Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZai2014 - Spokojnie. Twój wynik jest prawidłowy i nawet nie zalicza się do grupy podwyższonego ryzyka. Wiem, że łatwo się mówi, sama przeszłam przez horror, ale Twój wynik na prawdę jest OK!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:14
zai2014, Kava, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
alicja_ wrote:Zai2014 - Spokojnie. Twój wynik jest prawidłowy i nawet nie zalicza się do grupy podwyższonego ryzyka. Wiem, że łatwo się mówi, sama przeszłam przez horror, ale Twój wynik na prawdę jest OK!
Och chciałabym w to wierzyćalicja_ lubi tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualnyZai2014 wierze ze jestes w stresie i sie martwisz. Zrob wszystko co Cie uspokoi i da wieksza pewnosc stanu zdrowia Twoich dzieci. Tak jak dziewczyny pisza, niektore w blizniaczej ciazy, byl stres testem pappa wiec zrobily nimfy. I wyszly wyniki ze dzieciaczki sa zdrowe. 3Mam kciuki aby i u Ciebie tak wyszlo:*
alicja_, zai2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzai2014 - Mam nadzieje, że rozmowa z genetykiem Cie uspokoi troszkę.
MeGi2986 - hej!
Podczytywałam Was od czasu do czasu i postanowiłam się wypowiedzieć w momencie gdy temat dotknął dziedziny którą ostatnio się bardzo interesowałam. Mam nadzieje, że oprócz mojego wyniku już więcej złych pappa na tym forum nie będzie!
Samopoczucie bardzo ok - weszłam w 5 miesiąc i zdziwicie się, ale w końcu widać brzuch! Od jakiegoś tygodnia na prawdę lekko się zaokrąglił - jestem taka szczęsliwa, bo baaaaardzo długo byłam deską w kwestii brzucha ciążowegoKava, MeGi2986, Eve_84, iNso87, czarnamaalina, Madzisek, bella88, m@rzenie, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:zai2014 - Mam nadzieje, że rozmowa z genetykiem Cie uspokoi troszkę.
Boję się tylko że ten genetyk mi nic konkretnego nie powie. Owszem przedstawi wszystkie opcje, ale co z tego kiedy ja to już wiem bez rozmowy z nim a decyzję i tak będę musiała podjąc samaBliźniaki są z nami :* -
Minuśka wrote:Proszę cię, nie wprowadzaj dziewczyn w błąd. Czy przeżyłaś coś podobnego?
Mam nadzieję że nie.
Wyobraź sobie, że zdarza sie, ze usg wychodzi super po amniopunkcji okazuje sie, że dziecko jest chore.
To nie chodzi o stresowanie się tylko o to, ze oprócz trisomii są jeszcze choroby które można leczyć w łonie matki.
Może warto wiedzę taką posiadać dla dobra swojego dziecka? Jak sądzisz?
A może ktoś wiedząc, ze dzieciątko ma na przykład zespół patau zdecyduje sie na terminacje lub będzie miał czas na przygotowanie sie na śmierć dziecka?
To sa bardzo poważne i trudne sprawy. Proszę, nie mów, że ktoś szuka dziury w całym bo nie masz pojęcia o czym mówisz
Niech każda z nas pozna za i przeciw i sama zdecyduje.
Minuska tak jak ja mowie,ze takie badanie czasem miesza w glowie albo lekarz straszy i naciąga a potem jest ok,tak samo Ty swoja wypowiedzia pchasz w swoja strone,ze to sa potrzebne wg Ciebie rzeczy. Ja napisałam swoje zdanie i nie kazałam zai nie robic badania,powiedzialam to co sama zrobie i robie i nikomu nic nie napisałam odnośnie,zeby tego nie robic,dla mnie podkreślam dla mnie to jest niepotrzebny stres. Bardzo mi przykro z Twego powodu ale zebym myslalam,ze będzie chore dziecko to bym zwariowala,z reszta każdemu jest cos pisane i pewnych rzeczy nie przeskoczymy,skad wiesz,ze jak dowiesz się,ze dziecko jest chore to w łonie matki jak napisalas "wylecza" będzie zdrowe na 100%? Lekarz powie,ze jest ok i urodzisz chore i co wtedy? I tak będzie co ma być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:38
rewelka, justyna14, Suerte lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZai ja mysle, ze stres i zle mysli sa normalne, jezeli lekarz mowi, ze wyniki nie sa idealne
niestety nie da sie tego przeskoczyc... umow sie do tego genetyka, on ma na codzien stycznosc z takimi wynikami i powie ci czy ryzyko jest duze czy nie... powie ci jakie dodatkowe testy wykonac i czy nifty bedzie odpowiednie w twojej sytuacji, bo amniopunkcja to ostatecznosc.
Przytulam kochana :* i postaraj sie myslec pozytywnietwoje wyniki sa dobre i skoro dziewczyny mowia ze sa dalekie od granicy ryzyka to tak napewno jest
alicja_, Kava lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I sam fakt tego,ze zai nie ma jak Dziewczyny mowia,zlych wynikow? To po co się denerwować?
Alicja w końcu się odezwalas;) nie uciekaj już Nam tylko z forum już
Lece do dentysty z Mala i zycze udanych wizyt dziś!
Zai trzymam kciuki ale nie denerwuj się skoro Twój wynik niczego nie przesadza,niepotrzebny stres masz tylko,zycze zdrowka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:41
zai2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 - pewnie niebawem poczujesz!
Jeszcze wszystkie będziemy narzekać na mocne kopy od naszych dzidziusiów
iNso87 - przełamałam się
Zai - a jakie ryzyko miałaś z USG?
Znasz wartości biochemii w jednostce MoM?
edit: Gdybyś chciała jeszcze zasięgnąć opinii specjalistek które przeszły przez pappa, amnio, nifty, harmony, genetyków i setki angielskich artykułów w inetrnecie to zapraszam na forum: "Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik."
Są tam dziewczyny które na prawdę mają dużą wiedzę i jestem pewna, że również powiedzą Ci, że Twój wynik jest ok!
Mnie to forum uratowało od zakopania się pod ziemią i przepłakania dwóch tygodni czekając na wyniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:50
iNso87, zai2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:)
Alicja super ze sie odezwalas ja od kilku dniu czuje ruchy malenstwa narazie slabe ale sa jak poczujesz to bedziesz wiedziala ze to to bo tego uczucia ciezko jest opisac
Zai niestety ja sie nie znam na tym bo tak jak Inso nie robilam bo co ma byc to bedzie i nie biore opcji zlej pod uwage,ale trzymam kciuki za ciebie i malenstwa wierze ze bedzie dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:52
alicja_, iNso87 lubią tę wiadomość