Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:oj ciężko Was nadrobić. Ja dziś w związku z kiepską pogodą wzięłam się za porządki i prasowanie, narobiłam się jak głupia a teraz odpoczywam.
któraś pisała, że zajada się słodki i że to na córkę, więc u mnie było zupełnie odwrotnie, zajadałam się słodkim i mam syna także nic nie jest przesądzonechociaż mam nadzieje,ze teraz będzie inaczej
Moni wes taryfe albo popros Kogos.justyna14 lubi tę wiadomość
-
MeGi2986 wrote:Mam tak samo, kredyt na wiele lat, mozemy z mezem liczyc tylko na siebie, pozniej przez rok 80% wyplaty, i troszke czasami sie martwie. Ale wiem tez ze inni maja gorzej, a sobie radza, wiec trzeba bedzie spiac dupe i tez jakos poradzic:)
Ehh no właśnie jeszcze jakby ta rata jakaś przyjaźniejsza była... No ale z drugiej strony nikt nam nie kazał kupować nowego mieszkania, z rynku wtórnego były względnie tańsze ale znowu czynsze po 800 zł no i skorzystaliśmy z MDMu więc w sumie na jedno by nam wyszło a chcieliśmy te 3 pokoje no i teraz dobrze bo dziecia nie było jeszcze w planach ale wiadomo mieszkania nie kupuje się na rok ani dwa.
A tymczasem mieszkamy 5 mcy a dzieć już w drodzewięc dobrze że będzie mieć swój pokój
-
justyna14 wrote:a teraz przykra wiadomość, którą żyję od 15.06.15, mój brat rozstaje się z żoną, po 1,5 roku małżeństwa
nigdy jej nie lubiłam, ale przykro mi, zwłaszcza, że to jej decyzja nie jego, bo ma chyba kogoś na boku
Po 1,5 roku?? Matko.. to po co się wogóle chajtała z nim... ehh.. przykra sprawa ale jak mówisz ze jej nie lubiłaś... to może od początku coś bylo z nia nie tak tylko brat tego nie widział? -
Moni rozumiem,to super pewnie będzie dobrze,tak jakies może cos przejściowe
Acik tak jak my,z tym,ze ja chyba teraz wolalabym 4 pokoje;p bo jak drugie wyrośnie to z Mezem będziemy musieli się wynieść z sypialni i od nowa pokoj robicnie ma mowy,zeby w razie jakby dziewczynka się urodzila,zeby były razem w pokoju bo roznica będzie 7 lat i jak jest możliwość naszego przeniesienia się to wole oddac pokoj dziecku mniejszemu
A jak chlopiec by był to już wogole.. ;P
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie moge za wami nadarzyc szok tyle naskrobalyscie ja wrocilam z kawki i leze a co wolno mi. Suerte moze lepiej odpoczywac w domu niz meczyc sie w pracy niestety wiem jak to jest w Angli z tymi zwolnieniami w ciazy:(
Azande lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze u mnie jeszcze niewiadomo co bedzie, ale ja to patrzac na Was to w zadnym kierunku mi nie idzie;)
Acikk masz racje, nikt nie kazał ale wlasnie jak sie chce miec cos swojego to trzeba niestety placic. Nam sie udalo kupic na rynku wtornym mieszkanie, 4 ppokojowe, ale juz wyremontowane i praktycznie wyposazone w nowy sprzet i meble, wiec na szczescie zostalo nam tylko mieszkac, cieszyc sie soba i placic;) -
No my mamy 3 ale zostawiliśmy największy wolny - w razie czego będzie można go jakoś fajnie zagospodarować i przedzielić kawałek żeby każdy miał jakiś swój kącik
bo wynieśc nie bardzo mielibysmy się gdzie - salon mamy z aneksem kuchennym i nie ma drzwi tylko przejście bezpośrednio z przedpokoju więc już zero intymności by było hehe
Ale o czym ja wogóle mówie jeszcze się nawet Antonell nie urodził który zajmie największy pokój na chacieod małego ustawiony
-
MeGi to super się masz, ja teraz też bym wolała mieć urządzone bo tak to urządziłam se sama i co chwile mi coś nie pasuje ha ha
a mogę mieć tylko do siebie pretensje bo każde jedno gniazdko i lampke sama wybrałam gdzie ma być
nawet ścianki w pokojach bo mieliśmy jeszcze możliwość małych zmian
a tak bym miała gotowe i bym se nie pluła w brode że mogłam to inaczej zrobić, a weź tu babie dogodź
-
Acikk wrote:No my mamy 3 ale zostawiliśmy największy wolny - w razie czego będzie można go jakoś fajnie zagospodarować i przedzielić kawałek żeby każdy miał jakiś swój kącik
bo wynieśc nie bardzo mielibysmy się gdzie - salon mamy z aneksem kuchennym i nie ma drzwi tylko przejście bezpośrednio z przedpokoju więc już zero intymności by było hehe
Ale o czym ja wogóle mówie jeszcze się nawet Antonell nie urodził który zajmie największy pokój na chacieod małego ustawiony
-
nick nieaktualnyNasz jeden pokoj jest polaczony z kuchnia i tam mamy zrobiona jadalnie. Ale zawsze jakbysmy narobili dzieciow to mozna sciane postawic i bedzie kolejny pokoj:) salon w sumie tez moze sluzyc jako sypialnia, ale narazie mozemy cieszyc sie swoim kątem;). Ja z jednej strony lubie remonty, aranżacje i pewnie kiedys bedziemy tam robic remont juz tak na 100% po naszemu. Ale poki co to nie moge powiedziec, wczesniejsi lokatorzy mieli gust wiec nie wstyd kogos zaprosic;)
-
Justyna to mloda dziewczyna,choc to nie regula,ja miałam tyle jak bylam w ciąży
a mój były za to nadrabial imprezami i nie dorosl do tego żeby być w związku i mieć dziecko.
U mnie Tesciowa dala nr do jakiegoś glazurnika.. matko już mi rece opadają od tej łazienki,ma pojutrze się odezwac bo auto ma popsute i nie ma jak teraz. Już się modle o to,po ostatnich akcjach,zeby ten chociaż ulozyl w mig.. -
justyna14 wrote:ona miałam 21 lat jak wychodziła za niego, chyba to jest powód, gówniara się nie wyszalała i teraz "bryka" eh. szkoda mi rodziców bo dużo ich to kosztuje....
Justyna myślę że to jednak kwestia charakteru... Ja wychodziłam za mąż rok temu czyli miałam 25 ale z moim mężem jestem od 18 wiec też za dużo nie "poszalałam"oczywiście nie wiem co będzie kiedyś
ale myślę że to zależy już głównie od nas samych.
-
MeGi2986 wrote:Nasz jeden pokoj jest polaczony z kuchnia i tam mamy zrobiona jadalnie. Ale zawsze jakbysmy narobili dzieciow to mozna sciane postawic i bedzie kolejny pokoj:) salon w sumie tez moze sluzyc jako sypialnia, ale narazie mozemy cieszyc sie swoim kątem;). Ja z jednej strony lubie remonty, aranżacje i pewnie kiedys bedziemy tam robic remont juz tak na 100% po naszemu. Ale poki co to nie moge powiedziec, wczesniejsi lokatorzy mieli gust wiec nie wstyd kogos zaprosic;)
-
iNso87 wrote:Justyna to mloda dziewczyna,choc to nie regula,ja miałam tyle jak bylam w ciąży
a mój były za to nadrabial imprezami i nie dorosl do tego żeby być w związku i mieć dziecko.
U mnie Tesciowa dala nr do jakiegoś glazurnika.. matko już mi rece opadają od tej łazienki,ma pojutrze się odezwac bo auto ma popsute i nie ma jak teraz. Już się modle o to,po ostatnich akcjach,zeby ten chociaż ulozyl w mig..7w3d 💔