X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny, w którym tyg bedziecie robić usg połówkowe??

My u specjalisty (ze skierowania na badania prenatalne-bo oprócz 11-14 tc, przysługuje jeszcze połówkowe)mamy w 22 tc, a u mojej gin to jeszcze nie mam pojęcia, bo dopiero dzisiaj u niej będę ;-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a ja dziś obejrzę mojego maluszka :) kto ze mną wizytuje? ja dopiero usg 1 trymestru robię a wy już o połówkowym :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko jutro zaczynamy już 15 tydzień, czas to leci :)
    a mój synek opanował kolejne umiejętności , siada już wszędzie i zaczyna się dźwigać do wstawania :) spryciulek mały :)

Pchełka, iNso87, Madzisek, m@rzenie lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe na NFZ w 20t0d dokladnie 17.07 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, ja też dzisiaj wizytuję, tym razem u mojej Pani Ginekolog ;-)
    O 14:20 dokładnie ;-)

To bardzo sprytnego masz synka, jak już się dźwiga :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, a ja dziś obejrzę mojego maluszka :) kto ze mną wizytuje? ja dopiero usg 1 trymestru robię a wy już o połówkowym :)
    Hehehe ja pytam na zas bo 20 sierpnia wyjezdzamy i musze sobie zaplanowac do tej pory wizyty tak zeby nie byly za czesto ani za rzadko:) i tak sie zastanawiam czy w 22 tyg nie bedzie za pozno?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś ma już jakieś ubranka kupione? Ja od wczoraj najchętniej wykupiłabym wszystkie zapasy różowych śpioszków :-D

Suerte lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Justynka, ja też dzisiaj wizytuję, tym razem u mojej Pani Ginekolog ;-)
    O 14:20 dokładnie ;-)

To bardzo sprytnego masz synka, jak już się dźwiga :-)
    no :) dumna jestem zniego, wczoraj go ważyliśmy, klusek waży już 10 kg!

jeszcze chyba dziś Flakonik z nami, wg tabelki, ktoś jeszcze a się nie wpisał?
    ja mam dopiero na 16.00, już mam stresa, mam nadzieje że wszystko będzie dobrze :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No iwizytującym dzisiaj życzę powodzenia:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna rzeczywiście spryciula,u mnie Mala w 9msc przy meblach lazila i myslalam,ze szybko pojdzie sama a tu niespodzianka dzień przed 1 urodzinami :) A wczoraj już pisałam,ze mojej Siostry Synek już nauczyl się stawiac pierwsze kroki :D z butelka po mleku,łapie chyba rownowage z nia hehee a postawil już je majac 10msc :) szybkie Dzieciaki teraz :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:55

Oluniaaa lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Hehehe ja pytam na zas bo 20 sierpnia wyjezdzamy i musze sobie zaplanowac do tej pory wizyty tak zeby nie byly za czesto ani za rzadko:) i tak sie zastanawiam czy w 22 tyg nie bedzie za pozno?
    wg belly 2 trymestr trwa do 27 tyg włącznie więc wydaje mi się, połówkowe w 22 tyg to akurat.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Nie będzie. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna rzeczywiście spryciula,u mnie Mala w 9msc przy meblach lazila i myslalam,ze szybko pojdzie sama a tu niespodzianka dzień przed 1 urodzinami :) A wczoraj już pisałam,ze mojej Siostry Synek już nauczyla się stawiac pierwsze kroki :D z butelka po mleku,łapie chyba rownowage z nia hehee a postawil już je majac 10msc :) szybkie Dzieciaki teraz :)))
    no nasz to tak z dnia na dzień, niby potrafił sam siadać, ale w łóżeczku ani na podłodze nigdy mi nie siadał, jedynie w spacerówce lub na łóżku, a teraz dźwiga się wszędzie, a w łóżeczku to od razu łapie za poręcz, klęka i podciąga się dalej, do wstania na nóżki. Dziś mu chyba już maksymalnie łóżeczko opuścimy, bo boje się, że wyjdę a on akurat sobie wstanie i wypadnie.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, dzięki dziewczyny za odp:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha przypomniałam sobie,ze snilo mi się znowu (bo już raz miałam taki sen),ze karmie cyckiem Dzidziusia :D heheh

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale sie, chyba oduczyłam synka zasypiania na rękach :) dziś drugi dzień jak odkładam go do łóżeczka i po jakimś czasie sam zasypia :) jak ulga, bo jeszcze trochę i cięzko by mi było z brzuchem go lulać i odkładać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 09:22

7w3d 💔
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny czy któraś cierpi na nadmierną senność :D?
    Ja się czuje ogólnie super od samego początku ale od kilku dni mogłabym spać na okrągło :|
    Wczoraj poszłam spać o 20.15 bo już nie mogłam wytryzmać i zastanawiałam się o której w nocy się obudzę wyspana a tymczasem o 6 jak zadzwonił mi budzik do pracy to nadal byłam nieprzytomna :P
    Jutro sobie odbiję ;)

Miłego dnia Dziewczynki mam nadzieję że u Was lepsza pogoda bo u nas tragedia mokro zimno i ponuro...

Ja mam tak samo. Mogłabym spać od kilku dni bez przerwy. W dzień muszę strzelić obowiązkowo drzemkę. Wstaję np o 7 a o 9 chce mi się spać aż się zastanawiam czy to normalne. Dobrze, że jutro mam wizytę to się dopytam:) Trochę mi hemoglobina spadła, ale to raczej nie od tego.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Ja mam tak samo. Mogłabym spać od kilku dni bez przerwy. W dzień muszę strzelić obowiązkowo drzemkę. Wstaję np o 7 a o 9 chce mi się spać aż się zastanawiam czy to normalne. Dobrze, że jutro mam wizytę to się dopytam:) Trochę mi hemoglobina spadła, ale to raczej nie od tego.
    Na pewno nie od tego bo ja od wczoraj biore zelazo i nie miałam takiego problemu ze spaniem wcześniej ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja zawsze rannym ptaszkiem byłam a teraz nic mi się nie chce, mogłabym tylko spać jakbym jakąś anemię miała bo na nic siły nie mam.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Inso ja zawsze rannym ptaszkiem byłam a teraz nic mi się nie chce, mogłabym tylko spać jakbym jakąś anemię miała bo na nic siły nie mam.
    To jest po prostu jeden z objawow ciąży ;) nie anemia. Poza tym mysle,ze az tak bardzo chyba Tobie nie spadla ta hemoglobina? mi zaledwie o 0,3 poniżej normy i musze się po prostu doszprycowac żelazem :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ