X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męza mam w pracy? A ja prawka nie mam. Poczekam co napisze.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz przykra wiadomość, którą żyję od 15.06.15, mój brat rozstaje się z żoną, po 1,5 roku małżeństwa :/ nigdy jej nie lubiłam, ale przykro mi, zwłaszcza, że to jej decyzja nie jego, bo ma chyba kogoś na boku :/

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    oj ciężko Was nadrobić. Ja dziś w związku z kiepską pogodą wzięłam się za porządki i prasowanie, narobiłam się jak głupia a teraz odpoczywam.

któraś pisała, że zajada się słodki i że to na córkę, więc u mnie było zupełnie odwrotnie, zajadałam się słodkim i mam syna także nic nie jest przesądzone :)
    Ja pisałam pare postow przed ehehe ale u mnie jak jadlam słodkie to Mala urodzila się :) chociaż mam nadzieje,ze teraz będzie inaczej ;D

Moni wes taryfe albo popros Kogos.

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gina mam. 28 km poczekam co napisze spawdzałam doplerem serducho bije i jrst ruchliwe :-)

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Mam tak samo, kredyt na wiele lat, mozemy z mezem liczyc tylko na siebie, pozniej przez rok 80% wyplaty, i troszke czasami sie martwie. Ale wiem tez ze inni maja gorzej, a sobie radza, wiec trzeba bedzie spiac dupe i tez jakos poradzic:)

Ehh no właśnie jeszcze jakby ta rata jakaś przyjaźniejsza była... No ale z drugiej strony nikt nam nie kazał kupować nowego mieszkania, z rynku wtórnego były względnie tańsze ale znowu czynsze po 800 zł no i skorzystaliśmy z MDMu więc w sumie na jedno by nam wyszło a chcieliśmy te 3 pokoje no i teraz dobrze bo dziecia nie było jeszcze w planach ale wiadomo mieszkania nie kupuje się na rok ani dwa.
    A tymczasem mieszkamy 5 mcy a dzieć już w drodze :) więc dobrze że będzie mieć swój pokój :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a teraz przykra wiadomość, którą żyję od 15.06.15, mój brat rozstaje się z żoną, po 1,5 roku małżeństwa :/ nigdy jej nie lubiłam, ale przykro mi, zwłaszcza, że to jej decyzja nie jego, bo ma chyba kogoś na boku :/

Po 1,5 roku?? Matko.. to po co się wogóle chajtała z nim... ehh.. przykra sprawa ale jak mówisz ze jej nie lubiłaś... to może od początku coś bylo z nia nie tak tylko brat tego nie widział?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni rozumiem,to super pewnie będzie dobrze,tak jakies może cos przejściowe :)
    Acik tak jak my,z tym,ze ja chyba teraz wolalabym 4 pokoje;p bo jak drugie wyrośnie to z Mezem będziemy musieli się wynieść z sypialni i od nowa pokoj robic ;) nie ma mowy,zeby w razie jakby dziewczynka się urodzila,zeby były razem w pokoju bo roznica będzie 7 lat i jak jest możliwość naszego przeniesienia się to wole oddac pokoj dziecku mniejszemu ;) A jak chlopiec by był to już wogole.. ;P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to szybko ale w tych czasach to jest dość nawet można by powiedzieć dluugo jak na malzenstwo..tyle tych rozwodow ;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie moge za wami nadarzyc szok tyle naskrobalyscie ja wrocilam z kawki i leze a co wolno mi. Suerte moze lepiej odpoczywac w domu niz meczyc sie w pracy niestety wiem jak to jest w Angli z tymi zwolnieniami w ciazy:(

Azande lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie jeszcze niewiadomo co bedzie, ale ja to patrzac na Was to w zadnym kierunku mi nie idzie;)
    Acikk masz racje, nikt nie kazał ale wlasnie jak sie chce miec cos swojego to trzeba niestety placic. Nam sie udalo kupic na rynku wtornym mieszkanie, 4 ppokojowe, ale juz wyremontowane i praktycznie wyposazone w nowy sprzet i meble, wiec na szczescie zostalo nam tylko mieszkac, cieszyc sie soba i placic;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy 3 ale zostawiliśmy największy wolny - w razie czego będzie można go jakoś fajnie zagospodarować i przedzielić kawałek żeby każdy miał jakiś swój kącik :) bo wynieśc nie bardzo mielibysmy się gdzie - salon mamy z aneksem kuchennym i nie ma drzwi tylko przejście bezpośrednio z przedpokoju więc już zero intymności by było hehe :D
    Ale o czym ja wogóle mówie jeszcze się nawet Antonell nie urodził który zajmie największy pokój na chacie :D od małego ustawiony :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi to super się masz, ja teraz też bym wolała mieć urządzone bo tak to urządziłam se sama i co chwile mi coś nie pasuje ha ha :D a mogę mieć tylko do siebie pretensje bo każde jedno gniazdko i lampke sama wybrałam gdzie ma być :P nawet ścianki w pokojach bo mieliśmy jeszcze możliwość małych zmian :D a tak bym miała gotowe i bym se nie pluła w brode że mogłam to inaczej zrobić, a weź tu babie dogodź :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona miałam 21 lat jak wychodziła za niego, chyba to jest powód, gówniara się nie wyszalała i teraz "bryka" eh. szkoda mi rodziców bo dużo ich to kosztuje....

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a co do przyjemniejszych spraw, to w lipcu robia nam łazienkę i chyba zaraz po tym się przeprowadzamy :) marzę już o tym :)

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No my mamy 3 ale zostawiliśmy największy wolny - w razie czego będzie można go jakoś fajnie zagospodarować i przedzielić kawałek żeby każdy miał jakiś swój kącik :) bo wynieśc nie bardzo mielibysmy się gdzie - salon mamy z aneksem kuchennym i nie ma drzwi tylko przejście bezpośrednio z przedpokoju więc już zero intymności by było hehe :D
    Ale o czym ja wogóle mówie jeszcze się nawet Antonell nie urodził który zajmie największy pokój na chacie :D od małego ustawiony :D
    No my wlasnie pojdziemy won do salonu w którym tez mamy aneks;p ale to i tak tylko tyle,ze spac tam będziemy i tyle także nie przejmuje się ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz jeden pokoj jest polaczony z kuchnia i tam mamy zrobiona jadalnie. Ale zawsze jakbysmy narobili dzieciow to mozna sciane postawic i bedzie kolejny pokoj:) salon w sumie tez moze sluzyc jako sypialnia, ale narazie mozemy cieszyc sie swoim kątem;). Ja z jednej strony lubie remonty, aranżacje i pewnie kiedys bedziemy tam robic remont juz tak na 100% po naszemu. Ale poki co to nie moge powiedziec, wczesniejsi lokatorzy mieli gust wiec nie wstyd kogos zaprosic;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to mloda dziewczyna,choc to nie regula,ja miałam tyle jak bylam w ciąży ;) a mój były za to nadrabial imprezami i nie dorosl do tego żeby być w związku i mieć dziecko.
    U mnie Tesciowa dala nr do jakiegoś glazurnika.. matko już mi rece opadają od tej łazienki,ma pojutrze się odezwac bo auto ma popsute i nie ma jak teraz. Już się modle o to,po ostatnich akcjach,zeby ten chociaż ulozyl w mig..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ona miałam 21 lat jak wychodziła za niego, chyba to jest powód, gówniara się nie wyszalała i teraz "bryka" eh. szkoda mi rodziców bo dużo ich to kosztuje....

Justyna myślę że to jednak kwestia charakteru... Ja wychodziłam za mąż rok temu czyli miałam 25 ale z moim mężem jestem od 18 wiec też za dużo nie "poszalałam" :P oczywiście nie wiem co będzie kiedyś :) ale myślę że to zależy już głównie od nas samych.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Nasz jeden pokoj jest polaczony z kuchnia i tam mamy zrobiona jadalnie. Ale zawsze jakbysmy narobili dzieciow to mozna sciane postawic i bedzie kolejny pokoj:) salon w sumie tez moze sluzyc jako sypialnia, ale narazie mozemy cieszyc sie swoim kątem;). Ja z jednej strony lubie remonty, aranżacje i pewnie kiedys bedziemy tam robic remont juz tak na 100% po naszemu. Ale poki co to nie moge powiedziec, wczesniejsi lokatorzy mieli gust wiec nie wstyd kogos zaprosic;)
    No tak to można zrobić scianke i rzeczywiście pokoj a u Nas niestety jest typowy aneks i raczej tu sciana to lipa by była i mala kuchnia waska i z reszta kuchnia jest z salonem i tak wiec gości gdzies tez trzeba przyjmować a sypialni wtedy z tego nie zrobie ;p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna to mloda dziewczyna,choc to nie regula,ja miałam tyle jak bylam w ciąży ;) a mój były za to nadrabial imprezami i nie dorosl do tego żeby być w związku i mieć dziecko.
    U mnie Tesciowa dala nr do jakiegoś glazurnika.. matko już mi rece opadają od tej łazienki,ma pojutrze się odezwac bo auto ma popsute i nie ma jak teraz. Już się modle o to,po ostatnich akcjach,zeby ten chociaż ulozyl w mig..
    nie reguła oczywiście ale w jej przypadku to o dorosłości psychicznej bedzie pewnie można mówić za jakieś 10 lat.

7w3d 💔
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ