwuje jak mało kto ale to pewnie dlatego że też najwiecej od niego wymagam :)
    A co do Dziecka to w sumie on miał dużo większe parcie na dzidzi niż ja więc mam nadzieję że będzie się udzielał :D powiedziałam mu że jak mi nie będzie pomagał to rozwód bo dwójka dzieci do opieki mi niepotrzebna :P hehe ;)
    Ale myślę że będzie dobrze już tak 8 lat się razem kręcimy więc musi być dobrze :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Nie powiedzieli mi jakiej wielkosci.

Maz bardzo sie cieszy ze beda dziewczynki ale powiedzial ze bedziemy sie w przyszlosci starac o syna. Bo on tez musi miec synusia :D

Ciekawe, on musi mieć syna a przecież i tak potem synusie są mamusi :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A ja mojemu wczoraj powiedziałam do jaj żeby posłuchał brzucha czy coś tam słychać i on taki zszokowany mówi że słyszy jak tam serduszko bije ja mówie haha to przecież moje słyszysz nie możesz słyszec tam serduszka ale on się cieszył że słyszał :P
    A tak ogólnie to ja też chyba nie mogę narzekać na męża oczywiście że mnie denerwuje jak mało kto ale to pewnie dlatego że też najwiecej od niego wymagam :)
    A co do Dziecka to w sumie on miał dużo większe parcie na dzidzi niż ja więc mam nadzieję że będzie się udzielał :D powiedziałam mu że jak mi nie będzie pomagał to rozwód bo dwójka dzieci do opieki mi niepotrzebna :P hehe ;)
    Ale myślę że będzie dobrze już tak 8 lat się razem kręcimy więc musi być dobrze :D

Acikk to tak jak u mnie , mąż bardziej chciał dzidziusia i mam nadzieję, że będzie się udzielał. My planujemy, że ja wezmę pierwsze poł roku macierzyńskiego a mąż pójdzie na drugie pół roku tacierzyńskiego.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:44

kwiatakacji lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji mój wpadł na dokładnie taki sam pomysł :D
    Z uwagi na fakt iż mój jest sztygarem na kopalni i w pracy spędza po 10-12 h plus conajmniej jeden dzien weekendu to stwierdził że lepiej żebym ja szła do pracy na 7 godzin (karmienie) niż on na 12 :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ