X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie USG nie miałam, ale sprawdzał co się dzieje i patrzył czy jest puls :)
    Na wyniki moczu powiedział że to piasek i będziemy się przyglądać :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam przez cc... żadnymi kleszczami dziecka mi nie wyciągali... a tak właśnie wygląda odśluzowanie dzidziusia .... nie wiedomo z jakiego powodu kobieta miała cc ... nie wiadomo w jakim kraju i ile lat temu byl nakręcony ten film. Mnie nie przerażają takie sceny :-)

Hashija lubi tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Ja rodziłam przez cc... żadnymi kleszczami dziecka mi nie wyciągali... a tak właśnie wygląda odśluzowanie dzidziusia .... nie wiedomo z jakiego powodu kobieta miała cc ... nie wiadomo w jakim kraju i ile lat temu byl nakręcony ten film. Mnie nie przerażają takie sceny :-)

O właśnie, zapomniałam dodać, że mi też nikt dziecka nie chwytał kleszczami. Lekarz wkłada rękę i szuka główki-bynajmniej u mnie tak było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka nic sie nie przejmuj ze jeszcze nie czujesz maluszka ;) masz jeszcze na to czas. Ja jak w poprzedniej ciazy w 16tc powiedzialam na wizycie ze chyba zaczynam cos juz czuc, to lekarz i polozna popatrzyli na mnie jak na wariatke i stwierdzili ze to nie mozliwe czuc tak wczesnie ruchy w pierwszej ciazy :D

Teraz juz czuje pojedyncze ruchy :) wczoraj wieczorem dostalam cala serie malenkich kopniaczkow :D cudowne uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 19:31

• JATA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    równie drastyczne i ekstremalne filmiki można znaleźć z porodu naturalnego. Ja wciąż nie wiem czy wolę mieć pocięte mięśnie czy pociętą lub popękaną pochwę ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Dagietka Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ja takze widzialam cala mase filmow SN, ktore spowodowaly ze wole Cc.
    Dodatkowo moja cora tez sie urodzila przez cc i takze zadnych kleszczy nie bylo. To byla sekunda i mala byla z nami na swiecie. Ja wole cc, nie ma ryzyka owiniecia dzieciecia przy porodzie pepowina, nie ma ryzyka podduszenia. SN i CC ma swoje plusy i minusy, mozna wrzucac filmiki sn i cc, ale po co? Wiekszosc dziewczy i tak nie zmieni swojej decyzji co do porodu. Mnie zadne filmiki nie przerazaja, gdyz przezylam cc i wygladalo to zupelnie inaczej.

JATA lubi tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh znowu ten temat który mnie tak przeraża :P
    Ja powiem tak - że względu na siebie wolalabym chyba CC bo nie ukrywam że poród mnie przeraża :P że względu na dzidzie wolalabym chyba SN - nie dlatego że takie dzieci są lepsze lub gorsze tylko natura jednak tak to zaplanowała :P a co będzie to i tak pokaże życie :) poniekąd zazdroszcze dziewczynom które muszą mieć CC bo przynajmniej nie maja dylematu "co by było gdyby" :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za slownictwo.

Obejrzalam filmik, o kurrr*a mac! Czemu oni ja tak rozrywaja? To dzieciatko wyciagniete jak na sile! Straszny porod, nie tego sie spodziewalam.

Dagietka masz racje mysle ze zadna zdania nie zmieni czy przedstawiony by byl filmik sn czy cc.

Dagietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Przepraszam za slownictwo.

Obejrzalam filmik, o kurrr*a mac! Czemu oni ja tak rozrywaja? To dzieciatko wyciagniete jak na sile! Straszny porod, nie tego sie spodziewalam.

Dagietka masz racje mysle ze zadna zdania nie zmieni czy przedstawiony by byl filmik sn czy cc.

Z tego co wiem, to mięśnie są przerywane, bo później dużo lepiej się goją.

Kochane, cesarka jest po to by ratować życie matki lub dziecka. Jest alternatywą w przypadku braku możliwości rozwiązania ciąży w sposób fizjologiczny.

Ja, np. jak mnie lekarz ocenił w pierwszej ciąży, mam rzekomo idealne warunki do rodzenia dzieci. Mam szerokie biodra (kuźwa niestety), w związku z czym idealną miednicę, nie jestem jakaś krucha i dziecko idealnie ułożone.
    2 tygodnie po terminie, stawiłam się, jak mi kazano, na oddział patologii ciąży i dostałam oksytocynę w kroplówce na wywołanie-nic nie drgnęło, szyjka nie skróciła się nawet o milimetr, nawet nie zmiękła, zero skurczy. Dostałam tabletkę dopochwowo, która jak to określił pan doktor, nawet krowę ruszy. Dupa! Nie ruszyła mnie :-)
    Jak zrobili mi usg, to się okazało, że dziecko się nie rusza-bo nie ma już prawie wód płodowych, 2 tyg po terminie. Alarmowo na salę operacyjną. Cesarka, w ostatniej chwili. Przyczyna: dystokia szyjkowa-brak reakcji szyjki.

Czy cc czy sn-tylko my kobitki mamy zaszczyt nosić pod sercem i wydać na świat dzieci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 21:24

rewelka, Madzisek, Dagietka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:37

Hashija lubi tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem po wizycie. Malenstwo rozwija sie wzorowo. Prawdopodobnie chlopczyk, ale na sto procent powie na nastepnej wizycie. Wszystkie narzady widoczne, ale lekarka malego noe zmierzyla:( zalamala mnie bo powiedziala ze szyjka krutka. Czy ktoras z Was ma podobny problem, bo strasznie mnie to zmartwilo. Juz mam wizje przedwczesnego porodu w 20 tygodniu:(

kwiatakacji, bella88, MeGi2986, Madzisek, Hashija, Dagietka, Flakonik lubią tę wiadomość

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę o sobie i nie uważam, że jest to coś złego. Ważne jest dla mnie dobro dziecka, ale równie ważne jest dla mnie moje ciało, moje zdrowie i mój komfort. I mam nadzieję, ze da się to rozsądnie pogodzić.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• JATA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tę stronę to nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek dyskutował z lekarzem, bo kiedy są zalecenia do cesarki to raczej na szali leży faktycznie życie dziecka.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem kobitki- po prenatalnych.

moje wyniki:
    bliźniak A NT- 1,6
    ryzyko:21 1:3495
    18 1:5587
    13 <1:20000
    bliźniak B NT- 2,1
    ryzyko:21 1:2006
    18 1:5587
    13 <1:20000

Co myślicie?
    Czekam jeszcze na pappa, boję się trochę że mi on pochrzani wyniki.

kwiatakacji, Hashija lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, ja też nic jeszcze nie czuję, mimo, że jestem szczupła. Łożysko mam nie wiem gdzie bo na ostatnim USG było dokładnie z boku.
    Dzisiaj niezdrowe szaleństwo na noc - czekamy właśnie na pizzę :)
    A i ja się pochwalę moim brzuchem w 16t2d - to tak na pocieszenie dla tych , którzy się martwili, że mają mały brzuch. Mój też do gigantów nie należy.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d86ceca7297c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 22:25

bella88, Kika428, Karola1990, Pchełka, Hashija, iNso87, Flakonik lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Czesc dziewczyny. Jestem po wizycie. Malenstwo rozwija sie wzorowo. Prawdopodobnie chlopczyk, ale na sto procent powie na nastepnej wizycie. Wszystkie narzady widoczne, ale lekarka malego noe zmierzyla:( zalamala mnie bo powiedziala ze szyjka krutka. Czy ktoras z Was ma podobny problem, bo strasznie mnie to zmartwilo. Juz mam wizje przedwczesnego porodu w 20 tygodniu:(
    krotka czyli ile mm?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mam pytanie;) 4 miesiąc zaczyna się w 16 tygodniu czy w momencie zakończenia się miesiąca trzeciego? chciałabym zacząć używać krem przeciw rozstępom,ale napisane jest, że od 4 miesiąca.

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    rewelka będzie dobrze,nie musisz akurat mieć;)
    Kto jeszcze dziś wizytuje?

Ja już patrze Kto jutro ze mna się stawia na wizytacje :D
    inso 9:00
    pchełka 9:30
    halwaya 15:30
    ktoś jeszcze się zgłasza?:)
    Ja ja jutro o 16:20 :)

Maksymilian
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ