X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy czuję czy nie - mam wrażenie , że dopóki mnie nie kopnie to nie będę wiedzieć. Wydawało mi się dwa razy , że coś tam poczułam ale pewności nie mam. Poz!omka - mamy czas do 23 tygodnia :)

A ja dzisiaj dzień lenia - nie sprzątam, nie piorę , leżę i oglądam seriale , potem wezmę książkę i pójdę do parku i na lody :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam pare razy w 13tc tylko :p Ja mam dzis dzien pół na pół :P najpierw byl leniwy, teraz trochę ogarnelam i znowu nic mi sie nie chce , taki upał dzis ze nie mam sily brac sie za obiad :D Moj teraz ciagle 12h w pracy , nie mam nawet do kogo sie odezwac w ciagu dnia i tak siedze i sie wsluchuje :D Mam stetoskop ale tylko jelita slysze :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze narazie z wiatrakiem bo takie duszno ze ledwo wytrzymuje a to dopiero poczatek :) Mamy czas jeszcze na kopniaki a ja juz bym chciala zeby kopalo i dawalo znac o sobie

Poz!omka w tyg mam to samo moj w pracy a ja prawie caly czas sama dobrze ze szwagierka z rana przyjdzie bo bym oszalala bo nikogo tu nie znam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 14:45

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zwariować mozna tak samemu :P Ja juz nie wiem co mam robic, ile mozna tv ogladac, sprzatac tez za duzo mi sie nie chce, czuje ze rozleniwiam sie odkad nie pracuje :D Tez bym chciala juz czuc kopniaki , nawet zeby pogadać sobie do brzucha :D zeby dziecko reagowalo na moj dotyk i wgl :p Ale to jeszcze jeszcze, pozniej bedziemy narzekac ze cos nas tam boli od tych kopniakow :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale fajnie bylo by juz czuc ten bol :)Ja tez sie rozleniwiam sprzatam bo sprzatam ale wcale weny do tego nie mam i w tv nic nie ma na dworzu mi za goraca ah poswiecenie :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny :) a ją dzisiaj wcześnie wstalam bo mój mąż do spiochow nie należy i obudził mnie 7:30 a że szedł do pracy to ją postanowilam zrobić dziś dzień nicnierobienia i nudzenia :) obiadu nie gotuje i nic nie robię tylko odpoczywam właśnie wstalam po drzemce i zjadlam sobie bigosik wszystko porobilam wczoraj posprzatalam domek ugotowoalam i dziś relaksik :)
    Ale fajnie tak się czasem pobudzić, czekam aż mi słońce z balkonu zniknie i IDE z książka na lezaczek :D fajna ta ciąża hehe :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co?
    Odkąd te upały nastały to tak mi się chce piwa z sokiem że Sie zastanawiam jak ją wytrzymam całe lato bez piwka :(
    Wczoraj mezus SE pil takie zimne i nie mogłam SE powstrzymać by nie skosztować mmmmm jakie pyszne :D masakra

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! po krótkiej nieobecności wracam do Was:) miałam problem z logowaniem- zapomniałam hasła:) ja właśnie wróciłam z uczelni- mam już wakacje:) jednak na koniec tych wakacji, a raczej na początku przyszłego roku akademickiego czeka mnie obrona, ale mam czas na przygotowanie się.

Ja czuję ruchy delikatne, ale tylko jak się wsłuchuję, w ciągu dnia nie. I tez mam okropnego lenia:( a wróciłam zmęczona, myślałam że będzie obiad, że będzie posprzątane a tu DUPA! Bratowa siedzi w domu, (lat 26) nie ma chłopaka znajomych, jedynie książki i ona NIC nie robi!! my wszyscy w pracy badz na uczelni a ona nawet obiadu nie ugotuje tylko jak ja wracam albo teściowa to robi! szlag mnie trafia! ale tez nie bede dziś nic robić! i nie sprzątam. jestem taka wściekła ze wytargałabym ją za włosy! nie posprzątała nawet po śniadaniu! Musze to jakoś wytrzymać z miesiąc dwa a później do swojego mieszkanka:):):)

co do imion, dla dziewczynki mamy wybrane Wiktoria a dla chłopca nie mamy:( nic mi się nie podoba, a propozycje męża są do bani: Andrzej, Stefan (mały Stefek), Ryszard, Adam. Masakra jakaś.

Ja tez od jakiegoś tygodnia robię awantury każdemu, wczoraj nawet babce w sklepie ze kasa nieczynna a w drugiej kasie kolejka ze hej:)

z <3 u nas jest bardzo dobrze, dostaliśmy zielone światło od gina z miesiąc temu i wykorzystujemy to kiedy tylko można, a baaaardzo mi się chce.

Mam pytanie, czy z Was też tak bardzo leci??? może ominęłam ten temat ale nie kojarzę aby był poruszany. ze mnie cały czas, a stosunków nie kończymy w środku (boję się jakoś że zaszkodzi dzidzi)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus piękny filmik. Aż się poryczałam!!! kocham to Nasze maleństwo

kwiatakacji, Piegus lubią tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam dobrze z tymi obiadkami, ja niestety dziś 12 h w pracy... może to i dobrze, nie muszę walczyć z upałami

Miłego dnia!

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wspolczuje bratowej ale sama widzisz że to tylko dlaniej krzywda że taka nie zaradna życiowo :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiekny filmik ledwo sie powstrzymalam od placzu:)

Piegus lubi tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:45

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Dzisiaj nawiedzili teściowie a że posprzątałam wczoraj to dzisiaj tylko zrobiłam 5 pralek prania i obiad dla wszystkich, młode Ziemniaczki, fasolka z bułką i mielone a potem chyc do basenu się ochłodzić :-) potem chwilkę połeżałam na leżaku żeby wyschnąć i widzę że słoneczko mnie trochę złapało
    Och jak ja bym się poopalała troszkę.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam zakaz opalania od lekarza :D Teraz padam na twarz, wzielam sie za obiadek i sprzatanie kuchni po, jeszcze wyprawic mojego do pracy :o ja dzis na obiadek ziemniaki z sosikiem , kotlety z kurczaka , i marchewka zasmazana :-) Pękam :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomosc z ostatniej chwili:
    Dostalam smsa od Flakonika:
    "Inso tu Flakonik. Znowu leze w szpitalu przez krwotok .nie mam sie do was jak odezwac :/ wczoraj wieczorem wrocilismy z Hiszpani samolotem . Moze to przez to. Nie wiem. Dzisiaj rano obudzilam sie we krwi. :/ dziewczynki zyja ale jest wysokie ryzyko poronienia"

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mam Nadzieję że wszystko u Flakonika Będzie Dobrze. Trzymam za nią Strasznie mocno kciuki

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna informacja :-( Oby bylo wszystko dobrze !! Wielkie kciuki !!!

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso daj znać jak będziesz coś więcej wiedzieć, przekaz Flakonik że jesteśmy z nią i trzymamy za nią kciuki! Biedna :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:33

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ