X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny, w którym tyg bedziecie robić usg połówkowe??

My u specjalisty (ze skierowania na badania prenatalne-bo oprócz 11-14 tc, przysługuje jeszcze połówkowe)mamy w 22 tc, a u mojej gin to jeszcze nie mam pojęcia, bo dopiero dzisiaj u niej będę ;-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a ja dziś obejrzę mojego maluszka :) kto ze mną wizytuje? ja dopiero usg 1 trymestru robię a wy już o połówkowym :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jutro zaczynamy już 15 tydzień, czas to leci :)
    a mój synek opanował kolejne umiejętności , siada już wszędzie i zaczyna się dźwigać do wstawania :) spryciulek mały :)

Pchełka, iNso87, Madzisek, m@rzenie lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe na NFZ w 20t0d dokladnie 17.07 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, ja też dzisiaj wizytuję, tym razem u mojej Pani Ginekolog ;-)
    O 14:20 dokładnie ;-)

To bardzo sprytnego masz synka, jak już się dźwiga :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, a ja dziś obejrzę mojego maluszka :) kto ze mną wizytuje? ja dopiero usg 1 trymestru robię a wy już o połówkowym :)
    Hehehe ja pytam na zas bo 20 sierpnia wyjezdzamy i musze sobie zaplanowac do tej pory wizyty tak zeby nie byly za czesto ani za rzadko:) i tak sie zastanawiam czy w 22 tyg nie bedzie za pozno?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś ma już jakieś ubranka kupione? Ja od wczoraj najchętniej wykupiłabym wszystkie zapasy różowych śpioszków :-D

Suerte lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Justynka, ja też dzisiaj wizytuję, tym razem u mojej Pani Ginekolog ;-)
    O 14:20 dokładnie ;-)

To bardzo sprytnego masz synka, jak już się dźwiga :-)
    no :) dumna jestem zniego, wczoraj go ważyliśmy, klusek waży już 10 kg!

jeszcze chyba dziś Flakonik z nami, wg tabelki, ktoś jeszcze a się nie wpisał?
    ja mam dopiero na 16.00, już mam stresa, mam nadzieje że wszystko będzie dobrze :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No iwizytującym dzisiaj życzę powodzenia:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna rzeczywiście spryciula,u mnie Mala w 9msc przy meblach lazila i myslalam,ze szybko pojdzie sama a tu niespodzianka dzień przed 1 urodzinami :) A wczoraj już pisałam,ze mojej Siostry Synek już nauczyl się stawiac pierwsze kroki :D z butelka po mleku,łapie chyba rownowage z nia hehee a postawil już je majac 10msc :) szybkie Dzieciaki teraz :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:55

Oluniaaa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Hehehe ja pytam na zas bo 20 sierpnia wyjezdzamy i musze sobie zaplanowac do tej pory wizyty tak zeby nie byly za czesto ani za rzadko:) i tak sie zastanawiam czy w 22 tyg nie bedzie za pozno?
    wg belly 2 trymestr trwa do 27 tyg włącznie więc wydaje mi się, połówkowe w 22 tyg to akurat.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Nie będzie. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna rzeczywiście spryciula,u mnie Mala w 9msc przy meblach lazila i myslalam,ze szybko pojdzie sama a tu niespodzianka dzień przed 1 urodzinami :) A wczoraj już pisałam,ze mojej Siostry Synek już nauczyla się stawiac pierwsze kroki :D z butelka po mleku,łapie chyba rownowage z nia hehee a postawil już je majac 10msc :) szybkie Dzieciaki teraz :)))
    no nasz to tak z dnia na dzień, niby potrafił sam siadać, ale w łóżeczku ani na podłodze nigdy mi nie siadał, jedynie w spacerówce lub na łóżku, a teraz dźwiga się wszędzie, a w łóżeczku to od razu łapie za poręcz, klęka i podciąga się dalej, do wstania na nóżki. Dziś mu chyba już maksymalnie łóżeczko opuścimy, bo boje się, że wyjdę a on akurat sobie wstanie i wypadnie.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, dzięki dziewczyny za odp:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha przypomniałam sobie,ze snilo mi się znowu (bo już raz miałam taki sen),ze karmie cyckiem Dzidziusia :D heheh

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale sie, chyba oduczyłam synka zasypiania na rękach :) dziś drugi dzień jak odkładam go do łóżeczka i po jakimś czasie sam zasypia :) jak ulga, bo jeszcze trochę i cięzko by mi było z brzuchem go lulać i odkładać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 09:22

7w3d 💔
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny czy któraś cierpi na nadmierną senność :D?
    Ja się czuje ogólnie super od samego początku ale od kilku dni mogłabym spać na okrągło :|
    Wczoraj poszłam spać o 20.15 bo już nie mogłam wytryzmać i zastanawiałam się o której w nocy się obudzę wyspana a tymczasem o 6 jak zadzwonił mi budzik do pracy to nadal byłam nieprzytomna :P
    Jutro sobie odbiję ;)

Miłego dnia Dziewczynki mam nadzieję że u Was lepsza pogoda bo u nas tragedia mokro zimno i ponuro...

Ja mam tak samo. Mogłabym spać od kilku dni bez przerwy. W dzień muszę strzelić obowiązkowo drzemkę. Wstaję np o 7 a o 9 chce mi się spać aż się zastanawiam czy to normalne. Dobrze, że jutro mam wizytę to się dopytam:) Trochę mi hemoglobina spadła, ale to raczej nie od tego.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Ja mam tak samo. Mogłabym spać od kilku dni bez przerwy. W dzień muszę strzelić obowiązkowo drzemkę. Wstaję np o 7 a o 9 chce mi się spać aż się zastanawiam czy to normalne. Dobrze, że jutro mam wizytę to się dopytam:) Trochę mi hemoglobina spadła, ale to raczej nie od tego.
    Na pewno nie od tego bo ja od wczoraj biore zelazo i nie miałam takiego problemu ze spaniem wcześniej ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja zawsze rannym ptaszkiem byłam a teraz nic mi się nie chce, mogłabym tylko spać jakbym jakąś anemię miała bo na nic siły nie mam.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Inso ja zawsze rannym ptaszkiem byłam a teraz nic mi się nie chce, mogłabym tylko spać jakbym jakąś anemię miała bo na nic siły nie mam.
    To jest po prostu jeden z objawow ciąży ;) nie anemia. Poza tym mysle,ze az tak bardzo chyba Tobie nie spadla ta hemoglobina? mi zaledwie o 0,3 poniżej normy i musze się po prostu doszprycowac żelazem :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ