Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień Dobry.
Melduję się w drugim trymestrze.
USG prenatalne na 9:30.
Zdam pełną relację po powrocie, ale trochę to potrwa bo w jedną stronę jedziemy 70 km.
Miłego dnia i trzymajcie kciukiMadzisek, kwiatakacji, Dagietka, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Madzia890722 wrote:cześć dziewczyny, mam pytanie;) 4 miesiąc zaczyna się w 16 tygodniu czy w momencie zakończenia się miesiąca trzeciego? chciałabym zacząć używać krem przeciw rozstępom,ale napisane jest, że od 4 miesiąca.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzai2014 wrote:No i jestem kobitki- po prenatalnych.
moje wyniki:
bliźniak A NT- 1,6
ryzyko:21 1:3495
18 1:5587
13 <1:20000
bliźniak B NT- 2,1
ryzyko:21 1:2006
18 1:5587
13 <1:20000
Co myślicie?
Czekam jeszcze na pappa, boję się trochę że mi on pochrzani wyniki. -
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:cześć dziewczyny, mam pytanie;) 4 miesiąc zaczyna się w 16 tygodniu czy w momencie zakończenia się miesiąca trzeciego? chciałabym zacząć używać krem przeciw rozstępom,ale napisane jest, że od 4 miesiąca.
iNso87 lubi tę wiadomość
-
A ja miałam wczoraj prenatalne... Jakoś głupio mi było odwoływać i stwierdziłam, że najwyżej podejrzę ot tak i umówię się jeszcze raz. Lekarz jak się dowiedział, ile dzidź miał w zeszłym tyg (3,12) to też powątpiewał czy coś z tego będzie. Ale się udało
Krasnal ma już 5,16. Tętno 156, nosek jest,przepływy ok, usg idealne. O Nt i statystycznym ryzyku jeszcze nie rozmawialiśmy, bo te dane dostanę w kopercie z wynikami testu pappa i będzie wszystko dokładnie opisane. Wyniki z opisem prawdopodobnie już w piątek. Lekarz stwierdził, że 20% dzieci z zd ma idealne usg, więc on z opiniami jest ostrożny. No i jeszcze się dowiedziałam, że w razie "w" moja klinika nie będzie mnie namawiać na nifty ani harmony, ale wpisze do siebie do dalszego programu prenatalnego na nfz - tu zrozumiałam, że chodzi o amnio.
Aha. I powiedział mi jeszcze, że jak będę przychodziła do niego na połówkowe to nie w 20, a w 23 tyg. Powiedział, że kiedyś była jakaś tam stara metoda, a teraz jest nowa i minimalna waga dziecka wówczas 300g, i że to ważne żeby móc dokładnie pracę serduszka sprawdzić, że kobiety nie wiedzą i nagminnie za szybko przychodzą... i mam przyjść na przełomie sierpnia/września dopiero. Nie zapamiętałam, ale chodziło o 5 przepływ, czy coś innego z 5..kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
MeGi2986 wrote:Ja mam bardzo zbliżone wyniki do Twojego bliźniaka A:) lekarz mnie przekonał że nie ma powodów do obaw więc pappy już nawet nie robiłam
Trochę mnie zmartwił ten drugi bliźniak, ale lekarz mówił że przy takich wynikach nie ma powodów do niepokoju.Bliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzai2014 wrote:Trochę mnie zmartwił ten drugi bliźniak, ale lekarz mówił że przy takich wynikach nie ma powodów do niepokoju.
Nie martw sie, NT 2,1 to nie jest duzy wynik:-)
Moja siostra z blizniakami tez miala rozne wyniki, u jednego chlopca NT byla 1,4 a u drugiego 2,7! Zrobila test pappa i ryzyko wyszlo bardzo male, ok 1:15000. Wierze ze i u Cb tak bedziezai2014, Hashija lubią tę wiadomość
-
Hej. Dzisiaj bylam na badaniu cukru. Mam 79. Jutro mam konsultacje o 9 z rodzinnym, a 10:35 endokrynologa. Jestem wkurzona bo wyniki wyslali bezposrednio do lekarza a ja wole wiedziec wczesniej z czym ide do lekarza i moge przygotowac ewentualne pytania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 11:24
-
nick nieaktualnyHej, ja już po
Wszystko elegancko i superKość nosowa jest, przezierność 1,89.
CRL 7,73
Ryzyko 21 - 1:6984
Ryzyko 18 - 1:20000
Ryzyko 13 - 1:20000
Ogólnie Pan Doktor powiedział, że wyniki bardzo dobre, badał wszystkie przepływy, oglądał główkę. Spędziliśmy u niego 40 minut.
Jak tylko zobaczył maleństwo, to powiedział: "Pierwsza dobra wiadomość już jest-na pewno dziewczynka" (bo go przed badaniem poprosiłam-jakby coś się udało zobaczyć, to proszę nam powiedzieć).
Potwierdzał podczas usg ze cztery razy, że nie ma najmniejszych wątpliwości, że córka
Cieszę się bardzo, bo nie dość , że mała zdrowa, to jeszcze córkaHashija, Karola1990, kwiatakacji, Klara87, m@rzenie, Madzisek, iNso87, Kika428, bella88, Piegus, Flakonik, niania.ogg, Dagietka lubią tę wiadomość
-
Pchełka wrote:
Potwierdzał podczas usg ze cztery razy, że nie ma najmniejszych wątpliwości, że córka
Cieszę się bardzo, bo nie dość , że mała zdrowa, to jeszcze córka
Pchełka !! Cudowna wiadomośćnie dość że wszystko ok to jeszcze mała księżniczka wśród tylu mężczyzn!
Ale Ci zazdroszczę)
Ja dzisiaj depresja - przytyłam 1,5 kg w tydzień!!Mam nadzieję że poszło w cycki bo ostatnio mi się nie mieszczą w staniku :>
?
Pchełka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Pchełka !! Cudowna wiadomość
nie dość że wszystko ok to jeszcze mała księżniczka wśród tylu mężczyzn!
Ale Ci zazdroszczę)
Ja dzisiaj depresja - przytyłam 1,5 kg w tydzień!!Mam nadzieję że poszło w cycki bo ostatnio mi się nie mieszczą w staniku :>
?
Acikk, następna będzie u Ciebie córcia, zobaczyszI będzie miała wspaniałego starszego braciszka
Jeśli chodzi o wagę, to na pewno poszła w cycki(i pewnie trochę wody się zatrzymało u Ciebie)
-
Kurde na prawdę mnie to zszokowało bo od początku ciąży wogóle nie przytyłam i nagle taki skok w tydzień... a Z drugiej strony kiedyś musiała zacząć rosnąć w sumie jutro zaczynamy 17 tydzień
Ale jak tak dalej pójdzie tooo... Chyba przestanę jeść na jakiś czas -
nick nieaktualnyDziewczyny, tylko nie myślcie o odchudzaniu w ciąży. Moja gin mówi, że jak organizm dostaje za mało pokarmu i zaczyna "trawić siebie", to wytwarzają się szkodliwe da dziecka substancje. Dlatego odchudzanie jest zabronione.
Jesteśmy w okresie, w którym powiększa się macica, ilość płynu owodniowego. Wszystko trochę waży
-
dzien dobry mamuski,
ja po 16 jade do kontroli co z ttym krwiakiem, trzymajcie kciuki bardzo Was prosze!!
a my rosniemy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c961278f0d91.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:03
Madzisek, Hashija, bella88, Flakonik, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
Hej ja już po wizycie
zaraz cofne i Was nadrobię.
Wszystko ok u Nas,gin kazal brac zelazo tak jak mowilam 2 dni wcześniej,ze wypisze przez te delikatne pogorszenie morfologii. Przytylam od ostatniej wizyty 1kgod początku ciąży wychodzi na to,ze jestem tylko 2kg do przodu
mam nadzieje,ze przez cala ogolnie przytyje 7kg:P to moje marzenie hehe bo mam nadprogramowe 10kg i do zrzucenia po ciąży będzie akurat 17kg hehehe
Maluch krecil się niesamowicie i widziałam Jego sliczna stopke która walila Matke od srodkatakie tam kopniaczki hehehe Nie mam pojęcia ile mierzy bo jak zwykle szybka akcja była na USG i widziałam tylko,ze mierzyl glowke BDP to 3,13cm mierzyla. Pytalam gina czy możliwa już jest widoczna plec ale On powiedział,ze nie..ale ja mysle,ze On po prostu nie potrafi rozpoznać tyle..bo żeby chciał to jeśli chodzi o dol
to dziś było wyjątkowo widoczny
Ja jem wlasnie salatke z feta i zagryzam fasolka szparagowa hehekwiatakacji, Pchełka, Hashija, bella88, _nick00, Flakonik, m@rzenie lubią tę wiadomość