X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rozmyślam nad pójściem na zwoleninie... bo czasem nie daje fizycznie rady.
    Do kiedy zamierzacie pracować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Tak, mówił że ma ich nie być w moczu, mam dzienniczek, w którym cały czas zapisuje cukier pomiar i te ciała ketonowe po nocy. Dzisiaj pierwszy raz mi wyszły, ale tylko niewielkie. Myślę że jest za długi odstęp u Ciebie między jedzeniem i stąd się one pojawiają. Ja mam mus jedzenia małych porcji , ale co 3 godz. A wieczorem pomimo tego że nie jestem głodna obowiązkowo kolacja i posiłek przed snem (często się do niego zmuszam).Posiłek przed snem wygląda tak, że najpierw się idziesz kąpać a jak masz iść spać idziesz do lodówki jesz chociaż 1 kanapkę i szybko spać, żeby tego nie spalić. Spróbuj może po tym już ich nie będzie.

Dzięki Ola. Muszę spróbować z tym jedzeniem przed snem. Też jem co 3 godziny, bo inaczej mogłabym nie jeść wcale. Męża nie ma i nie chce mi się robić jedzenia tylko dla mnie. Na szczęście wczoraj i przedwczoraj miałam tylko ilości śladowe rano a popołudniu wcale.

Co do farbowania - to ja jeszcze nie farbowalam - ale będę przed weselem siostry w sierpniu.

ola_35 lubi tę wiadomość

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Ja jestem na zwolnieniu od pierwszej wizyty u lekarza. Mam taką pracę, że nie chciałam ryzykować. Z resztą od 8 tc zaczęły się mdłości, zawroty głowy, zmęczenie, senność, myślę, że nie dałabym rady w pracy ;)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:

Ja zamierzam jak najdłużej. Mam własną działalność, pracuję w domu , więc pracuję w zasadzie kiedy się dobrze czuje. Oczywiście mam terminy , których muszę dotrzymać ale mogę się wyspać , nigdzie nie dojeżdżam więc może uda się jeszcze przez dłuższą chwilę tak pracować. Gdybym była na etacie - poszłabym już na L4 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:33

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do listopada..

Maksymilian
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 i Suerte - jesli dobrze pamiętam, to mieszkacie w UK? Czy pracodawaca stwarza Wam odpowiednie warunki do pracy w ciąży?

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam pójść na zwolnienie od sierpnia. Prawie cały dzień spędzam w aucie i robię dziennie średnio 300km. A ponadto ta dieta cukrzycowa mnie wykańcza. Jestem na niej tydzień a już mam dość, a gdzie tu jeszcze pół roku! Mam ochotę na loda, ciasto, płatki na mleku, pizze, pierogi naleśniki, wszystko czego mi nie można. Zabieram do pracy pojemniki z jedzeniem , teraz upały-problem z przechowaniem.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diety cukrzycowej nie zazdroszczę. Pamiętam moje koleżanki jak się męczyły z tymi pudełkami , pilnowaniem godzin i odmawianiem zachcianek. Ale ponoć na takiej diecie się nie roztyjesz w ciąży. Ty już miałaś robioną krzywą cukrową? Bo mi lekarka powiedziała, że dopiero w 24 tygodniu będę mieć.

ola_35 lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    diety cukrzycowej nie zazdroszczę. Pamiętam moje koleżanki jak się męczyły z tymi pudełkami , pilnowaniem godzin i odmawianiem zachcianek. Ale ponoć na takiej diecie się nie roztyjesz w ciąży. Ty już miałaś robioną krzywą cukrową? Bo mi lekarka powiedziała, że dopiero w 24 tygodniu będę mieć.

Tak bo pierwszy cukier na czczo wyszedł 95 i to był powód do krzywej, która wyszła też za wysoka i tak się zaczęło. Fakt ciężko na takiej diecie przytyć. Kocham owoce, a tutaj miedzy posiłkami mogę zjeść np. 80 g czereśni, albo 200 truskawek albo 1 kiwi. Dla mnie to stanowczo za mało!

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ketonów w moczu, to nie martwcie sie tym, ja tak mialam i lekarz Powiedzial ze w ciazy tak sie zdarza, to nic takiego. Skoro reszta wyników jest okej to nie zwracac na to uwagi :D

Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a mnie już tak jak w pierwszej Ciąży Zaczyna boleć miednica :-( jak chwilę na którymś boku poleżę to mnie zaczyna bboleć, poleżę chwilę na drugimi i to samo, zaraz musze usiąść bo Leżeć się już nie da :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abu mnie jeżeli wszystko będzie ok to chciałabym popracować do Końca Września, może połowy października

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie od pasa w dół jeszcze nic nie boli - ale boli mnie kark, barki i kręgosłup piersiowy - zrzucam to na moje piersi. Jak ściągnę biustonosz to normalnie mnie szyja boli. Eh - a zakładam, że to jeszcze nie jest maksymalny rozmiar:/

• Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o zwolnieniu od lipca (17/18 tc), miałam pracować do sierpnia/września ale plecy i brzuch dają mi znać od 14...a innej pracy niż ta przy komputerze u nas nie ma...Będę pracowała w domu 2-3 h (obiecali extra kasę) bo niektórych moich obowiązków nikt oprócz mnie nie zrobi. A nie chcą brać nikogo na zastępstwo.
    Pomyślałabym o 1/2 etatu ale mi się to nie opłaca.

W związku z tym, że za tydzień mam urodziny to pomyślałam, że w końcu będzie okazja do powiedzenia kolegom w pracy o ciąży, zrobię jakieś ciastko i może się w końcu odwarze:)

Dziewczyny czy Wy też macie takie dziwne uczucie przy zmianie pozycji w czasie leżenia, że Wam się tak jakby wraz z ciałem wszystko w brzuszku przewracało?? Kurcze nie wiem jak to lepiej wyjaśnić....

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiat akacji a jaki masz rozmiar? Ja 80 G i coraz czesciej tez mam bole plecow w odcinku piersiowym, wszyskie miesnie od piersiowego w gore mi sie spinaja i najczesciej konczy sie bolem glowy... juz jestem po zmianie stanika na wiekszy ale tez czuje ze to nie ostateczny rozmiar.
    Mąż za to szczęśliwy z mega rozmiaru. A znajome co mnie na codzien nie widza zgodnie mowia, a mega piersiach niz o rosnacym brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 18:18

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja dzis z rana mialam odczucie balonika z woda :-) jak przewracalam sie z boku na bok to i b ruchu woda sie przelewala ;)

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas wszystko ok. Niepotrzebna panika.

Mam nadzieję, że u Flakonika też będzie wszystko dobrze.

Co od farbowania włosów, to ja farbowałam co miesiąc w poprzedniej ciąży i teraz też już byłam u fryzjera :)

Hashija, Madzisek, Klara87, fresa lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ