X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kochana mi po pierwszej ciąży siłowni nie było trzeba :D ja przy dziecku,domu nie miałam nawet czasu zjeść ;P fakt,ze wspomaglam się trochę w pierwszych 2 miesiącach tabsami które zostały już wycofane bo skutki uboczne miały jakies dziwne i zawieraly chyba amfetmine w sobie. Ale tak czy siak schudłam :)) z 84kg w dniu porodu do 63-64kg po pol roku po porodzie.
    Wow no to niezle ja lubie cwiczyc ale mysle ze nie bede miala czasu na to choc moj juz zapowiedzial ze ide na silke po porodzie :) Ale jestem pod wrazeniem tego ile schudlas oby teraz tez tak szybko poszlo:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na większości stron jak patrzyłam to wygląda to tak:
    1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
    2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
    3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
    4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
    5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
    6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
    7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
    8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
    9 miesiąc - 36-40 tyg.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Wow no to niezle ja lubie cwiczyc ale mysle ze nie bede miala czasu na to choc moj juz zapowiedzial ze ide na silke po porodzie :) Ale jestem pod wrazeniem tego ile schudlas oby teraz tez tak szybko poszlo:)
    Tez bym chciała żeby zeszlo do tej wagi i tak już zostało. W sumie tez dużo nerwow mnie tamten czas kosztowal to wogole nie miałam ochoty na jedzenie,tez pewnie się przyczynilo to do schudniecia. Ale badzmy dobrej myśli :D i zyczmy sobie "prawidłowej" wagi ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz niedlugo zaczniemy 5 miesiac ale ten czas leci a pamietam jak bylam w 5 tyg szok ja juz chce grudzien :))

Madzia890722, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli nikt z was nie ma problemu ze skracajaca sie szyjka?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a jak ty sie czujesz odpoczywasz sobie?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    To juz niedlugo zaczniemy 5 miesiac ale ten czas leci a pamietam jak bylam w 5 tyg szok ja juz chce grudzien :))
    Nic nie mow jak przypomnę te pierwsze tyg...lezenie w lozku bo ciężko :/ niedobrze,mdlosci blee hehehe :D a teraz w miare normalnie człowiek funkcjonuje,ja czasem zapominam,ze w ciąży jestem,moze dlatego,ze druga i tak tego az bardzo nie przezywam jak pierwsza :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie mdlosci mialam rzadko ale sennosc zaparcia od poczatku i bol piersi ktory juz minal a teraz wiecej energi humor niezly a o ciazy tez czasem zapominam ale brzuszek mi o niej zaraz przypomina:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dziewczyny czyli nikt z was nie ma problemu ze skracajaca sie szyjka?
    Puli u mnie nic lekarz nie mowil na ten temat to nie podpowiem Tobie

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku i co ja mam poczac... zostalam sama z tym problemem szyjkowym. Nikt nie chce sie wypowiedziec a ja nie wiem co mam robic. Boje sie wszelkiego wysilku fizycznego, bo naczytalam sieczym takie skracanie szyjki grozi. Lekarka sie zbytnio nie przejela kazala przyjsc za 4 tygodnie i wtedy zobaczy. A jak za 4 tygodnie bedzie za pozno?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam koleżankę musiała mieć założony taki krązek zaciskający, musisz kontrolować to bo ona pierwsze dziecko urodziła w 21 tc i malutka umarła... lekarz zbagatelizował jej problem,

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja mysle,ze nie ma co puli tak straszyć skoro lekarz nie widział na razie potrzeby zakładania takiego czegos, ja mysle,ze musisz się po prostu oszczedzac,nie dzwigac nic,poprostu więcej niż zwykle lezec,odpoczywac i będzie zapewne wszystko w porządku :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli u mojej znajomej tez szyjka sie skrocila 4 msc, teraz jest juz w 8, ale miala zalozony krazek, musiala duzo lezec, nie dzwigac. Nawet w szpitalu wyladowala. Ja na Twoim miejscu wybralabym sie do innego lekarza na konsultacje. Zobaczysz co on powie na to.

Ja mam szyjke sprawdzana, ale lekarz nie mowil mi ile ma, wiec mysle ze jest ok.
    A ta Twoja lekarka mowila ile ta szyjka Twoja ma? Bardzo sie skrocila?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz tez nic nie mowil moze zasiegnij opini innego lekarza tak jak mowi pchelkaa zawsze to bedziesz spokojniejsza

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin powiedział ci ile cm ma szyjka? Nie strasze..... musisz mieć zaufanie do swojego gin. Ja do swojej mam jeżeli powiedziałaby że zobaczymy za 4 tyg. To wcale nie zamartwiałabym się.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Jejku i co ja mam poczac... zostalam sama z tym problemem szyjkowym. Nikt nie chce sie wypowiedziec a ja nie wiem co mam robic. Boje sie wszelkiego wysilku fizycznego, bo naczytalam sieczym takie skracanie szyjki grozi. Lekarka sie zbytnio nie przejela kazala przyjsc za 4 tygodnie i wtedy zobaczy. A jak za 4 tygodnie bedzie za pozno?
    pytałam wczoraj, a ile ma Twoja szyjka mm? Moja też szału nie robi i się boję...staram się jak najwięcej leżakować, łykać w razie bóli nospe i magnez i czekam...

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w temacie szyjki też niestety nie pomoge :(

Dziewczyny a mi mąż kupił dziś w lidlu 3 staniki bo po 19 zł były i już mi się cycki nie będą gniesc :D :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety do wieczora bede sama moj w pracy i tak dzien w dzien zrobilam sobie pyszna zupke pomidorowa i zaraz chyba pekne :)

Pchełka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wcale nie poczułam jakiejś wyraźnej ulgi w tym drugim trymestrze. W 13 tygodniu zaczęły mi się wymioty, piersi nadal bolą, mam zapalenie pęcherza, jakieś wysypki dziwne i ból kręgosłupa okropny...

Co do szyjki, to nie znam się, ale też mam znajomą, która miała tą wkładkę z powodu skróconej szyjki. Tez na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza, po co się zamartwiać?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Ja niestety do wieczora bede sama moj w pracy i tak dzien w dzien zrobilam sobie pyszna zupke pomidorowa i zaraz chyba pekne :)

Misia to tak jak ja - ją wracam z pracy po 15 a teraz już jestem sama bo mąż poszedł wlasnie do pracy ale jak już bede na L4 to będziemy się więcej widzieć :) a ja dziś najadlam się rosolku na wiejskiej kurce :D mmmmm :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ