X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka tak mowilam o antybiotyku, pytal czy nadal czuje pecherz przy sikaniu i przy pelnym tak jak wczesniej powiedzialam ze nie bo naprawde z pecherzem juz ok, a on ze na to wlasnie powinien pomoc antybiotyk, a ze przeziebienie wzielo mnie w trakcie brania antybiotyku no to nie zwalczyl tych bakterii. Powiedzial zeby narazie leczyc sie paracetamolem i domowymi sposobami. Ale jak domowymi sposobami??? Wypilabym mleko z czosnkiem i miodem, mam poprosic polozna zeby mi zrobila? Bo przeciez jak maz mi przywiezie to juz wystygnie, nawet herbaty z cytryna zrobic nie moge, bo jest gotowa srednio ciepla w dzbanku na korytarzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:51

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka jak dobrze, że jednak pojechałaś. UFF cieszę się, że z dzidzią wszystko ok trzymam za Was kciuki:) i czekam na same pozytywne wiadomości:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze:* kuruj sie tam, zycze Wam szybciutkiego powrotu do zdrowia :*

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, błagam polećcie coś na nudę..... :-/
    Jakiś dobry film? Thriller, kryminał... Gra?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mnie normalnie nerw szarpie kuzwa;/ już mam dość tego remontu :( nie wiedziałam,ze to powiem... zamowilam tamta lampe do sypialni co pare postow wstecz wyslalam fotke,14.06...do tej pory jeszcze jej nie mam. Dzwonilam w czwartek,napozniej w piątek dojdzie no może w poniedziałek czyli dziś..a dziś nie ma dalej..dzwonie do nich to najpierw nie wiedzieli o co chodzi :/ no chyba zart,potem slysze druga Pania,ze wyslali ja w piątek..tylko kuzwa jakby wyslali ja w piątek to by doszla jeszcze w piątek albo w sobote bo akurat trafiłam na allegro,ze mieszkam w Białymstoku a z Grabówki (miasteczko które graniczy z moim miastem) jest lampa..!!! jutro z rana wszystkich tam zajade i chyba zabije! Teraz znowu wybrałam se meble do salonu na mala scianke "rtv",mierzyłam ja wcześniej i wydawalo mi się,ze ma 250cm a tu dziś Małż mierzy i mowi 218cm... no ku*** co ja tam zmieszczę;/ już mam dość tego zjebanego salonu z aneksem który zabiera mi pokoj!

Już się wyrzylam na klawiaturze :P

Pchelka wracaj do zdrowia!

edit.
    Chociaz dziś dzemy truskawkowe mi wyszly,choc o tyle pozytywna informacja dzisiejszego dnia ;) zrobiłam 12,5 słoika i ta 0,5 wlasnie zjadam :D hehe Jeszcze z 6kg musze zrobić kolejnych 12 :) I tak mysle z czego by tu na zime jeszcze do nowej piwinicy zrobić ;) czyms musze zaplenic hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 18:02

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso nie denerwuj się tak:P też wykańczam dom i jest dokładnie jak u Ciebie ciągle coś nie pasuje:P chociaż ja aż takim nerwusem nie jestem:P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jeżeli wysłali firma kurierską to NA PEWNO nie dostałabyś w piątek, a w sobotę jedynie jakby nadawca do płacił za doręczenie sobotnie, nie ma różnicy czy się wysyła z Białegostoku do Białegostoku czy z gdańska do zakopamego, chyba że sami by Ci przywieźli.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja ostatnio baaardzo nerwowa jestem bo już chce żeby to się skonczylo ;) tyle czekac..od grudnia na dobra sprawę te mieszkanie sobie załatwiamy ale pewnych rzeczy niestety się nie przeskoczy ale jak ja wiem,ze już tam jestem zameldowana i mam już akt notarialny to już powinnam tam mieszkac ;p a nie jeszcze prace remontowe trwaja a jak się wprowadze to chyba dopiero będę meble zamawiac bo będę sto razy wszystko mierzyc ;)

Rewelka nie wiem czym,bo nie poinformowano mnie ale sam fakt,ze od 14 czerwca powinni wyslac już 15.06..wiec o czym tu mówimy..o niekompetencji. Poza tym jest już 19 lampy jak nie ma tak dziś nie będzie.

edit.
    Wlasnie Małż do mnie napisał,ze jest moja lampa..nastepna niekompetencja,adres na fakturę był na budowę a do wysylki i dostarczenia kazałam przeslac na adres tu do rodzicow gdzie jestem...dobrze,ze akurat Małż jeszcze tam jest bo maluje...noz kur** co za prostaki ;/ potem bym szukala wydzwaniala bo nie przyszloby mi tak szybko pojechać i spojrzeć na budowę do skrzynki czy jest jakies awizo .. jakas masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 18:56

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso i tak dobrze że się przyznali że nie wysłali, pracuje w kurierce i dużo ludzi przychodzi z pretensjami że paczka nie doszła tydzień wcześniej, a w systemie sprawdzamy i nadana dzień wcześniej:)
    Ogólnie współczucie Ci urządzania mieszkania, strasznie to frustrujace, pamiętam jak u siebie robiliśmy...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Inso i tak dobrze że się przyznali że nie wysłali, pracuje w kurierce i dużo ludzi przychodzi z pretensjami że paczka nie doszła tydzień wcześniej, a w systemie sprawdzamy i nadana dzień wcześniej:)
    Ogólnie współczucie Ci urządzania mieszkania, strasznie to frustrujace, pamiętam jak u siebie robiliśmy...
    No i chyba dlatego czepiam się takich rzeczy bo zebym miała czekac miesiące na durna lampe to na sama myśl już mi slabo... ;)
    Tak wogole to urządzanie super sprawa ale ja nie mam z tego przyjemności bo pomalować durnych scian nawet nie mogę.. dobrze,ze przy ustawianiu chociaż będę mebli ;P albo przy skrecaniu bo jak już podloga będzie i sciany pomalowane to spoko. Musze jeszcze pomyslec nad zabudowaniem balkonu bo już jaskolki sobie upatrzyly miejscowe na gniazdo :D hehe to tam je ganiali trochę albo Małż albo Tata to na razie chyba zrezygnowaly ale jest ciemna plama na scianie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 19:02

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso urządzanie jest fajne ale ja też już mam dosyć. Dobrze, że niedługo koniec:) Widzisz lampa się znalazła:P

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ją się wyzyje na klawiaturze :/
    Wczoraj szlismy z mezykiem na obiad rocznicowych do knajpy stolik zamówiony na 15 o 12 IDE do łazienki wlosy myc ciul nie ma wody mezus dzwoni do wodociągów a oni że jakąś awaria i nie będzie przez 2 godziny :/ no to ją w auto kosmetyki suszarki i do rodziców się myć co by nie wyglądać jak wyplosz... Teraz chce sie iść kąpać i spać bo mnie spanie ciśnie jak zwykle a o 6 trza wstać ciul zas wody nie ma nie wiadomo kiedy będzie a jak będzie to i tak strach iść się kąpać czy nie zostanę z piana na głowie jak zaś SE nagle wyłącza ją pierdole co za patologia :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do urządzania to niby jest fajne my urzadzalismy w styczniu od zera :) iiiiiii.... Teraz już połowę rzeczy bym inaczej zrobila :D

rewelka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola znalaza..tam gdzie być nie powinna :/ eh ciekawe czy cala chociaż,kazalam sprawdzic dla Małża.
    Acik hehe oj to już wogole nerw by mna targal,zeby wody nie miała w domu.. jeszcze przed takim wyjściem :D ło matko by było :P
    Ja niestety od początku miałam co innego w glowie a wychodzi co innego teraz jeszcze co innego bo jak nie wymiar zly i już tego koloru nie ma w tym modelu to znowu na odwrot to jeszcze cos...eeee żal..:P hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urzekly mnie te napisy :D
    http://allegro.pl/koszulka-kaftanik-niemowlecy-rozmiar-62-mrofi-i5004310044.html
    chyba kupie takie body,pajacyki,kaftaniki :P hehe :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk u mnie od poczatku czerwca w najgorsze upaly przez dobre 2 tygodnie nie bylo wody od 16 do 23!!! A najsmieszniejsze jest to, ze nie bylo zadnej wywieszki z wodociagow, ze moga byc takie przerwy....
    no i bylo lapanie wody w miski i garnki zeby miec sie w czym umyc!!!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pytanie z innej beczki,miala ktoras już wyciek siary z piersi? ja przeczytałam w swoim pamiętniku z poprzedniej ciąży,ze już w 16tyg pociekła mi,a teraz na razie nic się nie dzieje procz bolących tych guzkow naokoło sutka,strasznie bola,pieka? jak się je dotyka,czasem zakluja.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie cieknie z piersi ;) ani w tej ani w porzedniej ciazy

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jeszcze nic sie nie dzieje. Mi dopiero miesiac czy 1,5 przed porodem siara pociekla.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak pomyslalam,ze jak szybko mi w pierwszej pociekło to i teraz może ale na razie tez nic się nie dzieje,zobaczymy potem. Ja jeszcze 2 dni i zaczynam 18tydz i tak jak u Misi będzie 5 msc :D jak to dumnie brzmi :D hehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ