X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie przemeczaj sie i moze powiedz komus, niech maja Ci na oku i wyreczaja w obowiazkach.

Ze mna chyba cos nie tak :-( biore antybiotyk augmentin od 5 dni, a dzi tem 37,7, katar, bol gardla. A przeziebiona nie bylam :-( bylam pewna ze jak biore antybiotyk to mnie nic nie wezmie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, Augmentin jest specyficznym antybiotykiem i nie działa na wszystkich. Np na mnie i mojego najstarszego syna nie działa.Dodatkowo, on dostaje po nim wysypki, takiej drobnej, pokrzywkowatej. Moja koleżanka ma ten sam problem.
    Ja zawsze to mówię lekarzowi.
    Być może na Ciebie też nie działa. Ja bym poszła do lekarza, bo ogólnie jesi gorączka utrzymuje się po 3 dniach brania antybiotyku to coś jest nie tak.

Moni, no nie szalej z tym sprzątaniem. Musisz się trochę oszczędzać.
    Brązowa krew to jeszcze nic strasznego, ale normalnie na Ciebie naskarżę ;-)

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na dodatek rodzice dzisiaj będą u nas chciałam dzisiaj poleżec no ale się nie da.... w czwartek wizyta. N a cale szczęście mam detektor popołudniu spprawdzę jak młody.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano również odwiedzilam IP - plamienie i to spore....przyczyny brak..
    Wszystko oki, maluch ruchliwy, serduszko 140 ( jak dla mnie szybkie tetno:)
    We wtorek mam wizytę u swojego gin.

Spokojnej niedzieli - nasz zaczeła się ciut nerwowo:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka. Dlatego nie panikuję bo to stara krew myślę że to z ostatniego krwotoku.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Pchełka. Dlatego nie panikuję bo to stara krew myślę że to z ostatniego krwotoku.

Pewnie tak, ale lepiej dmuchać na zimne i troszkę bardziej się oszczędzać ;-)

Jaką macie pogodę, bo u nas raz słońce, raz deszcz :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja tak niektóre z Was nie cieszę się dobrym nastrojem... znów zaczyna mi się lęk czy z dzieckiem wszystko w porządku, czy żyje (to dlatego,że poprzednią ciążę poroniłam) a wizytę mam dopiero 10 lipca...już się nie umiem doczekać aż mały da o sobie znać... dwa dni temu po obiedzie poczułam jakby mnie coś dotknęło od środka, takie delikatne muśnięcie, jakby skrzydła motylka, ale to chyba jeszcze za wcześnie na dziecko i pewnie jelita dały o sobie znać...

a pogoda u nas koszmarna... okropne ulewy. Teraz przestało lać, ale jest strasznie szaro, co nie sprzyja dobremu nastrojowi ;)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:42

Madzia890722 lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pogoda do kitu brak energii :( u nas dzis wystepuje kabaret i jakies zespoly moze mi sie humor poprawi. Ja dzidzie czuje od piatku i niewiem jak to opisac ale wiem ze to to i juz sie nie moge kopniaczkow mocnych doczekac:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,u Nas wszystko w porzadku:) procz tego,ze wlasnie burza przeszla z wielkim deszczem. Najadlam sie dzis plackow ziemniaczanych z chlodnikiem i chyba mi ocet w nim poszkodzil bo zoladek boli strasznie;/ eh i wes tu cos zjedz;) poza tym od dwoch dni bola mnie jajniki jak na okres. Z rana jak wstaje to czasem nie moge sie przewrocic z prawego boku na lewy bo podbrzusze boli,nie wiem czemu. Ide wlasnie posluchac swego Pimpuszka Malego,jak tam sobie plywa:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sorry ze nie pisze ale ja nadal w szpitalu,jak miałam wychodzić w piatek to w czwartek distalam bólów brzucha po prawej stronie, straszne były ale to chyba macica naciskała na jakis nerw i dostalam kroplowke teraz jest ok może jutro wyjde;)
    Pozdrowionka

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram przez ten ocet albo szczypior;( mam takie bole zoladka,skurcze i wszystko.. ;/
    I nie dziwne,ze przez ciaze potem czlowiek obrzydza sie swoimi ulubionymi daniami..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas w porzadku wszystko. Nadal leze caly czas.

Na mnie Augmentin tez nie dzialal jak kiedys bralam.

Martosza83 ciekawe z jakiego powodu.. najwazniejsze ze z dzidzią wszystko w porządku

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienilam sobie termin na 6.12 bo tak mi wychodzi wedlug USG.

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis mamy pierwszą rocznicę ślubu :)
    Jakby miejscowość ktoś rok temu powiedział że zamiast pić driny będziemy ją obchodzić z dzidzie w brzuchu to bym się popukala w czoło :)
    Życie zaskakuje :):):)

Pchełka, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Hej. U nas w porzadku wszystko. Nadal leze caly czas.

Na mnie Augmentin tez nie dzialal jak kiedys bralam.

Martosza83 ciekawe z jakiego powodu.. najwazniejsze ze z dzidzią wszystko w porządku

Pani Doktor na izbie przyjęć stwierdziła ze to jakies naczynie lub mały krwiak(?) pójde we wtorek do swojej gin to sie uspokoje...ale strach w oczach był:(

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:46

bella88 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spicie?
    Czy to mozliwe zeby mi odeszly wody??? Jak wiecie mam problem z nerkami, teraz jeszcze przeziebienie :-( wyszlam z wc po siusiu stoje w kuchni robie kolacje a tu mokre spodnie, poszlam szybko zdjac, spodnie mokre, wielka plama, majtki tez, to na 100% nie mocz- brak charakterystycznego zapachu. Od kiku dni boli mnie brzuch mam skurcze, zgodnie z zaleceniami lekarza biore no spe 3x1. I teraz tak mnie boli, spac nie moge :-( gdyby nie to ze lezala w szpitalu ze mna dziewczyna co jej w 15 tyg wody plodowe odeszly to bym myslala ze to nie mozliwe. Nie wiem co robic, nie wiem co myslec :-( boje sie strasznie wizyte mam dopiero za tydzien w poniedzialek, i to glupie ale glupio mi na IP jechac. Tam od razu zostawiaja na oddziale na min 3 dni! A jesli sie okaze ze ok to pomysla ze panikara jestem bo przeciez dopiero wyszlam :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 02:20

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja nie spie. Pracuje sobie. Moze jednak jedz na IP lepiej dmuchac na zimne. Niecg sobie mysla ze panikara jestes, w koncu w ciazy jestes i to normalne ze sie o siebie martwimy bardziej niz zwykle

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karola, kurcze tak sie boje, a z drugiej strony nic sie ze mnie nie saczy, bylo to jednorazowe :-( najgorsze ze nie wiem czy te wody powinny byc przezroczyste czy jakiegos koloru. Bo ta plama na spodniach i majtkach byla bezbarwna, bezwonna. No i czy czop powinien odejsc? To tez napewno nie sluz bo biore luteine i sluz mam przez to bialy z grudkami

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ