X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo jest i tak wskoczyl mi 5 miesiac :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Oooo jest i tak wskoczyl mi 5 miesiac :)

Jak to dumnie brzmi :D 18 tydzień to 18 tydzień, ale być w piątym miesiacu to już coś :D Hi Hi :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nawet niewiem kiedy to zlecialo :)

A jak u was z jedzeniem miesa i wedlin bo u mnie krucho zjem troche i juz mi nie smakuje a wedklina to juz wogole i teraz mnie strasza ze jak nie bede jadla miesa to wkoncu nabawie sie anemii kiedy ja wogole nie mam ochoty na mieso :(

czarnamaalina lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia myślę że nie ma sensu sie zmuszać.
    Tym bardziej jak wyniki masz OK. W razie czego lekarz Ci da jakieś dodatkowe witaminki :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze Acikk ze u ciebie tez lada moment zaczyna sie 5 miesiac :))

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mięso jem zarówno jak i Warzywa. A teraz zgotowałam sobie cały gar pysznego kapuśniaku :-D jakby coś to zapraszam :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam botwinke dzis babcia mojego gotuje zupy i zawsze przyniesie bo moj to miesozerca jest i obiad bez miesa to nie obiad a dla mnie teraz mieso mogloby nieistniec :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zaczyna się w piątek dlatego byłam ciekawa czy od konca czy od początku 18 tyg to będzie liczone :)
    Kurde w sobote byliśmy na imprezie i tamci znajomi jeszcze nie wiedzieli że czekamy na Dzidzi i nikt, NIKT nie zauważył (a było tam z 15 osób :P)

Madziasek ja chętnie:D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ja mięso jem zarówno jak i Warzywa. A teraz zgotowałam sobie cały gar pysznego kapuśniaku :-D jakby coś to zapraszam :-D

Madzisek, ja mam niedaleko :-D

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam :-D

Pchełka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrobię się czasowo, ale dziękuję za zaproszenie ;-)
    Nie wykluczam odwiedzin, jak już urodzimy :-D I oczywiście zapraszam do siebie :-)

• lips Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, przynajmniej mam pocieszenie ze bten uciskający ból brzucha nie dotyczy tylko mnie. Jak będę u lekarza to się podpytam czy to coś niepokojącego.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips a kiedy masz wizyte mnie tez niepokaja te bolesci brzucha i twardnienie brzucha kiedy chodze ale jeszcze kilka dni i sie dowiem co i jak.

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie tez boli brzuch i plecy w okolicy ledzwiowej. Moze to normalne skoro az tylu przyszlym mama to doskwiera. Pozdrawiam Was serdecznie!

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienil mi sie TP na 27.11, wychodzi ze jestem w 17t3d, lekarz powiedzial mi ze TP ustala sie do 20t, bo pozniej to juz dzieci rozwijaja sie inaczej, jedno szybciej rosnie od drugiego i jest znaczenie ktory to tydzien np w 29 t gdy tak naprawde jest to 30 tydzien. A przy samym porodzie gdy bedzie wszystko ok to czy urodze w 39t czy w 40t czy w 41 to bez roznicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 15:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa a jak sie czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia strasznie przeziebiona jestem, straszny katar mam, gardlo mnie boli, glowa, mam stan podgoraczkowy. Brzuszek juz mniej boli, pocieszajace jest to ze czuje ruchy malucha. Mam duzo pic wody, a ona juz mi obrzydla, no ale jak trzeba to trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Misia strasznie przeziebiona jestem, straszny katar mam, gardlo mnie boli, glowa, mam stan podgoraczkowy. Brzuszek juz mniej boli, pocieszajace jest to ze czuje ruchy malucha. Mam duzo pic wody, a ona juz mi obrzydla, no ale jak trzeba to trzeba.

Pchelkaa, pij i nadrabiaj ubytek wód. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok.
    A mówiłaś lekarzowi o Augmentinie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa to kuruj sie i pij duzo wody jestes pod dobra opieka i bedzie wszystko dobrze najwazniejsze ze z dzidzia jest ok wszystkie trzymamy za was kciuki:)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka słuchaj zaleceń i pij dużo :-) trzymam kciuki żeby wszystko było Dobrze

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ