X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:09

zai2014, JATA, Mama_Mai, Eve_84, niania.ogg lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Powiedział, że jeżeli Nifty wyszło prawidłowo to nie mam się czego obawiać w kwestii Zespołu Downa, ale jeżeli chce wykluczyć wszystkie wady (ponad 200 różnych kombinacji) to mam zrobić amniopunkcję. Powiedział, że ryzyko poronienia to 1:100. Nie zdecydowałam się - dla mnie to za duże ryzyko.
    No tak,napewno. Dobrze,ze już wszystko gra :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Witam Was dziewczyny :) co to tutaj za dyskusja az nie moge Was nadrobic :p
    Witam sie w 5 miesiacu :) Nadal ruchow nic nue czuje :( Wczoraj odebralam wyniki morfologii i moczu, morfologia mi sie polepszyla ale mocz tragedia.. bakterie pojedyncze i leukocyty 3-5 :/ wizyta w ten czwartek ufff :) Czasem Was podczytuje ale jakos nie mialam ostatnio czasu zeby pisac.
    Poziomka mamy czas do ruchow ;) a u mnie wlasnie w wynikach jest tak tzn. chodzi mi o mocz :P Ja mam w szczegółowych badaniach,ze jest ok w poszczególnych rzeczach a w karcie ciąży wpisywane 3-5? ocb?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba czego nie wiem... papp to badanie genetyczne tak? Okresla ryzyko trisomii tak? To jak je mozna leczyc wlonie matki?? Jest jakas nowa metoda? Inne wady typu np serca czy budowy narzadow to moze wikryc wprawne oko operatora usg albo amnio o ile wady budowy tez wykrywa.

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

zai2014 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuska rozsądniej? Czyli uważasz,ze w moim przypadku gdzie w USG w 12tyg lekarz powiedział mi,ze NT wynosi 1,5,widac NB,ruchliwe dziecko,dobrze się rozwija, Jest dzień młodsze od OM ale to nic,nadrobi,a wogole to jeden tylko dzień nie tydz,tzn ze mam się zestresować i leciec robic pappe? Ja napsialam,ze nigdzie nie pojde bo po co mam isc i robic badania których mi nie zalecil? I siedzieć w nerwach bo mimo,ze USG wyszlo b.dobrze,to siedzieć teraz i szukac u siebie dziury w całym,ze a może jednak jest zle? to ktoś inny by mi powiedział,Dziewczyno to na cholerę wogole o dziecko się starasz skoro myślisz negatywnie.
    I nie wypisuj głupot,ze ja napisałam,ze pappa to glupota bo już piszesz nieprawdę,po co przekręcasz?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia, ja to 3-5 mam wpisane na wynikach z laboratorium, a max to 3 wiec mam zawyzone, tymbardziej ze pierwszy mocz mialam leukocyty 0-1 tylko.. Za dwa dni dowiem sie od lekarza, ale jesli to jakies zapalenie drog moczowych to pierwszy raz przechodze takie cos bezobjawowo :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Nie mam pojecia, ja to 3-5 mam wpisane na wynikach z laboratorium, a max to 3 wiec mam zawyzone, tymbardziej ze pierwszy mocz mialam leukocyty 0-1 tylko.. Za dwa dni dowiem sie od lekarza, ale jesli to jakies zapalenie drog moczowych to pierwszy raz przechodze takie cos bezobjawowo :D
    Az w karte zaraz spojrze przy czym to wpisane jest

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija, tutaj nie chodziło o leczenie zespołów (napisałam to), bo wiadomo że tego się nie da leczyć, ale są inne schorzenia, które można leczyć w łonie matki.

Bliźniaki są z nami :*
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze już 3 dzień mam brązowe plamienia .... nie wiem czy mam pisać do gin. W czwartek mam wizytę, nie wiem czy wogóle zawracać jej głowę....

Gratuluję udanych wizyt:-)

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, po co te klotnie tu na forum, ja mialam przeziernosc karkowa 2,2 i zadnych testow nie robilam lekarz powiedzial ze miesci sie w normie. Wiec mu zaufalam, bo on zna sie na tym co robi, z reszta bez sensu chodzic do lekarza do ktorego nie ma sie zaufania, uwazam ze w ciazy to podstawa, zaufany lekarz no i spokoj ducha, mniej nerwow dziewczyny bo Wasze maluszki to czuja :))

iNso87 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka ja mam w karcie w pierwszym badaniu przy badaniu moczu w rubryce L 3-5 a przy BAKT. d.liczne? hmm ale lekarz na wizycie mowil,ze jest ok...nie rozumiem ;D a potem w nast. badaniu po 2msc mam już tylko b/z

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Kurcze już 3 dzień mam brązowe plamienia .... nie wiem czy mam pisać do gin. W czwartek mam wizytę, nie wiem czy wogóle zawracać jej głowę....

Hmm Moni niby mowia,ze to stara krew i cos tam się oczyszcza ale jeśli jest tego sporo to zadz albo jedz na wizyte,nie stresuj się

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • JATA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ins po co tyle nerwów. Nie chcesz nie rób, nikt Ci nic nie każe. Myślę, że po prostu Twoja wiedza na temat badań prenatalnych jest dość mała, nie zdajesz sobie sprawy ze mogą one wykazać choroby mimo dobrych wyników usg. Ale jeśli Tobie to wystarczy to w porządku, nikt Tobie nic nie wytyka i nie wypomina. A Ty mimo, że Twoja wiedza jest owocem Twoich domysłów oceniasz inne matki.

Kava lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Prawda??? Ciemnogród w Polsce!!!
    Szlag trafia.
    Ale tak to u nas jest, że bardzo lubimy sie wypowiadać na temat na którym się nie znamy.
    Chyba wejdę na forum o bliźniętach i tam będę najmądrzejsza. A co??? Nie mogę???

Wybaczcie mi ten sarkastyczny mało śmieszny żart. Zwalmy to na hormony, ok?
    Już więcej nie będę, nie lubię takich brzydkich "akcji" na forach.
    Jeszcze raz przepraszam.QUOTE]

Dobrze napisalas,tu jest akurat watek GRUDNIOWE MAMUSIE a nie pappa,nifty,harmony,amnio wiec nie rozumiem czego się czepiasz?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest tego dużo.... ja 2 tyg miałam krwotok może coś zostało i teraz się oczyszcza... mam dziś online porozmawiam z położną na ten temat zobaczę co ona doradzi.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:

a badałaś progesteron?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a bierzesz jakas luteine?

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ