X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się jeszcze nie zaczęłam kremować, poczekam, aż trochę mi ten brzuszek urośnie, bo teraz nie widzę potrzeby. W 1 ciąży smarowałam się od początku najpierw oliwką potem kremami i powiem Wam, że jeśli ktoś ma skłonności genetyczne do rozstępów do czy smaruje się 5 razy dziennie czy nie to i tak wyjdą, może ciut mniejsze. Ja miałam jedynie drobne na biuście, ale teraz ich w ogóle nie widać, więc nie wiem, czy to defakto były rozstępy czy jakieś naczynka popękane. Na brzuchu, udach pośladkach nic, ale moja mam po 3 ciążach też ma bardzo nieliczne i mało widoczne rozstępy, więc mam po niej dobre geny. Za to mam znajomą która smarowała się cała, a brzuch na koniec ciąży to cały miały jakby zaorany rozstępami. Co zrobić? coś za coś, uważam, że i tak jesteśmy piękne, bo jesteśmy mamami :)

MeGi2986, Pchełka, rewelka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu fajny artykul moze kogos zainteresuje http://mataja.pl/2014/07/noszenie-a-rozpieszczanie-czyli-o-wplywie-noszenia-na-mozg-twojego-dziecka/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem juz na oddziale, mam mniejsza ilosc wod ale nie wyciekly wszystkie- lekarz jest zdziwiony, bo mowi ze jak wyplywaja to wszystkie, nawet saczac sie. U mnie sie nic nie saczy, dzidzia zyje, slyszalam serduszko. Lekarzy niepokoja te skurcze brzucha co mam :-( dostaje standardowe leki luteine no spe 3x2.

Lekarz mowi ze szyjka zamknieta, wiec powinno byc ok, nie wie jakim cudem te wody mogly wyciec :-S bede sie odzywala w miare mozliwosci, boje sie strasznie :-(

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny jestem juz na oddziale, mam mniejsza ilosc wod ale nie wyciekly wszystkie- lekarz jest zdziwiony, bo mowi ze jak wyplywaja to wszystkie, nawet saczac sie. U mnie sie nic nie saczy, dzidzia zyje, slyszalam serduszko. Lekarzy niepokoja te skurcze brzucha co mam :-( dostaje standardowe leki luteine no spe 3x2.

Lekarz mowi ze szyjka zamknieta, wiec powinno byc ok, nie wie jakim cudem te wody mogly wyciec :-S bede sie odzywala w miare mozliwosci, boje sie strasznie :-(
    dobrze, że jestem pod opieką i maleństwo ma się dobrze. Oby doszli przyczyny utraty wód. Ale ich poziom jest jest w normie jeszcze ?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Pchelkaa, ale lekarz jest pewien, że wyciekły wody?

Trzymaj się dzielnie, bo wszystko będzie dobrze, na pewno <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wszystko bedzie dobrze :) wazne ze nie wszystkie wody odplynely.
    Trzymam kciuki i wspieram chociaz myslami :*

• lips Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pchełka trzymamy kciuki !

Dziewczyny powiedzcie prosze czy boli was brzuch ? Na pocztku ciaży miałam takie lekkie skurcze po bokach a teraz mam takie napiecie w brzuchu mniej więcej cały czas. Nie wiem czy dobrze to opisze ale takie rozpieranie w dole brzucha. Czy też takie macie? To normalne? A może te baterie w moczu ?
    Proszę odpowiedzcie bo się troszkę martwie

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka 3mam kciuki!!! Niech dbają o Ciebie i maleństwo!!!

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:

Dziewczyny powiedzcie prosze czy boli was brzuch ? Na pocztku ciaży miałam takie lekkie skurcze po bokach a teraz mam takie napiecie w brzuchu mniej więcej cały czas. Nie wiem czy dobrze to opisze ale takie rozpieranie w dole brzucha. Czy też takie macie? To normalne? A może te baterie w moczu ?
    ja też tak mam, najlepiej to czuję, gdy leżę, tak nad spojeniem łonowym.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:46

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak czuje w pepku jakby mi ktos go wypychal od środka, ale to dla mnie bardziej dziwne uczucie niz ból:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:

u mnie te rozpieranie i pobolewanie bylo chyba skutkiem zaparc,im dluzej tym bardziej bolalo podbrzusze ,do tego ciagle mialam parcia na pecherz i w toalecie tylko kilka kapek i po chwili znowu ,myslalam ,ze mam zapalenie pecherza ale nic mnie nie pieklo .A teraz mi ulzylo wiec sadze,ze to gazy i zaparcia byly winowajca jak w czwartek bede u gina to wypytam czy istnieje taka mozliwosc.
    Ja czytalam ,ze bol w okolicach pepka nie jest niebezpieczny i ma go wiele kobiet :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witamy sie w 18 tyg nie moge uwierzyc ze juz niedlugo polowa:)

Pchelkaa trzymaj sie bardzo sie ciesze ze z dzidzia ok:)

Lips ja tez mam bol brzucha prawie codziennie jest napiety a jak chodze to juz wogole jest twardy za tydzien bede u lekarza to sie go zapytam bo zaczynam sie martwic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:16

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:

/QUOTE]

Przeskoczyło Ci na BBF że jesteś w 5 miesiącu :D? bo ostatnio się zastanawiałyśmy tutaj :P?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka trzyam kciuki. Jak będziesz coś wiedzieć to daj znać.

Dziś byłam na badaniach.miałam zrobić tylko tsh ale zrobiłam jeszcze krzepliwość i morfologie stałam tam 2 h. Nikt mnie nie przepuścił..... . Rano już nie miałam plamień teraz znowu plamię na brązowo. Dobrze że w czwartek wizyta.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia26 wrote:

/QUOTE]

Przeskoczyło Ci na BBF że jesteś w 5 miesiącu :D? bo ostatnio się zastanawiałyśmy tutaj :P?

Niewiem bo nie mam abonamentu takze nie powiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:32

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja też nie mam ale jak wejdziesz na Moje belly i kalendarz to tam pisze po lewej :D nawet jak nie masz :P

czarnamaalina lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ