X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja jem wlasnie salatke z feta i zagryzam fasolka szparagowa hehe :)

A wiesz że w ciąży nie powinno się jeść fety :>

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka i Zai 2014 a jak wyglądały u Was przepływy a dokładnie Ductus Venosus PI macie tam wpisane?

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mozna jesć z mleka niepasteryzowanego a takie serki kanapkowo-sałatkowe a la feta podobno są ok

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A wiesz że w ciąży nie powinno się jeść fety :>
    To glupota,ze nie można :) listerioza można się zarazić ale jak droga plciowa by się podawalo jedzenie:P dlatego ja jem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Gratuluje dobrych wiesci :)

U mnie od wczoraj hormony tak szaleja ze z mojm poklocilam sie przy szwagierce szok pierwszy raz mi sie to zdarzylo :/

Acikk czytalam ze raz na jakis czas moxna zjesc troszke fety byle nie za czesto bo ma duzo soli

• ola_35 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Dziewczyny, tylko nie myślcie o odchudzaniu w ciąży. Moja gin mówi, że jak organizm dostaje za mało pokarmu i zaczyna "trawić siebie", to wytwarzają się szkodliwe da dziecka substancje. Dlatego odchudzanie jest zabronione.

Jesteśmy w okresie, w którym powiększa się macica, ilość płynu owodniowego. Wszystko trochę waży ;-)

Te substancje to właśnie te ciała ketonowe o których Wam pisałam, że w moczu nie powinno ich być:-)

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja też jem :D tak tylko napisałam bo tak slyszalam :P

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Bialymstoku pare dni temu Kobieta rodzila Maluszka i teraz jakas afera jest bo lekarza ponoc 4h nie było i dziecko prawie martwe się urodzilo. Wczoraj mój Tata dostal zgłoszenie od Dyrektora szpitala,bo Ojciec dziecka naslal tvn na nich..masakra jakas :/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Inso ja też jem :D tak tylko napisałam bo tak slyszalam :P
    Ja dużo nie jem ale mam faze na sol ostatnio 2 dni z rzedu musiałam do kfc albo mcdonalda zajechać bo chciałam frytki z solaaaaa :D hehehe
    Mysle,ze poszkodzi bardziej surowe mieso niż feta ;) chociaż nie powiem na tatar mam taka ochote...... <ślinka>

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście ciała ketonowe już nie wychodzą w moczu nawet rano, ale jem przed snem. Ja czytałam (chyba na belly), że największy skok wagowy jest między 17-24 tygodniem. Moja gin to potwierdza i powiedziała, że zacznie się martwić moją wagą jeżeli w tym okresie nie nadrobię. Po za tym wydaje mi się , że jeden tydzień przytyjesz 1.5 kg drugi nic, będzie róznie.
    Ja dzisiaj jakieś sensacje żołądkowe - coś mi musiało zaszkodzić. Może się odzwyczaiłam od tłustej pizzy.

ola_35 lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Pchełka i Zai 2014 a jak wyglądały u Was przepływy a dokładnie Ductus Venosus PI macie tam wpisane?

Chyba mam wpisane, ale napiszę jak wrócę z pracy do domku bo nie mam przy sobie wyniku.

ola_35 lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • ola_35 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    cześć dziewczyny, mam pytanie;) 4 miesiąc zaczyna się w 16 tygodniu czy w momencie zakończenia się miesiąca trzeciego? chciałabym zacząć używać krem przeciw rozstępom,ale napisane jest, że od 4 miesiąca.

Ja mam Mustele i używan już miesiąc czasu i tak też używałam w pierwszej ciązy (rozstępów brak). Nie zauwazyłam żeby cos na opkaowaniu było napisane że od 4 miesiąca. Wg mniej im szybciej zaczniesz tym lepiej.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • iNso87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Mi na szczęście ciała ketonowe już nie wychodzą w moczu nawet rano, ale jem przed snem. Ja czytałam (chyba na belly), że największy skok wagowy jest między 17-24 tygodniem. Moja gin to potwierdza i powiedziała, że zacznie się martwić moją wagą jeżeli w tym okresie nie nadrobię. Po za tym wydaje mi się , że jeden tydzień przytyjesz 1.5 kg drugi nic, będzie róznie.
    Ja dzisiaj jakieś sensacje żołądkowe - coś mi musiało zaszkodzić. Może się odzwyczaiłam od tłustej pizzy.
    Nie no z waga to roznie,ja mysle,ze w tym czasie Dziecko szybko rosnie i może dlatego tak jest z ta waga w tych tygodniach? Ja w pierwszej ciąży co msc od 12tyg tylam po 1,5-2kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:30

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Czyli pomogło ! Fajnie.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a czemu pytałaś o te przepływy?

Bliźniaki są z nami :*
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wg Was od którego tygodnia zaczyna się 5msc?:>

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie pierwsze 1,5 przybyło i taki szok ha ha nie wiem na co liczyłam że wogóle mi sie waga nie zmieni w ciąży :D?
    Ehh :P inso ile ważysz bo coś mi sie kiedyś kojarzyło że podobnie co ja ;>

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny a wg Was od którego tygodnia zaczyna się 5msc?:>

Wg mnie od 18 tygodnia czyli 17 tyg + 0 dni ;>

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk duuuuzo ;) teraz 76,5kg
    No wlasnie nie bylam pewna bo wg mnie to 18tydz0dni czyli u mnie wychodzilo by,ze 1 lipca :P hehe zobaczymy na ovu kiedy się zmieni ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha spojrzałam teraz na swego suwaka i tak mysle moja Laura urodzila się 12.02 a ten Maluch może się urodzić 02.12 ;P taka tam mala zamiana liczb ;)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ