Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
alicja_ wrote:Powiedział, że jeżeli Nifty wyszło prawidłowo to nie mam się czego obawiać w kwestii Zespołu Downa, ale jeżeli chce wykluczyć wszystkie wady (ponad 200 różnych kombinacji) to mam zrobić amniopunkcję. Powiedział, że ryzyko poronienia to 1:100. Nie zdecydowałam się - dla mnie to za duże ryzyko.
-
Poz!omka. wrote:Witam Was dziewczyny
co to tutaj za dyskusja az nie moge Was nadrobic :p
Witam sie w 5 miesiacuNadal ruchow nic nue czuje
Wczoraj odebralam wyniki morfologii i moczu, morfologia mi sie polepszyla ale mocz tragedia.. bakterie pojedyncze i leukocyty 3-5
wizyta w ten czwartek ufff
Czasem Was podczytuje ale jakos nie mialam ostatnio czasu zeby pisac.
a u mnie wlasnie w wynikach jest tak tzn. chodzi mi o mocz
Ja mam w szczegółowych badaniach,ze jest ok w poszczególnych rzeczach a w karcie ciąży wpisywane 3-5? ocb?
-
Ja chyba czego nie wiem... papp to badanie genetyczne tak? Okresla ryzyko trisomii tak? To jak je mozna leczyc wlonie matki?? Jest jakas nowa metoda? Inne wady typu np serca czy budowy narzadow to moze wikryc wprawne oko operatora usg albo amnio o ile wady budowy tez wykrywa.
iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Minuska rozsądniej? Czyli uważasz,ze w moim przypadku gdzie w USG w 12tyg lekarz powiedział mi,ze NT wynosi 1,5,widac NB,ruchliwe dziecko,dobrze się rozwija, Jest dzień młodsze od OM ale to nic,nadrobi,a wogole to jeden tylko dzień nie tydz,tzn ze mam się zestresować i leciec robic pappe? Ja napsialam,ze nigdzie nie pojde bo po co mam isc i robic badania których mi nie zalecil? I siedzieć w nerwach bo mimo,ze USG wyszlo b.dobrze,to siedzieć teraz i szukac u siebie dziury w całym,ze a może jednak jest zle? to ktoś inny by mi powiedział,Dziewczyno to na cholerę wogole o dziecko się starasz skoro myślisz negatywnie.
I nie wypisuj głupot,ze ja napisałam,ze pappa to glupota bo już piszesz nieprawdę,po co przekręcasz?
-
Nie mam pojecia, ja to 3-5 mam wpisane na wynikach z laboratorium, a max to 3 wiec mam zawyzone, tymbardziej ze pierwszy mocz mialam leukocyty 0-1 tylko.. Za dwa dni dowiem sie od lekarza, ale jesli to jakies zapalenie drog moczowych to pierwszy raz przechodze takie cos bezobjawowoAlicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Poz!omka. wrote:Nie mam pojecia, ja to 3-5 mam wpisane na wynikach z laboratorium, a max to 3 wiec mam zawyzone, tymbardziej ze pierwszy mocz mialam leukocyty 0-1 tylko.. Za dwa dni dowiem sie od lekarza, ale jesli to jakies zapalenie drog moczowych to pierwszy raz przechodze takie cos bezobjawowo
-
Dziewczyny spokojnie, po co te klotnie tu na forum, ja mialam przeziernosc karkowa 2,2 i zadnych testow nie robilam lekarz powiedzial ze miesci sie w normie. Wiec mu zaufalam, bo on zna sie na tym co robi, z reszta bez sensu chodzic do lekarza do ktorego nie ma sie zaufania, uwazam ze w ciazy to podstawa, zaufany lekarz no i spokoj ducha, mniej nerwow dziewczyny bo Wasze maluszki to czuja
)
iNso87 lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
moni1403 wrote:Kurcze już 3 dzień mam brązowe plamienia .... nie wiem czy mam pisać do gin. W czwartek mam wizytę, nie wiem czy wogóle zawracać jej głowę....
Gratuluję udanych wizyt:-) -
nick nieaktualny
-
Ins po co tyle nerwów. Nie chcesz nie rób, nikt Ci nic nie każe. Myślę, że po prostu Twoja wiedza na temat badań prenatalnych jest dość mała, nie zdajesz sobie sprawy ze mogą one wykazać choroby mimo dobrych wyników usg. Ale jeśli Tobie to wystarczy to w porządku, nikt Tobie nic nie wytyka i nie wypomina. A Ty mimo, że Twoja wiedza jest owocem Twoich domysłów oceniasz inne matki.
Kava lubi tę wiadomość
-
Minuśka wrote:Prawda??? Ciemnogród w Polsce!!!
Szlag trafia.
Ale tak to u nas jest, że bardzo lubimy sie wypowiadać na temat na którym się nie znamy.
Chyba wejdę na forum o bliźniętach i tam będę najmądrzejsza. A co??? Nie mogę???
Wybaczcie mi ten sarkastyczny mało śmieszny żart. Zwalmy to na hormony, ok?
Już więcej nie będę, nie lubię takich brzydkich "akcji" na forach.
Jeszcze raz przepraszam.QUOTE]
Dobrze napisalas,tu jest akurat watek GRUDNIOWE MAMUSIE a nie pappa,nifty,harmony,amnio wiec nie rozumiem czego się czepiasz? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny