X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo jest i tak wskoczyl mi 5 miesiac :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Oooo jest i tak wskoczyl mi 5 miesiac :)

Jak to dumnie brzmi :D 18 tydzień to 18 tydzień, ale być w piątym miesiacu to już coś :D Hi Hi :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nawet niewiem kiedy to zlecialo :)

A jak u was z jedzeniem miesa i wedlin bo u mnie krucho zjem troche i juz mi nie smakuje a wedklina to juz wogole i teraz mnie strasza ze jak nie bede jadla miesa to wkoncu nabawie sie anemii kiedy ja wogole nie mam ochoty na mieso :(

czarnamaalina lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia myślę że nie ma sensu sie zmuszać.
    Tym bardziej jak wyniki masz OK. W razie czego lekarz Ci da jakieś dodatkowe witaminki :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze Acikk ze u ciebie tez lada moment zaczyna sie 5 miesiac :))

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mięso jem zarówno jak i Warzywa. A teraz zgotowałam sobie cały gar pysznego kapuśniaku :-D jakby coś to zapraszam :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam botwinke dzis babcia mojego gotuje zupy i zawsze przyniesie bo moj to miesozerca jest i obiad bez miesa to nie obiad a dla mnie teraz mieso mogloby nieistniec :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zaczyna się w piątek dlatego byłam ciekawa czy od konca czy od początku 18 tyg to będzie liczone :)
    Kurde w sobote byliśmy na imprezie i tamci znajomi jeszcze nie wiedzieli że czekamy na Dzidzi i nikt, NIKT nie zauważył (a było tam z 15 osób :P)

Madziasek ja chętnie:D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja mięso jem zarówno jak i Warzywa. A teraz zgotowałam sobie cały gar pysznego kapuśniaku :-D jakby coś to zapraszam :-D

Madzisek, ja mam niedaleko :-D

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam :-D

Pchełka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrobię się czasowo, ale dziękuję za zaproszenie ;-)
    Nie wykluczam odwiedzin, jak już urodzimy :-D I oczywiście zapraszam do siebie :-)

• lips Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, przynajmniej mam pocieszenie ze bten uciskający ból brzucha nie dotyczy tylko mnie. Jak będę u lekarza to się podpytam czy to coś niepokojącego.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips a kiedy masz wizyte mnie tez niepokaja te bolesci brzucha i twardnienie brzucha kiedy chodze ale jeszcze kilka dni i sie dowiem co i jak.

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie tez boli brzuch i plecy w okolicy ledzwiowej. Moze to normalne skoro az tylu przyszlym mama to doskwiera. Pozdrawiam Was serdecznie!

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienil mi sie TP na 27.11, wychodzi ze jestem w 17t3d, lekarz powiedzial mi ze TP ustala sie do 20t, bo pozniej to juz dzieci rozwijaja sie inaczej, jedno szybciej rosnie od drugiego i jest znaczenie ktory to tydzien np w 29 t gdy tak naprawde jest to 30 tydzien. A przy samym porodzie gdy bedzie wszystko ok to czy urodze w 39t czy w 40t czy w 41 to bez roznicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa a jak sie czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia strasznie przeziebiona jestem, straszny katar mam, gardlo mnie boli, glowa, mam stan podgoraczkowy. Brzuszek juz mniej boli, pocieszajace jest to ze czuje ruchy malucha. Mam duzo pic wody, a ona juz mi obrzydla, no ale jak trzeba to trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Misia strasznie przeziebiona jestem, straszny katar mam, gardlo mnie boli, glowa, mam stan podgoraczkowy. Brzuszek juz mniej boli, pocieszajace jest to ze czuje ruchy malucha. Mam duzo pic wody, a ona juz mi obrzydla, no ale jak trzeba to trzeba.

Pchelkaa, pij i nadrabiaj ubytek wód. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok.
    A mówiłaś lekarzowi o Augmentinie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa to kuruj sie i pij duzo wody jestes pod dobra opieka i bedzie wszystko dobrze najwazniejsze ze z dzidzia jest ok wszystkie trzymamy za was kciuki:)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka słuchaj zaleceń i pij dużo :-) trzymam kciuki żeby wszystko było Dobrze

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ