WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta dopiero za 2 miesiące? czemu tak długo?

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    wiecie co my jak z mężem od alkoholu jakoś zawsze stroniliśmy, wypiło się coś jak była okazja, to teraz w ciąży chce mi się strasznie piwa i jak zobaczyłam dzisiaj w ulotce w makro Baileysa to myślałam, że mi tak ślinka pociekła że masakra :P
    OOO nic nie mow u mnie w szafce stoja dwa i jeden zaczęty..ostatnio go wlasnie z Małżem pilam...w noc owulki :P hehehe :D i od tamtej pory..mhmmm tylko pachnie w butelce:P My tez z Małżem takie pijoki,ze czasem jakies piwo wlasnie,albo likiery robiliśmy swoje i winko. Wodki ja nie dam rady blee tak typowo pic kielich w kielich no way.. chyba,ze drinksy robie to jeszcze tak.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mówcie o alkoholu:P
    My sobie z mężem to lubimy (lubiliśmy) wieczorem jakieś piwko winko w weekend coś mocniejszego :P a teraz barek stoi no bo on sam też nie pije tylko jak gdzieś idziemy do kogoś :) a nie powiem żeby mi nie brakowało tych wieczorów a gdzie tam jeszcze zanim bedzie sie dało do nich wrócić :P
    A o piwie to już nie wspomne, jak jest gorąco takie zimne z soczkiem...
    Ale ostatnio se kupiłam i wczoraj wypiłam Warke Radler 0,0 ha :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cóż ja mam powiedzieć? Jak codziennie min. 20 flaszek wina do zdegustowania, obwąchania czy nie ma wad itd... do tego cały dzień rozmawiania z klientami o winie....wariuje powoli...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo, to czym się zajmujesz :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    wizyta dopiero za 2 miesiące? czemu tak długo?
    Połówkowe robi genetyk... więc z moją gin będę się widzieć dopiero za 2 miesiące oczywiście jeżeli nic się w międzyczacie nie wydaży.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ochotę na piwo ... masakra jakaś

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ostatnie upaly mialam taka ochote na piwo!!! Nawet w sklepie wzielam juz puszke z lechem free ale przeczytalam na niej, ze sa tam sladowe ilosci alkoholu i odstawilam grzecznie na polke :)
    w poprzedniej ciazy jak moje siostry piwkowaly to bralam od nich butelke i sobie chociaz wachalam :D

• balbo Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    balbo, to czym się zajmujesz :D?
    winem:) jestem sommelierem

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rozumiem że jesteś na L4 :D?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, praucje nadal- do końca lipca mam w planie.
    Już tyle butelek w życiu spróbowałam, ze nie musze pić wina, żeby stwierdzić czy jest dobre,jak mam wątpliwości, to koledzy chętnie pomogą... ale ja bym tak chętenie tego wina napiłaaaaaaaaa - no cóż, są rzeczy ważne i ważniejsze:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh a już myślałam że ze mną coś jest nie tak ale widze że więcej osób tak ma :D
    A najlepsza babcia mojego męża - mówi mi noo ja to w ciąży tylko piwo piłam bo tak mi smakowało :D Ha ha :P
    Ja czasem zrobie se dwa łyki od męża ale jak ktoś lubi Radlera to polecam tego 0.0 przetrzepałam puszkę wzdłuż i wszerz ale nawet w składzie pisze że alkohol 0% i nie ma żadnych ostrzeżeń więc wypiłam :D oranżadka:P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu balbo, chyba Ci zazdroszcze :D pić wino w pracy za friko, na legalu i jeszcze Ci za to płacą :D Praca marzeń ha ha chyba bym wpadła w alkoholizm :P

balbo, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to w pewnym sensie praca marzeń, tzn. pasja, która stała się pracą i sposobem na życie.
    A z tym alkoholizmem to wiaodmo uważać trzeba, ale generalnie (poza okresem ciąży oczywiście) nie wypijam więcej niż 3 kieliszki wina tygodniowo - co stanowi dawkę nie zagrażającą zdrowiu.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he no to rzeczywiście, to ja z pewnością wypijałam więcej tygodniowo :P a napewno się zdarzało :) Fajnie, zazdroszcze ludziom którzy mają ciekawą pracę a Twoja niewątpliwie taka jest :)

balbo lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mowcie o piwie bo i mnie ochota naszla na zimne piwko :D ale boje sie te radlery czy inne niby 0.00% pic bo niby robia je na alkoholu a oozniej dopiero ten alkohol jest wydrazany i jakas czesc % tam zostaje mimo wszystko. Ale podobno jest bavaria ktora nie jest robiona na alkoholu wgl :p moze sie skusze, chociaz przyznam ze troche mam obawy :p Ja sie nie wpisalam w tabelke z wizyta bo mi nie dziala na telefonie, wiec przypominam sie, dzis 15:40 witam sie z doktorkiem :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak poziomka ale jakby był tam alkohol nawet w śladowej ilości jak w karmi 0, ileś tam % to musiała by być o tym informacja :) No ale każdy robi jak uważa wiadomo przecież - jak nie wypijesz to Ci nie zaszkodzi :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie alkoholowe tematy :D haha
    Ja jakoś nigdy nie przepadalam za alkoholem. Tylko jak bylam ze znajomymi albo okazjonalnie wiec w sumie nie brakuje mi tego :)
    Zaraz was bede nadrabiać.
    Ostatnio ogladam calymi dniami filmy. Taka jestem zajęta :D

alicja_, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisisj wizytuje o 14 i nie moge juz na d... usiedziec z nerwow,zreszta zawsze tak mam przed wizyta.Wczoraj rano poczulam maluszka ,nie mialam watpliwosci ,ze to on i to naprawde mocne kopniaczki az sie usmialam z niego tak charcowal :-) .A dzisiaj nic kompletnie zero :(.
    Dziewczyny male pytanko pijecie mleko ,bo ja sie zmuszam do 2 szklanek dziennie ?
    .

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brakuje piwka i winka :D Wiecie ze ja nawet do tej pory nie pilam nic gazowanego :p Ale postanawiam to zmienic bo tymi wszystkimi bez gazu nie idzie sie dobrze napic :p streeees mnie juz ogarnia :o Jeszcze 3 godzinki i wizyta aaaaaaa!! :D Wgl ja jeszcze w pizamie sobie siedze :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ