Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Gratuluje dobrych wiesci
U mnie od wczoraj hormony tak szaleja ze z mojm poklocilam sie przy szwagierce szok pierwszy raz mi sie to zdarzylo
Acikk czytalam ze raz na jakis czas moxna zjesc troszke fety byle nie za czesto bo ma duzo soli -
Pchełka wrote:Dziewczyny, tylko nie myślcie o odchudzaniu w ciąży. Moja gin mówi, że jak organizm dostaje za mało pokarmu i zaczyna "trawić siebie", to wytwarzają się szkodliwe da dziecka substancje. Dlatego odchudzanie jest zabronione.
Jesteśmy w okresie, w którym powiększa się macica, ilość płynu owodniowego. Wszystko trochę waży
Te substancje to właśnie te ciała ketonowe o których Wam pisałam, że w moczu nie powinno ich być
-
U mnie w Bialymstoku pare dni temu Kobieta rodzila Maluszka i teraz jakas afera jest bo lekarza ponoc 4h nie było i dziecko prawie martwe się urodzilo. Wczoraj mój Tata dostal zgłoszenie od Dyrektora szpitala,bo Ojciec dziecka naslal tvn na nich..masakra jakas
-
Acikk wrote:Inso ja też jem
tak tylko napisałam bo tak slyszalam
hehehe
Mysle,ze poszkodzi bardziej surowe mieso niż fetachociaż nie powiem na tatar mam taka ochote...... <ślinka>
-
nick nieaktualnyMi na szczęście ciała ketonowe już nie wychodzą w moczu nawet rano, ale jem przed snem. Ja czytałam (chyba na belly), że największy skok wagowy jest między 17-24 tygodniem. Moja gin to potwierdza i powiedziała, że zacznie się martwić moją wagą jeżeli w tym okresie nie nadrobię. Po za tym wydaje mi się , że jeden tydzień przytyjesz 1.5 kg drugi nic, będzie róznie.
Ja dzisiaj jakieś sensacje żołądkowe - coś mi musiało zaszkodzić. Może się odzwyczaiłam od tłustej pizzy.ola_35 lubi tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Pchełka i Zai 2014 a jak wyglądały u Was przepływy a dokładnie Ductus Venosus PI macie tam wpisane?
Chyba mam wpisane, ale napiszę jak wrócę z pracy do domku bo nie mam przy sobie wyniku.ola_35 lubi tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
Madzia890722 wrote:cześć dziewczyny, mam pytanie;) 4 miesiąc zaczyna się w 16 tygodniu czy w momencie zakończenia się miesiąca trzeciego? chciałabym zacząć używać krem przeciw rozstępom,ale napisane jest, że od 4 miesiąca.
Ja mam Mustele i używan już miesiąc czasu i tak też używałam w pierwszej ciązy (rozstępów brak). Nie zauwazyłam żeby cos na opkaowaniu było napisane że od 4 miesiąca. Wg mniej im szybciej zaczniesz tym lepiej.
-
kwiatakacji wrote:Mi na szczęście ciała ketonowe już nie wychodzą w moczu nawet rano, ale jem przed snem. Ja czytałam (chyba na belly), że największy skok wagowy jest między 17-24 tygodniem. Moja gin to potwierdza i powiedziała, że zacznie się martwić moją wagą jeżeli w tym okresie nie nadrobię. Po za tym wydaje mi się , że jeden tydzień przytyjesz 1.5 kg drugi nic, będzie róznie.
Ja dzisiaj jakieś sensacje żołądkowe - coś mi musiało zaszkodzić. Może się odzwyczaiłam od tłustej pizzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:30
-
kwiatakacji wrote:Mi na szczęście ciała ketonowe już nie wychodzą w moczu nawet rano, ale jem przed snem. Ja czytałam (chyba na belly), że największy skok wagowy jest między 17-24 tygodniem. Moja gin to potwierdza i powiedziała, że zacznie się martwić moją wagą jeżeli w tym okresie nie nadrobię. Po za tym wydaje mi się , że jeden tydzień przytyjesz 1.5 kg drugi nic, będzie róznie.
Ja dzisiaj jakieś sensacje żołądkowe - coś mi musiało zaszkodzić. Może się odzwyczaiłam od tłustej pizzy.
Czyli pomogło ! Fajnie.kwiatakacji lubi tę wiadomość