Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ktoś z was ma mocne nerwy i nie mdleje na widok krwi to polecam "cesarka okiem lekarza "
Nigdy świadomie bym się nie zdecydowała tym bardziej po obejrzeniu tego....
http://mamy-mamom.pl/jak-wyglada-cesarskie-ciecie-film/
Oczywiście żeby nie było to każdego indywidualna decyzjanie potępiam żadnej decyzji która podejmiecie mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:58
-
nick nieaktualnyKate, Olunia gratuacje ze znacie juz plec! Kate mam pytanie bo plec poznalas na usg w szpitalu prawda? Zapytalas o plec lekarza ktory robil badanie czy sam z siebie powiedzial?
Bo ja leze teraz i maja bardzo dobry sprzet i mialam robione usg bardzo dlugo i dokladnie ale glupio mi bylo zapytac czy widac juz cos miedzy nozkami. -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Kate, Olunia gratuacje ze znacie juz plec! Kate mam pytanie bo plec poznalas na usg w szpitalu prawda? Zapytalas o plec lekarza ktory robil badanie czy sam z siebie powiedzial?
Bo ja leze teraz i maja bardzo dobry sprzet i mialam robione usg bardzo dlugo i dokladnie ale glupio mi bylo zapytac czy widac juz cos miedzy nozkami.mi robiła taka super położna młoda i dokładnie badała i pytala czy chce poznać płeć to mowie ze pewnie;) także przy kolejnym USG zapytaj;)
-
Anka1101 wrote:Jak ktoś z was ma mocne nerwy i nie mdleje na widok krwi to polecam "cesarka okiem lekarza "
Nigdy świadomie bym się nie zdecydowała tym bardziej po obejrzeniu tego....
http://mamy-mamom.pl/jak-wyglada-cesarskie-ciecie-film/
Oczywiście żeby nie było to każdego indywidualna decyzjanie potępiam żadnej decyzji która podejmiecie mamy
O żesz ja pierdole.....kwiatakacji lubi tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
zai2014 wrote:O żesz ja pierdole.....
Mało powiedziane... Dla mnie samo cięcie jak cięcie, ale kurcze biedne to dzieckospokojnie sobie może spało a tu takie coś to musiał być dla niego niezły szok a raczej tragedia...
-
Anka1101 wrote:Mało powiedziane... Dla mnie samo cięcie jak cięcie, ale kurcze biedne to dziecko
spokojnie sobie może spało a tu takie coś to musiał być dla niego niezły szok a raczej tragedia...
Właśnie dlatego nie chciałabym cesarki (chociaż o tym tylko wcześniej myślałam po boje się porodu), ale ze względu na dziecko lepsze jest SN. Wiadomo że jeżeli cesarka jest wskazana to jest inna sprawa. Nie wiem czy dobrze myślę i widziałam ale jakby to dziecko miało owiniętą pępowinę czy mi się wydawało? -
Gratuluję udanych wizyt
Witam się ja, nadal przeziębionazwariuje..
Dziś urodziła moja kolezanka rycze jak dziecko jak patrze na zdjęcie takiego maluszkaJuż nie moge sie doczekac kiedy moje maleństwo bede mogła przytulić
Jak u Was z wyczuwaniem dzidzi? Ja codziennie się wsłuchuje, leże w ciszy czy to rano czy wieczorem nic totalnie nie czuje !! nawet żeby mi coś sie przelewało w jelitachwizyta za tydzień zaczynam już panikować
Bo jestem szczupła i moim zdaniem powinnam cokolwiek juz czuć, nawet tak bardzo delikatnie
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asiowa jak by każdy takie miał przed zajściem w ciążę to mogło by być źle... Ja tam się ciesze na porod naturalny
-
nick nieaktualnyWitam się z Wami po wizycie:) jest wszystko wporządku:) kropek nie chciał z nami współpracować więc usg trzeba było zrobić dopochwowo, ale i tu nie lada był wyczyn. Był ciągle skulony, więc orientacyjnie zmierzył długość i ma 6,1 cm z tym że gin uprzedził, że na pewno jest dłuższy:) kość nosowa jest, przezierność 1,5, serduszko biło 161/min. Pierwszy raz dziś je słyszałam, piękne uczucie:) po przeanalizowaniu waszych doświadczeń z testami pappa i rozmowie z gin nie robiliśmy badań z krwi. W systemie nam sprawdził prawdopodobieństwo i stwierdził że jest niskie, więc odradził dalszych badań.
Kolejna wizyta za mąc, wyniki są super więc nawet witamin nie przepisywał
Płci niestety też nie poznaliśmy:) na do widzenia kropek nam ładnie pomachał
Także gin powiedział żebym robiła to co do tej pory bo jak widać wszystko sprzyja prawidłowemu rozwojowi:)
A to mój kropek w 13t1d
Hashija, Pchełka, bella88, Madzisek, kwiatakacji, Klara87, Karola1990, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja poród naturalny na 100%. To jest niesamowite przeżycie, od wczoraj uczestniczyłam we wszystkich wrażeniach mojej koleżanki, pierwsze skurcze , pozniej bóle, rozwarcia, o wszystkim mi pisała trwało to wszystko ponad 12h, ale wiecie co, to są takie emocje, i wgl że uważam , po cesarce kobiety tego nie doświadczą, ból jest bólem, ale do przeżycia, a ta malutka istotka nam to wszystko wynagrodzi swoim widokiemAlicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyMegi, super wiadomości
Obejrzałam film o cesarce. Potrafi człowieka uświadomić.
Ja niestety nie mam wyboru i muszę mieć cc. Cieszę się, że jest takie rozwiązanie dla kobiet, u których nie ma wyjścia. Jednak zawsze będę powtarzać, że poród sn jest na pewno lepszy bo jest fizjologiczny.MeGi2986, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny