X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam ze powinnaś jeszcze podpytań innego lekarza. Im więcj opini tym lepiej. Niestety lekarze czasami sie myla, czasami bagatelizują, poza tym kilkunastoletnia rutyna robi swoje.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem na l4 bo brzuch dosyc czesto mnie boli i trzeba sporo lezec :) Ja juz podjadlam leze i chyba czuje jak mi sie w brzuszku czasem dzidzia ruszy ale reki nie dam sobie uciac. Na ktorym boku najczesciej spicie dziewczyny?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prawym ale słyszałam że później już się nie da bo coś tam się uciska :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie duzo na lewym ale czasem az mnie reka boli i caly bok tez czytalam ze na prawym uciska sie jakas zyle i czesciej przez to moga wystepowac zylaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpie jeszcze ciągle na brzuchu. A jak na boku to raz na jednym, raz na drugim -budzę się i tak na brzuchu.

Szyjkę mi lekarz badał i powiedział, że ok - ale nie podawał żadnych rozmiarów, więc nie wiem.

A co do wagi i do wzrostu to ja mam 165 i 51 kilo. Moja siostra w dwóch ciążach przytyła po 13 kilo a moja mama w każdej z czterech po 6-9 kilo. Ciekawe jak będzie u mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 17:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skracająca się szyjka to nie jest najlepszy objaw, ae żaden ginekolog tego nie zbagatelizuje i jeśli skróciłaby sie za mocno, to nie odkładałby sprawy do kolejnej wizyty. Myślę, że można mu zaufać a dodatkowo po prostu oszczędzać się maksymalnie i więcej odpoczywać.

Misia26, ja uwielbiam zupę pomidorową-szczególnie z makaronem ;-)

Acikk, ja śpię na lewym boku- w każdej ciąży z automatu-bo najbezpieczniej.

Ja mam z kolei drętwienie rąk- w każdej ciąży powtórka z rozrywki. Przeszkadza przy pracy przy kompie, obieraniu ziemniaków, krojeniu itp.

Zapomniałam jeszcze napisać, że malutka jest starsza wg usg. OM 13+0 USG 13+6 :-D
    Rośnie jak na drożdżach :-D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie do domu wrocilam wkurzona na maxa;/ co za ludzie chodza na tym swiecie ;/ Umowil się Małż wczoraj z typami od glazury,zeby przyjechali dziś o 16:30 zobaczyć lazienke i wycenić w razie czego ulozyc jakos na dniach. Chcielismy kogos do ulozenia bo mój Tata i mój Małż teraz akurat musza więcej pracować...po więcej godzin bo u jednego kumpel idzie na wolne to bierze za niego dyżury a u drugiego jeden się zwolnil a drugi polamal noge i na zwolnieniu,wiec slabo z czasem i żeby nadrobić to pomyśleliśmy chociaż żeby lazienke ktoś ulozyl.. wzielam Mame,moj Tata i Małż już tam byli bo dzialaja dalej..bylysmy już od 16:10 w razie co..16:30 nic 17:10 nic.. dzwoni mój Małż a..zaden nie odbiera;/ no zesz kur##... za chwile sms... Oddzwonie o 20 bo jestem poza miastem hahahahaha no rozbawil mnie do lez! takiego mu wyslalam smsa z podziękowaniem,ze nawet nie pytajcie...! ;/

Uspokajam się truskawkami ze smietana i cukrem i czereśniami zagryzam..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, jak to się kiedyś mawiało, są ludzie i parapety :-/

Najlepiej popytajcie znajomych, bo 100 razy lepszy jest ktoś z polecenia niż z ogłoszenia.

Też się zawsze wściekam, jak ktoś jest niesłowny. Nienawidzę tego!

Ańdźka, iNso87 lubią tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja w temacie szyjki też niestety nie pomoge :(

Dziewczyny a mi mąż kupił dziś w lidlu 3 staniki bo po 19 zł były i już mi się cycki nie będą gniesc :D :D
    Powiedziala tylko ze krotka. Ale w karcie ciazy przy szyjce mam narysowane kolo i wpisana 2. Nie wiem czy to moze oznaczac ze 2 cm?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk przepraszam ale nie Ciebie chcialam zacytowac.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso w Faktach juz mówią o Białymstoku i naszym cudownym szpitalu :-|

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Powiedziala tylko ze krotka. Ale w karcie ciazy przy szyjce mam narysowane kolo i wpisana 2. Nie wiem czy to moze oznaczac ze 2 cm?

Tak, ta dwójka oznacza długość.
    Myślę, że nie musisz panikować, chociaż powinna mieć około 3 cm.
    A kiedy lekarz kazał Ci się pojawić?

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Flakonik, widzę że nie podałam TP, no więc według OM wypada on na 17.12., ale płci jeszcze nie znam :)
    Ja juz tez dzisiaj ok moim usg prenatal bym wszystko jest ok dzidzius ladnie wspolpracowal machal do nas wszystkim czym mogl ale plci Niestety nie zdradzil skrzyzowal Nogi I koniec :) no nic poczekam
    I tak jestem szczesliwa ze wszystko dobrze :) zadnych badan z krwi nie robilam dzidzius o 3 dni starszy a termin wyznaczyli mi na 17 :) tak jak I tobie zai:)

bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije wodę bo mnie suszy dzisiaj masakrycznie suszy nie wiem z czego :P a waga a spać mi się chce jak cholera chyba zaraz pojde :P co do spania to ją najczęściej na prawym boku bo tak lubię ale ogólnie się jeszcze w każdemu pozycji na brzuchu też i nie przeszkadza mi :)
    Dobrze że jutro piątek bo już nie wydalam :P
    Ale już odliczam dni bo zrobie w lipcu ostatnia wyplate i IDE na L4 :) bo już mnie męczy to siedzenie 8 godzin przy kompie i wstawianie o 6 :) ale będą dluuuuuuugie wakacje :D szkoda że zbytnio poszalec nie idzie ;P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miała któraś z Was takie jkaby kołotanie serca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Średnio raz na 3 dni mi się zdarza i ostatnio pytałam mojej gin czy to normalne i owszem normalne. Nie pamiętałam tego z poprzednich ciąż.

• Aniaa90 Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:

Od ostatnich kilku tygodniu występuje u mnie dość często, na początku przestraszyłam się, że może coś się złego dzieje;/

xnw49n736098nsum.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam nic takiego :-/

Widziałam wiadomości o tej Karolince z Białegostoku :-( straszne to, że dochodzi do takich zaniedbań :-(

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo ja mam co jakis czas takie jakby kolatanie. Trwa to chwilke. Mialam tak w 1 i w tej ciazy. Mysle ze to normalne

• balbo Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawia się to dość sporadycznie, ale dość niepokojące to odczucie. Ale skoro pojawia się to też u innych, to jestem trochę spokojniejsza, ale na wszelki wypadek podpytam jeszcze gina na następnej wizycie czy nic na nie grozi:)

‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ