Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze,ze choć ugotować obiad mogę ;p wlasnie skonczylam robic zapiekanke. Chyba trochę posprzątam a budowę sobie daruje w takim razie
ehh
rewelka mi dwa razy od początku ciąży snilo się,ze krwawie,ostatnio jakos pisałam pare dni temu mimo,ze się nie martwię i nigdy nie pomyslalam,ze będę krwawic i plamic w tej ciąży. No i 2 razy się snilo to karmienie cyckiem jak dziśhehehe
-
hej mamuski
mi sie calkiem nie dawno snilo, ze juz urodziłam
Ja dzisiaj juz w pracymega mega sie ciesze, ze moglam juz wrocic, pewnie za jakis czas bede miala dosc, ale zdecydowanie wole prace niz lozko
mamy wizyte prywatnie za tydzien bedzie to 15 tydzien wg usg, mam nadzieje, ze nam powie plec maluszka
mam tak swietnego lekarza, na kazdej wizycie sie tak usmieje, odpowie na kazde pytanie, jestem poztywnie zaskoczona, ze jeszcze tacy lekarze sa na swiecieno i zgodzil sie zebym chodzila raz na nfz raz prywatnie
-
stars2345 wrote:hej,weszlam dzis w drugi trymestr, wchodę w kalendarz ciązy i w dziennik i nie moge w wykresie wrocic do poprzedniego okresu tylko zaczyna sie od 19 czerwca, wiecie moze o co chodzi, jak mam zobaczyc calość?
Z boku po prawej są rzymskie "I" "II" "III" teraz masz II bo drugi trymestr musisz nacisnąć I i będziesz miała poprzedni trymestrstars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! czy któraś z Was ma problem z bakteriami w moczu? praktycznie od samego początku mam bakterie. Najpierw miałam nieliczne, przepisała mi lekarka jakieś tabletki, myślałam, że to pomoże, ale już następnym razem było gorzej, bo miałam liczne. Dostałam antybiotyk, bo stwierdziła, że to może być zapalenie pęcherza, no,ale wydaje mi się, że nie pomógł mi on, bo dalej cięzko jest mi się wysikać... no chyba, że to normalne w ciąży, że trzeba się trochę wysilić przy sikaniu i je trochę wyciskać (sorki, że taki temat, ale strasznie mnie to męczy). Dokuczające to jest bardzo, bo czuję, że mam pełny pęcherz, a nie potrafię wszystkiego wysikać i po 5 min idę znowu...
-
Madzia890722 wrote:Cześć dziewczyny! czy któraś z Was ma problem z bakteriami w moczu? praktycznie od samego początku mam bakterie. Najpierw miałam nieliczne, przepisała mi lekarka jakieś tabletki, myślałam, że to pomoże, ale już następnym razem było gorzej, bo miałam liczne. Dostałam antybiotyk, bo stwierdziła, że to może być zapalenie pęcherza, no,ale wydaje mi się, że nie pomógł mi on, bo dalej cięzko jest mi się wysikać... no chyba, że to normalne w ciąży, że trzeba się trochę wysilić przy sikaniu i je trochę wyciskać (sorki, że taki temat, ale strasznie mnie to męczy). Dokuczające to jest bardzo, bo czuję, że mam pełny pęcherz, a nie potrafię wszystkiego wysikać i po 5 min idę znowu...
Furaginum wit C i zurawina ja tylko to stosowałam przy zapaleniu pęcherza,pare dni i przeszlo ale nie bylam w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 13:50
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
A mi sie dzis snilo ze bylam w 8 miesiacu nie czulam ruchow i brzuch mialam malutki i nikt nie chcial ze mna jechac do szpitala szok
Ja tez zadz u mnie do szkoly rodzenia bo niby tez jest darmowa a tez nie mam nic innego do roboty:) -
Teraz mnie zmotywowałyście dziewczyny i już dzwoniłam żeby sie dowiedzieć co i jak
No i już wszystko wiem jest finansowana szkoła ze środków urzędu miasta pani zabrała odemnie nr telefonu i nazwisko pytała w ktorym jestem tyg. zapisała sobie i powiedziała że zadzwoni do mnie jak już będzie tak daleko bo musi być od 26 tygodniai mi powie kiedy mam przyjść na pierwsze zajęcia.
Jest 5 spotkań raz w tygodniu czyli przez 5 tygodniTakże ja się już zapisałam
iNso87, Misia26 lubią tę wiadomość
-
Madzia890722 wrote:Cześć dziewczyny! czy któraś z Was ma problem z bakteriami w moczu? praktycznie od samego początku mam bakterie. Najpierw miałam nieliczne, przepisała mi lekarka jakieś tabletki, myślałam, że to pomoże, ale już następnym razem było gorzej, bo miałam liczne. Dostałam antybiotyk, bo stwierdziła, że to może być zapalenie pęcherza, no,ale wydaje mi się, że nie pomógł mi on, bo dalej cięzko jest mi się wysikać... no chyba, że to normalne w ciąży, że trzeba się trochę wysilić przy sikaniu i je trochę wyciskać (sorki, że taki temat, ale strasznie mnie to męczy). Dokuczające to jest bardzo, bo czuję, że mam pełny pęcherz, a nie potrafię wszystkiego wysikać i po 5 min idę znowu...
-
Eh a ja dumna z siebie
wróciłam po pracy do domu o 11.30 i już mam Posprzątane, zgotowany gulasz, kluski śląskie i fasolke szparagową
Jeszcze małą muszę spakować bo ją Dzisiaj dziadków na weeckend sprzedajemy I będziemy mieć trochę czasu żeby porobić kilka rzeczy w domu i może uda się Jeszcze wygospodarować jakąś chwilę dla nas
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Mi w pierwszych badaniach w moczu wyszły nieliczne bakterie i lekarz nic z tym nie zrobił, później były wyniki ok. Żadnych bakterii itd a teraz w moczu wyszły mi azotyny i liczne bakterie. Jutro mam wizytę i zobaczymy co lekarz powie. Tylko ja nie mam problemu z wysikaniem się, nic mnie nie boli i nie wiem skąd te azotyny i bakterie. -
też miałam liczne bakterie i wszystko po za tym ok i też nic na to nie dostalam. Na własną rękę kupiłam sobie żurawinę i podjadam czasem i staram się więcej pić, bo im więcej sikamy tym więcej bakterii się pozbywamy. Po za tym bakterie nie rozwijają się w kwaśnym środowisku dlatego wit C, cytryna, żurawina są wskazane. Tyle sama wiem, zobaczymy ile tym razem tych bakterii będzie. Oby już w normie.7w3d 💔
-
zai2014 wrote:Olu, sprawdziłam te przepływy i u pierwszego bliźniaka wynosi on 0,90 (według "suwaczka" mniej niż połowa) a u drugiego wynosi 1,00 ( i suwaczek jest dokładnie na środku.
Dzieki wielkie u mnie 1,1 (ponad połowę) więc chyba nie mam co się martwić.
-
Madzia mocz , który niesiesz do laboratorium ile mija od pobrania do zawiezienia do laboratorium?
-
_nick00 wrote:Inso tak, nawet dziś sprawdzałam jak jest na Warszawskiej. Od 28tc podobno, przynajmniej tak jest na internecie, może więc się spotkamy tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:56