X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,ze choć ugotować obiad mogę ;p wlasnie skonczylam robic zapiekanke. Chyba trochę posprzątam a budowę sobie daruje w takim razie ;) ehh
    rewelka mi dwa razy od początku ciąży snilo się,ze krwawie,ostatnio jakos pisałam pare dni temu mimo,ze się nie martwię i nigdy nie pomyslalam,ze będę krwawic i plamic w tej ciąży. No i 2 razy się snilo to karmienie cyckiem jak dziś :P hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:45

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski

mi sie calkiem nie dawno snilo, ze juz urodziłam :P

Ja dzisiaj juz w pracy ;) mega mega sie ciesze, ze moglam juz wrocic, pewnie za jakis czas bede miala dosc, ale zdecydowanie wole prace niz lozko :-)

mamy wizyte prywatnie za tydzien bedzie to 15 tydzien wg usg, mam nadzieje, ze nam powie plec maluszka ;)

mam tak swietnego lekarza, na kazdej wizycie sie tak usmieje, odpowie na kazde pytanie, jestem poztywnie zaskoczona, ze jeszcze tacy lekarze sa na swiecie ;) no i zgodzil sie zebym chodzila raz na nfz raz prywatnie :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej,weszlam dzis w drugi trymestr, wchodę w kalendarz ciązy i w dziennik i nie moge w wykresie wrocic do poprzedniego okresu tylko zaczyna sie od 19 czerwca, wiecie moze o co chodzi, jak mam zobaczyc calość?

Z boku po prawej są rzymskie "I" "II" "III" teraz masz II bo drugi trymestr musisz nacisnąć I i będziesz miała poprzedni trymestr :)

stars2345 lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick miałam Ciebie zapytać zapisujesz się gdzies do szkoły rodzenia? bo ja to nie chciałam za bardzo,ale Małż mnie uswiadomil,ze co mam do roboty.. :) i sam by poszedł ze mna jakby nie był w pracy.
    A Wy dziewczyny wybieracie się ?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba wybiorę z ciekawości :)
    Zaszkodzić nie zaszkodzi przecież a u nas jest darmowa to może uda mi się tam załapać :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! czy któraś z Was ma problem z bakteriami w moczu? praktycznie od samego początku mam bakterie. Najpierw miałam nieliczne, przepisała mi lekarka jakieś tabletki, myślałam, że to pomoże, ale już następnym razem było gorzej, bo miałam liczne. Dostałam antybiotyk, bo stwierdziła, że to może być zapalenie pęcherza, no,ale wydaje mi się, że nie pomógł mi on, bo dalej cięzko jest mi się wysikać... no chyba, że to normalne w ciąży, że trzeba się trochę wysilić przy sikaniu i je trochę wyciskać (sorki, że taki temat, ale strasznie mnie to męczy). Dokuczające to jest bardzo, bo czuję, że mam pełny pęcherz, a nie potrafię wszystkiego wysikać i po 5 min idę znowu...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez jest darmowa i w sumie można się przejść

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny! czy któraś z Was ma problem z bakteriami w moczu? praktycznie od samego początku mam bakterie. Najpierw miałam nieliczne, przepisała mi lekarka jakieś tabletki, myślałam, że to pomoże, ale już następnym razem było gorzej, bo miałam liczne. Dostałam antybiotyk, bo stwierdziła, że to może być zapalenie pęcherza, no,ale wydaje mi się, że nie pomógł mi on, bo dalej cięzko jest mi się wysikać... no chyba, że to normalne w ciąży, że trzeba się trochę wysilić przy sikaniu i je trochę wyciskać (sorki, że taki temat, ale strasznie mnie to męczy). Dokuczające to jest bardzo, bo czuję, że mam pełny pęcherz, a nie potrafię wszystkiego wysikać i po 5 min idę znowu...
    No to co mówisz to brzmi trochę jak zapalenie pęcherza,chociaz w najgorszym wypadku to do toalety będzie chodzila co pare sekund i sikala po kropelce..jeju jakie to wkurzajace:/ ja jak miałam zapalenie to siedziałam praktycznie w wannie w goracej wodzie.
    Furaginum wit C i zurawina ja tylko to stosowałam przy zapaleniu pęcherza,pare dni i przeszlo ale nie bylam w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 13:50

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

A mi sie dzis snilo ze bylam w 8 miesiacu nie czulam ruchow i brzuch mialam malutki i nikt nie chcial ze mna jechac do szpitala szok :(

Ja tez zadz u mnie do szkoly rodzenia bo niby tez jest darmowa a tez nie mam nic innego do roboty:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mnie zmotywowałyście dziewczyny i już dzwoniłam żeby sie dowiedzieć co i jak :D
    No i już wszystko wiem jest finansowana szkoła ze środków urzędu miasta pani zabrała odemnie nr telefonu i nazwisko pytała w ktorym jestem tyg. zapisała sobie i powiedziała że zadzwoni do mnie jak już będzie tak daleko bo musi być od 26 tygodnia :) i mi powie kiedy mam przyjść na pierwsze zajęcia.
    Jest 5 spotkań raz w tygodniu czyli przez 5 tygodni :) Także ja się już zapisałam :D

iNso87, Misia26 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Mi też wyszły i kazała mi dużo wody pić w sumie bo dolegliwości żadnych nie mam które mogłyby świadczyć o zapaleniu i na następną wizytę znowu musze badanie zrobić :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja dumna z siebie :-) wróciłam po pracy do domu o 11.30 i już mam Posprzątane, zgotowany gulasz, kluski śląskie i fasolke szparagową :-) Jeszcze małą muszę spakować bo ją Dzisiaj dziadków na weeckend sprzedajemy I będziemy mieć trochę czasu żeby porobić kilka rzeczy w domu i może uda się Jeszcze wygospodarować jakąś chwilę dla nas :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

Mi w pierwszych badaniach w moczu wyszły nieliczne bakterie i lekarz nic z tym nie zrobił, później były wyniki ok. Żadnych bakterii itd a teraz w moczu wyszły mi azotyny i liczne bakterie. Jutro mam wizytę i zobaczymy co lekarz powie. Tylko ja nie mam problemu z wysikaniem się, nic mnie nie boli i nie wiem skąd te azotyny i bakterie.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam liczne bakterie i wszystko po za tym ok i też nic na to nie dostalam. Na własną rękę kupiłam sobie żurawinę i podjadam czasem i staram się więcej pić, bo im więcej sikamy tym więcej bakterii się pozbywamy. Po za tym bakterie nie rozwijają się w kwaśnym środowisku dlatego wit C, cytryna, żurawina są wskazane. Tyle sama wiem, zobaczymy ile tym razem tych bakterii będzie. Oby już w normie.

7w3d 💔
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso tak, nawet dziś sprawdzałam jak jest na Warszawskiej. Od 28tc podobno, przynajmniej tak jest na internecie, może więc się spotkamy tam :)

iNso87 lubi tę wiadomość

74863f63c6.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Olu, sprawdziłam te przepływy i u pierwszego bliźniaka wynosi on 0,90 (według "suwaczka" mniej niż połowa) a u drugiego wynosi 1,00 ( i suwaczek jest dokładnie na środku.

Dzieki wielkie u mnie 1,1 (ponad połowę) więc chyba nie mam co się martwić.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:

Madzia mocz , który niesiesz do laboratorium ile mija od pobrania do zawiezienia do laboratorium?

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Inso tak, nawet dziś sprawdzałam jak jest na Warszawskiej. Od 28tc podobno, przynajmniej tak jest na internecie, może więc się spotkamy tam :)
    No wlasnie u mnie siostra na Warszawska chodzila w tamtym roku i chwalila sobie i mowila,zebym szla bo fajnie tak sobie pochodzić na takie zajecia. Ja myslalam jeszcze na Krolowej Rodzin bo tu do gina chodze ale chyba i tak na Warszawska się zdecyduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 14:56

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam sie stresowac przed wizyta....

7w3d 💔
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ