X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    wtedy zarabiam 1/3 wypłaty, ale tu L4 mi nie dadzą na ciążę...
    Kurde to nieciekawie, tzn nie wiem jaka masz sytuacje ogolnie materialna bo jeżeli np.u Kogos Chlopak/Mąż dobrze zarabia to wtedy można sobie pozwolić na to,zeby przestać pracować i zajac się sobą i ciaza.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowalam bez umowy i od czerwca juz nie pracuje, chcialam pociagnac do wrzesnia ale nie dalo rady. Moj zarabia srednio, na tyle zeby oplacic mieszkanie i kupic jedzenie, z reszta pomoga nam jakos rodzice :( Z wielu przyjemnosci trzeba bedzie zrezygnowac ale przynajmniej mam swiadomosc ze moje malenstwo moze w spokoju sobie tam rosnac, bez ciaglego biegu i stresu :) Wiec czasami warto miec mniej materialnie ale za to zyskuje sie co innego :) To tak tylko na moim przykladzie :p

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz moja siostra mieszka w uk , dwa razy tam rodzila i tez byla pod taka presja swojego meza..pracowala do 9miesiaca, bo kasa kasa...zal mi bylo jej czasami jak ciagle taka wymeczona i wgl..nie miala czasu cieszyc sie ciaza. Pieniadze sa wazne ale ja uwazam ze nie najwazniejsze. Zrob tak jak Ty chcesz, nie sugeruj sie presja innych, to nie oni nosza w sobie dziecko :p Jesli nie czujesz sie na silach to masz prawo byc egoistka bo to Ty teraz dbasz o tego maluszka :)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja czuję straszną presję ze strony teściowej i babci Mojego... ciągle gadają Mojemu przez tel, żebym pracowała do porodu, to więcej zarobię. i czasem aż płakać mi się chce z tej niemocy...
    Jeju o rzeczywiście :/ ot i mi wsparcie. Ja rozumie jak Ktos dobrze się czuje to może i do porodu sobie pracuje ale jak Ktos zle znosi ciaze to trzeba to zrozumieć a nie jeszcze gadac ciągnij robote.. eh

Poz!omka mi się umowa konczy z koncem roku także jeszcze na szczęście mam płatne i potem przez ZUS macierzynki ale rok i dalej już lipa,nic nie mam tylko pensje Małża a jest jeszcze druga Lalka w domu,ale nie zaluje,ze zdecydwoalismy teraz i ze szybko wyszlo,bo najpierw chciałam czekac do końca grudnia ale co z tego,a jak by mi nie przedluzyli już umowy, teraz niestety na stale to graniczy z cudem przynajmniej jeśli chodzi o moja prace.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, Suerte, współczuje Wam :(
    To ja tu sie kurde martwie jak to będzie jak dziecko będzie a ja bede mieć "tylko" 80%... No ale my też mamy kredyt spory więc z jednej wypłaty wogóle nie byłoby opcji :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:39

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik no wlasnie jeszcze ten kredyt..ja teraz o tym nie mysle,ale jak już ja pracy mieć nie będę,nie wiem co robic będę.
    Suerte nie przesadzasz wogole,jezeli Mąż Tobie mowi zebys została w domu to super,nie słuchaj nikogo innego,gorzej jak i On by powiedział idz do pracy.. to już trochę lipa.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Kurcze już 3 dzień mam brązowe plamienia .... nie wiem czy mam pisać do gin. W czwartek mam wizytę, nie wiem czy wogóle zawracać jej głowę....

Gratuluję udanych wizyt:-)
    zawracać, to może być niski progestron np. Każde plamienie należy zgłosić.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja zmienię temat: coraz bardziej się zastanawiam czy dam radę ciągnąć w pracy do listopada... wczoraj po pracy popłakałam się z bólu pleców, brzucha i wszystkiego co możliwe... nie wiem co robić, bo tutaj L4 nie dostanę, więc nie pracuję = nie zarabiam, ech...
    kochana a jaką masz tą pracę? może warto z pracodawcą pogadać, coś może uda się wymyślić, żeby Cię odciążyć choć trochę? a może L4 na ciążę nie dostaniesz a na problemy z kręgosłupem?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Mąż też mi mówi, żebym została w domu, ale ja mam wyrzuty sumienia wtedy, że "a może przesadzam? tyle kobiet pracuje do 9 miesiąca..." :(
    Suerte ja żebym miala stac 8h to tez by mnie wszystko bolalo:( takze wydaje mi sie, ze skoro maz Ci sam mowi zebys zostala w domu to go posluchaj, a nie tam tesciowej czy babci...prawda jest taka, ze jak Ty bedziesz zle sie czula to malenstwo tez to odczuje. Nie przesadzasz.

• Poz!omka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie balam co to bedzie jak o jedna wyplate mniej bedzie, balam sie klotni o kase, ze moj cos mi powie na ten temat ze nie pracuje tak szybko, a jestem pozytywnie zaskoczona :) zadnego wypominania , zrozumial to :) Sam widzial ze nie jestem w stanie robic tyle w domu co przed ciaza to co dopiero w pracy. Widzialam w czarnych barwach ten czas bez pracy, ale teraz sie ciesze ze juz nie pracuje, mamy wiecej czasu dla siebie, mam mniej nerwow no i mam czas na to zeby zaglebiac sie w ciaze :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wlasnie dostałam od listonosza z sadu az 8 listow :D z wydzialu ksiąg wieczystych...matko to to tyle papierów? :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore 3* dziennie duphaton do tego relanium .... co moge jeszcze zrobić ? Napisałam już do gin. Bo dziś mi węcej leci niż przez ost.2 dni. Staram się jak najwięcej leżec.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieniadz rzecz nabyta, jesli nie czujesz sie na silach to nie ma co :) zobaczysz ze poczujesz sie lepiej jak wreszcie bedziesz miala czas zeby cieszyc sie ciaza, wypoczywac i objadac sie :p

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja sie balam co to bedzie jak o jedna wyplate mniej bedzie, balam sie klotni o kase, ze moj cos mi powie na ten temat ze nie pracuje tak szybko, a jestem pozytywnie zaskoczona :) zadnego wypominania , zrozumial to :) Sam widzial ze nie jestem w stanie robic tyle w domu co przed ciaza to co dopiero w pracy. Widzialam w czarnych barwach ten czas bez pracy, ale teraz sie ciesze ze juz nie pracuje, mamy wiecej czasu dla siebie, mam mniej nerwow no i mam czas na to zeby zaglebiac sie w ciaze :)
    Poz!omka to super,u mnie Małż tez mowi,ze będę z dziecmi jakby co,ale ja poki co podchodzę do tego z dystansem bo czas może wszystko zmienić ;) Wiadomo,ze wolalabym z dziecmi siedzieć w domu ale z drugiej strony to rowna się temu,ze Małż będzie naginal podwojnie żeby starczylo nam na wszystko.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Biore 3* dziennie duphaton do tego relanium .... co moge jeszcze zrobić ? Napisałam już do gin. Bo dziś mi węcej leci niż przez ost.2 dni. Staram się jak najwięcej leżec.
    To może pojedz do gina,skoro więcej leci.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Poziomka, Suerte, współczuje Wam :(
    To ja tu sie kurde martwie jak to będzie jak dziecko będzie a ja bede mieć "tylko" 80%... No ale my też mamy kredyt spory więc z jednej wypłaty wogóle nie byłoby opcji :/
    Mam tak samo, kredyt na wiele lat, mozemy z mezem liczyc tylko na siebie, pozniej przez rok 80% wyplaty, i troszke czasami sie martwie. Ale wiem tez ze inni maja gorzej, a sobie radza, wiec trzeba bedzie spiac dupe i tez jakos poradzic:)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ciężko Was nadrobić. Ja dziś w związku z kiepską pogodą wzięłam się za porządki i prasowanie, narobiłam się jak głupia a teraz odpoczywam.

któraś pisała, że zajada się słodki i że to na córkę, więc u mnie było zupełnie odwrotnie, zajadałam się słodkim i mam syna także nic nie jest przesądzone :)

7w3d 💔
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ