X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

• lips Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam dziś w H&M i zaczeły się już promocje. Kupiłąm 2 pary spodni ciążowych :
    -czarne rurki z pasem ciążowym za 30 zł
    -haremki takie khaki na lato (też z pasem ciażowym) za 40zł

Jestem mega zadowolona bo jak szukałam wczesniej to wszystkie kosztowały minimum 120 zł a juz sie w zwykłych spodniach nie dopinam.

Naprawde warto się przejśc i poszukać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 15:10

Hashija lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez robilam teraz badania i wyszly mi liczbe bakterie, myslicie, że to ma zly wpływ na nasze malenstwa? Troche sie martwie bo u mnie juz prawie od poczatku ciąży jest problem z pecherzem i nic mi nie pomaga..

• lips Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też wyszły bakterie. Wizyte mam w poniedziałek mam nadzieje ze dostanę cos skutecznego. Do tej pory takie infekcje zawsze przechodziłam z pieczeniem i bólem podczas sikania (piekło i bolało w okolicach cewki), teraz wogóel nie czuje pieczenia a boli mnie za to dół brzucha, takie ciągłe napięcie w brzuchu, podejrzewam ze to pęcherz. To nie takie mini skurcze jak to miało miejsce na początku ciązy tylko takie rozpieranie w dole brzucha. Macie tak moze ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso to jest duże prawdopodobieństwo, że się spotkamy ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wlasnie nic nie boli. Tylko mam problem z zaczeciem siusiania i to tez nie zawsze.. Dobrze, ze tez mam wizyte w poniedzialek, będe musiała przycisnąć mojego lekarza, zeby przepisal mi cos działającego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domciu, widzę że kilka z Was również podejrzewa problem z pęcherzem, a z tym nie ma żartów. Mnie od zeszłego wtorku bolał brzuch po lewej stronie przy pełnym pęcherzu oraz przy siusianiu. Zdiagnozowano kolkę nerkową, zaczął się również zbierać piasek w nerkach. Poleżałam 4 dni w szpitalu pod kroplówkami, dostałam antybiotyk i od razu lepiej się czuje. Ale lekarz powiedział że mam pić min 3 l wody! gdzie wcześniej litr ciężko było mi wypić :( ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Dziewczyny tez robilam teraz badania i wyszly mi liczbe bakterie, myslicie, że to ma zly wpływ na nasze malenstwa? Troche sie martwie bo u mnie juz prawie od poczatku ciąży jest problem z pecherzem i nic mi nie pomaga..

a jak inne wyniki? Leukocyty, azotyny? obecne? może trzeba zastosować antybiotyk?
    mi w szpitalu powiedzieli że dla dziecka nie szkodliwe o ile wcześnie zacznie się leczyć, ja gdybym zgłosiła się kilka dni później możliwe że miałabym kamienie w nerkach, a na szczęście wykryto tylko piasek.

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa mi wyszły w moczu azotyny. Czy to coś poważnego?

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic wiecej mi tam nie wyszlo ;) ogólnie dobre mam wyniki tylko te bakterie liczne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam obecne azotyny, leukocyty, ketony, erytrocyty, w dodatku z posiewu została wyhodowana bakteria escherichia coli. Karola poważne jeśli się nie leczy, u mnie bez antybiotyku nie dało rady.

Czarnamalina widzę w swojej karcie ciąży że ja od początku bakterie miałam liczne, a nawet bardzo liczne, ale nic na to nie dostawałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:24

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też czytałam o tej bakterii. Dobrze, że jutro mam wizytę. Mi w moczu wyszły azotyny i dość liczne bakterie.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzeba przycisnąć lekarza, zeby sie tym zainteresował, żeby nie zrobilo się z tego nic powaznego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z wizyty u mojej pani ginekolog ;-) Ona też widzi dziewczynkę :-D

Karola1990, Madzisek, Anka1101, m@rzenie, kwiatakacji, Dagietka, Hashija, bella88, Flakonik, Nadulka lubią tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy mój lekarz jutro coś zauważy:P

Pchełka gratuluję córci:)

Pchełka lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karola ;-)

Ja w pierwszej ciąży ze zwykłych bakterii nabawiłam się zapalenia nerek :-/
    Z bólu płakałam przez sen :-( Po antybiotyku wszystko przeszło, jak ręką odjął. Na samo wspomnienie chce mi się płakać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie boli brzuch jak na okres i to dosyc mocno moj jest w pracy i chyba poczekam az wroci i pojade na IP

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, a brzuch Ci twardnieje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie dziwne wrazenie ale brzuch mam miekki wzielam nospe ale nic nie przechodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

Madzisek, niania.ogg, kwiatakacji, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ