X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ze zrozumieniem. Dlaczego uważasz, że bez? Przecież ja się nawet nie odniosłam do Twojego posta, tylko do tego, że na forum co jakiś czas przeleci taka opinia i to przykre. Ale uderz w stół...

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    skoro wynik nie jest zły, to poczekaj co powie Ci dokładnie lekarz, nie szukaj w necie, bo tylko się głupot naczytasz, i bardziej się bedziesz stresować. Na pewno, jak u Alicji, wszystko będzie dobrze.
    Dokladnie tez tak mysle,choc i umawiać się z lekarzem i rozmawiać o tym to jak widzisz tez nie zawsze ma On racje.. Ale ja wiem,ze i tak będzie dobrze!

Pchelka kurde wspolczuje Tobie tego lezenia;/ zamiast cieszyc się ciaza to musisz biedna się zamartwiac,zeby chociaż się nie przesilić w czymkolwiek;/ Wracaj do zdrowia.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Przeczytałam ze zrozumieniem. Dlaczego uważasz, że bez? Przecież ja się nawet nie odniosłam do Twojego posta, tylko do tego, że na forum co jakiś czas przeleci taka opinia i to przykre. Ale uderz w stół...
    Niania nie uderz w stol,tylko jak widać temat się zaczal od zai a ja swoje zdanie powiedziałam,wiec o mnie chodzi,no tak czy nie? bo watpie zebys cofnela się około 100postow wstecz żeby przeczytać co bylo pisane miesiąc temu na te temat..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Zrobiłabym te testy nawet gdyby moje dziecko zostało poczęte naturalnie, co niestety nie było możliwe. Chodzi o to że mój wynik nie jest ani dobry ani zły i stąd moje rozterki Gdyby wynik był fatalny napewno zdecydowałabym się na amnio. A co by było dalej to juz by zależało od wyniku.

ZAi tymbardziej moim zdaniem nie powinnaś się denerwować, przy IVF przy długim protokóle robią selekcję zarówno plemników jak i zarodków czy tak? Jeśli tak to już na wstępie są odrzucane nieprawidłowe.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    I ciekawa teraz jestem co powiedzą przeciwniczki badań po wpisie Mama_Mai o jej ryzyku. Co? Jednak testy działają, prawda? I to nie chodzi o to czy zabić czy nie bo akurat tą decyzję kazdy podejmuje sam i kiedyś zostanie z niej rozliczony. Chodzi o to żeby się przygotować, lub ewentualnie uratować (wyleczyć) to co się jeszcze da.
    zai ja nie wiem o czym Ty piszesz 1:7 to chyba normalne,ze to jest duuuze prawdopodobieństwo ale na USG u Mai przezierność wyszla spora,wiec o czym Ty mówisz?
    "Uratowac to co się da"?????? matko Dziewczyno co to znaczy bo ja chyba tepa jestem....

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa – starsznie Ci współczuje tego leżenia! Ale.. dla dzidzi wszystko!
    Zai2014 – tak,tak rozumiem. Pytam, bo widziałam, że martwiłaś się o NT na innym wątku, ale jak na ten okres to raczej jest w porządku.
    Mama_Mai – dzięki za odpowiedź.

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Uratować co się da"- znaczy wyleczyć w łonie matki to co można wyleczyć, bo w niektórych przypadkach(oczywiście nie mam tutaj na myśli ZD, czy innego zespołu)jest to możliwe, prawda?

No tak u Mamy_Mai wyszło duże ryzyko, ale przecież nie wzięła sobie tego wyniku z księżyca, tylko tak wyszło z testu więc testy mimo iz nie są dokładne, to jednak zwracają uwagę na to że choroba MOŻE!!!! wystąpić ( ale nie musi).

Kava lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Pchelkaa – starsznie Ci współczuje tego leżenia! Ale.. dla dzidzi wszystko!
    Zai2014 – tak,tak rozumiem. Pytam, bo widziałam, że martwiłaś się o NT na innym wątku, ale jak na ten okres to raczej jest w porządku.
    Mama_Mai – dzięki za odpowiedź.

Tak Kochana, pisałam o tym na innym wątku.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja cos zle zrozumiałam,Mama_Mai popraw mnie jeżeli zle mowie,ale mialas duza przezierność,prawda? Skoro tak,to tak jak pisałam sto razy wyżej jak nie dwieście to jeżeli Ktos ma zly przezierność albo inna dziwna sytuacje podczas USG to chyba normalne ze pojdzie zrobi te badania! matko czytajcie ze zrozumieniem,doszlo do Ciebie zai? jak nie to cofnij się pare postow wyżej a nie piszesz głupoty.

To co można wyleczyć,a jak z dwóch rzeczy jednej się nie da to co? Dalej będziesz leczyc tylko to co się da? Kontekst Twojej wypowiedzi mnie zszokował po prostu.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik, powiedzieli ze zobaczymy, obiecalam ze jak wyjde do domu to bede lezala, tak jak tutaj, wiem przeciez jakie jest zagrozenie. Mialabym poprostu czestsze wizyty.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera jem słomki ptysiowe z bita smietana.. jeszcze mam nadzieje,ze to będzie chlopiec:P ale już mi tu Mama wrozy,ze to samo + winogrona jadlam z Laura eh;D
    Żeby zmienić temat to jakiś czas temu pisałam o miastach nad morzem gdzie by pojechać na tydzień lub dwa w sierpniu,jednak chyba się zdecydujemy na Władysławowo bo i na Hel blisko:P i do Sopotu itp. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:13

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam jeszcze,ze dziś Dzien Ojca która zapomniala ;)
    Moja Mala już powiedziała,ze Małża chce zabrać do kina albo do mcdonaldu ja się smialam bo powiedziałam,ze to dla Niego Swieto nie dla Niej :p cwaniara a mi kazala siedzieć z Dziadziusiem :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Może ja cos zle zrozumiałam,Mama_Mai popraw mnie jeżeli zle mowie,ale mialas duza przezierność,prawda? Skoro tak,to tak jak pisałam sto razy wyżej jak nie dwieście to jeżeli Ktos ma zly przezierność albo inna dziwna sytuacje podczas USG to chyba normalne ze pojdzie zrobi te badania! matko czytajcie ze zrozumieniem,doszlo do Ciebie zai? jak nie to cofnij się pare postow wyżej a nie piszesz głupoty.

To co można wyleczyć,a jak z dwóch rzeczy jednej się nie da to co? Dalej będziesz leczyc tylko to co się da? Kontekst Twojej wypowiedzi mnie zszokował po prostu.

No teraz to ja nie rozumiem, a dlaczego z dwóch rzeczy nie mozna wyleczyć choć jednej bo nie wiem. Jeśli jest tylko taka możliwość to czemu nie. A tą której nie można wyleczyć w łonie matki być może będzie można wyleczyć po narodzinach dziecka.

Owszem, przezierność była duża. Mama_mai zrobiła badania i okazało się ze ryzyko wysokie, co się potwierdziło bo dziewczynka była chora. Ale przecież mogła być tez zdrowa, tak? Akurat ona była tą jedną na siedem innych, któych ryzyko było takie samo.

Właśnie czytajmy ze zrozumieniem. Myślę że ta dyskusja jest zbęda, Ty masz swoje racje a ja swoje i na tym pozostańmy.
    Na początku całej tej dyskusji prosiłam o pomoc i radę skierowaną do dziewczyn które mają jakieś doświadczenie w kwestii tych badań. Ty skoro jesteś ich przeciwnikiem nie masz żadnego więc nie wiem po co wogóle zabierać w takim wypadku głos. Owszem wyraziłaś swoje zdanie, które ja szanuję. Więc i Ty uszanuj moje, które jest odmienne od Twojego.

Eve_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po co ten spor o badania z krwi? Jedna drugiej nie przekona. Prosze Was zatrzymajcie swoje opinie dla siebie, jesli komus sie nie podoba ze ktos robil testy badz sie martwi o wyniki to nie komentujcie bo robi sie nie mila sytuacja :-(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, co robić? Wczoraj dzwonił lekarz i powiedział że po wynikach z krwi znacznie wzrosło ryzyko wystąpienia wady (chyba chodziło mu o trisomię 18, już nie wiem bo byłam tak zdenerwowana). Po wszystkich obliczeniach (USG + krew) ryzyko wyszło u jednego malucha ok 1:460 a u drugiego 1:480. Boże jak to możliwe???????? Czekamy na te dzieci już 5 lat i cały czas coś się pierdoli. Lekarz mówił że poniżej 1:300 zlecają amnio, więc najgorzej nie jest, ale jednak ryzyko znacznie wzrosło. Kazał iść do genetyka, że moze każe zrobić dodatkowe testy, tylko jakie te testy, przy mojej bliźniaczej ciąży żadne testy z krwi nie dadzą pewności. Pozostaje amnio... :( :( :( :( :(
    Jakos nie widze tu żebys napisala "dziewczyny które robily Pappa pomóżcie mi.." Ale spoko więcej na Twoje jakies zale itp. się nie odezwe,potraktuje jak powietrze. A jak tak bardzo chcesz to skorzystaj z forum gdzie była alicja tam Tobie na pewno napiszą i odp na Twoje pytanie,a ja na tym watku mogę pisać o czym chce i akurat Ty mi nie powiesz.

Minuska to chyba nie znasz stresujące historii naszej Alicji..to dopiero był lekarz ale coz ja wiem,szkoda mi tylko Alicji było jak biedna się stresowala od tego. No ale nie ma naciągaczy no skad ze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:25

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tutaj nie chodzi o komentowanie. Forum jest po to aby się wspierać i wymieniać doświadczeniami, przez siebie nabytymi a nie po to zeby przekonywać kogoś do swoich racji.

Kava lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Owszem, przezierność była duża. Mama_mai zrobiła badania i okazało się ze ryzyko wysokie, co się potwierdziło bo dziewczynka była chora. Ale przecież mogła być tez zdrowa, tak? Akurat ona była tą jedną na siedem innych, któych ryzyko było takie samo.QUOTE]

No widzisz do czego daze ale jakos może małymi krokami jeszcze załapiesz,ze ja napisałam ze skoro z usg wychodzi ze jest cos nie tak,uwaga podkreślam przezierność wychodzi z USG nie z pappa i innych badan, to znaczy idz rob badania.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Dokładnie, tutaj nie chodzi o komentowanie. Forum jest po to aby się wspierać i wymieniać doświadczeniami, przez siebie nabytymi a nie po to zeby przekonywać kogoś do swoich racji.
    A gdzie widzisz zebym to robila? w którym miejscu napisałam,zebys nie robila już badan?
    Tak swoje zdanie mówisz,a post wyżej napsialas mi "Na początku całej tej dyskusji prosiłam o pomoc i radę skierowaną do dziewczyn które mają jakieś doświadczenie w kwestii tych badań. Ty skoro jesteś ich przeciwnikiem nie masz żadnego więc nie wiem po co wogóle zabierać w takim wypadku głos."
    Zabieram dlatego ze to jest FORUM!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jakos nie widze tu żebys napisala "dziewczyny które robily Pappa pomóżcie mi.." Ale spoko więcej na Twoje jakies zale itp. się nie odezwe,potraktuje jak powietrze. A jak tak bardzo chcesz to skorzystaj z forum gdzie była alicja tam Tobie na pewno napiszą i odp na Twoje pytanie,a ja na tym watku mogę pisać o czym chce i akurat Ty mi nie powiesz.

Minuska to chyba nie znasz stresujące historii naszej Alicji..to dopiero był lekarz ale coz ja wiem,szkoda mi tylko Alicji było jak biedna się stresowala od tego. No ale nie ma naciągaczy no skad ze..

Dziewczyno ogarnij się. A pisz sobie co chcesz. Post wyzej napisałam jakie powinno być przesłanie forum, ale widać nie wszyscy to rozumieją. Chyba jak ktos o cos pyta to wiadomo ze zwraca sie do osób które coś wiedzą na ten temat a nie do tych, które mają ochotę Cię zbesztać i powiedzieć że jesteś "głupi".
    I widzisz, znów się wymądrzasz, bo Ty nie znasz sytuacji Minuśki, ale przecież dokopać trzeba.

Kava lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra odpuszczam, żyj sobie w swoim przekonaniu. Pozdrawiam!

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ