X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:43

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rozmyślam nad pójściem na zwoleninie... bo czasem nie daje fizycznie rady.
    Do kiedy zamierzacie pracować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Tak, mówił że ma ich nie być w moczu, mam dzienniczek, w którym cały czas zapisuje cukier pomiar i te ciała ketonowe po nocy. Dzisiaj pierwszy raz mi wyszły, ale tylko niewielkie. Myślę że jest za długi odstęp u Ciebie między jedzeniem i stąd się one pojawiają. Ja mam mus jedzenia małych porcji , ale co 3 godz. A wieczorem pomimo tego że nie jestem głodna obowiązkowo kolacja i posiłek przed snem (często się do niego zmuszam).Posiłek przed snem wygląda tak, że najpierw się idziesz kąpać a jak masz iść spać idziesz do lodówki jesz chociaż 1 kanapkę i szybko spać, żeby tego nie spalić. Spróbuj może po tym już ich nie będzie.

Dzięki Ola. Muszę spróbować z tym jedzeniem przed snem. Też jem co 3 godziny, bo inaczej mogłabym nie jeść wcale. Męża nie ma i nie chce mi się robić jedzenia tylko dla mnie. Na szczęście wczoraj i przedwczoraj miałam tylko ilości śladowe rano a popołudniu wcale.

Co do farbowania - to ja jeszcze nie farbowalam - ale będę przed weselem siostry w sierpniu.

ola_35 lubi tę wiadomość

• Klara87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Ja jestem na zwolnieniu od pierwszej wizyty u lekarza. Mam taką pracę, że nie chciałam ryzykować. Z resztą od 8 tc zaczęły się mdłości, zawroty głowy, zmęczenie, senność, myślę, że nie dałabym rady w pracy ;)

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:

Ja zamierzam jak najdłużej. Mam własną działalność, pracuję w domu , więc pracuję w zasadzie kiedy się dobrze czuje. Oczywiście mam terminy , których muszę dotrzymać ale mogę się wyspać , nigdzie nie dojeżdżam więc może uda się jeszcze przez dłuższą chwilę tak pracować. Gdybym była na etacie - poszłabym już na L4 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:33

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do listopada..

Maksymilian
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 i Suerte - jesli dobrze pamiętam, to mieszkacie w UK? Czy pracodawaca stwarza Wam odpowiednie warunki do pracy w ciąży?

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam pójść na zwolnienie od sierpnia. Prawie cały dzień spędzam w aucie i robię dziennie średnio 300km. A ponadto ta dieta cukrzycowa mnie wykańcza. Jestem na niej tydzień a już mam dość, a gdzie tu jeszcze pół roku! Mam ochotę na loda, ciasto, płatki na mleku, pizze, pierogi naleśniki, wszystko czego mi nie można. Zabieram do pracy pojemniki z jedzeniem , teraz upały-problem z przechowaniem.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diety cukrzycowej nie zazdroszczę. Pamiętam moje koleżanki jak się męczyły z tymi pudełkami , pilnowaniem godzin i odmawianiem zachcianek. Ale ponoć na takiej diecie się nie roztyjesz w ciąży. Ty już miałaś robioną krzywą cukrową? Bo mi lekarka powiedziała, że dopiero w 24 tygodniu będę mieć.

ola_35 lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    diety cukrzycowej nie zazdroszczę. Pamiętam moje koleżanki jak się męczyły z tymi pudełkami , pilnowaniem godzin i odmawianiem zachcianek. Ale ponoć na takiej diecie się nie roztyjesz w ciąży. Ty już miałaś robioną krzywą cukrową? Bo mi lekarka powiedziała, że dopiero w 24 tygodniu będę mieć.

Tak bo pierwszy cukier na czczo wyszedł 95 i to był powód do krzywej, która wyszła też za wysoka i tak się zaczęło. Fakt ciężko na takiej diecie przytyć. Kocham owoce, a tutaj miedzy posiłkami mogę zjeść np. 80 g czereśni, albo 200 truskawek albo 1 kiwi. Dla mnie to stanowczo za mało!

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ketonów w moczu, to nie martwcie sie tym, ja tak mialam i lekarz Powiedzial ze w ciazy tak sie zdarza, to nic takiego. Skoro reszta wyników jest okej to nie zwracac na to uwagi :D

Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a mnie już tak jak w pierwszej Ciąży Zaczyna boleć miednica :-( jak chwilę na którymś boku poleżę to mnie zaczyna bboleć, poleżę chwilę na drugimi i to samo, zaraz musze usiąść bo Leżeć się już nie da :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abu mnie jeżeli wszystko będzie ok to chciałabym popracować do Końca Września, może połowy października

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie od pasa w dół jeszcze nic nie boli - ale boli mnie kark, barki i kręgosłup piersiowy - zrzucam to na moje piersi. Jak ściągnę biustonosz to normalnie mnie szyja boli. Eh - a zakładam, że to jeszcze nie jest maksymalny rozmiar:/

• Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o zwolnieniu od lipca (17/18 tc), miałam pracować do sierpnia/września ale plecy i brzuch dają mi znać od 14...a innej pracy niż ta przy komputerze u nas nie ma...Będę pracowała w domu 2-3 h (obiecali extra kasę) bo niektórych moich obowiązków nikt oprócz mnie nie zrobi. A nie chcą brać nikogo na zastępstwo.
    Pomyślałabym o 1/2 etatu ale mi się to nie opłaca.

W związku z tym, że za tydzień mam urodziny to pomyślałam, że w końcu będzie okazja do powiedzenia kolegom w pracy o ciąży, zrobię jakieś ciastko i może się w końcu odwarze:)

Dziewczyny czy Wy też macie takie dziwne uczucie przy zmianie pozycji w czasie leżenia, że Wam się tak jakby wraz z ciałem wszystko w brzuszku przewracało?? Kurcze nie wiem jak to lepiej wyjaśnić....

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiat akacji a jaki masz rozmiar? Ja 80 G i coraz czesciej tez mam bole plecow w odcinku piersiowym, wszyskie miesnie od piersiowego w gore mi sie spinaja i najczesciej konczy sie bolem glowy... juz jestem po zmianie stanika na wiekszy ale tez czuje ze to nie ostateczny rozmiar.
    Mąż za to szczęśliwy z mega rozmiaru. A znajome co mnie na codzien nie widza zgodnie mowia, a mega piersiach niz o rosnacym brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 18:18

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja dzis z rana mialam odczucie balonika z woda :-) jak przewracalam sie z boku na bok to i b ruchu woda sie przelewala ;)

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas wszystko ok. Niepotrzebna panika.

Mam nadzieję, że u Flakonika też będzie wszystko dobrze.

Co od farbowania włosów, to ja farbowałam co miesiąc w poprzedniej ciąży i teraz też już byłam u fryzjera :)

Hashija, Madzisek, Klara87, fresa lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ