X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Poz!omka ja mam w karcie w pierwszym badaniu przy badaniu moczu w rubryce L 3-5 a przy BAKT. d.liczne? hmm ale lekarz na wizycie mowil,ze jest ok...nie rozumiem ;D a potem w nast. badaniu po 2msc mam już tylko b/z
    To ja juz nie wiem o co tu chodzi :p moze bakterie w moczu w ciazy to normalka :D Za dwa dni bede wiedziala :)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:43

zai2014, JATA, niania.ogg, Kava lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ins po co tyle nerwów. Nie chcesz nie rób, nikt Ci nic nie każe. Myślę, że po prostu Twoja wiedza na temat badań prenatalnych jest dość mała, nie zdajesz sobie sprawy ze mogą one wykazać choroby mimo dobrych wyników usg. Ale jeśli Tobie to wystarczy to w porządku, nikt Tobie nic nie wytyka i nie wypomina. A Ty mimo, że Twoja wiedza jest owocem Twoich domysłów oceniasz inne matki.
    Naprawde?a ja widze to inaczej,wystarczylo,ze napisałam na początku temu,ze ja nie zrobie,ot takie wyrażenie swojego zdania a tu nagle taka dyskusja... wiec nie wiem o czym piszesz? I nikogo nie oceniłam nastepna kwestia. Jeju jak to każdy lubi dodac od siebie albo dopisać komus do wypowiedzi ehehehe :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    co!????????????? Jaka selekcjaq zarodków? O losie... nie przy in vitro nie robią selekcji ZARODKÓW, plemników owszem, ale zarodki nie są wybierane jak na wystawie sklepowej.
    Zai myślę, że z powodu ivf mogło Ci wzrosnąć ryzyko, ja miałam tylko usg, ale widziałam jak babka wpisywała do komp.moje dane i po pyt.o poczęcie od razu wzrosło...

Zastanów się co piszesz, nie chodziło mi o żadną wystawę sklepową. Zarodki zawsze wybierają najsilniejsze, dodatkowo stosowana jest tez przy in vitro diagnostyka preimplantacyjna, ale nie zawsze, przeważnie u kobiet powyżej 35 roku, a czasami stosuja je tez kliniki niektóre u kobiet poniżej 35 roku. Dzięki Niania za wyjaśnienie Agniesi co to jest .

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Nie wypowiadałam się w tym temacie do tej pory ale INSO trochę sie w tym momencie zagalopowałaś.
    "Dziewczyno to na cholerę wogole o dziecko się starasz skoro myślisz negatywnie". A przepraszam kim Ty jesteś, żeby tak pisać i oceniać innych? Ja też nie zawsze pozytywnie myślę o zakończeniu ciąży, ale z całym szacunkiem do Ciebie, nie jesteś osobą która będzie oceniać moje staranie o dziecko.
    Nastepna madra która czytac nie umie,czy Ty widzisz kontekst zdania? napisałam,ze ktoś może wtedy do mnie tak powiedzieć w ten sposób,ja do nikogo tak nie powiedziałam :D matko co za ludzie brak mi slow czasem na niektóre wypowiedzi

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie zorientowalam, ze od rana zjadlam cala tabliczke czekolady!! Szok!!
    A tak na powaznie, dziewczyny nie denerwujcie sie. Kazda ma prawo miec swoje zdanie i je wypowiedziec, ale wazne jest abysmy sie wzajemnie szanowaly. Kazda sama podejmuje decyzje i pozniej z tym zyje.
    Zycze nam wszystkim, aby nasze dzieciaczki byly zdrowe, zebysmy nigdy nie musialy stac przed trudna decyzja.:*

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:09

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Wlasnie sie zorientowalam, ze od rana zjadlam cala tabliczke czekolady!! Szok!!
    A tak na powaznie, dziewczyny nie denerwujcie sie. Kazda ma prawo miec swoje zdanie i je wypowiedziec, ale wazne jest abysmy sie wzajemnie szanowaly. Kazda sama podejmuje decyzje i pozniej z tym zyje.
    Zycze nam wszystkim, aby nasze dzieciaczki byly zdrowe, zebysmy nigdy nie musialy stac przed trudna decyzja.:*
    Zazdroszcze czekolady :p ja musze ograniczac slodycze bo moje zeby psuja sie w mega szybkim tempie :o nigdy tak nie mialam :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Ja nic nie uważam, bo to Twoja decyzja. Nie jestem od mówienia co kto ma robić.
    Każdy ma własny rozum i serce. Mi nic do tego.
    Ale niestety znam kilka takich mam które miały takie wyniki (podobne oczywiście) a dzieci są/były chore.

Negatywnie nie myślę. Zesrałabyś się za przeproszeniem gdybyś przeszła to co ja.
    Ja jestem realistką. A gdybym nią nie była to nie byłabym po raz 3 w ciąży bo przecież bym pewna była, ze znowu będzie źle, prawda?

Ale ja tu wpadłam tylko na chwilkę i już sobie idę bo szkoda reszty dziewczyn.
    Nie przeszkadzam..
    Wiesz co dla mnie to smieszne co napisalas,jeden przezywa w zyciu to,ze dziecko umiera podczas porodu,inny na początku ciąży,przezywa to,ze zle dzieli się komorka i wychodzi puste jajo płodowe tak jak w moim przypadku ale wiesz co jakos się z tym pogodziłam i ani razu na forum tego nie napisałam az do dziś! Nie będę tu srala się z tym,jak to ja cierpiałam bo po co? co Ci daje ze rozstrzasasz na lewo i prawo swoja ciaze? I nie wypowiadają się za kogos,ze ktoś by "sral" jak to ladnie napisalas,bo jak widzisz nie zesralam się wcześniej i przezylam swoje,i jestem znowu w ciąży i mysle pozytywnie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:43

zai2014 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Zastanów się co piszesz, nie chodziło mi o żadną wystawę sklepową. Zarodki zawsze wybierają najsilniejsze, dodatkowo stosowana jest tez przy in vitro diagnostyka preimplantacyjna, ale nie zawsze, przeważnie u kobiet powyżej 35 roku, a czasami stosuja je tez kliniki niektóre u kobiet poniżej 35 roku. Dzięki Niania za wyjaśnienie Agniesi co to jest .

Olu, może i wybierają najsilniejsze zarodki, ale napewno nie stosują diagnostyki preimplantacyjnej za darmo. No chyba ze ktoś sobie opłacił całe IVF włącznie z badaniami PDG to i owszem. Ale za darmo Kochana nikt Ci tego nie zrobi- za duże koszty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:06

ola_35 lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie kłóćcie się , uważam, że każdy ma prawo do diagnostyki i pytań na forum. Po co od razu pisać z takimi emocjami! jesteście tutaj po to żeby sobie pomagać , a ni po to żeby sobie nawzajem podnosić ciśnienie. Zai zrobiła badanie i koniec kropka, a Wy tutaj myślałam że jesteście po to żeby ją wspierać, a nie wygarniac sobie co która robi źle-to się dopiero okaże później jak porodzicie dzieci i czy będą zdrowe.

Zai na diagnostyce zna się tej tylko lekarz genetyk, on ma doświadczenie i Ci na pewno wszystko powie. Trzymam za Ciebie kciuki żeby było wszystko dobrze.

Eve_84, MeGi2986, zai2014 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to widzisz, maleństwo dba żebyś za dużo słodkiego nie jadła;) ja rzadko mam zachcianke na slodkie, ale dzisiaj to wykorzystalam swoj limit na dlugo hehe:)
    Ale dzisiaj taki dzień, choc sobie humor czekolada poprawilam:D

ola_35, alicja_, Poz!omka. lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Wiesz co... a zresztą nie będę Cię obrażać tak jak Ty mnie obraziłaś.

Życzę Ci zatem, żebyś codziennie myślała o swojej ciąży pozytywnie!!! I tyle w tym temacie.
    Daj spokoj Eve i już się nie obrazaj bo jak już cos cytujesz to cytuj od początku mego zdania bo chyba zgubilas przy swojej wypowiedzi początek tego zdania i już robisz sama zamieszanie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    taaak, ale to jest bardzo mały odsetek przypadków, a z Twojej wypowiedzi ktoś kto nie wiele wie o ivf może wywnioskować, że zapładnia się komórki, wybiera najładniejsze zarodki a reszta aut do kosza, o już nie są potrzebne. Tak wybiera się najładniejszego na początek, ale rzadko udaje się za pierwszym razem ,więc później wykorzystuję się resztę. Jestem może przeczulona, przez podejście kościoła itp.wszędzie wciskają ludziom nieświadomym, że in vitro to złooooo.

niania.ogg lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte to masz ciężko sytuacje;/ czyli jak pojdziesz na L4 z jakiegoś poważnego powodu to wtedy tez lipa?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    To ja juz nie wiem o co tu chodzi :p moze bakterie w moczu w ciazy to normalka :D Za dwa dni bede wiedziala :)
    Ja sama nie wiem o co chodzi,ale w wynikach nie mam napisanego,ze cos jest liczne itp. wiec nie wiem czemu polozna tak wpisala mi do karty ciąży? :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte a nie masz mozliwosci pracowac lzej?? Przepraszam tak w sumie nie pamietam jak pracujesz i czym sie zajmujesz...

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ