X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dolacze z podlym nastrojem dzisiaj ale moj M stawiam mnie dzis do pionu trzeba pamietac ze po kazdej burzy w koncu przyjdzie slonce kazdy ma wieksze i mniejsze problemy ale trzeba sobie z nimi jakos poradzic:)))

Karola gratuluje coreczki:)

Nam tesciowa wczoraj przyslala piekne ubranka wiekszosc dla dziewczynki oby staly sie przydatne :)

Karola1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja już też mam parę sukieneczek i typowych, różowych ciuszków :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby sie tylko przydaly u nas bo sa przecudne kazdy u nas mowi ze bedzie dziewczynka a ja w glowie mam synka moze dlatego ze niechce sie rozczarowac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz diagnosta, ten od prenatalnych, po 5 sekundach od pojawienia się obrazu na usg, powiedział, że to na pewno dziewczyna i nie ma najmniejszych wątpliwości. Myślę, że gdyby nie był pewien, to by zaznaczył, że to tylko podejrzenie, a on tak pewnie kilka razy mówił :-)
    Ciuszki przydadzą się i Wam i nam-zobaczysz :-D
    A w którym tygodniu lekarz określał Wam płeć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze plci nie okreslil dopiero na polowkowym sie dowiem za tydzien mam wizyte to sie dowiem kiedy:)

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a ja oficjalnie właśnie jestem po sesji :-D jestem przeszcześliwa bo w końcu mogę cieszyć się ciąża, zwolnieniem i myśleć o remoncie ;-)
    Życzę wszystkim udanego weekendu ;-)

Karola1990, kwiatakacji, m@rzenie, Hashija, bella88, Pchełka, Flakonik lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Mi jeszcze plci nie okreslil dopiero na polowkowym sie dowiem za tydzien mam wizyte to sie dowiem kiedy:)

Aaaaaaaaaaaaaa, to teściowa tak na czuja z tymi ciuszkami ? :-D

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia u mnie tak samo, wszyscy mi wmawiają dziewczynke a ja czuje bardzo ze to chlopiec :-D Wizyta w czwartek to sie dowiem mam nadzieję :P Ciuszków jeszcze nie kupuje, chce wiedziec jaka plec i czy wszystko jest na pewno Dobrze :-) Sluchajcie czy na sama morfologie trzeba byc na czczo ?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że między nóżkami widzi 3 kreseczki a to jest charakterystyczne dla warg sromowych i na 100% dziewczynka;) Mam nadzieję, że na połówkowym się potwierdzi:)MI określił na początku 17.

Poziomka z tego co wiem to trzeba być na czczo.

Pchełka, Flakonik lubią tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, na czczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka no na czuja kupila a ja niechce sie nastawiac na nic zeby sie nie rozczarowac :)

Poz!omka ja raz czuje chlopca raz dziewczynke i juz sama sie pogubilam:)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam dzisiaj do tych z podłym nastrojem. My dzisiaj cały dzień walczymy z pieprdzielonym multiroomem. Najpierw okazało się że musimy coś powymieniać przy antenie, potem nie aktywowali nam drugiej karty, potem nie mogliśmy zgrać dekoderów. Wiercenie, i syf jak nie wiem. Aż mnie szlag trafiał. Wkońcu wszystko działa ale humor do końca dnia zepsuty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 20:05

1usap07w9hybl9h9.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :) podczytuje Was cały czas ale nie mam się kiedy odezwać :(
    jestem w 17t w srode zaczynam 18t i nadal nie czuje ruchów :( martwie sie tym :(
    a co do płci to u nas powiedział gin że na 99% dziewczynka a mi wszyscy mówią że wygladam na chłopca ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) u mnie dzis juz lepiej :-) dzieki dziewczyny za wsparcie:-) Ania 14 moze masz lozysko na przedniej scianie i nie czujesz. Spokojnie, masz czas chyba do 21 tyg, dopiero wtedy jest to niepokojace. Dziewczyny, ja tez czuje chlopaka, wszyscy mowia ze bedzie dziewczyna (oprocz lekarza ktory nic mie mowi, w szpitalu tez sie nie dowiedzialam). Misia ale mam chyba tak jak Ty nie chce sie rozczarowac :-) nick 00 wiem co czujesz! Mialam to samo tydzien temu. Teraz liczy sie tylko ciaza :-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 08:29

ania14 lubi tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w piękny niedzielny poranek :-) oczywiście Jak mam szanse dłużej pospać to godzina 7 i koniec spania :-) jak dalej będzie taka Ładna pogoda to jedziemy nad wodę lub do Kazimierza Dolnego :-) maluszka odczuwam coraz częściej i nie mogę doczekać się środowej wizyty :-) miłego dnia wszystkim!

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:45

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję ruchów, ale w pierwszej ciąży poczułam coś około 20 tygodnia, wtedy miałam łożysko na przedniej ścianie, a teraz na tylnej. Jest jeszcze na to czas, więc nie ma się czym martwić :)

ania14 lubi tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,a moje dziecko dzis postanowilo wstac po 5, chyba polskie powietrze go orzezwilo haha. Dobrze ze o 7 moglam podrzucic go cioci :) ja na 8 lipca zapisalam sie na usg, mam nadzieje,ze sie dowiem czy bedzie dziewczynka czy chlopczyk.
    Ania14 ja w pierwszej ciazy ruchy poczulam ok 23 tyg. jak bylam na wakacjach, mysle ze wtedy nic nie robilam wiec nic nie rozpraszalo mojej uwagi, bo jak bylam w pracy nie myslalam,nie skupialam sie na ciazy :) jestem ciekwa kiedy teraz poczuje,niby w dr ciazy szybciej,ale narazie tez nie wsluchuje sie,bo w sumie jeszcze dzidzia ma czas zaznaczyc swoja obecnosc :)

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w ten chłodny dzionek.

Flakonik, co to za milczenie? Jesteś już w domku? Jak się czujesz?

Kate4, a co u Ciebie?

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze znowy plamie.... to jakaś stara krew bo jest ciemno brązowa..... wczoraj trochę przecholowałam bo sprątałam w domu...przygotowałam obiad i jeszcze mieliśmy imprezę rodzinna w restauracji.... zwiększę dziś sobie dawkę relanium... nikomu nie mówię że plamie bo zaczną panikować.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ