X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Acikk bo tak na zdjęciu to wygląda ja w sumie nie obraziłabym się,zebym miała deko szczuplejsze po prostu uda bo tak to lydki mam normalne:) deczko z ramion jeszcze mogloby mi zejść i ok bo o brzuchu nie mowie poki w ciąży ;p. Kurde dziś bylam u siostry,jej Maly już zaczal chodzic a 23 lipca konczy roczek dopiero :D kurde Ona to przytyla w tej ciąży,przed porodem wazyla ok90kg a teraz...taka laska..eh zero brzucha,uda szczuple,wyglada lepiej niż przed ciaza :)

To my napewno też tak bedziemy miały :D i tej wersji sie trzymajmy :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mysle bedzie dobrze po porodzie sie z nas niezle laski zrobia i inaczej byc nie moze :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Hej, ja już po :-)

Wszystko elegancko i super :-) Kość nosowa jest, przezierność 1,89.
    CRL 7,73
    Ryzyko 21 - 1:6984
    Ryzyko 18 - 1:20000
    Ryzyko 13 - 1:20000

Ogólnie Pan Doktor powiedział, że wyniki bardzo dobre, badał wszystkie przepływy, oglądał główkę. Spędziliśmy u niego 40 minut.
    Jak tylko zobaczył maleństwo, to powiedział: "Pierwsza dobra wiadomość już jest-na pewno dziewczynka" (bo go przed badaniem poprosiłam-jakby coś się udało zobaczyć, to proszę nam powiedzieć).
    Potwierdzał podczas usg ze cztery razy, że nie ma najmniejszych wątpliwości, że córka :-D

Cieszę się bardzo, bo nie dość , że mała zdrowa, to jeszcze córka :-D

Pchelka gratuluje!!! Wreszcie corcia ;-) ale musisz sie cieszyc:-) chociaz chlopaki tez fajni napewno :-)

Pchełka lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 181 cm i 69 kg ( +1kg) ale od jakiś trzech dni jestem starsznym żarłokiem, na szczęscie owocowo-warzywnym

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa, chłopcy są cudowni, ale córcia była długo wyczekiwana ;-)
    Cieszymy się bardzo :-D
    Jutro mam jeszcze wizytę u mojej gin to zobaczymy czy potwierdzi- a jest też bardzo dobrą specjalistką w usg prenatalnych ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pomyślnych wizyt! :*

uzupelnilam liste na pierwszej stronie . jak kogos pominelam z wstepnie rozponaną płcią to piszcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 15:25

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija ja w pn ide pobrać krew a 26.06 ide do endo wlasnie na konsultacje,zobaczymy czy spadlo te tsh podczas brania tabsow :)

Acikk,Misia oczywiście!:D zgadzam się,tez będziemy takie laski po porodzie ;D akurat w grudniu urodzimy i do czerwca będziemy same zgrabne laseczki! :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka fajnie ze juz wiesz co bedziesz miec i oczywiscie gratuluje coreczki bedziesz miala mala ksiezniczke:))

Pchełka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hashija ja w pn ide pobrać krew a 26.06 ide do endo wlasnie na konsultacje,zobaczymy czy spadlo te tsh podczas brania tabsow :)

Acikk,Misia oczywiście!:D zgadzam się,tez będziemy takie laski po porodzie ;D akurat w grudniu urodzimy i do czerwca będziemy same zgrabne laseczki! :D
    No dokladnie przez zime da sie ukryc caly tluszczyk a w lato bedziemy sie chwalic jakie mamy figury :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    No dokladnie przez zime da sie ukryc caly tluszczyk a w lato bedziemy sie chwalic jakie mamy figury :)
    Haha no tak akurat pod kurtka nic nie będzie widać:P
    Ja zaraz jak urodze to na brzuch gorset wsuwam czy ten pas poporodowy,pomoglo mi to po pierwszej ciąży,a tak się przyzwyczaiłam,ze potem nakladalam go jeszcze czasem sobie ;) pod sukienke jakas np.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slyszalam o tym pasie i tez wiem ze bede go miec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    4 miesiąc zaczyna się w 13+0 tc ;-) Czyli pierwszy dzień 14 tc. Wiem, bo dzisiaj zaczynam :-)

Ok, w takim razie zaczynam używać tego kremu, bo zaczynam szybko rosnąć i już zauważyłam jeden mały rozstępik na pupie...

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny po prenatalnych :)

Ja teraz czekam do 10 lipca na wizytę i zaraz po niej na połówkowe będziemy się zapisywać :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cos w ten desen i u tego sprzedawcy z allegro
    http://allegro.pl/pas-mocno-wyszczuplajacy-brzuch-poporodowy-s-m-i5461622206.html

Wiem,ze chyba brałam rozmiar M lub L bo lepiej wziasc mniejszy żeby cos sciskalo tam wogole,bo XL czy XXL to bez sensu. Na początku sama nie dalam rady się zapiac :P ciężko było na 1 z brzegu haftke hehe wiec kladlam się na podloge i zapinalam jak brzuch był na powiedzmy "plasko";p nie mina 1-2 msc i już zapinalam się zaraz na 3 ostatnia haftke :) wiem,ze potem fiszbiny mi wychodzily po bokach ale nie ma się co dziwic jak ja go codziennie nosiłam,czasem nawet na noc nakladalam i miała jeden i sto razy prany w dodatku :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala przytyc ok 10, max 15 kg. Przed ciaza wazylam 58kg przy wzroscie 180 wiec bardzi szczupla, ale jakos przytyc nie moglam ( mam bardzo dobra przemiane materii, nim wiecej jem w ciagu dnia tym czesciej w ciagu dnia sie wyprozniam- sory za smierdzacy temat) no ale z racji ze juz teraz mam plus 4 kg to mysle ze przytyje z 15:-) przynajmniej po ciazy bede miala motywacje do cwiczen bo tak to mi sie nie chcialo

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Gratuluje pomyślnych wizyt! :*

uzupelnilam liste na pierwszej stronie . jak kogos pominelam z wstepnie rozponaną płcią to piszcie :)

Mnie tam nie ma ;) termin mam na 10 grudnia i będzie (jak na razie) chłopczyk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie myslalam o takim i odrazu kiedy bede mohla uciekam na silownie po porodzie i mysle ze do wakacji bedzie akurat :)

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wg mnie od 18 tygodnia czyli 17 tyg + 0 dni ;>
    Wow to ja 5msc zaczynam w niedziele :-D
    to już tak poważnie brzmi, co? ;-)

74863f63c6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Tez wlasnie myslalam o takim i odrazu kiedy bede mohla uciekam na silownie po porodzie i mysle ze do wakacji bedzie akurat :)
    Kochana mi po pierwszej ciąży siłowni nie było trzeba :D ja przy dziecku,domu nie miałam nawet czasu zjeść ;P fakt,ze wspomaglam się trochę w pierwszych 2 miesiącach tabsami które zostały już wycofane bo skutki uboczne miały jakies dziwne i zawieraly chyba amfetmine w sobie. Ale tak czy siak schudłam :)) z 84kg w dniu porodu do 63-64kg po pol roku po porodzie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, widzę że nie podałam TP, no więc według OM wypada on na 17.12., ale płci jeszcze nie znam :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik możesz u mnie dopisać, że dziewczynka <3

Flakonik lubi tę wiadomość

‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ