X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Acikk bo tak na zdjęciu to wygląda ja w sumie nie obraziłabym się,zebym miała deko szczuplejsze po prostu uda bo tak to lydki mam normalne:) deczko z ramion jeszcze mogloby mi zejść i ok bo o brzuchu nie mowie poki w ciąży ;p. Kurde dziś bylam u siostry,jej Maly już zaczal chodzic a 23 lipca konczy roczek dopiero :D kurde Ona to przytyla w tej ciąży,przed porodem wazyla ok90kg a teraz...taka laska..eh zero brzucha,uda szczuple,wyglada lepiej niż przed ciaza :)

To my napewno też tak bedziemy miały :D i tej wersji sie trzymajmy :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mysle bedzie dobrze po porodzie sie z nas niezle laski zrobia i inaczej byc nie moze :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Hej, ja już po :-)

Wszystko elegancko i super :-) Kość nosowa jest, przezierność 1,89.
    CRL 7,73
    Ryzyko 21 - 1:6984
    Ryzyko 18 - 1:20000
    Ryzyko 13 - 1:20000

Ogólnie Pan Doktor powiedział, że wyniki bardzo dobre, badał wszystkie przepływy, oglądał główkę. Spędziliśmy u niego 40 minut.
    Jak tylko zobaczył maleństwo, to powiedział: "Pierwsza dobra wiadomość już jest-na pewno dziewczynka" (bo go przed badaniem poprosiłam-jakby coś się udało zobaczyć, to proszę nam powiedzieć).
    Potwierdzał podczas usg ze cztery razy, że nie ma najmniejszych wątpliwości, że córka :-D

Cieszę się bardzo, bo nie dość , że mała zdrowa, to jeszcze córka :-D

Pchelka gratuluje!!! Wreszcie corcia ;-) ale musisz sie cieszyc:-) chociaz chlopaki tez fajni napewno :-)

Pchełka lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 181 cm i 69 kg ( +1kg) ale od jakiś trzech dni jestem starsznym żarłokiem, na szczęscie owocowo-warzywnym

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa, chłopcy są cudowni, ale córcia była długo wyczekiwana ;-)
    Cieszymy się bardzo :-D
    Jutro mam jeszcze wizytę u mojej gin to zobaczymy czy potwierdzi- a jest też bardzo dobrą specjalistką w usg prenatalnych ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pomyślnych wizyt! :*

uzupelnilam liste na pierwszej stronie . jak kogos pominelam z wstepnie rozponaną płcią to piszcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 15:25

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija ja w pn ide pobrać krew a 26.06 ide do endo wlasnie na konsultacje,zobaczymy czy spadlo te tsh podczas brania tabsow :)

Acikk,Misia oczywiście!:D zgadzam się,tez będziemy takie laski po porodzie ;D akurat w grudniu urodzimy i do czerwca będziemy same zgrabne laseczki! :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka fajnie ze juz wiesz co bedziesz miec i oczywiscie gratuluje coreczki bedziesz miala mala ksiezniczke:))

Pchełka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hashija ja w pn ide pobrać krew a 26.06 ide do endo wlasnie na konsultacje,zobaczymy czy spadlo te tsh podczas brania tabsow :)

Acikk,Misia oczywiście!:D zgadzam się,tez będziemy takie laski po porodzie ;D akurat w grudniu urodzimy i do czerwca będziemy same zgrabne laseczki! :D
    No dokladnie przez zime da sie ukryc caly tluszczyk a w lato bedziemy sie chwalic jakie mamy figury :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    No dokladnie przez zime da sie ukryc caly tluszczyk a w lato bedziemy sie chwalic jakie mamy figury :)
    Haha no tak akurat pod kurtka nic nie będzie widać:P
    Ja zaraz jak urodze to na brzuch gorset wsuwam czy ten pas poporodowy,pomoglo mi to po pierwszej ciąży,a tak się przyzwyczaiłam,ze potem nakladalam go jeszcze czasem sobie ;) pod sukienke jakas np.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slyszalam o tym pasie i tez wiem ze bede go miec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    4 miesiąc zaczyna się w 13+0 tc ;-) Czyli pierwszy dzień 14 tc. Wiem, bo dzisiaj zaczynam :-)

Ok, w takim razie zaczynam używać tego kremu, bo zaczynam szybko rosnąć i już zauważyłam jeden mały rozstępik na pupie...

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny po prenatalnych :)

Ja teraz czekam do 10 lipca na wizytę i zaraz po niej na połówkowe będziemy się zapisywać :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cos w ten desen i u tego sprzedawcy z allegro
    http://allegro.pl/pas-mocno-wyszczuplajacy-brzuch-poporodowy-s-m-i5461622206.html

Wiem,ze chyba brałam rozmiar M lub L bo lepiej wziasc mniejszy żeby cos sciskalo tam wogole,bo XL czy XXL to bez sensu. Na początku sama nie dalam rady się zapiac :P ciężko było na 1 z brzegu haftke hehe wiec kladlam się na podloge i zapinalam jak brzuch był na powiedzmy "plasko";p nie mina 1-2 msc i już zapinalam się zaraz na 3 ostatnia haftke :) wiem,ze potem fiszbiny mi wychodzily po bokach ale nie ma się co dziwic jak ja go codziennie nosiłam,czasem nawet na noc nakladalam i miała jeden i sto razy prany w dodatku :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala przytyc ok 10, max 15 kg. Przed ciaza wazylam 58kg przy wzroscie 180 wiec bardzi szczupla, ale jakos przytyc nie moglam ( mam bardzo dobra przemiane materii, nim wiecej jem w ciagu dnia tym czesciej w ciagu dnia sie wyprozniam- sory za smierdzacy temat) no ale z racji ze juz teraz mam plus 4 kg to mysle ze przytyje z 15:-) przynajmniej po ciazy bede miala motywacje do cwiczen bo tak to mi sie nie chcialo

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Gratuluje pomyślnych wizyt! :*

uzupelnilam liste na pierwszej stronie . jak kogos pominelam z wstepnie rozponaną płcią to piszcie :)

Mnie tam nie ma ;) termin mam na 10 grudnia i będzie (jak na razie) chłopczyk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie myslalam o takim i odrazu kiedy bede mohla uciekam na silownie po porodzie i mysle ze do wakacji bedzie akurat :)

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wg mnie od 18 tygodnia czyli 17 tyg + 0 dni ;>
    Wow to ja 5msc zaczynam w niedziele :-D
    to już tak poważnie brzmi, co? ;-)

74863f63c6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Tez wlasnie myslalam o takim i odrazu kiedy bede mohla uciekam na silownie po porodzie i mysle ze do wakacji bedzie akurat :)
    Kochana mi po pierwszej ciąży siłowni nie było trzeba :D ja przy dziecku,domu nie miałam nawet czasu zjeść ;P fakt,ze wspomaglam się trochę w pierwszych 2 miesiącach tabsami które zostały już wycofane bo skutki uboczne miały jakies dziwne i zawieraly chyba amfetmine w sobie. Ale tak czy siak schudłam :)) z 84kg w dniu porodu do 63-64kg po pol roku po porodzie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, widzę że nie podałam TP, no więc według OM wypada on na 17.12., ale płci jeszcze nie znam :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik możesz u mnie dopisać, że dziewczynka <3

Flakonik lubi tę wiadomość

‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ