X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze prywatnie i lekarz tez od pierwszej wizyty nalegal na l4, (bardzo powoli rozwijala sie ciaza) a teraz jestem juz na zw od wczoraj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja teściowa wczoraj mnie zastrzeliła tekstem,że ona weźmie sobie urlop bezpłatny i zajmie się dzieckiem bo tak bedzie najlepiej Generalnie mi to oświadczyła Ja mówię że nie mamy jeszcze planów, że zobaczymy jak to będzie a ona z tekstem Chyba nie oddasz dziecka do żłobka????????? Normalnie może jestem przewrażliwiona jak twierdzi mój mąż ale tak się zagrzałam że coś strasznego No kurcze chyba ja wiem co dla mojego dziecka będzie najlepsze i to chyba ja powinnam decydować? No chyba że mi nerwy odwalają przez ciąże....

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe marek nie martw się bo moja zrobiła to samo ;-) ale powiem ciążę Moja córka siedziała z teściowa i w sumie to sobie. Chwaliłam bo mała nawet ani razu do wieku 3 lat mi się nie rochorowala a tylko poszła Do Przedszkola to się Odrazu zaczęło więc w żłobku pewnie było by to samo

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wiesz też zależy kto ma jaką teściową ;-) bo ja na swoją nie Narzekam ale generalnie też myśleliśmy teraz o żłobku bo ona sobie pracę na dwa dni w tygodniu Znalazła a nasza sąsiadka pracuje w żłobku bo by swoim okiem na dziecko patrzyła ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Gratuluje udanych wizyt, ciesze sie ze nasze małe człowieki rosną zdrowo:)
    No i zycze od razu powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
    Kurde pierwszy raz wstalam dzisiaj w wilczym nastroju, normalnie nie podchodz, maz robil mi kanapki do pracy to ja zamiast podziekowac mu marudzilam ze to masla za duzo, a to ser niepotrzebny. Dobrze ze tylko sie usmiechnal i nawet tego nie skomentowal. Jeszcze pogoda do dupy. Hmm nic tylko sie zwolnic, wlezc do lozka, wlaczyc jakis wyciskacz lez i najesc sie ciastek....

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja też chodzę prywatnie ale lekarka na kazdej wizycie sie ze mnie śmieje jak mówie że nie chce L4 chyba jest zdziwiona :)
    jak powiesz ze zle sie czujesz i masz stresujaca prace to musi Ci dac przeciez :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

l22ntv73ogvn473k.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, co robić? Wczoraj dzwonił lekarz i powiedział że po wynikach z krwi znacznie wzrosło ryzyko wystąpienia wady (chyba chodziło mu o trisomię 18, już nie wiem bo byłam tak zdenerwowana). Po wszystkich obliczeniach (USG + krew) ryzyko wyszło u jednego malucha ok 1:460 a u drugiego 1:480. Boże jak to możliwe???????? Czekamy na te dzieci już 5 lat i cały czas coś się pierdoli. Lekarz mówił że poniżej 1:300 zlecają amnio, więc najgorzej nie jest, ale jednak ryzyko znacznie wzrosło. Kazał iść do genetyka, że moze każe zrobić dodatkowe testy, tylko jakie te testy, przy mojej bliźniaczej ciąży żadne testy z krwi nie dadzą pewności. Pozostaje amnio... :( :( :( :( :(

Bliźniaki są z nami :*
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai u alicji było 1:76 i z tego co któraś pisała to okazało się że lekarz chyba ją naciągnął na NIFTY bo wszystko było OK jak powtórzyła badanie...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    zai2014 - ryzyko 1:460, 1:480 nie jest dużym ryzykiem. Nie uznaje się go nawet za podwyższone. Ja miałam ryzyko 1:76 i to był powód do zmartwień, chociaż jak się okazuje nie potrzebnych.
    Ponadto, normy dla ciąży bliźniaczej są chyba inne niż dla zwykłej ciąży. Dopytaj o to.

Przemyśl amniopunkcje. To nie jest takie zwykłe rutynowe badanie. :(
    Jeżeli chcesz mieć pewność na 99,6% polecam test Nifty do którego nie ma przeciwskazań przy ciąży bliźniaczej.

Hashija, czarnamaalina, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Nifty nie wchodzi w grę ze względu na ciążę bliźniaczą. Zastanawiałam się nad powtórzeniem badań w innym miejscu, tylko czy będą one bardziej wiarygodne niż te.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai alicji wyszlo ryzyko 1:74 chyba, a po nifty okazalo se ze malutka jest zdrowa. Spokojnie to jeszcze nie wyrok. Mialas pappa robiony??

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj alicja :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja przy ciąży bliźniaczej Nifty ma dużo mniejszą skuteczność,niestety.

• Hashija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A flakonik jest w blizniaczej i nifty zdaje sie miala czy mnie pamiec myli???

• zai2014 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Zai alicji wyszlo ryzyko 1:74 chyba, a po nifty okazalo se ze malutka jest zdrowa. Spokojnie to jeszcze nie wyrok. Mialas pappa robiony??
    Tak, to właśnie po Pappa tak się pogorszyły wyniki.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja dalej nie wiem po co to szukac dziury w całym.. po co wy robicie te testy? i teraz taka histeria,gorzej Dzieciom się szkodzi. Ja rozumiem,jak Ktos miał wcześniej ciaze zagrozona takim ryzykiem bo usg tak wykazalo i,dziecko nie przezylo czy cos albo wynik usg w 12tyg był niepokojący,to i tak loteria na dobra sprawę czy to będzie te dziecko na te 460 jak u Ciebie zai. Nie wiem,ja tego nie pojmuje,wogole ja sama nie przyjmuje do wiadomości i nawet tak nie mysle,ze może być chore dziecko i tego się trzymam,usg wyszlo bardzo dobrze w 12tyg i to mi wystarczy,zaraz będzie polowkowe w 20tyg i się dowiem jak plod się rozwija,a biore do glowy tylko to,ze jak pojde to zobaczę buzke na 3d raczki i nozki i to wszystko bo wiem,ze będzie zdrowe bo inaczej nie mysle nawet. Po co mam się stresować przez cala ciaze wynikami takimi a raczej statystyka?

rewelka, justyna14, Suerte, Matleena lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:08

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam usg u gin i juz mam ciary z tych emocji..

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, każdy chce aby jego dziecko było zdrowe. Nie wiem jak Ty, czy inne dziewczyny, ale na dzień dzisiejszy wiem, że nie dam rady z chorym dzieckiem (a nie daj Boże z dwójką). Ja wiem, że to jest statystyka, ale jednak jakąś wiedzę wnosi, bo przecież nikt tych danych, które wpisuje się do programu nie wyssał sobie z palca, tylko prowadzono nad nimi badania. Chciałam mieć pewność, tym bardziej że moja ciaża nie jest naturalna :(

alicja_, Kava, Madzisek, niania.ogg, JATA lubią tę wiadomość

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ